Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Mergynos dar man kylo klausimas ar visus ND atliekant reikia A rėžimą pasirinkti?

Ir ar viską fotkinat RAW formatu? Nea aš jpg, bandžiau RAW bet man kompas neatidaro , matyt truksta kažkokios programos g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saldi_akimirka: 17 balandžio 2013 - 10:29
QUOTE(Saldi_akimirka @ 2013 04 17, 11:28)
Mergynos dar man kylo klausimas ar visus  ND atliekant reikia A rėžimą pasirinkti?

Galima ir M smile.gif Dažnai taip ir dariau smile.gif
Atsakyti
ok, aciu, bandysimmeginsimstengsimes. Fokusas? - gali buti, nes pirmus du variantus fotografavau veliau, kai fotoaparato ekranelyje susivaideno padoresnis manual variantas.
Atsakyti
QUOTE(Dziaugiuosi @ 2013 04 17, 11:30)
Galima ir M smile.gif Dažnai taip ir dariau smile.gif

Reiks ir man pameginti,nes aš su A vis žaidžiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saldi_akimirka @ 2013 04 17, 10:28)
Mergynos dar man kylo klausimas ar visus  ND atliekant reikia A rėžimą pasirinkti?

rEžimą. pasirinkt gali, kurį nori, kuris Tau patogus, manau.

nu papasakokit man kas nors, kaip ši klaida gimė, tas rĖžimas vietoj rEžimo? smile.gif

režimas [pranc. régime]:
1. tiksliai nustatyta darbo, poilsio, maitinimosi, technolog. proceso tvarka;
2. sistema taisyklių, priemonių, reikalingų vienokiam ar kitokiam tikslui pasiekti, pvz., ekonomijos režimas;
3. valst. santvarka, tvarka; valdymo forma (ypač pagrįsta prievarta); valdžia, vyriausybė;
4. gamtos reiškinių, objektų parametrai, jų kaita, pvz., hidrologinis vandens telkinių režimas (vandens lygis, temperatūra, drumstumas, srovės greitis, užšalimas ir pan.).

rėžimas - nuo žodžio RĖŽTI.

rėžti

rėž|ti, rėžia, rėžė
1. aštriu įrankiu dalyti, pjauti: Rėžti audeklą. Rėžti stiklą. sngr.: Ratai lig stebulių rėžiasi (lenda).
2. skersti, pjauti: Kiaulę rėžti
3. labai skaudėti: Vidurius, šoną rėžia.
4. labai
erzinti (jutimo organus): Ryškios spalvos akį rėžia. rėžiančios spalvos. Taip šaukia, kad net ausį rėžia.
5. skrieti, brėžti: Rėžti ratą aplinkui.
6. kirsti, trenkti, daužti: Kumščiu, kirviu rėžti Kad rėžė į duris,
net langai sudrebėjo.
7. šnek. atvirai, tiesiai sakyti: Jis viską rėžia į akis.
8. prk. smarkiai ką daryti: Muzikantai rėžė valsą. Oratorius rėžė kalbą. rėžėjas, rėžėja dkt. rėžimas.

Ir rėžimas, ir režimas yra taisyklingi skirtingų reikšmių žodžiai.

Daiktavardis rėžimas padarytas iš veiksmažodžio rėžti (1. aštriu įrankiu dalyti, pjauti; 2. skersti, pjauti; 3. labai skaudėti; 4. labai erzinti (jutimo organus); 5. skrieti, brėžti; 6. kirsti, trenkti, daužti; 7. šnek. atvirai, tiesiai sakyti; 8. prk. smarkiai ką daryti, žr. el. „Dabartinės lietuvių kalbos žodyną“, 2003), pvz., Miško biržės rėžiamos laikantis biržių rėžimo nurodymų.

Tarptautinis žodis režimas vartojamas reikšmėmis: 1. tiksliai nustatyta darbo, poilsio, maitinimosi, tvarka; 2. sistema taisyklių, priemonių, reikalingų vienokiam ar kitokiam tikslui pasiekti; 3. valst. santvarka, tvarka; valdymo forma (ypač pagrįsta prievarta); valdžia, vyriausybė; 4. gamtos reiškinių, objektų parametrai, jų kaita (žr. Tarptautinių žodžių žodynas, Vilnius, 2001, p. 646), pvz.: Patalpoje palaikomas tinkamas oro temperatūros ir drėgmės režimas. Lankstus sutrumpinto darbo laiko režimas nepažeidžia Konstitucijos ir Žmonių saugos darbe įstatymo.

jeigu kam nepatinka lietuvių kalbos pamokos, tai neskaitykit, bet nepriekaištaukit, kad taisau, nes tai toooooooooookia klaida, kad nėra žodžių
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2013 04 17, 10:28)
sbo-šauniai  smile.gif Db galvoju-ne per flickr kėlei ar aš drauguose neturiu, kad nerodo man ten g.gif

Nesu įkėlus į Flickr, reikės įkelti ax.gif

QUOTE(sayonara @ 2013 04 17, 10:33)
sbo, miela pradžia, bet per daug bereikalingos erdvės. karpyčiau, daryčiau kvadratą, paspausčiau šiek tiek "natas" smile.gif sveika atvykus į beprotnamį smile.gif

pasirašo: monstrų biuras devil.gif

biggrin.gif
Ačiū monstriuk, pabandysiu pakarpyt mirksiukas.gif

QUOTE(Saldi_akimirka @ 2013 04 17, 11:28)

Ir ar viską fotkinat RAW formatu? Nea aš jpg, bandžiau RAW bet man kompas neatidaro , matyt truksta kažkokios programos  g.gif

RAW atsidaro Picasa arba PS programomis.
Aš RAW fotografuoju, jei yra tikslas koreguoti nuotrauką. Bet paskutiniu metu kažkaip nusistačiau RAW kartu su JPG ir pleškinu, ramu irnesakyk.gif
Atsakyti
[quote=sayonara,2013 04 17, 11:34]

nu papasakokit man kas nors, kaip ši klaida gimė, tas rĖžimas vietoj rEžimo? smile.gif

blush2.gif Lietuvių kalbos pamokos bus tik į naudą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 04 17, 10:34)

Galvoju, kad todėl, jog tardami žodį REŽIMAS girdi Ė. Ir nė nesusimąsto rašydami, kad RĖŽIMAS turi visai kitą prasmę. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 04 17, 11:34)

jeigu kam nepatinka lietuvių kalbos pamokos, tai neskaitykit, bet nepriekaištaukit, kad taisau, nes tai toooooooooookia klaida, kad nėra žodžių
smile.gif

man labai nepatinka biggrin.gif
Kadangi tavęs nebijau tai leidžiu sau paprieštarauti
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 04 16, 22:56)

Man patinka taip kaip yra smile.gif
Atsakyti
na ką, negaliu nepasididžiuoti savo viena mokine ir neparodyti šios foto:

ką ir bepridursi...pramušė žmogų... bigsmile.gif fantastika tiesiog!

user posted image

suprem, tu šaunuolė 4u.gif 4u.gif 4u.gif

tikiuos nepyksi, kad rodau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 17 balandžio 2013 - 13:05
QUOTE(gotte @ 2013 04 17, 14:05)
na ką, negaliu nepasididžiuoti savo viena mokine ir neparodyti šios foto:

ką ir bepridursi...pramušė žmogų... bigsmile.gif fantastika tiesiog!

http://farm9.staticf...bd9de8764_z.jpg

suprem, tu šaunuolė 4u.gif  4u.gif  4u.gif

tikiuos nepyksi, kad rodau 4u.gif

tikrai thumbup.gif
Atsakyti