Įkraunama...
Įkraunama...

IVF

QUOTE(Afrodite69 @ 2013 04 24, 17:51)
Sveiki,
As geriu toki  ax.gif
http://www.biovea.co...04#.UXfyZsrBEuI
pradejau gert po nepavykusio IVF nes buvo didele depresija,miego ir nuotaikos sutrikimai,apatija.Nezinau,bet siai dienai jauciuosi zyyyyymiai geriau,o dar apsidziaugiau kai suzinojau kad jis gerai ir kiausialastem thumbup.gif

Ačiū už atsakymą. 4u.gif Bandysiu ir aš. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pepe/ilgakojine @ 2013 04 24, 19:48)

Merginos kada terze savo mazylius sutinka?

Terze jau kokios pora savaiciu matyt kaip pagimde - netiketai pasibelde jos mazyliai gerokai anksciau laiko, tik va ziniu bent jau SM nuo to laiko nuo jos ir ner.
Atsakyti
QUOTE(exDaiva @ 2013 04 24, 09:15)
Terze jau kokios pora savaiciu matyt kaip pagimde - netiketai pasibelde jos mazyliai gerokai anksciau laiko, tik va ziniu bent jau SM nuo to laiko nuo jos ir ner.

Nu saunu. SVEIKINIMAI DIDZIAUSI 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif :4u:Vaikiukai nebeleidzia mamai pramogauti SM biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutės,

kelias dienas visai kalbėt nesinorėjo. Po spermogramos užsivedėm bandyt natūr, tokia gera nuotaika buvo. T žiūrėjo penktadienį, folis auga,bet tikrai ne link ovuliacijos. Galvoju, nu tai bus po kokios savaitės. Aš iki IVF visada žinojau, kada ovuliuoju, testų nebent vieno kokio kontrolei reikėdavo. Skauda šoną- labai skauda-skauda visą pilvą (vadias O), noriu ND, vaisingos išskyros..žodžiu, vadovėlis. Po IVF nebežinau nieko, pojūčiai ne tokie, OT blankūs, rudenį dar kaltinau histero, bet dabar vėl tas pats. Žodžiu, pirmadienį OT kaip ir rodo, išskyrų mažai, pojūčiai idiotiški, nu bet ok, darom, ir ką..ryte užpuola ienligė..Ir tokia kaip reikiant, iš pradžių tik skaudėjo, neuspratau net , kas darosi, vakar jau baisu buvo, ir vyras jaučia, nupirkau lomexino (jis tepa, aš žvakutes), kol kas negerėja, skauda gana giliai, bijau,kad nebūtų kas blogesnio unsure.gif Iš ku? Kodėl? Nei antibų vartojau, nei kokiam baseine buvom..Rygoj ką nors užnešė? Nu nenoriu tikėti... Jeigu kas blogesnio,tai spermograma vėl eis žemyn, visos pastangos velniop. Kaip aš pavargau nuo "ano galo problemų"...

Dar per šias dienas labai galvojau apie jūsų vartojamus vaistus. Žinau, visada buvau savigydos šalininkė, nes daugiau naudos negu iš medikų, mano AFS tą dar kartą įrodė. Bet dabar skaitau, ką jūs vartojat ir man kažkaip... unsure.gif norisi pagerinti tą kiaušialąsčių kokybę, labai norisi... Endokrinologas pasiūlė Thynboną, nors TTH 0,7, atseit, gali vis tiek padėti. Jūs čia dar apie Metforminą.. kaip man baisu lįsti į skydliaukę, kasą ir t. t., kai viskas gerai, aš ir taip ligų maišas, tai kai kažkur turiu gerai, taip baisu sugadinti..paskaičiau apie šalutinius reiškinius,forumuose - apie komplikacijas..ką aš žinau... unsure.gif čia jau ne vitaminai, jums nebaisu vartoti savavališkai tokius dalykus? Taip, pastojimas- absoliutus tikslas, bet tos priemonės to negarantuoja + ne tik pastot reikia, išnešiot, užaugint gerai būtų... Nežinau, ar tam ryžtis. Pavartojau dvi savaites natūralistų rekomenduojamo preparato, atseit sureguliuoja hormonus. pradėjo skaudėt galvą, permušinėt labai. nieko daugiau naujo nevartoju, tai matyt, nuo to. Eisiu kaip tik penkt dar pas endokrinologą, bandysiu klausti, bet įtariu, jis nelabai žinos..ir dėl Metformino paklausiu. bet kažkaip... unsure.gif baisu man. Kas man čia pasidarė? doh.gif
AFRODITE, kiek tu visko išbandai ant savęs... man baisu dėl tavęs, ypač dėl tavęs, kad tavo roplio neišjudintų, vis tiek turi polinkį, maža ką..ai, nežinau.

