Įkraunama...
Įkraunama...

Tinūtras (Adeniumas)

Grazuolis thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Gražu wub.gif
Atsakyti
Sveikutes,
savaitgali Ermitaze, Kaune, nusipirkau 2 zydincius adenium obesum anouk. Labai grazus bigsmile.gif Tik klausimas: ar reiktu juos persodinti, ar negalima kai zydi (kai nuzydes tik tada persodinti) g.gif ?
Atsakyti
Uranija labai gražus žiedas thumbup.gif

o čia pas mane vienas iš senių su didžiausiu kaudeksu pražydo wub.gif gal pavyks iki parodos išsaugoti smile.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Oho kokie gražuoliai.

Aš su klausimu. Maniškiams ruduoja lapeliai. Krenta. Ne tik dabar, bet pastoviai. Būčiau galvoju, kad tai normalu, kol neįsigijau kelių tinūtrų iš Migmig. O jos augaliukai visi sveikais lapeliais, netgi tais pačiais mažiausiais. Va įdedu nuotrauką, kaip atrodo. Pirktas iš Migmig yra rudam vazonėly. Kiek numažinau nuotrauką, bet esmė matosi.
user posted image
Atsakyti
Sparaxis, ir man taip būdavo su tais lapeliais, kai laikiau ant pietinės palangės. Perkėliau ant rytinės ir dabar lapai gražiai žali. Spėju, kad per daug intensyvi saulė, ypač pavasarinė, nepatiko.

[COLOR=deeppink]Migmig
, vien kaudeksas ko vertas thumbup.gif Tikrai reik į parodą iškomandiruoti. Gal kartais žinai ir pavadinimą šio gražuolio, nes mano vieno žiedeliai įtartinai panašūs į taviškio. Norėčiau bevardį pakrikštyti.
Atsakyti
Ane? O aš kažkaip galvojau, kad saulė kaip tik į temą. Bet kad kitų palangių neturiu. Nu vienas vargas su tom gėlėm biggrin.gif
Patrauksiu toliau nuo lango ir melsiuos, kad šviesos užtektų ir neištystų.
Atsakyti
Nu vo, o mano žiniomis adeniumai turi kepti ant pietinės saulės, tai kaip čia iš tikro g.gif
Nžn kaip pas kitus, o manieji visą vasarą lauke kepė, o db sugryžo ant pietinės palangės biggrin.gif
Ar kas bandėte juos skiepinti?
Atsakyti
QUOTE(Sparaxis @ 2014 09 16, 09:49)
Aš su klausimu. Maniškiams ruduoja lapeliai. Krenta. Ne tik dabar, bet pastoviai. Būčiau galvoju, kad tai normalu, kol neįsigijau kelių tinūtrų iš Migmig. O jos augaliukai visi sveikais lapeliais, netgi tais pačiais mažiausiais. Va įdedu nuotrauką, kaip atrodo. Pirktas iš Migmig yra rudam vazonėly. Kiek numažinau nuotrauką, bet esmė matosi.

o kada taviškiai persodinti, nelenda šaknys pro apačią? kažkas rašė, kad lyg ir nepatinka jeims, kai pradeda nebetilpti ir šaknys pradeda siekti pvz. keramzitą, kurį dažnai drenažui deda arba vazonėlį ant jo stato... bet aš manau, kad ne keramzite ir ne saulėje reikalas, saulės jiems tikrai reikia, nes dykumos augalai. svarbu substratas ir laistymo režimas, juos reikėtų pirmoj eilėj koreguoti, jei matai, kad kažkas nepatinka augalams. galiukai gali ruduoti vienodai ir nuo perlaistymo, ir nuo nedalaistymo. nu ir substratas, gal kažko truksta, gal kažko per daug...

Migmig, thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 16 rugsėjo 2014 - 12:05
Mano adeniumai sia vasara tikrai kepe pietiniame atviram balkone, be jokiu pavesiu. Tai po kiek laiko pastebejau, kad obesumo lapu centrai ispabalo, nudege nuo saules, o arabicum nenudege. Bet jei pradeda ruduoti nuo lapo galiuko, tai manau kitos priezastys. Pernai pas mane vis periodiskai lapus mete, pradeda lapas gelsti nuo galo, kol visas nuruduoja ir nukrenta, siemet dar to nera g.gif Normalu, kai lapus pradeda mesti jau rudeni, kai saules mazai ir silumos nedaug. Pernai ziema mano adeniumai visus lapus numete, kaip stagarai ziemojo biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif Kokie pas jus groziai bigsmile.gif Maniskiai dar nezydi, bet tikiuosi kitais metais sulauksiu. Kas del lapeliu, tai pas mane irgi ruduoja, bet kai nukrenta, toje vietoje auga sakeles, pas mane beveik visi adeniumai issisakojo jau rolleyes.gif
Atsakyti
Mig mig koks grozis wub.gif

As irgi kepinu juos ant pietinės saulės, turiu du lepūnėlius, didžiausi/storiausi iš visų, tai būtent ant pietinės saulės ax.gif
Visi kiti daugiau ant rytinės, tai trys papiepę, ir vienas toks vidutiniokas. O bet taciau tas vidutiniokas sugalvojo, kad gana jam būt tokiam ir sukrovė pumpurus wub.gif wub.gif wub.gif aisku mazai vilties kad jie zydės, bet vakar vos nenugriuvau kai pamačiau nes dar tik 1,5 metų jiems ir tikrai apie pumpurus dar net nesvajojau bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Weronica: 18 rugsėjo 2014 - 06:23