Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(sayonara @ 2013 04 16, 12:02)
paguosk geriau mane neprotinus tongue.gif

As galima paguosiu?Mano atveju tu visada budavai teisi.Tik reikedavo iki to suaugti.Man.
Aciu tau.
Papildyta:
Buvo konkursas-
http://bigpicture.ru/?p=392175

Keli kadrai idomus.Numeris 6-cerkve, kuria kadaise mano tetis restauravo

http://en.wikipedia....ki/Kizhi_Pogost
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2013 04 16, 12:10)
Tai dar nepaguodziau, kai pasakiau, kad ne monstre?  blink.gif Gerai, papildysiu - i kupranugari tu man irgi nepanasi, taigi nieko irodinet nereikia  biggrin.gif Gali uzsiimti "visokiais kitokiais niekais", kaip Yvette sake  mirksiukas.gif

nu gerai jau, gerai, tinka biggrin.gif

user posted image

beje, ar gyriausi, kad foto gavau? Ačiū.. ypač už vieną, kurią kabyyyyyysiu smile.gif

QUOTE(Alabama @ 2013 04 16, 12:10)
As galima paguosiu?Mano atveju tu visada budavai teisi.Tik reikedavo iki to suaugti.Man.
Aciu tau.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 04 16, 12:17)
beje, ar gyriausi, kad foto gavau? Ačiū.. ypač už vieną, kurią kabyyyyyysiu smile.gif

Uf, kaip gerai... bigsmile.gif Ne, nesigyrei, pamirsai turbut, o as jau buvau pradejus svarstyti, kad gal reiks antra karta siusti. Gerai, kad nebereiks smile.gif

Pasnibzdek, kuri ta viena? blush2.gif Ziemine?
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2013 04 16, 12:22)
Uf, kaip gerai...  bigsmile.gif Ne, nesigyrei, pamirsai turbut, o as jau buvau pradejus svarstyti, kad gal reiks antra karta siusti. Gerai, kad nebereiks  smile.gif

Pasnibzdek, kuri ta viena?  blush2.gif Ziemine?

aha smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2013 04 16, 12:04)
Jei dar truksta, tai galiu ir tris "taip" duoti, nes tikrai nusipelnei 4u.gif

Zinau, tas traukinys jau lyg ir nuvaziaves, bet negaliu nepasakyti. Likau labai suglumusi ir su nemaloniu prieskoniu burnoje - del vieninteles kaltinimo tau, kad gudrauji (galima juk buvo tiesiog paklausti "kaip cia taip padarei?", be jokiu insinuaciju apie nesazininguma ir gudravimus), del sayonaros meginimo sumenkinti tavo visiskai suprantama nuoskauda, del kitu senbuviu tylejimo... jau nekalbu apie tai, kad turejai atsiusti raw faila, tam, kad butum "isteisinta" ir pagaliau sulauktum atsiprasymo  cool.gif Smagu, kad nepasidavei ir neisejai, bet garbes musu temai tokie dalykai tikrai nedaro... rolleyes.gif

Ačiū 4u.gif

QUOTE(sayonara @ 2013 04 16, 12:26)
doh.gif kaip per skambiai pasisakei..

visiškai nieko nemėginau sumenkinti, tik pristabdyti beįsibėgėjančias aistras ir pasikartojančias frazes, nes nieko konstruktyvaus jos nebūtų davę, tik ją pačią įvėlę į dar didesnį nuoskaudų ratą ir kėlę dar aistringesnes diskusijas. o dabar va šaunuolė, pasielgė brandžiai: padarė naujai ir įrodė, kad buvo teisi.

aš kartais tokia monstrė pasijaučiu biggrin.gif pasiklausius kartais Jūsų, rodos, kad naktimis tiesiog budžiu ir tykau, kaip ką nors sumenkinti ar įžeisti. toks požiūris nemotyvuoja.

