QUOTE(Uodegyte @ 2013 04 24, 13:20)
Viskas labai gerai ,ir labai gražu
taigi šešėliai
gerai kad matinį dėjai ,o ne paprastą
aš tai lininiams darbams išvis nededu stiklo ,palieku natūralumą
ne išimtis ir MTSA ,nebijau aš tų dulkių
Ar galiu ir aš savo patirtimi pasidalinti? Siuvinėju jau apie 8 metus, pradžioje kol dar neturėjau pakankamai savos patirties , visiškai pasikliaudavau kitų patarimais ir rekomendacijom. O bet tačiau ...... Paskutinius porą metų visus darbelius lupu lauk iš rėmų, ir perdedu paprastus stiklus ( nes visi sudėti matiniai) . Matinis stiklas truputį "prigesina" patį vaizdą. Pačios paeksperimentuokit- rėminimo dirbtuvėse paprašykit gabalėlį paprasto stiklo ir matinio. Pakiškite po juo bet kokį daiktą, arba tiesiog ranką - pačios pamatysite, kaip po matiniu stiklu dingsta ryškumas. Matinis stiklas turi vieną vienintelį privalumą- fotografuojant nebus atšvaito ant nuotraukos. Man šiuo atveju svarbiausia yra darbelio ryškumas, gyvumas, kad ant sienos iš tolo ryškiai matytųsi- todėl aš renkuosi tik parastą. Elementariausi pavyzdžiai:
Paprastas stiklas-
Matinis stiklas
QUOTE(Uodegyte @ 2013 04 24, 13:39)
Nors ne visai ,kad nededa pasportų MTSA ,užmačiau, kad yra darbų ir su pasportais ,
Mielosios, pasportus reikia rinktis tada, kai jis tinka ir pritinka. O ne tai, kad "šiam dizaine" niekas pasportų nededa. Daugumoje dizainų pasportų nėra, tačiau yra išimčių kai be pasporto darbas irgi neįsivaizduojamas, ypač tada, kai užsisiuvinėja visas plotas- tada ir medžiaga truputį paskersuoja. Pasportas šiuo atveju viską išlygina. Tačiau visad reikia turėti saiką- kam darbelį įspaust i pasportą , jei jis elegantiškai , lengvai žiūrisi ir be jo? Leiskite darbams "kvepuoti". Kartais geriau eksperimentuoti su įdomesniu rėmu, nei spaust į tą pasportą... PVZ( šio darbo neįsivaizduoju be pasporto):
Papildyta:
Arba čia gal net aiškiau, tas pats darbas , tik stiklas pakeistas :
paprastas
matinis