Dėl VK naujienos..skamba super, įdomu, kiek kainuoja. Mano atveju kaip ir tiktų, kaip tik šiom dienom daug skaičiau apie tuos citokinus.
Pasakykit, man paranoja? Jeigu galvoju, kad VK gali tik pasakyt, kad padaro kažką, o iš tikrųjų nedaryt? Nusišneku, ar ne? doh.gif
Kaip apsispręsti, kur daryt, ką daryt...

Tiesa, gavau į až prašymų parašyt apie mitybą,pabandysiu pakonspektuot čia, gal kam bus naudinga, ok? Kai kas man labai žiauru ten... doh.gif
Atsakyti
sveikos, as laiminga,kaip loterijoje buciau laimejus smile.gif Vakar ispunktavo 10, siandien yra 5 apsivaisine (icsi). Lyginant su praejusiu kartu,tai cia superinis rezultatas, bet dabar sulaukusi geru naujienu is naujo pradejau pergyventi doh.gif - jie nori auginti iki pirmadienio,as bijau,kad nenustotu dalintis taip ilgai belaukiant g.gif sutarem susiskambinti rytoj unsure.gif

Axina, ramaus laukimo ir teigiamo rezultato 4u.gif

Kur kitos mergytes po punkcijos? ax.gif
Atsakyti
Tai va. MITYBA.
Daugelui (ir man) seniai žinomi faktai, bet..apibendrinsiu.
Pagrindinis principas- yra labai daug sveikų produktų, būtinų valgyti prieš IVF, bet jie visi turi būti iš eko ūkių doh.gif pas mus ir brangu, ir nepatikima doh.gif Esmė ta, kad pesticidai, herbicidai, hormonai ir antibiotikai kenkia labiau negu tas produktas duoda naudos 4u.gif

Mažinti arba visai nevartoti baltų miltų, cukraus (ypač jei yra endo arba PKS).
Tinka rudi ryžiai, rupūs miltai ir jų gaminiai, labai naudingos avižos, tik būtinai eko, nes pesticiduose esantys sintetiniai estrogenai išbalansuoja endokrininę sistemą. KAtegoriškai negalima sojų (dėl estrogenų).
Cukrų minimaliai keisti medum ar agavų sirupu, bet vartoti irgi tik mažus kiekius.
Atsisakyti perdirbto maisto, kavos, alkoholio, kofeino (net vienas puodelis per dieną mažina pastojimo tikimybę ir didina persileidimo riziką, be to, apsunkina inkstus ir kepenis, o šie organai normalizuoja estrogenų kiekį ir palaiko imuninės sistemos balansą).
Beje, čia ne apie maistą, bet dar radau, kad transferio dieną vertėtų atlikti ND (prieš, manau), nes spermos plazma gerai veikia imunologiškai.
GLEIVINEI: granatų sultys (vyrams irgi), ananasas (šerdis, ne per daug) Omega 3 (žuvis, papildai, linų sėmenų aliejus), pilno grūdo produktai, avižos, migdolai, moliūgų sėklos. organinės daržovės, vaisiai; aviečių lapų arbata, dilgėlių arbata, čia rašo, kad vienas kavos puodelis per dieną gali perpus sumažinti pastojimo tikimybę.
Nevalgyti šlamšto, apdoroto maisto, sočiųjų riebalų ir tuo labiau trans riebalų (hidrintų). Nevartoti saldiklių.
Kuo daugiau baltymų, geriau augalinių, vidutinio fizinio krūvio, riebių pieno produktų (ne liesų), bet ne per daug. Ypač vengti pieno ir sūrio, jei yra endo arba PKS. Neekologiškiuose pieno produktuose daug hormonų ir antibiotikų, kurie gali kelti estrogeno kiekį ir išbalansuoti hormonus.
valgyti žuvį, bet vengti fermose auginamų, be to, vengti tuno, kardžuvės ir kiti dėl sunkiųjų metalų.
Turint endo, mažinti raudonos mėsos kiekį. mėsa, vėlgi, tik eko dėl antibiotikų ir hormonų. kaip ir kiaušiniai. Būtini, bet tik laisvų vištų, kaip ir vištiena. Grūdai tik pilni, natūralūs. Kuo daugiau ląstelienos, ypač prie PKS ir imuninių problemų (daržovės, vaisiai, pupelės ir t. t.). Žirniai, beje, laikomi kontraceptiniu maistu.
Jokiu būdų nevartoti aprodoto cukraus ir sulčių, tik šviežiai spaustas. Gerti daug švaraus vandens, jokiu būdu ne iš plastikinių butelių.
Na, toliau..vitaminai. Vit D (kiaušiniai, pieno produktai , saulė ir t.t.),. Vit E ( saulėgrąžų sėklos, migdolai, alyvuogės, špinatai, papajos), Q10 (jūros gerybės, mėsa), Vit C (saugo spermos DNR, padeda nuo agliutinacijos) ( vaisiai, daržovės, ypač raudonieji pipirai, brokoliai, spanguolės, kopūstai, bulvės, pomidorai, citrusiniai vaisiai).
Lipoidinė rūgštis (špinatai, raudona mėsa, bulvės), B6 (ypač padeda augti gleivinei per IVF) (austrės, kepenys, ikra, žuvys, krabai, omarai, jautiena, aviena, kiaušiniai, sūris).
Folio rūgštis (padeda mažinti homocisteiną, kuris gali sukelti persileidimus, preeklampsiją ir t.t., ). (lęšiai, špinatai, sezamo sėklos, moliūgų sėklos, jautiena ir t. t.) Selenas (ypač spermai): kepenys, lynai, menkės, otas, lašiša, sardinės, krevetės, kalakutiena.
CInkas (moterims padeda gamintis enzimams , dalintis ląstelėms, balansuoti estrogeno ir progesterono lygį, per mažas cinko kiekis gali sukelti ankstyvą persileidimą). Vyrams tuo labiau būtinas. Austės, jautiena, aviena, elniena, sezamo sėklos, moliūgų sėklos, jogurtas, kalakutiena, krevetės. Kuo daugiau valgyti neapdoroto vaisto, nes karštyje labai daug suyra.
Riebiosios rūgštys (būtinos gimdos kaklelio gleivėms gamintis, ovuliacijai ir visai gimdos būklei gerinti, skatinti reprodukcinių organų kraujotaką). (linų sėmenys, riešutai lašiša, sardinės, krevetės, chia sėklos ir t. t.

