Įkraunama...
Įkraunama...

Tinūtras (Adeniumas)

QUOTE(zuzla @ 2014 09 16, 12:04)
o kada taviškiai persodinti, nelenda šaknys pro apačią? kažkas rašė, kad lyg ir nepatinka jeims, kai pradeda nebetilpti ir šaknys pradeda siekti pvz. keramzitą, kurį dažnai drenažui deda arba vazonėlį ant jo stato... bet aš manau, kad ne keramzite ir ne saulėje reikalas, saulės jiems tikrai reikia, nes dykumos augalai. svarbu substratas ir laistymo režimas, juos reikėtų pirmoj eilėj koreguoti, jei matai, kad kažkas nepatinka augalams. galiukai gali ruduoti vienodai ir nuo perlaistymo, ir nuo nedalaistymo. nu ir substratas, gal kažko truksta, gal kažko per daug...

Migmig, thumbup.gif

Persodinau pavasarį į atskirus vazonus, nes prieš tai augo bonsų vazone visi. Iš karto pasimatė rezultatas, dėjo augti. Vietos pakankamai, šaknys nelenda. Substratas: žemė kažkokia (berods kompostas), perlitas, kokosas. Ir ruduoja nuo galiukų, taip po truputį visas lapas ir tada nukrenta. Aną žiemą nenumetė visų lapų. Ir nesvarbu, ar didelis lapas, ar mažiukas. Keistai taip.
Vienžo, aišku, kad niekas neaišku biggrin.gif
Atsakyti
Prigulęs biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2014 09 20, 15:47)
Prigulęs  biggrin.gif

Tai aišku, kad su tokiu pilvuku sunku judėti lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, adeniumų mylėtojos! Turiu man liūdną, o Jums gal gerą žinią - turiu atsisveikinti su didžiąja dalimi savo kolekcijos, nes ruošiuosi persikraustyti į namus, kur jiems nebus tinkamų sąlygų verysad.gif

Adeniumai 2-4 metų, trimečiai ir keturmečiai, mano pačios išdaiginti, visi praktiškai žydėję, kiek spėjau, užfiksavau realius žiedus, nes sėklų siuntėjo pateikta informacija, kaip paaiškėjo, nepasitvirtino.

Pilnas katalogas yra http://public.fotki....umai-ir-plumer/

Galite ir skambinti 868249766

Adeniumų kaina priklauso nuo amžiaus - 20-40 Lt. bei perkamo kiekio mirksiukas.gif

Galiu pristatyti Vilniuje, į Kauną ar Molėtus ir pakeliui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo teoinga: 22 rugsėjo 2014 - 13:43
Labas 4u.gif

O aš ateinu po ilgo nesirodymo su klausimais ir pasiguodimais.. verysad.gif
Jei pamenat, maniškius buvo užpuolę baltasparniai. Tai baltasparnius pavyko išnaikinti kelis kartus nupurškus.
Bet adeniumams purškimai nepatiko visiškai, viršūnės kažkokios sulipusios, raudonos, nebeauga, nudžiūsta... Ankstesni lapai gražūs, viskas ok, bet iš viršūnių jau kelis mėnesius neprasimuša nei vienas lapelis sad.gif
Va koks jų vaizda dabar:
user posted image
user posted image
user posted image

Tai kaip aš įsivaizduoju jau nebus nieko gero ir teks nugenėti? Ką manot? g.gif
Ir jei jau genėti, tai galima rizikuot dabar ar geriau laukti pavasario?

Dėkui už ats. 4u.gif
Atsakyti
Nu ką aš žinau, man panašu, kad ten pumpuras formuojasi, bet gal žinovės daugiau pasakys blush2.gif
Gal neskubėkite, lapai gražūs, o gal tikrai.
Db parodai daug kas ruošiasi, tai po savaitgalio daugiau kas prie kompo prisės ir pakomentuos.
Atsakyti
Neskubėsiu, palauksiu daugiau nuomonių.
Tik žydėt, tai nemanau, kadangi visų 11-kos adeniumų viršūnės tokios ir neleidžia lapų. Aš tik keletą čia nufotografavau..
Atsakyti
QUOTE(Tessa_i.p. @ 2014 09 24, 14:42)
Bet adeniumams purškimai nepatiko visiškai, viršūnės kažkokios sulipusios, raudonos, nebeauga, nudžiūsta... Ankstesni lapai gražūs, viskas ok, bet iš viršūnių jau kelis mėnesius neprasimuša nei vienas lapelis sad.gif

Tai kaip aš įsivaizduoju jau nebus nieko gero ir teks nugenėti? Ką manot?  g.gif
Ir jei jau genėti, tai galima rizikuot dabar ar geriau laukti pavasario?

Tessa_i.p., neskubėkit genėti. Mano keliems jau taip buvo, tik gal ne nuo chemikalų, o nuo saulės nudegė. Po to jie patys labai smagiai išsišakoja toj vietoj 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dota: 24 rugsėjo 2014 - 17:46
QUOTE(Tessa_i.p. @ 2014 09 24, 16:15)
Neskubėsiu, palauksiu daugiau nuomonių.
Tik žydėt, tai nemanau, kadangi visų 11-kos adeniumų viršūnės tokios ir neleidžia lapų. Aš tik keletą čia nufotografavau..

Pas mane ant vieno irgi tokia raudona viršunė yra, ilgokai jau...bet kažkaip nesusimasčiau labai, žiūrėsiu kaip bus toliau.
Atsakyti
Pas mane irgi vienas su tokia viršūne, ir aš pagalvojau , kad nuo saulės g.gif dabar tikrai žinosiu smile.gif
Atsakyti
Na va, nebuvau pagalvojus, kad nuo saulės taip būna g.gif O gal tikrai, nes mano adeniumai pietiniam stiklintam balkone visą vasarą gyveno.
Tai kol kas nejudinsiu nieko, lauksiu kol patys sugalvos augintis kažką naujo smile.gif
Atsakyti
Siemet pas mane vienas is mazgiu buvo su tokia virsune, iki vasaros vidurio, neaugo visai, isleisdavo lapo uzuomazga tokia susisukusia, ta nudziudavo ir stovejo taip, tik kaudeksa auginosi, o nauju lapu jokiu. Po to nuo vasaros vidurio kaip dejo leisti lapus, tai per gera menesi apie 2 cm visos sakos paaugo bigsmile.gif Nieko nekeiciau, prieziura visu tokia pati, visa laika augo ant pietines palanges, saules gaudavo daug. Ir ant didesniu pastebiu jau keli metai, kad jie pas mane tokiom bangom auga, kai auginasi kaudeksa, lapu nelabai leidzia, o po to jau staigiai lapus ir sakas auginasi g.gif
Atsakyti