Įkraunama...
Įkraunama...

Sėjos kalendoriai

QUOTE(Aristeja @ 2013 04 19, 20:58)
Man ir lb idomu, kada cia tuos pomidorus sodinti, bet mane labiau domina geguzes pradzia, nes tik tada tegausiu po dirva pazaist  smile.gif Tai as snd bandziau ziuret tuos menulius ir zeklus, ir priejau isvados, kad nieko nebesuprantu. Pagal viska, geguzes pradzioje, butu geras zenklas jauti arbas vezys, bet per jauti bus delcia, o per vezi bus jaunatis. Man db patarkit, kada geriau butu sodinimu uzsiimti? g.gif

jei mergelė per anksti, tai gegužės pradžioj bus tinkamas laikas per žuvis - gegužės 3 d. 21:25- 6 d. 4:03, vaisiniai vienmečiai augalai gerai perneš persodinimą. O delčios stojimo laikas 2 d., geriau nepersodinėt per patį pasikeitimo laiką, o ne visą delčios savaitę. Jaučio pirma diena tinkama (05.08 d.), paskui jaunas stos 10 d., o vėžys tik 13 d., tai irgi tinkamas laikas.
Papildyta:
QUOTE(SaVi @ 2013 04 19, 20:42)
Jau nesesiu tai tikrai.Bet paskaicius Palades zinute suabejojau ar tikrai pomidorus gerai sodint.

specialiai pažiūrėjau, kad tikrai parašiau, kad gerai išsodinti visus daržo augalus. pomidorai juk irgi daržo augalai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 20 balandžio 2013 - 07:31
Sveikos. Jungiuosi prie jusu smile.gif
Esu dar pakankamai naujoke tiek darzininkysteje, tiek gelininkysteje. Siemet nusprendziau seti ir sodinti pagal menulio kalendoriu. Ieskodama info, atradau sia, jusu tema:)

Sakykit kada tinkamas metas seti geles gvazdikelius?

Ziemos pradzioje per ispardavima prisipirkau svoguneliu: tulpiu, jurginu, zibuciu, kroku... Zinau, kad sodinti reikia rudeni, bet man per ziema laikant vesiai eme jie dygti. Dabar mastau, kas butu, jei juos susodinciau i lauka dabar... g.gif Gal kas bandete?

Ir dar klausimas, gal ne visai tinkamas jusu temai, kokia zeme renkates pelargonijoms, persodinimui i vazonus ir auginimui balkone?
Atsakyti
pasiskaiciau apie svarstykles....nors buvau isitikinus kad geriau uz mergele sodinimui neiko nera, bet pradedu abejuoti, gal visgi 23d. geriau g.gif blush2.gif ?
Ka palade pasakis?
Mergele: Šiomis dienomis patariama pikiuoti ir persodinti augalus, o ypač tuos, kurie buvo pasodinti, kai Mėnulis buvo Vėžio, Skorpiono ar Žuvų ženkluose, tuomet augalai retai serga greitai išsigydo persodinimo žaizdas.
Svarstykles
Augalai, kuriuos pasėsite ar pasodinsite, kai Mėnulis bus Svarstyklių ženkle, užaugins gausų derlių, kuris gali ilgai išsilaikyti. Šiuo metu pasodinti augalai užaugina stiprias šaknis, todėl persodinti augalai greitai ir gerai prigyja.
Šiuo laikotarpiu pasėti ir pasodinti augalai yra atsparūs ligoms, o jų sėklos — geros kokybės. Kai Mėnulis yra Svarstyklių ženkle, augalai yra ypač atsparūs infekcinėms ligoms ir kenkėjams
Atsakyti
tany, o ką sodint ketinat?
Papildyta:
QUOTE(draug-yste @ 2013 04 21, 01:48)
Sveikos. Jungiuosi prie jusu smile.gif
Esu dar pakankamai naujoke tiek darzininkysteje, tiek gelininkysteje. Siemet nusprendziau seti ir sodinti pagal menulio kalendoriu. Ieskodama info, atradau sia, jusu tema:)

Sakykit kada tinkamas metas seti geles gvazdikelius?

Ziemos pradzioje per ispardavima prisipirkau svoguneliu: tulpiu, jurginu, zibuciu, kroku... Zinau, kad sodinti reikia rudeni, bet man per ziema laikant vesiai eme jie dygti. Dabar mastau, kas butu, jei juos susodinciau i lauka dabar... g.gif  Gal kas bandete?

Ir dar klausimas, gal ne visai tinkamas jusu temai, kokia zeme renkates pelargonijoms, persodinimui i vazonus ir auginimui balkone?

sėti gvazdikėlius tai kaip tik dabar gerai, per mergelę, anam puslapy parašyta.
Svogūnines gėles aš pasodinčiau į žemę dabar, kam jas bekankint. O ar vasarą iškast ir rudenį kaip priklauso sodint, ar jau visam laikui palikt, ir į kitus klausimus gal gėlininkės-profesionalės atsakys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 04 21, 09:03)
tany, o ką sodint ketinat?

pomidorus
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 04 21, 10:21)

mano šaltinyje minima, kad svarstyklės pomidorams netinkamas ženklas. ne tik sėti, bet ir sodinti (paskutinė pastraipa)

Луна в Весах

Весы – плодородный и влажный знак. Все овощные культуры (кроме томатов, лука, перца, чеснока, укропа), могут быть посеяны в дни Весов. Такие растения всегда дают большой и хороший урожай, который долго хранится. Луна в Весах – время, когда особо удается посадка растений, в которых главное – цветы.

