Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(vienintelė @ 2013 04 14, 15:45)
baltumo nelemia, šviesuma tamsuma taip, bet kodėl išlaikymas toks? gali paaiškinti?

Keičiau skirtingus parametrus ir žiūrėjau su kokiais bent kiek padoresnis vaizdas gaunasi. Su trumpesniais išlaikymais gaudavau tamsias foto ax.gif
O ISO... Klausau tokius kursus per internetą: improvephotography, ten akcentavo, kad geriausias ISO100, mažiau triukšmų, ir kad jei apšviestumas leidžia, rekomendavo fotkinti su ISO 100 unsure.gif

Anyway, einu darbuotis toliau.

P.S. - Mangute, ačiū 4u.gif Kai sudėjai šalia dvi fotkes, labai pasimatė skirtumai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dziaugiuosi: 14 balandžio 2013 - 15:11
QUOTE(ich @ 2013 04 13, 22:31)
Jei dar truksta - uzskaitau

Dekui, kad ivertinot 4u.gif . Dabar mintyse antras namu darbas. Su pirmu daug teko padirbeti, kad pavyktu ir suprasciau, kaip matyti kadra pries nuspaudziant mygtuka smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Dziaugiuosi @ 2013 04 14, 15:09)
Keičiau skirtingus parametrus ir žiūrėjau su kokiais bent kiek padoresnis vaizdas gaunasi. Su trumpesniais išlaikymais gaudavau tamsias foto ax.gif
O ISO... Klausau tokius kursus per internetą: improvephotography, ten akcentavo, kad geriausias ISO100, mažiau triukšmų, ir kad jei apšviestumas leidžia, rekomendavo fotkinti su ISO 100 unsure.gif

Anyway, einu darbuotis toliau.

P.S. - Mangute, ačiū 4u.gif Kai sudėjai šalia dvi fotkes, labai pasimatė skirtumai 4u.gif

tai žinoma geriausias ISO 100, bet ne visada jo užtenka, o ypač kambaryje. Lauke kur apšvietimas puikuis tai manau, kad tikrai to 100 užtenka. dar.. jei išlaikymas 1/40 sek. ir fotografuoji iš rankos, tai galimas daiktas, ir judantį objektą, jis bus susiliejęs. šiaip minimaliausas išlaikymas gerai nuotraukai 1/60 sek. ( gal kitos pataisys, jei klystu). tuomet galima fotografuoti iš rankos ir nejudančius. jei judančius, tada išlaikymą dar reikėtų didinti, o tai padaryti galima keliant ISO. žodžiu viskas susiję smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mangute @ 2013 04 14, 15:31)
tai žinoma geriausias ISO 100, bet ne visada jo užtenka, o ypač kambaryje. Lauke kur apšvietimas puikuis tai manau, kad tikrai to 100 užtenka. dar.. jei išlaikymas 1/40 sek. ir fotografuoji iš rankos, tai galimas daiktas, ir judantį objektą, jis bus susiliejęs. šiaip minimaliausas išlaikymas gerai nuotraukai 1/60 sek. ( gal kitos pataisys, jei klystu). tuomet galima fotografuoti iš rankos ir nejudančius. jei judančius, tada išlaikymą dar reikėtų didinti, o tai padaryti galima keliant ISO. žodžiu viskas susiję smile.gif

čiut klysti, 1/60 mažai, 1/125, 1/160 ypač neigudusiai rankai pats tas, bet aš čia nesiplečiu, nebesiškišiu i nd užskaityma, nebent pasakiškai gražu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2013 04 14, 17:04)
čiut klysti, 1/60 mažai, 1/125, 1/160 ypač neigudusiai rankai pats tas, bet aš čia nesiplečiu, nebesiškišiu i nd užskaityma, nebent pasakiškai gražu smile.gif

Šioje temoje pastebėjau, kad ne visos aktyviai dalyvauja užskaitant ND. Ir priešingai - kai kurios labai lengvai dalina "taip" biggrin.gif Bet kodėl? Jei jau tema fotografijos pradžiamokslis, tai mano galva, labiau patyrusios turėtų žalias fotografes užvesti ant kelio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dziaugiuosi @ 2013 04 14, 16:10)
Šioje temoje pastebėjau, kad ne visos aktyviai dalyvauja užskaitant ND. Ir priešingai - kai kurios labai lengvai dalina "taip" biggrin.gif Bet kodėl? Jei jau tema fotografijos pradžiamokslis, tai mano galva, labiau patyrusios turėtų žalias fotografes užvesti ant kelio biggrin.gif

Na, viskas yra savanoriškumo pagrindu mirksiukas.gif

Iš šios dienos fotosesijos

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Dziaugiuosi @ 2013 04 14, 16:10)

na ne - niekas neturėtų, neprivalėtų... gali tik norėti arba ne 4u.gif čia ne privatūs kursai smile.gif ir jei kažkas padeda, pataria - Valio, jei ne, tai ne...
aš labai draugiškai čia 4u.gif beje, dabar gi savaitgalis, supermamos ir profės turi reikalų 4u.gif .
"nepereživai", o bandyk darkart! 4u.gif
Atsakyti
smile.gif

Gavau kai ką, kas man patiko (RGB su pipete +- 1 smile.gif )

user posted image

Papildyta:
QUOTE(Miraval @ 2013 04 14, 17:42)
na ne - niekas neturėtų, neprivalėtų... gali tik norėti arba ne 4u.gif  čia ne privatūs kursai smile.gif  ir jei kažkas padeda, pataria - Valio, jei ne, tai ne...
aš labai draugiškai čia 4u.gif beje, dabar gi savaitgalis, supermamos ir profės turi reikalų 4u.gif .
"nepereživai", o bandyk darkart! 4u.gif

Tai čia kas be ko, suprantama smile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2013 04 14, 17:35)
Na, viskas yra savanoriškumo pagrindu  mirksiukas.gif

http://farm9.staticf...53907d8d0_z.jpg

Gražu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2013 04 14, 17:35)
Na, viskas yra savanoriškumo pagrindu  mirksiukas.gif

[img]http://farm9.staticflickr.com/8246/8647786541_853907d8d0_z.jpg

Fain rolleyes.gif
Atsakyti

Gyvenimas čia matau verda thumbup.gif

O aš pristatau savo2 ND 4u.gif ax.gif

ISO 100, F- 3,5, Išlaikymas - 0,25 s
user posted image

ISO 200, F- 8, Išlaikymas - 0,625 s
user posted image

ISO 800, F- 22, Išlaikymas - 1,35 s
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saldi_akimirka: 14 balandžio 2013 - 18:25
QUOTE(Dziaugiuosi @ 2013 04 14, 16:44)
smile.gif

Gavau kai ką, kas man patiko (RGB su pipete +- 1 smile.gif )

as užskaitau thumbup.gif

Rarity, labai gražus švelnus portretas wub.gif

Saldi akimirka, bent man tai skęsta tos alyvuogės fone. Jos tamsios, fonas tamsus. Aš linkusi į NE.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mangute: 14 balandžio 2013 - 18:29