Įkraunama...
Įkraunama...

Tinūtras (Adeniumas)

Sveiki, as irgi isigijau tinutra. ax.gif Seniai buvau svajojusi apie bonsai medeli, o kai pamaciau kaip puikiai jie atrodo supratau, kad butent tokio bonsai man ir reikia. Gal pasirodys keistoka bet ziedai pernelyg manes nedomina, man svarbiau pats medelio augimas ir formavimas.
Taigi turiu toki klausima isemusi is indelio (nes kai pirkau buvo dvejuose ideta) pastebejau kad is pirmojo indelio islinde saknys.
Patarkite ar man ji dabar persodinti ar laukti pavasario?
Ir beje jeigu dabar persodinant ar butu galima saknis karpyt ar visgi geriau tai padaryti pavasari.
Atsakyti
QUOTE(Lisbeta @ 2014 09 29, 06:29)
Sveiki, as irgi isigijau tinutra.  ax.gif  Seniai buvau svajojusi apie bonsai medeli, o kai pamaciau kaip puikiai jie atrodo supratau, kad butent tokio bonsai man ir reikia. Gal pasirodys keistoka bet ziedai pernelyg manes nedomina, man svarbiau pats medelio augimas ir formavimas.
Taigi turiu toki klausima isemusi is indelio (nes kai pirkau buvo dvejuose ideta) pastebejau kad is pirmojo indelio islinde saknys.
Patarkite ar man ji dabar persodinti ar laukti pavasario?
Ir beje jeigu dabar persodinant ar butu galima saknis karpyt ar visgi geriau tai padaryti pavasari.

Aš palikčiau pavasariui. Dabar jam poilsio metas ateina.
Pernai rudenį dalį persodinau į didesnius vazonus, nes gana stipriai buvo paaugę ir stambiiais kaudeksais (buvo čia ir foto). Be reikalo, nes reikia palaistyti, kad prigytų, o čia atėjo vėsus metas. Tie, kurie nepersodinti - puikiai peržiemojo, o daliai persodintų buvo puvinys prasidėjęs. Kai kam ir pasibaigė gyvenimas.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2014 09 29, 10:01)
Aš palikčiau pavasariui. Dabar jam poilsio metas ateina.
Pernai rudenį dalį persodinau į didesnius vazonus, nes gana stipriai buvo paaugę ir stambiiais kaudeksais (buvo čia ir foto). Be reikalo, nes reikia palaistyti, kad prigytų, o čia atėjo vėsus metas. Tie, kurie nepersodinti - puikiai peržiemojo, o daliai  persodintų buvo puvinys prasidėjęs. Kai kam ir pasibaigė gyvenimas.

Ačiū, kad patarėt, nes būčiau tikrai persodinus.
smile.gif
Atsakyti
Sveiki,

pamaciau akcija http://grupinis.lt/v...ini?show_more=1 ir noriu klausti.
Niekad nesu ju auginus, bet pasiskaicius apie juos nedaug pirmiausia mane neramina tokia akcijos salyga:
Beje, bonsų rinkinys patogiai supakuotas dėžutėse, kuriose rasite saugiai suvyniotus du bonsų daigus ir du vazonėlius. Atkreipkite dėmesį, kad daigą įsodinti ir žemėmis pasirūpinti reikės patiems.
Kazkodel man atrodo, kad ju isgyvenimas po tokios keliones ir dar persodinimo baigsis ju zutimi ta pati rudeni ar as klystu?
Kur ju dar galima isigyti, nes nebuvau ju macius?
O gal cia nera labai jau ir viliojanti kaina, o kaip visada tokiuose akcijose dar ir didesne?

Labai tikiuosi patarimo.
Atsakyti
Na net ir nezinau, gal ir viskas patikima. Kaina normali. As, aisku tikiuosi, kad juos supakuoja tik pries pat siuntima rolleyes.gif. Jie turi sustorejusi stieba, tai be vandens gali ilgokai isbuti, Lietuvos teritorijoj siuntinys eis 2-3 dienas, taip , kad viskas ok. Gi galima ir tiesiai ir ju bustines atsiimti - nepatiks, neimsit, pinigu grazinima jie garantuoja rolleyes.gif. Bedos gali prasidet, kai reiks patiems pasisodint - svarbu gerai parinkti substrata, augintojai dazniausiai patys ji pasigamina, nes adenumams tinkamo pirkti nelabai yra... O jei pasisodine gausiai nuo dusios palaistys, tai ir nieko gero nebus.... Siusti su vazoneliu gal neiseina, kad zeme juju labai biri ir sausa - atidare toki siuntini greiciai liktumet apsale lotuliukas.gif. Bet cia tik mano nuomone mirksiukas.gif, gal labiau patyre siu geliu augintojai ka kita pasakys ax.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karambole: 10 spalio 2014 - 09:21
QUOTE(Rufi @ 2014 10 10, 09:51)
Labai tikiuosi patarimo.