Na, vakar buvo skaudu. Šiandien jau jaučiuosi geriau. Su Vienintele kaip ir išsiaiškinom, pagarba jai už tai, kad pripažino baltumą 4u.gif smile.gif

Kritika šioje temoje yra labai ir labai gerai. Konstruktyvi ypač. Man kartais trūksta senbuvių aktyvaus dalyvavimo. Įdeda žmogus ND ir kažkoks ignoras ilgą laiko tarpą. Nugi jau pasikartosiu, jei temos tikslas mokintis fotografijos, ir ND yra privalomi, tai kaip ir didesnio aktyvumo vertinant norėtųsi smile.gif

Užvakar, kai pagaliau pavyko gauti baltą ND, likau tooookia savimi patenkinta, nugi sunku nusakyti biggrin.gif Galvojau įdėsiu ND, nu jau tikrai turėtų užskaityti, o tada trumpai papasakosiu ką man davė šie 5 namų darbai ir ką aš vertingo išmokau. Nu tokia odė savotiška tongue.gif Tai kažkaip keistokai pasijutau, kai iš pradžių tyla, nors buvo daug senbuvių prisijungusių ir skaitančių, o po to nepasitikėjimas cool.gif

Aš nesitikiu tapti profesionale. Man patinka fotografuoti, noriu išmokti tai daryti, kad gražiai fotografuoti savo šeimą, augančius vaikus, šventes, gamtą, etc. Kažin, ar kada daryčiau tai už pinigus (dirbu darbą kuris visiškai nesusijęs su menais ir atima daug laiko).

Kai atėjau į šią temą - atrodė, kad kažką moku. Po tų 5 ND supratau - kad ne velnio aš nemokėjau smile.gif O dabar šį bei tą suprantu, taigi neveltui dariau, perdarinėjau smile.gif Linkiu ir kitoms naujokėms nenuleisti rankų 4u.gif

O su tuo WB man gavosi taip:
Yra dvi opcijos WB rankinio nustatymo. viena daroma taip - nufotkinamas baltas lapas prie to paties apšvietimo ir po to to balto lapo nuotrauka įtraukiama kaip standartas. Kai taip dariau dienos šviesoje - OK, bet dirbtinėje - ir raudonavo, ir žaliavo, ir geltonavo... nu vien žo, matėt, kas žiūrėjo.
Tuomet pasirinkau kitą opciją: preset manual, measure white balance, fotkės kaip ir nedarai to balto lapo, bet sufokusuoji į baltą lapą, paspaudi užrakto mygtuką ir tuomet fotika įrašo duomenis (pačios fotkės nelieka). Ir nuo tada - vualia (kadrų gal koks 100 padaryta) - visi balti (nu arba pilki). Labai šviesūs, vidutiniški, tamsūs - bet visi iki vieno balti. Skirtumai su pipetėm max. iki 5 smile.gif Gal aš čia nieko naujo nepasakiau, ir visos taip daro, bet man (žaliai fotografei) - buvo wow biggrin.gif Ir dar kiek prisižaidžiau su diafragmą, ISO, išlaikymu, ekspozicijos kompensavimu.... kaip ne su vienu ND smile.gif Praeitoje temoje diskutavote apie WB ND, kad jį mesti lauk. Šis ND yra BŪTINAS thumbup.gif Nest tikrai daug ko išmokė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 04 16, 12:52)
mielai pasižiūrėčiau, bet nemoku patikrinti teisingumo, tad nesikišu niekada į 5 ND užskaitymus  blush2.gif

Na o kas moka, laukiuuuuu laabaiii smile.gif smile.gif

QUOTE(mamagute @ 2013 04 16, 12:58)
patikrinau +-3 ar 4 punktai. Na balta smile.gif

Tai cia uzskaitymas ar kaip? smile.gif

QUOTE(Alabama @ 2013 04 16, 13:15)
Aciu tau.
Papildyta:
Buvo konkursas-
http://bigpicture.ru/?p=392175

Keli kadrai idomus.Numeris 6-cerkve, kuria kadaise mano tetis restauravo

http://en.wikipedia....ki/Kizhi_Pogost

Mano senelis amzina atilsi taip pat restauratorius-lipdytojas buvo bigsmile.gif
Atsakyti
Atbėgu padėkoti DaivaZi už foto ir atviruką wub.gif Gaila, kad neradę mūsų namie, paštininkės perlenkė nuotraukas ir sugrūdo į pašto dėžutę doh.gif Niu bet bandysiu tiesinti po knygom kažkaip ax.gif

Labas
Atsakyti
QUOTE(Dziaugiuosi @ 2013 04 16, 12:28)
Ačiū 4u.gif
Na, vakar buvo skaudu. Šiandien jau jaučiuosi geriau. Su Vienintele kaip ir išsiaiškinom, pagarba jai už tai, kad pripažino baltumą 4u.gif  smile.gif

