Įkraunama...
Įkraunama...

Sanatorija "Palangos gintaras"

QUOTE(stebukliukas13 @ 2013 05 03, 17:35)
roga as irgi saugojau kaip ismaniau,apskritai nemanau kad virusas vaikui,dvi dienas jau sveikas buvo,o siandien bulviu atnese,gabaliuka suvalge ir vel viduriuoja. Aptarem su dietologe jo meniu o nesa vistiek nesamones,sakiau dar kartas ir minsim namo nusispjove sad.gif

sakykit daktarei kad norit 1a stalo ir pasiimsit ka noresit smile.gif mes buvom gave 1a tai ateidavom koki gera pusvalandi pries pietus ir pasirinkdavom ka norim tik tik pagaminta maista issinesimui 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Roga @ 2013 05 03, 14:49)
čia jautu tik mums viskas gerai neturiu nusiskundimų. saugojamės kaip galime būname tik procedūras ir valgykla, jokių grindų, jokių rankenų, jei liečia iškarto valau, nes man baisiausia, nepykit bet dabar grįžinėja kas sirgo rotu, o juk rotas kad ir persirgęs užkresti gali kitus nuo 1 mėn iki 3 mėn. kosinčių ir sergančių baisu. todėl visas dienas būnu lauke net tarp procedūru būnu lauke, vis ratu ratu aplink sanatorija.

kazin kaip vaikui po roto test reabilitacija doh.gif maniskiui nors ir ne rotas buvo bet apie kazkokia reabilitacija net negalvociau, vaikas silpnas buna po tokiu ligu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 05 03, 15:49)
o juk rotas kad ir persirgęs užkresti gali kitus nuo 1 mėn iki 3 mėn. kosinčių ir sergančių baisu.

cia didziausia nesamone.Rota virusai didžiuliais kiekiais išsiskiria su sergančiojo išmatomis iki 5d. nuo ligos pradžios. 7-10 dieną nebeišskiriami.
Papildyta:
QUOTE(stebukliukas13 @ 2013 05 03, 18:35)
roga as irgi saugojau kaip ismaniau,apskritai nemanau kad virusas vaikui,dvi dienas jau sveikas buvo,o siandien bulviu atnese,gabaliuka suvalge ir vel viduriuoja. Aptarem su dietologe jo meniu o nesa vistiek nesamones,sakiau dar kartas ir minsim namo nusispjove sad.gif

Jum turejo ligononeje istirti ismatas del rota ir nora virusu.Vaikas gali paviduriuoti ir ilgesni laika savaite ar net 2 kol susitvarkys zarnynas.Nesisnervuokit,jei vaikas viduriuoja,reiskias valosi zarnynas.Smecta labai efektyvus vaistas,ji surysa toksinus.sveikit.
Atsakyti
QUOTE(Minutėlė @ 2013 05 02, 12:09)
Nu ką merginos. Rytoj ir mes su savo taboru atvykstame thumbup.gif

Man rodos jus matem atvykstancias su trim panelem smile.gif Visi ejo pro sali ir ziurejo kaip i koki eksponata smile.gif Labai jau saunios jusu damos smile.gif
Papildyta:
QUOTE(jurgita112 @ 2013 05 02, 22:33)
Mes irgi sanatorijoje šiuo metu, kai vyrauja vėl visokie virusai tai net baisu ir į koridorius išeit, rankenas, turėklus liest, jau jaučiu paranoja kaip virusai kimba prie mano vaikų lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif bet žiūriu ir sesutes kažkaip šiemet griežtesnės, bent jau antram aukšte antram korpuse, neleidžia koridoriuose bazuotis vaikams, gal taip nori užkirst kelią sergamumui g.gif vis agituoja, kad va veskite mamas i lauka, nežaiskit čia, eikit į kambarius g.gif . Ir nebešūkauja niekas kai pokaituko miega mano merginos, o ankščiau kiek pamenu žoiaurus triukšmas už durų, laksto žvygauja, į duris trankosi su atsivestomis transporto priemonėm blink.gif  O mes tik pareinam iš procedūrų ir iš kart į lauką, kad kuo mažiau kvėpuot sanatorijos oru,einam tik į procedūras ir valgyklą, bet ir ten pilna kosinčų čiaudinčių doh.gif šiemet penktą kartą sanatorijoje ir visus keturi kartus taip baisiai sirgome po jos...na taip norisi išvengt tų ligų šiemet tai imuosi visų priemonių. Kol kas savaite prabėgo, bet dar tfu tfu tfu kad tik neprisišnekėt blink.gif
Sakyčiau net ir maistas pagerėjęs, jau ir makaronai su skoniu, ir varškės apkepas valgomas...būdavo žymiai baisiau, na o kotletai kotletai jie visada vienodi...man visai valgomi, bet va vaikams neįtinka doh.gif nieko sriubomis liks gyvos ax.gif
Papildyta:

