Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas), individuali veikla,

QUOTE(kristinuv @ 2013 08 24, 09:59)
aciu Jums. O sakykit, man atsius kazkaip ta moketina suma mokesciu inspekcija, ar rasiu jau savo deklaracijoje itraukta, ar vel turesiu klausineti?
Nes dabar mokesciu inspekcijoje sake 15% plius kita suma paaiskes tik kitais metais (gal 6%, gal nieko is vis). O sodroje sake 15%+28.5%+9%.
Aciu dar karta is anksto:)

deja nieks nieko neatsiuncia ir neiraso, atsidarysite deklaravimo lapa, isivesite kiek uzdirbote, kiek isleidote. reikes susimoketi VMI 5 arba 15 proc. priklausomai nuo veiklos. po to pasiskaiciuoti 28.5% ir 9% nuo puses pelno, ir atskyromis imokomis susimoketi sodrai. jeigu jus pasirinkote kaupti islaidu fakturas, tai sodros imoka skaiciuojama pagal spec formule, ja esu kazkur temoje idejusi 4u.gif
Atsakyti
merginos ,gal žinot ar taip galima ,ir kiek kainuoja išsiimt verslo liudijimą vienai dienai ,sekmadienį prekiaut turguje rūbais? kažkur skaičiau ,kad 8 lt dienai .ar tiesa,ir ar reikia dar sumokėt sodrai ,ligonių kasoms?
Atsakyti
labas,

dar norejau paklausti, ar nera kokiu lengvatu individualiai veiklai, jeigu pries tai esi bedarbis, registruotas darbo birzoje? na del psd ar pan. g.gif
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2013 08 29, 08:37)
labas,

dar norejau paklausti, ar nera kokiu lengvatu individualiai veiklai, jeigu pries tai esi bedarbis, registruotas darbo birzoje? na del psd ar pan.  g.gif

Yra, darbo birza kompensuoja apie 70-75 procentu islaidu (verslo liudijimo isigijimo, psd, vsd islaidos) smile.gif Lengvata galioja metus laiko.
Atsakyti
QUOTE(Libra @ 2013 08 29, 10:06)
Yra, darbo birza kompensuoja apie 70-75 procentu islaidu (verslo liudijimo isigijimo, psd, vsd islaidos)  smile.gif Lengvata galioja metus laiko.

man sakė biržoje, kad jokių lengvatų nėra blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Libra @ 2013 08 29, 08:06)
Yra, darbo birza kompensuoja apie 70-75 procentu islaidu (verslo liudijimo isigijimo, psd, vsd islaidos)  smile.gif Lengvata galioja metus laiko.

QUOTE(Fever Ray @ 2013 08 29, 08:14)
man sakė biržoje, kad jokių lengvatų nėra  blink.gif

o, butu gerai, kad butu bigsmile.gif kaip dabar tiksliai susizinot, kur skambinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Libra @ 2013 08 29, 10:06)

bet čia tik verslo liudjimui. O individualios veiklos pažymai?
Atsakyti
Laba diena,
noriu prekiauti keramikos dirbiniais turgavietėje, tam man reikalingas verslo liudijimas.
Man kyla neaiškumų dėl verslo liudijimo kainos.
Naudojausi šia skaičiuokle: http://www.vmi.lt/cm...u-skaiciuokle12

Esu dieninių studijų studentas, todėl taikoma lengvata 50%, todėl viską tinkamai įvedus (pasirinkus 3 prekybos dienas: trečiadienį, šeštadienį bei sekmadienį) skaičiuokle išmeta taip:

Gyventojų pajamų mokestis 27 Lt
Privalomojo sveikatos draudimo įmokos 90 Lt
Valstybinio socialinio draudimo įmokos 78 Lt
Tai iš viso gaunasi 195 Lt?

Man ne aišku ką iš šių mokesčių turiu mokėti, kiek man sakė mokesčių inspekcija privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmokos (su 50% lengvata) skaičiuojamos taip:
"Dienos įmoka apskaičiuojama taip: kalendorinio mėnesio įmokos dydis dalijamas iš to mėnesio kalendorinių dienų skaičiaus ir dauginama iš verslo liudijime nurodytų to mėnesio dienų skaičiaus."

Pagal tai ką jie man parašė gaunasi taip:
90/30*13=39 Lt

Tai man mokėti PSD reiktų 39 Lt, o ne 90 Lt?

Gal esate kas susidūrę ir galėtumėte paaiškinti?

Dėkui blush2.gif

Atsakyti
http://www.supermama...howtopic=916016
tema, skirta Jusu klausimui
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2013 08 29, 09:25)
bet čia tik verslo liudjimui. O individualios veiklos pažymai?

pažymai nėra.
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2013 08 29, 09:23)
o, butu gerai, kad butu bigsmile.gif  kaip dabar tiksliai susizinot, kur skambinti  g.gif

Skambinkit savo konsultantei, jinai turetu paaiskinti viska.

QUOTE(kaleda @ 2013 08 29, 16:16)
pažymai nėra.

Tikrai taip, pazymos isigijimo islaidu darbo birza nekompensuoja. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kaleda @ 2013 08 29, 15:16)
pažymai nėra.

O kokios pazymos islaidos? Galvojau, kad nera jokiu, tik psd pradedi moket. g.gif
Atsakyti