jūs visiškai teisi, ruduo ne pats geriausias laikas persodinti kambarinius augalus. be to, brangoka, jei kalba eina tikrai apie daigus.. siūlau Jums pirkti tiesiogiai iš augintojų jau vazonėliuose, matau Jūs ir Vilniaus, tinūtrų pardavimui turi pvz. Migmig arba teoinga.
Atsakyti
QUOTE(Rufi @ 2014 10 10, 08:51)
Sveiki,

pamaciau akcija http://grupinis.lt/v...ini?show_more=1 ir noriu klausti.
Niekad nesu ju auginus, bet pasiskaicius apie juos nedaug pirmiausia mane neramina tokia  akcijos salyga:
Beje, bonsų rinkinys patogiai supakuotas dėžutėse, kuriose rasite saugiai suvyniotus du bonsų daigus ir du vazonėlius. Atkreipkite dėmesį, kad daigą įsodinti ir žemėmis pasirūpinti reikės patiems.
Kazkodel man atrodo, kad ju isgyvenimas po tokios keliones ir dar persodinimo baigsis ju zutimi ta pati rudeni ar as klystu?
Kur ju dar galima isigyti, nes nebuvau ju macius?
O gal cia nera labai jau ir viliojanti kaina, o kaip visada tokiuose akcijose dar ir didesne?

Labai tikiuosi patarimo.

Aš pirkau vasarą, tai gavau tokius miniatiūrinius - vos 5 cm, nors turėjo būti didesni pagal aprašymą. Kol kas visi trys auga, tik vienas, kuris pradėjo ir šakotis - tai labai sunkiai, gal kokius du cm ir paaugo biggrin.gif
Atsakyti
Rufi ten akcija iš šio psl. http://www.bonsai.tt...ex.php/galerija gal ne ką brangiau tiesiogiai užsisakyti, bet bus jau pasodinti g.gif
Atsakyti
Aš kaip jų augintoja, noriu tik pabrėžti, nesitikėkit žiedų kaip nuotraukose, auginami iš sėklų adeniumai dažnai pražysta kaip laukiniai, tai yra rožiniai, rausvi su baltu, raudoni.
Šiemet jau žydėjo penki sėjinukai pas mane ir dar nei vienas toks koks turėtų, todėl sakau visiem dabar kad ne į žiedų spalvą reik žiūrėti o rinktis pagal augalo grožį, storį rolleyes.gif
Aš juos siunčiu su žemėm ir vazonėliais ir puikiai nukeliauja, tik jau labai didelius be žemių, nes supakuoti kitaip nepavyksta.
Man atrodo kad dabar tikrai blogas laikas sodinti, persodinti, nes jie augalai lepūs, linkę pūti, o dabar tas laikas kai jie ima ruoštis žiemos miegui, tai yra nustoja augti.

Ačiū už reklamą Zuzla drinks_cheers.gif

mano albume jų dabar nedaug, bet tikrai turiu ne vieną, galit klausti, tik po parodos nebuvo dar laiko atsinaujinti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Migmig @ 2014 10 11, 13:41)
Aš kaip jų augintoja, noriu tik pabrėžti, nesitikėkit žiedų kaip nuotraukose, auginami iš sėklų adeniumai dažnai pražysta kaip laukiniai, tai yra rožiniai, rausvi su baltu, raudoni.
Šiemet jau žydėjo penki sėjinukai pas mane ir dar nei vienas toks koks turėtų, t

Va va... Dėl ziedų ir aš suabejojau. Svarstau, ar nebus, pvz, kaip su kokiom petunijom - jei sėklas patys renkam nuo hibridinio augalo, tai tikėtis išsaugoti motininį zydėjimą praktiškai nėra šansų, kita vertus parduotuvėje galime nusipirkti hibridinės petunijos sėklų ir išsiauginti, tai ko norime. Gaunasi, kad viskas priklauso nuo pardavėjo sąziningumo.
Ziūrint Ebay pasiūlą, dienos neuztenka perziūrėti, o juk ten siūlo rinktis pagal ziedų spalvas. Negi visi ten besiskelbiantys sukčiauja?
Na, bus matyt, dabar laukiu ziedo iš sėjinuko, pirkto prieš keletą metų iš ingrigos nurodyto puslapio. Jei prazys laukinukas, abejoju, ar plėsiu palanges adeniumams.
Atsakyti
Ar visi sukčiauja tai tikrai nežinau. bet kad dauguma spalvų padaryta fotoshopu tai tikrai matosi.
o tarkim pilnavidurių natūraliai pražydintų rasti manau išvis retenybė. visur nuotraukos kur rimtesnės tai skiepyti augalai.
tik tiek kad ir visi pražystų rožiniai tai vistiek labai gražu. tas žiedo dydis ir ilgai žydi na man gražu kad ir 20 vienodų rožinių smile.gif))
Atsakyti
Sveikos,as cia su tokiu prasymu,gal kuri nors turite seklyciu pardavimui?labai noreciau isigyti 4u.gif
Atsakyti