Sveiki, noriu pakalusti, kas zinos gal atsakys. Skambinsiuos i VMI, bet noriu dar susizinoti pries tai, jei uz verslo liudijima yra susimoketa iki metu galo, bet viduryje metu, zmogus isidarbina imoneje, kas buna su verslo liudijimu? Jis galioja ar nebe? Ir ar tada galima prasyti VMI, kad grazintu sumos sumoketos uz verslo liudijimo isigijima skirtuma?
QUOTE(Murčikas @ 2013 08 20, 11:00)
valstybes drausti yra moksleiviai, studentai, mamos auginancios vaika iki 8 metu, ir du vaikus iki pirmam berods 18 sukaks. dar turbut invalidai
Cia mane mokesciu skaiciuoklej suklaidino sitas punktas:
Skaičiuoklėje neatsižvelgiama į tai ar jau esate draustas Sveikatos draudimu (pvz. dirbate arba esate draustas valstybės). Jeigu nesate draustas, Jums privalu kas mėnesį mokėti po 90 lt (t.y. 1080 Lt per metus) PSD
Man atrodo, kad mamos auginancios vaikus, yra drausotos Sveikatos draudimu, tai kaip ir nereiketu jo moket Na tikslinsiuos viska VMI aisku
sveiki, nezinau ar cia pataukiau,bet gal kas zinosit.
mano vyras dirba imoneje ir nori isiimti verslo liudijima,ar su verslo liudijimu, duoda bankas paskola (buto)?
aciu,kas atsakys
mano vyras dirba imoneje ir nori isiimti verslo liudijima,ar su verslo liudijimu, duoda bankas paskola (buto)?
aciu,kas atsakys
QUOTE(Zuma @ 2013 08 20, 13:02)
Cia mane mokesciu skaiciuoklej suklaidino sitas punktas:
Skaičiuoklėje neatsižvelgiama į tai ar jau esate draustas Sveikatos draudimu (pvz. dirbate arba esate draustas valstybės). Jeigu nesate draustas, Jums privalu kas mėnesį mokėti po 90 lt (t.y. 1080 Lt per metus) PSD
Man atrodo, kad mamos auginancios vaikus, yra drausotos Sveikatos draudimu, tai kaip ir nereiketu jo moket Na tikslinsiuos viska VMI aisku
nereikia mokėt kas mėnesį.
O metų gale nuo gautų pajamų reikia mokėt
(na čia kaip ir pvz pagal darbo sutartį dirbant, kuo daugiau gaunat, tuo daugiau mokat)
Ir tik nesu tikra, bet ko gero jei pajamos mažos , tai jums neprivalu sumokėt ne mažiau kaip 1080 per metus, kaip tuo atveju, jei būtumėt nedrausta
QUOTE(Nikutė @ 2013 08 20, 13:23)
aciu,kas atsakys
aciu,kas atsakys
čia jau reiktų klaust banko.
Vienas gali duot, kitas paprašyt dar pvz kokio laidavimo
Iš esmės bankui svarbu pajamos, o ne kokiu būdu žmogus dirba
QUOTE(Nikutė @ 2013 08 20, 14:23)
aciu,kas atsakys
aciu,kas atsakys
Na cia jau banko reiktu klausti, arba duos su kokiom spec. salygom arba neduos, nes su verslo liudijimu issimoketinai (lizingo) neduoda, net telefono pasiimti nedave tele2, nors pajamas zmogus gauna ir gana nemazas, bet skaitosi rizikos grupeje
QUOTE(Simbulis @ 2013 08 20, 12:18)
Sveiki, noriu pakalusti, kas zinos gal atsakys. Skambinsiuos i VMI, bet noriu dar susizinoti pries tai, jei uz verslo liudijima yra susimoketa iki metu galo, bet viduryje metu, zmogus isidarbina imoneje, kas buna su verslo liudijimu? Jis galioja ar nebe? Ir ar tada galima prasyti VMI, kad grazintu sumos sumoketos uz verslo liudijimo isigijima skirtuma?
VL ir toliau galioja. Jeigu veikla nebebus vykdoma, galima rasyti prasyma kad nutraukti VL, ir bus grazinamas mokestis nuo prasymo pateikimo.
oa kaip butu, pvz jeigu esu drausta valstybes (auginu vaika iki 8 metu), pradedu veikla su individualia pazyma, bet uzdirbu visiskai nedaug (nes nezinau, kiek realiai galiu zudirbti, noriu pabandyt), tai kaip su tuo sveikatos draudimo mokejimu?
QUOTE(Kernė @ 2013 08 21, 13:36)
Sveikos, merginos,
Norėjau paklausti ar dirbant pagal individualios veiklos pažymėjimą, el. parduotuvės nuomos išlaidos yra priskiriamos leidžiamiems atskaitymams?
Norėjau paklausti ar dirbant pagal individualios veiklos pažymėjimą, el. parduotuvės nuomos išlaidos yra priskiriamos leidžiamiems atskaitymams?
jei ivp isimtas prekybai, tai taip, juk be parduotuves jus ir parduoti negalesite, tai reiskia yra butinos islaidos. kaip tarkime galite imti fakturas uz lipnia juosta, gal dezutes perkat. viska galima nurasyti, su saiku.
laba, prasau ir as patarimo.
Dirbu paprastam darbe su visais atskaitomais mokesciais.
pirma ir paskutini karta issiemiau individualios veiklos pazymejima. Sukuriau internetini puslapi, pazymejima uzdariau.
Kiek ir kokiu mokesciu dabar turiu sumoketi. Kur kreipiausi-sake skirtingus skaicius.
Buciau labai dekinga, jei patartumete
Aciu
pirma ir paskutini karta issiemiau individualios veiklos pazymejima. Sukuriau internetini puslapi, pazymejima uzdariau.
Kiek ir kokiu mokesciu dabar turiu sumoketi. Kur kreipiausi-sake skirtingus skaicius.
Aciu
QUOTE(Simbulis @ 2013 08 20, 15:40)
Na cia jau banko reiktu klausti, arba duos su kokiom spec. salygom arba neduos, nes su verslo liudijimu issimoketinai (lizingo) neduoda, net telefono pasiimti nedave tele2, nors pajamas zmogus gauna ir gana nemazas, bet skaitosi rizikos grupeje
Dirbant vien su verslo liudijimu paskolos, atrodo, neduoda. Bankai siu pajamu rimtai nevertina. Musu pazistami eme paskola, kai vienas dirbo su VL ir labai sunkiai dave tik vienas bankas is visu kur kreipesi.
Papildyta:
QUOTE(kristinuv @ 2013 08 23, 14:09)
laba, prasau ir as patarimo.
Aciu
Aciu
Moketi turesite tik kitais metais priklausomai nuo sumos, kuria deklaruosite, kad uzdirbote.
QUOTE(Nerami @ 2013 08 23, 19:48)
Moketi turesite tik kitais metais priklausomai nuo sumos, kuria deklaruosite, kad uzdirbote.
aciu Jums. O sakykit, man atsius kazkaip ta moketina suma mokesciu inspekcija, ar rasiu jau savo deklaracijoje itraukta, ar vel turesiu klausineti?
Nes dabar mokesciu inspekcijoje sake 15% plius kita suma paaiskes tik kitais metais (gal 6%, gal nieko is vis). O sodroje sake 15%+28.5%+9%.
Aciu dar karta is anksto:)