QUOTE(Jurzole @ 2013 04 16, 12:04)
Jei dar truksta, tai galiu ir tris "taip" duoti, nes tikrai nusipelnei
Zinau, tas traukinys jau lyg ir nuvaziaves, bet negaliu nepasakyti. Likau labai suglumusi ir su nemaloniu prieskoniu burnoje - del vieninteles kaltinimo tau, kad gudrauji (galima juk buvo tiesiog paklausti "kaip cia taip padarei?", be jokiu insinuaciju apie nesazininguma ir gudravimus), del sayonaros meginimo sumenkinti tavo visiskai suprantama nuoskauda, del kitu senbuviu tylejimo... jau nekalbu apie tai, kad turejai atsiusti raw faila, tam, kad butum "isteisinta" ir pagaliau sulauktum atsiprasymo
Smagu, kad nepasidavei ir neisejai, bet garbes musu temai tokie dalykai tikrai nedaro...
Ačiū
QUOTE(sayonara @ 2013 04 16, 12:26)
kaip per skambiai pasisakei..
visiškai nieko nemėginau sumenkinti, tik pristabdyti beįsibėgėjančias aistras ir pasikartojančias frazes, nes nieko konstruktyvaus jos nebūtų davę, tik ją pačią įvėlę į dar didesnį nuoskaudų ratą ir kėlę dar aistringesnes diskusijas. o dabar va šaunuolė, pasielgė brandžiai: padarė naujai ir įrodė, kad buvo teisi.
aš kartais tokia monstrė pasijaučiu
pasiklausius kartais Jūsų, rodos, kad naktimis tiesiog budžiu ir tykau, kaip ką nors sumenkinti ar įžeisti. toks požiūris nemotyvuoja.
Na, vakar buvo skaudu. Šiandien jau jaučiuosi geriau. Su
Vienintele kaip ir išsiaiškinom, pagarba jai už tai, kad pripažino baltumą
Kritika šioje temoje yra labai ir labai gerai. Konstruktyvi ypač. Man kartais trūksta senbuvių aktyvaus dalyvavimo. Įdeda žmogus ND ir kažkoks ignoras ilgą laiko tarpą. Nugi jau pasikartosiu, jei temos tikslas mokintis fotografijos, ir ND yra privalomi, tai kaip ir didesnio aktyvumo vertinant norėtųsi
Užvakar, kai pagaliau pavyko gauti baltą ND, likau tooookia savimi patenkinta, nugi sunku nusakyti
Galvojau įdėsiu ND, nu jau tikrai turėtų užskaityti, o tada trumpai papasakosiu ką man davė šie 5 namų darbai ir ką aš vertingo išmokau. Nu tokia odė savotiška
Tai kažkaip keistokai pasijutau, kai iš pradžių tyla, nors buvo daug senbuvių prisijungusių ir skaitančių, o po to nepasitikėjimas
Aš nesitikiu tapti profesionale. Man patinka fotografuoti, noriu išmokti tai daryti, kad gražiai fotografuoti savo šeimą, augančius vaikus, šventes, gamtą, etc. Kažin, ar kada daryčiau tai už pinigus (dirbu darbą kuris visiškai nesusijęs su menais ir atima daug laiko).
Kai atėjau į šią temą - atrodė, kad kažką moku. Po tų 5 ND supratau - kad ne velnio aš nemokėjau
O dabar šį bei tą suprantu, taigi neveltui dariau, perdarinėjau
Linkiu ir kitoms naujokėms nenuleisti rankų
O su tuo WB man gavosi taip:
Yra dvi opcijos WB rankinio nustatymo. viena daroma taip - nufotkinamas baltas lapas prie to paties apšvietimo ir po to to balto lapo nuotrauka įtraukiama kaip standartas. Kai taip dariau dienos šviesoje - OK, bet dirbtinėje - ir raudonavo, ir žaliavo, ir geltonavo... nu vien žo, matėt, kas žiūrėjo.
Tuomet pasirinkau kitą opciją: preset manual, measure white balance, fotkės kaip ir nedarai to balto lapo, bet sufokusuoji į baltą lapą, paspaudi užrakto mygtuką ir tuomet fotika įrašo duomenis (pačios fotkės nelieka). Ir nuo tada - vualia (kadrų gal koks 100 padaryta) - visi balti (nu arba pilki). Labai šviesūs, vidutiniški, tamsūs - bet visi iki vieno balti. Skirtumai su pipetėm max. iki 5
Gal aš čia nieko naujo nepasakiau, ir visos taip daro, bet man (žaliai fotografei) - buvo wow
Ir dar kiek prisižaidžiau su diafragmą, ISO, išlaikymu, ekspozicijos kompensavimu.... kaip ne su vienu ND
Praeitoje temoje diskutavote apie WB ND, kad jį mesti lauk.
Šis ND yra BŪTINAS Nest tikrai daug ko išmokė