Daug baltymų, ląstelienos, pakankamai riebalų ir angliavandenių (sveikųjų)

Vienas būtiniausių produktų - lęšiai ir pupelės (pupos). Lęšiai užima antrąją vietą pagal geležies ir folio rūgšties kiekį. rekomenduojama gerti nepasterizuotą pieną.
Yra nustatytas ryšys tarp imuninio nevaisingumo ir grūdų (gliuteno). Geriau rinktis be gliuteno.

vengti GMO (labai labai kenkia), nevalgyti "nuriebalintų" produktų (fat-free) (lieso jogurto ir t. t.).
Sergant hipotiroze, žalias daržoves geriau garinti.

Super maistas:

Macca (gerina kiaušialąstės kokybę ir bendrą vaisingumą), Royal Jelly (bičių pienelis) (kaip ir macca), propolis (ypač prie endo), spirulina, kviečių želmenys, žaliosios daržovės.
Spermai ypač svarbu valgyti pilno grūdo produktus. Zinkas, beje, kelia testo vyrams.
Labai svarbu vartoti pakankamą Vit b 12 kiekį (abiems). , L-karnitiną,
dar apie soją: 2 buteliukai sojų pieno atitinka 4 kontraceptines tabletes.

Alkoholis.
Net maži kiekiai veikia vaisingumą, net <5 vienetai per savaitę sumažina, bet virš 5 tai jau labai sumažina. Ypač negerai gerti per ovuliaciją. Alkoholis prastina kiaušialąstes, stabdo ovuliaciją, trukdo spermatozoidams keliauti kiaušintakiais, išreguliuoja mėnesinių ciklą. rekomenduojama visiškai nevartoti alkoholio bent 3-6 mėnesius iki IVF.
Pienligė, vaginozė irgi labai veikia vaisingumą ir trukdo spremijui pasiekti kiaušinėlį. Vengti cukraus, kuris ją skatina. Beje, cukrus labai kenkia imunitetui ir padeda atsirasti LPL.
Dar gerai gimdos gleivinei būtinas bent 7 val. nepertraukiamas miegas.
Estrogenams, gleivinei : raudonųjų dobilų arbata, shatavari, diskorėjos šaknis, dong quai, kinrožės, erškėtrožės.
L-argininas (6 g per dieną) Skatina kiaušidžių atsaką., gimdos gleivinė geriau priima embrioną.
Enzimai. Nakvišos (stiprina gimdą, reguliuoja menstruacijas). Sukatžolė. Damiana.