vasarą jaučiu su nauja tvarka sanatorija bus apytuštė, nes dabar įtariu suvažiuoja dar visi tie, kam priklausė be gydytojo susitarimo. Praeis 24 dienos ir jaučiu visi paskutinieji išvažinės namo ir beliks komercinės vietos bei tie kam nuskilo gaut siuntimus. Mes iš tų kam nepasiekė, gydytoja pasakė, kad visos vietos išdalintos ir kiekvienam vasaros mėnesiui tegalėjo siųst po viena vaiką doh.gif Ir aišku tos vietos jau išdalintos  blink.gif

Man nuo valgyklos maisto paciai visa zarnyna suka, gerai kad vaikis dar pasekmiu nejaucia smile.gif

O del sanatorijos uzgrustumo, mes irgi su halo kamero sesute aptarem, kad cia tikriausiai naujoji tvarka taip veikia. Sanatorija sake nuo kovo men tokia uzgrusta, bet sako kas siuo metu dedas, taip budavo tik vasara. Manyciau, kad vasara tokio srauto nebebus. Mes net valgykloj sedim naujojoj salej, nes vietu nebebuvo.
Atsakyti
QUOTE(Būtybė* @ 2013 05 02, 07:14)
Labas rytas.

Dar norėjau padiskutuot viena tema. Mano mažąjam šiuo metu 3 m. 9 mėn., ir niekaip neapsisprendžiu imti vežimėlį ar ne. Šiaip mes jo jau senai nebenaudojam, guli ir dulka, bet žinant atstumus Palangoj kai išeini pasivaikščioti..... Jau toks didelis vaikas keistai atrodys vežimėlyje. Kita vertus, tikrai nenorėčiau jo tampyt ant rankų.... Nes yra nemaža tikimybė, kad kur nors pusiaukėlėj bus ištartas stebuklingas žodis "Mama, panešk" smile.gif

Keistai? O jums rūpi, kas kam atrodo keistai? Man visiškai nusispjaut. Jei mums reikia, mes ir naudojam vežimėlį. Užsienyje iš viso iki 4-5 metų mieste pilna vaikų, vežiojamų vežimėliuose. Mažiau žiūrėkit, kas ką "galvoja", o į savo vaiko poreikius, čia nėra jokių "normų", tos "normos" yra kažkieno tai galvoje mirksiukas.gif Juo labiau, kad kiti nežino, kodėl tas vaikas vežimėlyje. Gal jis serga, gal dar kas nors, žodžiu, koks kieno reikalas. Čia tas pats, kaip kreipčiau dėmesį į tai, kad gegužės mėnesį einu su pirštinėm, jei man šalta, tai apsimaunu, koks man skirtumas, kad kitiems nešalta ir žiūri į mane, kodėl su pirštinėm tongue.gif

Atsakyti
QUOTE(veiducka @ 2013 05 03, 22:00)

kazin kaip vaikui po roto test reabilitacija  doh.gif  maniskiui nors ir ne rotas buvo bet apie kazkokia reabilitacija net negalvociau, vaikas silpnas buna po tokiu ligu  doh.gif

gražino kur iš 4 korpuso išvežė į ligonine, o paskui juos perkėlė į 2 korpusa ir toliau tese procedūras.

