Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Saldi_akimirka @ 2013 04 15, 18:56)
g.gif  doh.gif  kokia ta esminė klaida? Atrodo supratau ko reikia iš 2ND  4u.gif , su alyvuogėm per tamsu, perdariau su leliuku, nieks nieko nepakomntavo gal  del statulėlės ( nors ten cukrinis lėliukas)  tik 1 žmogus tą pasakė, tai perdariau 3 kartą  4u.gif

Mano akims labiausiai kliūna centravimas, t.y kompocizija. Tačiau kaip sakiau, pažiūrėjau pirmą puslapį, ten yra pavyzdinė foto, su centruotu objektu, todėl atsiimu priekaištus. Tačiau jei išmoktum su kompozicija sustvarkyt pirminiam etape, vėliau kai fotografuotum tokių klaidų nedarytum.

Bet kaip sakau , bereikalo įsikišau. To reikalavimuose nėra. Todėl tikrai nieko negaliu reikalauti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 15 balandžio 2013 - 19:06
Saldi akimirka, siūlau perdaryti ND, peržiūrėjau visus tris variantus. Tas su echo foto fone, tai kažkaip šiurpiai nuteikė, jautri aš tokiems vaizdams.... Tad nekomentuosiu.
Alyvuogės ir šis Alias žaidimas. Pagr. klaida centravimas.
Atitruok pagr. objektą nuo fono, padėk ar kairiame ar dešiniame krašte, apačioje palik daugiau vietos nei kad su alyvuogėm, maždaug tiek pat kiek palikta foto su Alias žaidimu. Viršuje daugiau erdvės. Ir tada fotografuok. Taip išmoksi necentruoti visuose kituose fotografavimuose, t.y. kai savo šeimą fotografuosi ar dar ką kitką...
Papildyta:
QUOTE(erikamaja @ 2013 04 15, 20:05)

Bet kaip sakau , bereikalo įsikišau. To reikalavimuose nėra. Todėl tikrai nieko negaliu reikalauti.
Erika, centruoti galima, bet reik mokėti centruoti smile.gif Tad visai gerai, kad įsikišai ir nenutylėjai, nes šiuo atveju centravimas tik klaida.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2013 04 15, 19:07)
Erika, centruoti galima, bet reik mokėti centruoti  smile.gif Tad visai gerai, kad įsikišai ir nenutylėjai, nes šiuo atveju centravimas tik klaida.

Na taip, pradedančios tą mokam puikiai biggrin.gif , vėliau gi, kai norim pacentruoti tikslingai nebemokam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2013 04 15, 20:05)
Mano akims labiausiai kliūna centravimas, t.y kompocizija. Tačiau kaip sakiau, pažiūrėjau pirmą puslapį, ten yra pavyzdinė foto, su centruotu objektu, todėl atsiimu priekaištus. Tačiau jei išmoktum su kompozicija sustvarkyt pirminiam etape, vėliau kai fotografuotum tokių klaidų nedarytum.

Na, kiek pamenu, man 2 ND 1 var irgi neužskaitė dėl centravimo biggrin.gif
Taigi, nematau aš čia nieko blogo, kad priekaištauji. Ką išmoksi ant pečių nenošiosi. Juo daugiau var. padarai, juo nors per plauką artėji link tikslo.
Aš vis pasižiūriu ir labai dar kištis bijau į tuos ND blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spindulėlė: 15 balandžio 2013 - 19:31
QUOTE(Yvette @ 2013 04 15, 20:07)
Saldi akimirka, siūlau perdaryti ND, peržiūrėjau visus tris variantus. Tas su echo foto fone, tai kažkaip šiurpiai nuteikė, jautri aš tokiems vaizdams.... Tad nekomentuosiu.
Alyvuogės ir šis Alias žaidimas. Pagr. klaida centravimas.
Atitruok pagr. objektą nuo fono, padėk ar kairiame ar dešiniame krašte, apačioje palik daugiau vietos nei kad su alyvuogėm, maždaug tiek pat kiek palikta foto su Alias žaidimu. Viršuje daugiau erdvės. Ir tada fotografuok. Taip išmoksi necentruoti visuose kituose fotografavimuose, t.y. kai savo šeimą fotografuosi ar dar ką kitką...
Papildyta:
Erika, centruoti galima, bet reik mokėti centruoti  smile.gif Tad visai gerai, kad įsikišai ir nenutylėjai, nes šiuo atveju centravimas tik klaida.