Kritika šioje temoje yra labai ir labai gerai. Konstruktyvi ypač. Man kartais trūksta senbuvių aktyvaus dalyvavimo. Įdeda žmogus ND ir kažkoks ignoras ilgą laiko tarpą. Nugi jau pasikartosiu, jei temos tikslas mokintis fotografijos, ir ND yra privalomi, tai kaip ir didesnio aktyvumo vertinant norėtųsi smile.gif

Užvakar, kai pagaliau pavyko gauti baltą ND, likau tooookia savimi patenkinta, nugi sunku nusakyti biggrin.gif Galvojau įdėsiu ND, nu jau tikrai turėtų užskaityti, o tada trumpai papasakosiu ką man davė šie 5 namų darbai ir ką aš vertingo išmokau. Nu tokia odė savotiška tongue.gif Tai kažkaip keistokai pasijutau, kai iš pradžių tyla, nors buvo daug senbuvių prisijungusių ir skaitančių, o po to nepasitikėjimas cool.gif

Aš nesitikiu tapti profesionale. Man patinka fotografuoti, noriu išmokti tai daryti, kad gražiai fotografuoti savo šeimą, augančius vaikus, šventes, gamtą, etc. Kažin, ar kada daryčiau tai už pinigus (dirbu darbą kuris visiškai nesusijęs su menais ir atima daug laiko).

Kai atėjau į šią temą - atrodė, kad kažką moku. Po tų 5 ND supratau - kad ne velnio aš nemokėjau smile.gif O dabar šį bei tą suprantu, taigi neveltui dariau, perdarinėjau smile.gif Linkiu ir kitoms naujokėms nenuleisti rankų  4u.gif

O su tuo WB man gavosi taip:
Yra dvi opcijos WB rankinio nustatymo. viena daroma taip - nufotkinamas baltas lapas prie to paties apšvietimo ir po to to balto lapo nuotrauka įtraukiama kaip standartas. Kai taip dariau dienos šviesoje - OK, bet dirbtinėje - ir raudonavo, ir žaliavo, ir geltonavo... nu vien žo, matėt, kas žiūrėjo.
Tuomet pasirinkau kitą opciją: preset manual, measure white balance, fotkės kaip ir nedarai to balto lapo, bet sufokusuoji į baltą lapą, paspaudi užrakto mygtuką ir tuomet fotika įrašo duomenis (pačios fotkės nelieka). Ir nuo tada - vualia (kadrų gal koks 100 padaryta) - visi balti (nu arba pilki). Labai šviesūs, vidutiniški, tamsūs - bet visi iki vieno balti. Skirtumai su pipetėm max. iki 5 smile.gif Gal aš čia nieko naujo nepasakiau, ir visos taip daro, bet man (žaliai fotografei) - buvo wow biggrin.gif Ir dar kiek prisižaidžiau su diafragmą, ISO, išlaikymu, ekspozicijos kompensavimu.... kaip ne su vienu ND smile.gif Praeitoje temoje diskutavote apie WB ND, kad jį mesti lauk. Šis ND yra BŪTINAS thumbup.gif Nest tikrai daug ko išmokė smile.gif

Tavo pamąstymai bus labai naudingi kitoms merginoms.

dėl tų ignorų, tai jie tikrai netyčiniai, apie tai esame tonas pridiskutavę. aš kai turiu laiko, tai lindžiu čia, bet kai neturiu, tai nežiūriu ir neužskaitinėju. Todėl kad ir kaip norisi (suprantama, kad norisi komentarų, ypač, kai labai stengiesi), tenka suprasti, kad visos kitos gali turėti kokių nors aplinkybių, kurios nesutampa su laukiančios kritikos aplinkybėmis, ir tiesiog pasitelkti kantrybę. Ypač savaitgaliais, ypač dabar, gerėjant orams, kai nustosim lindėti namuose smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 04 16, 13:30)

Tai cia uzskaitymas ar kaip? smile.gif

taip smile.gif
Atsakyti
Jei kam nors dar reikia kokių užskaitymų, duodu taip smile.gif
Atsakyti
Aciu, Dziaugiuosi, uz issamu isdestyma. As visalaik ir dariau tik pagal 2 varianta, bet keltino cia egz. dar neuzfiksavau. Nors lyg ir gereja reikalai. Zaisiu toliau. Sutinku del 5ND reikalingumo. Kaip ir kitu, beje.
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2013 04 16, 13:34)

Dekui mamagute 4u.gif

QUOTE(kristalines @ 2013 04 16, 13:45)
Jei kam nors dar reikia kokių užskaitymų, duodu taip  smile.gif

Man reikia, tai TAIP? biggrin.gif
Atsakyti