QUOTE(Dumza @ 2013 05 03, 23:28)
cia didziausia nesamone.Rota virusai didžiuliais kiekiais išsiskiria su sergančiojo išmatomis iki 5d. nuo ligos pradžios. 7-10 dieną nebeišskiriami.

skirtingos formos, ir gydytojai turi pasakyti kokiu sirgo ir kiek laiko užkrečiami, draugės berniukas buvo užkrečiamas 3 mėnesius taip jai pasakė ir liepė saugoti, kad kitų neužkrestų tą rašo ir literatūra yra užkrečiami nuo 4 dienų iki keletos savaičių išmatomis plinta.

Jis išskiria virusus į aplinką su išmatomis nuo 4 dienų iki kelių savaičių nuo susirgimo pradžios. http://www.spalvota....ptomai-gydymas/
Atsakyti
o mes parlėkėm namo,nebeatlaikiau streso,vaikas vėl atkrito tai išlėkėm šiandien,velniop tokią reabilitaciją,kol kambary tupėjom ir nevalgėm tol gerai,išėjom vieną dieną į procedūras,kasniukas maisto "normalaus" ir vėl viskas iš naujo... apie maistą tyliu,sudarė dietologė meniu,aiškiai susirašė iki pirmadienio ką mum gamint,ateina šiandien bendras maistas... pasireabilitavom sanatorijos wc savaitę ir gana...
Atsakyti
QUOTE(stebukliukas13 @ 2013 05 04, 18:40)
o mes parlėkėm namo,nebeatlaikiau streso,vaikas vėl atkrito tai išlėkėm šiandien,velniop tokią reabilitaciją,kol kambary tupėjom ir nevalgėm tol gerai,išėjom vieną dieną į procedūras,kasniukas maisto "normalaus" ir vėl viskas iš naujo... apie maistą tyliu,sudarė dietologė meniu,aiškiai susirašė iki pirmadienio ką mum gamint,ateina šiandien bendras maistas... pasireabilitavom sanatorijos wc savaitę ir gana...

liūdna kai jūs tiek sergate esate jautrūs, sveikite ir stiprėkite 4u.gif
o gal va tokia mintis šovė, visa kas skirta poliklinikinė rebilitacija praeitumėte, gal pas jus turi ir bioptrona ir visa kita, nes vyresnėlis prieš du metus visada eidavo ir viskas liuks, viskas atskirai, gal ir pas jus taip pat, gal jums padėtu sustiprėti g.gif
Atsakyti
Labas vakarelis, vis paskaitineju pas jus, jau man rodos ir pazystamu nicu matau, simsiuke pvz.., mano paaugliuke pries 2 metus geguzi buvo,man rodos ir jus su vaikuciais tuo metu, jei pamenat,mums vaziuoant i sanatorija, sprogo masinos variklis doh.gif
dabar po poros sav vel ruosiuos vezt panele savo, o ji sako viskas but nieko, kad ne valgykla biggrin.gif
maniske anakart ir su zarnynu problemu turejo schmoll.gif
na bet jus laikykites, sveikatytes jusu mazyliams 4u.gif
ir dar noriu paklaust, ar buna ten renovuotu kambariu vyresneliams? kokia kaina? ar isvis ju buna 3 korpuse? jei ka isgirstumet, butu didelis aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
prasau, mergaites, man paaiskinkit, tai kaip sanatorijoj su maistu? kiek kartu per diena maitinimas priklauso 6 metu vaikuciui? kokiu metu duodama valgyti? ar yra nustatytas maitinimo laikas?
radau toki straipsni, tai visiskai pasimeciau g.gif
cituoju: "Vaikams iki 8 metų skiriamas 3 kartų per dieną maitinimas, vaikui iki 3 metų priklauso ir pavakariai. Mamai nekainuoja pusryčiai ir vakarienė. „O nuo kovo 19 d. mamoms su tokio amžiaus vaikais pradėjome duoti ir nemokamus pietus“, – sakė pašnekovas."
tai man su 6 metu vaiku niekas nepriklauso? net pietu negausiu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(bucka @ 2013 05 04, 22:15)
prasau, mergaites, man paaiskinkit, tai kaip sanatorijoj su maistu? kiek kartu per diena maitinimas priklauso 6 metu vaikuciui? kokiu metu duodama valgyti? ar yra nustatytas maitinimo laikas?
radau toki straipsni, tai visiskai pasimeciau  g.gif
cituoju: "Vaikams iki 8 metų skiriamas 3 kartų per dieną maitinimas, vaikui iki 3 metų priklauso ir pavakariai. Mamai nekainuoja pusryčiai ir vakarienė. „O nuo kovo 19 d. mamoms su tokio amžiaus vaikais pradėjome duoti ir nemokamus pietus“, – sakė pašnekovas."
tai man su 6 metu vaiku niekas nepriklauso? net pietu negausiu?  g.gif