Peržiūrėsiu ką aš ten prifotkinau, nes dėjau ir iš pusių ir tik smėlio laikrodį ir tik kortas, bet paskui pažiųrėjau 1 psl centras tai ir išrinkau centrines smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
Is savo varpines apie 5ND pasakysiu, kad po intensyviu savaitgalio praktiku teisinga, kone f-sopini, niiiirealu WB matau... tik savo prazilusioje galvoje biggrin.gif O ten, kur reikia - cry.gif Na, bet zmones ne tokius Sizifo akmenelius iki finiso tiesiosios nuridena, tikiu, ateis svente ir i mano kiema. Beje, o kiek gali tie skaiciukai skirtis vienas nuo kito (kad atitiktu TAIP kriterijus), kazkur temoj lyg skaiciau (jei nemaisau, informacijos perteklius pastaruoju metu, nespeju i lentyneles sudelioti) - ±5???

Alabama, isukanti gelme, vertigo toksai... Ir man muzikaliai labai, tiesiog girdziu a la Twin Peaks leitmotyva...
Atsakyti
Perdariau, ik čia jau kambario šviedoje o ne dienos ax.gif 4u.gif
Ar toks pastumimas į šoną geras?

ISO 100 F 3,5 Išl.- 0,25s
user posted image

ISO 200 F 8 Išl. 0,625s
user posted image

ISO - 800 F 22 Išl. 1,3s
user posted image
Atsakyti
Saldi_akimirka

nelabai smile.gif kad jau nori judėt teigaima linkme paskiatyk čia, trečdalio taisyklė ir per akis būtu vieno žalio objekto, o jei dar norėtum gražiau tai ir fona ne dėžutę dėčiau
P.S karpyk nuotrauaks santykiu 3:2, 2:3 tokie standartai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vienintelė: 15 balandžio 2013 - 20:19
QUOTE(vienintelė @ 2013 04 15, 21:18)
Saldi_akimirka

nelabai smile.gif kad jau nori judėt teigaima linkme paskiatyk čia, trečdalio taisyklė ir per akis būtu vieno žalio objekto, o jei dar norėtum gražiau tai ir fona ne dėžutę dėčiau
P.S karpyk nuotrauaks santykiu 3:2, 2:3 tokie standartai

Ačiū 4u.gif ax.gif
Aš karpimo santykį žinau, bet šio žaidimo dėžutė pailga ir kai karpai tokiu formatu tai labai jau suspausta man gaunasi 4u.gif blush2.gif tai ir pagalvjau daryt į ilgį trupučiuką wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Saldi_akimirka @ 2013 04 15, 20:24)
Ačiū  4u.gif  ax.gif
Aš karpimo santykį žinau, bet šio žaidimo dėžutė pailga ir kai karpai tokiu formatu tai labai jau suspausta man gaunasi  4u.gif  blush2.gif  tai ir pagalvjau daryt į ilgį trupučiuką  wub.gif

blogai smile.gif iš kart mokinkis gerai, dažnai norėsis kirpk kitaip bet turi daryt standarta
Atsakyti
Kažkaip kai aš dariau ND, tai lyg ir buvo taisyklė nekarpyti ir netvarkyti su PS g.gif

Atsakyti
QUOTE(Dalyja @ 2013 04 15, 18:43)
Sveikutės  4u.gif
SBO, labai ačiū už mainų nuotraukytę! bigsmile.gif  4u.gif Ilgai tyrinėjau kas ten sudėliota  mirksiukas.gif Pasirodyk!

Dziaugiuosi, kad gavot, laukiau, galvojau na kur gi ax.gif
Stai mano sedevras smile.gif
user posted image
Atsakyti