Под этим знаком для получения большого урожая проводится посадка картофеля, свеклы, моркови и других корнеплодов (на убывающей Луне). Можно сеять все виды капусты и стручковые (на растущей Луне), сажать косточковые деревья (сливу, абрикос, вишню, персик) для получения большого количества мякоти в плодах, а также декоративные кустарники (они будут красиво цвести) и большинство цветов, в том числе комнатных. Хорошо сажать лекарственные травы (на растущей Луне), семена корнеплодных овощей под зиму, для получения весной и летом ранней продукции. Можно проводить подкормку цветов, которые не хотят цвести, укоренять черенки.

При Луне в Весах нельзя пересаживать, прививать, пасынковать, опрыскивать. Полив лучше в это время проводить только дождеванием. Растения, незапрещенные для посадки в Весах, дают большой и хороший урожай, который долго хранится. Корневая система растений крепкая, будучи пересаженными, они быстро и хорошо приживаются. Растения устойчивы к болезням. Семена от них высокого качества и хранятся в пределах нормы. Но домашние заготовки в это время лучше не делать.
Atsakyti
Ačiū labai už rekomendacijas Paladei 4u.gif 4u.gif 4u.gif !!!
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 04 21, 10:51)
mano šaltinyje minima, kad svarstyklės pomidorams netinkamas ženklas. ne tik sėti, bet ir sodinti (paskutinė pastraipa)

Луна в Весах

Весы – плодородный и влажный знак. Все овощные культуры (кроме томатов, лука, перца, чеснока, укропа), могут быть посеяны в дни Весов. Такие растения всегда дают большой и хороший урожай, который долго хранится. Луна в Весах – время, когда особо удается посадка растений, в которых главное – цветы.

Под этим знаком для получения большого урожая проводится посадка картофеля, свеклы, моркови и других корнеплодов (на убывающей Луне). Можно сеять все виды капусты и стручковые (на растущей Луне), сажать косточковые деревья (сливу, абрикос, вишню, персик) для получения большого количества мякоти в плодах, а также декоративные кустарники (они будут красиво цвести) и большинство цветов, в том числе комнатных. Хорошо сажать лекарственные травы (на растущей Луне), семена корнеплодных овощей под зиму, для получения весной и летом ранней продукции. Можно проводить подкормку цветов, которые не хотят цвести, укоренять черенки.

При Луне в Весах нельзя пересаживать, прививать, пасынковать, опрыскивать. Полив лучше в это время проводить только дождеванием. Растения, незапрещенные для посадки в Весах, дают большой и хороший урожай, который долго хранится. Корневая система растений крепкая, будучи пересаженными, они быстро и хорошо приживаются. Растения устойчивы к болезням. Семена от них высокого качества и хранятся в пределах нормы. Но домашние заготовки в это время лучше не делать.

oo, nu va vel planai keiciasi doh.gif biggrin.gif kad tik vyras dabar neuzsioziotu, jau nuteikiau kad antradeni dirbs smile.gif.... jis pas mane kazkoks keistas, jam mat moraliskai pasiruosti reikia kam nors, ekspromtu nedirba biggrin.gif
Atsakyti
svarstyklės 04/23 10:25 – 04/25 13:25.
Visas tekstas rusiškai jau yra, jei kam reikia išversti, tai sakykit.
Papildyta:
QUOTE(tany @ 2013 04 22, 07:55)
oo, nu va vel planai keiciasi  doh.gif  biggrin.gif  kad tik vyras dabar neuzsioziotu, jau nuteikiau kad antradeni dirbs smile.gif.... jis pas mane kazkoks keistas, jam mat moraliskai pasiruosti reikia kam nors, ekspromtu nedirba  biggrin.gif

antradieniui galima kitų darbų sugalvot, kam darbo jėgą prarasti, jei jau bus morališkai pasiruošęs lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 04 22, 08:15)
svarstyklės 04/23 10:25 – 04/25 13:25.
Visas tekstas rusiškai jau yra, jei kam reikia išversti, tai sakykit.

reiktu isversti ax.gif bet pakankamai suprantamai ir google vertejas isvercia smile.gif
Atsakyti
įtariu, kad google blogiau verčia smile.gif

svarstyklės - vaisingas ir drėgnas ženklas. Visos vaisinės kultūros (išskyrus pomidorus, svogūnus, pipirus, česnakus ir krapus) gali būti sėjamos. Jie duos didelį ir gerą derlių, ilgai laikysis. Itin tinkamas laikas sodinti augalus, kuriuose svarbiausia žiedai. Galima sėti visus kopūstus ir ankštinius augalus, nes mėnulis augantis. Sodinkime kaulavaisius - slyvas, abrikosus, vyšnias, persikus) - vaisiai bus stambūs ir dekoratyvinius krūmus - jie gražiai žydės. Galima sodinti ir kambarines gėles, vaistažoles. Galima tręšti gėles, kurios prastai žydi, dauginti šaknų auginiais.
Negalima persodinėti, skiepyti, purkšti.
Augalai, neuždrausti sodinti per svarstykles, duos gerą derlių, šaknų sistema stipri, persodinti gerai prigis, bus atsparūs ligoms, jų sėklos bus aukštos kokybės.
Atsakyti
O kada dabar palankus metas seti kopustus ilgesniam laikymui(t.y.iki rauginimo sezono)?Ar svarstyles tinka?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *AMRI*: 22 balandžio 2013 - 10:52