Sveika,

Jusu vaikuciui maitinimas bus 3 kartus, 8 - pusryciai, 13 - pietai, ir vakariene 18:30, del pavakariu nesu tikra. Jus jei noresite valgyti pusrycius ir vakariene turesite issipirkti, o pietus gausite nemokamai. Issipirkti pusrycius ir vakariene kasoj kainuoja po 4 Lt uz kiekviena.
Atsakyti
Laisve22, aciu uz atsakyma 4u.gif
pusryciai gana anksti. mano ziogas prates miegoti iki 7.30val, tai teks zadintuva prisisukti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2013 05 04, 16:51)
gražino kur iš 4 korpuso išvežė į ligonine, o paskui juos perkėlė į 2 korpusa ir toliau tese procedūras.
skirtingos formos, ir gydytojai turi pasakyti kokiu sirgo ir kiek laiko užkrečiami, draugės berniukas buvo užkrečiamas 3 mėnesius taip jai pasakė ir liepė saugoti, kad kitų neužkrestų tą rašo ir literatūra yra užkrečiami nuo 4 dienų iki keletos savaičių išmatomis plinta.

Jis išskiria virusus į aplinką su išmatomis nuo 4 dienų iki kelių savaičių nuo susirgimo pradžios.   http://www.spalvota....ptomai-gydymas/

jus man pasakykit kokia gydytoja taip pasake?as 18 m isdirbau su vaikais ligonineje ir rota virusas mum buvo kasdienybe,bet tokio briedo dar negirdejau,kad vaikas virusa nesiotu 3men.as garantuota ,kad jusu drauge ne taip suprato.Jei vaikas ne pasveikes tai virusa isskirs i aplinka tol kol jis pasveiks,gali sunkiais atvejais buti kelios sav,bet atsiprasau,jau ,kad 3 men,taip nebuna.
Ir dar mergaites kurios esat sanatorijoje,atkreipkit demesi ten apskritai vyksta kokia nors dezinfekcija.Ar valomi rankenos,stalai,grindis su kokiomis nors dezinfekcinemis priemonemis.as kaip suprantu sanatorija yra gydymo istaiga tai ten turetu vykti kazkokia dezinfekcija,kad neplystu toliau sitie virusai.Atkreipkit demesi.O jei ne kiekvienam mieste yra higienos centrai ir galim anonimiskai paskambinti ar seip skunda parasyti.Ir dar kazkuri mamyte rase,kad vaikiukam kviepuoti dedamos tos pacios kaukytes,jos tik po vandeniu nuplaunamos.Sitaip negalima,kiekvienam vaikui turi buti atskira kauke,panaudota kauke turi buti merkiama i dez skysti ir po to sterilizuojama. smile.gif
Atsakyti