Įkraunama...
Įkraunama...

Tinūtras (Adeniumas)

evers, labai įspūdingas 2013 metų tinūtrų miškelis. thumbup.gif Man taip patika kol jie dar tokie maži rubuiliukai, kad net nesinori, kad išaugtų ir taptų dideliu krūmeliu. Gaila, kad namuose karaliauja kaktusai ir negaliu auginti kokio 100 tinūtrų-bute vietos jau nebėr.
Atsakyti
Mano šaka žydi kaip niekad dideliais žiedais cool.gif
Kas keista, buvo pernai apgenėta, bet ten kur nupjoviau visiškai neišsišakojo, o išaugo tokios pačios ilgos šakos po vieną.
user posted image
user posted image

Kolkas dar mano iš sėklų žydėti nesiruošia, bet dar turiu vilties biggrin.gif
Atsakyti
Ach, koks grozis wub.gif
Atsakyti
Migmig, labai sodri žiedų spalva. thumbup.gif

Aš kur nupjoviau tavo siūstą tinūtriuką irgi sulaukiau tokio pat išsišakojimo. Išaugo tik viena šakutė prie pat viršaus. Gal reikėjo pjauti žemiau?
Atsakyti
Nuo ko priklauso ar išsišakos ar ne sunku pasakyti, nes ir manieji vieni išsišakojo kiti ne.
Tiesa iš tų nupjautų šakų, vieną pavyko priauginti, ir nuotraukoje va ji kartu žydi su didžiaja šaka. Pražydo tuo pat metu ir tokiais pat dideliais žiedais, reiks ir šiemet bandyti priauginti kitas šakas, nes labai gražu daug žydinčių adeniumų wub.gif
Atsakyti
Ateinu pasirodyti su savo eksperimentiniu adeniumu biggrin.gif jau jie suaugo manau ir stai kaip zaliuoja dviese bigsmile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Wilmaw @ 2013 07 09, 15:38)
Ateinu pasirodyti su savo eksperimentiniu adeniumu biggrin.gif  jau jie suaugo manau ir stai kaip zaliuoja dviese bigsmile.gif

Uzauge turetu atrodyti graziai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Enigm@ @ 2013 07 09, 15:56)
Uzauge turetu atrodyti graziai rolleyes.gif

Tikiuosi taip ir bus bigsmile.gif bet dar mano planuose yra trecia adeniuma "priklijuoti" ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Wilmaw @ 2013 07 09, 16:00)
Tikiuosi taip ir bus  bigsmile.gif  bet dar mano planuose yra trecia adeniuma "priklijuoti" ax.gif

Lauksim eksperimento nuotrauku bigsmile.gif O as pasistengsiu siandien savo viena besisakojanti mazyli-grazuoli nufotkinti ir parodyti rolleyes.gif
Atsakyti
O aš pasirodysiu savo katino efektą ant adeniumų. Pavasario pabaigoje pirkau du adeniumus iš migmig. Vienas double citrine, kitas noble concubine. Pastarasis ir šiaip šiek tiek atsiliko nuo pirmojo, pradėjo nauji lapeliai kaltis gal puse mėnesio vėliau nei pirmajam. Ir tada mano katinas sugalvojo muses ant tos palangės pagaudyti... rezultatas - noble concubine buvo išverstas iš vazonėlio, citrine ne. Efektas:

user posted image

Kaudekso nesimato, bet dešiniojo jis vos ne dvigubai storesnis. Galvojau išverstasis mirs, nes jau kaudeksas buvo suminkštėjęs, bet gerai palaisčiau praėjus gal porai savaičių po išvertimo ir dabar jau atsigauna.

Dešinį tai laikas jau persodinti.
Atsakyti
Įdomus katino efektas. Paskaičiusi prisiminiau, kad pas mane panašiai buvo su lizdine kalnarūte (aspleinium nidus).Žaidė kambaryje mano ir sesers vaikai ir viens kitą besivaikydami nuvertė šią gėlę. Viename šone nulaužė lapus, bet iš vazono neiškrito, persodinti nereikėjo. Atrodė atsigaus gėlytė, bet... Pradėjo auginti dvigubai išsišakojusius lapus. Auga vienas, bet po to šakojasi į dvi dalis. Štai ką reiškia augalui stresas.
O prieš kelias dienas, labai nusivylusi vienu savo mylimu kaktusu-tinginiu, pakišau po šalto vandens dušu. Šiandien , kai pamačiau savo sudžiūvėlį -susitraukėlį, tai patikėti negalėjau. Visas padidėjęs kelis kartus-tikras storulis, atsigavęs, net spalva sodri. Pasikeitė lyg burtų lazdele mostelėjus.
Pasirodo, kad esant nepatenkinamai augalo būklei-padeda ekstremalūs sukrėtimai. Matyt suintensyvėja visa gyvybinė-gynybinė veikla. Kaip ir žmogus-įvarytas į kampą ar ekstremalioje situacijoje atranda savyje potencialą kovoti, išlikti.
Atsakyti
Va, ir as parodysiu savo mazyli-grazuoli, katinukas irgi pasidarbavo, tik dantim doh.gif Ir lapu galiukai, matyt nuo saules nukentejo. Issisakojo i 4 sakas. Aukstis ~11,2cm
user posted image
user posted image

Ir is Migmig pirktas. Ant kaudekso ataugo 6 sakos, aukstis nuo vazono ~29,6cm.
user posted image
user posted image

Atsakyti