Na viskas, paskaita baigta biggrin.gif Sorry, jei kur nerišliai ar kartojasi, iš lapų rašiau.

man tai mišios. Be cukraus neįsivaizduoju gyvenimo, visiškai išjungti alkoholį ir kavą ma nirgi iššūkis, dėl visų vitaminų ir papildų - aišku, prisipirkau kapsulių doh.gif ir t. t. Žodžiu, teorija sunkiai įgyvendinama, bet stengtis reikia smile.gif
4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Mika... @ 2013 04 25, 12:11)
sveikos, as laiminga,kaip loterijoje buciau laimejus  smile.gif Vakar ispunktavo 10, siandien yra 5 apsivaisine (icsi). Lyginant su praejusiu kartu,tai cia superinis rezultatas, bet dabar sulaukusi geru naujienu is naujo pradejau pergyventi  doh.gif - jie nori auginti iki pirmadienio,as bijau,kad nenustotu dalintis taip ilgai belaukiant  g.gif sutarem susiskambinti rytoj  unsure.gif

MIKA, smagu dėl tavęs 4u.gif

AXINA, ir tau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KittyKitty: 25 balandžio 2013 - 11:27
QUOTE(KittyKitty @ 2013 04 25, 11:38)
Pasakykit, man paranoja? Jeigu galvoju, kad VK gali tik pasakyt, kad padaro kažką, o iš tikrųjų nedaryt? Nusišneku, ar ne? doh.gif

Ne Tau vienai paranoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2013 04 25, 13:00)
Ne Tau vienai paranoja  smile.gif

Ojetus, ačiū, nu jei kitos ir išdurnins, tai nors mes dviese būsim. doh.gif smile.gif Nes man tikrai tokių minčių kyla, nors šiaip gyvenime esu žiauriai patikli ir mane vis kas nors išduria doh.gif
Atsakyti
Kitty, aš irgi išskaičiau lenkiškame IVF mergaičių skyrelyje dėl mitybos. Radau a la stebuklingą schemą ir, kai man pavyko pastoti ir išnešioti, padariau išvadą, kad tai irgi galėjo stipriai padėti. Kai dabar dariau paskutinį kartą, irgi laikiausi iki išprotėjimo ir nė velnio nekibo. Aišku, ar bandant pastoti, ar ne vistiek reikia stengtis kontroliuoti, ką valgai. Nustebinai mane dėl pieno. Aš per stimuliaciją išmaukdavau apie 1 l per dieną, nes taip buvo parašyta. Taip pat gerdavau po 1 taurę raudono vyno. Kavos ir žalios arbatos visiškai atsisakydavau, bet dabar galvoju, gal iš tikrųjų reikia imtis tokių drastiškų priemonių prieš 2-3 mėn. Sunku kovoti su savo ritualais...
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2013 04 25, 11:38)
Sveikutės,

kelias dienas visai kalbėt nesinorėjo.

man irgi nekalbadieniai..... blush2.gif Kitty, jeigu skaitai, kad tau paranoja, tai mes tada visos cia turetume buti paranojikes... doh.gif unsure.gif
QUOTE(Mika... @ 2013 04 25, 12:11)
sveikos, as laiminga,kaip loterijoje buciau laimejus  smile.gif Vakar ispunktavo 10, siandien yra 5 apsivaisine (icsi). Lyginant su praejusiu kartu,tai cia superinis rezultatas, bet dabar sulaukusi geru naujienu is naujo pradejau pergyventi  doh.gif - jie nori auginti iki pirmadienio,as bijau,kad nenustotu dalintis taip ilgai belaukiant  g.gif sutarem susiskambinti rytoj  unsure.gif

Axina, ramaus laukimo ir teigiamo rezultato  4u.gif

Kur kitos mergytes po punkcijos?  ax.gif

sveikinu su geru rezultatu 4u.gif pas mane foliu maziau, bet pati stimuliacija zymiai, net tukstanti kartu geresne nei praeita karta. Mano punkcija rytoj rolleyes.gif Noreciau irgi laimeti loterijoje rolleyes.gif Jei ir bus galimybe, iki blasto kazkaip nenoriu augint g.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti