Įkraunama...
Įkraunama...

Tinūtras (Adeniumas)

QUOTE(Sandia @ 2014 08 08, 12:15)
i kokius vazonus geriau persodinti adeniumus? plokstesnius ar gilesnius? ar jie megsta daugiau erdves ar mazuose vazonuose irgi gerai jaucias?

Mano augo plokščiam bonsų vazone. Persodinau pavasarį į nedidelius, bet gilesnius. Skirtumas akivaizdus - išsišakojo, gerokai paaugo.
Atsakyti
Jungiuos ir aš į mylėtojų gretas smile.gif Adenium – man šios vasaros atradimas wub.gif
Ačiū labai už augaliukus: Lolgimante ir Migmig thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Weronica @ 2014 08 21, 07:48)
Evora nerealus grožis wub.gif

O kaip jus tas šaknis taip gražiai supinat? vakar savo augmeniją persodinau, kaskart persodindama šaknis iškeliu kaškiek, bet tai man baisu tas šaknis lankstyt kad nenulūžtų visai g.gif ar čia jos savaime taip susipina?

Del vazono as tai i paprastus klasikinius vazonus sodinu (gilius ir didelius nes šventai tikiu kad nuo vazono priklauso ir tinūtro dydis  biggrin.gif ), bet gal jei būtų negilus tai tos šaknys labiau i paviršių eitų o ne gilyn? g.gif

Šaknų nepyniau-pačios čia taip suaugusios.
Vazonus imu didesnius tiek, kad nuo augalo šaknų gniutulo dar aplink apie 2 cm. laisvo vazono ploto liktų. Jei turiu, geriau žemesnis, nei labai aukštas. O žemes imu ,,Vilniaus žalumos'' kaktusų ir dar įdedu kokio ,,Senelio komposto''pora saujų. Tikrai nesistengiu sukurti kažką įpatingo, nes nemanau, kad gamtoje turi išskirtines pagerinto dirvožemio sąlygas. Kai pasižiūri augančius gamtoje, tai greičiau skurdus dirvožemis, nei išpopintas kaip mes namuose auginame.

user posted image

Šiais metais išbandžiau šį stimuliatorių ir labai patiko, nes rezultatas labai greitai pasimatė ir ant tinūtrų, ir ant kaktusų. Pirkau MAX-oje, 14 lt. su kažkiek centų. Savo ,,ANOUK'', kai palaisčiau, tai atsigavo, pasitaisė ir štai šiandienos pumpuriukai. Gal jau tikrai sulauksiu žiedų.

user posted image
user posted image
Atsakyti
Evora, labai gražu wub.gif
Atsakyti
Sakykit, ar apsimoka dabar sakas pjauti, kad sakotusi? Vistiek jau ruduo arteja, nera tokio greito augimo, gal geriau palikti juos ramybeje iki pavasario? g.gif Ar tiesiog nurezti dabar ir nesukti sau galvos?
Atsakyti
QUOTE(j-urgit-a @ 2014 08 25, 19:24)
Sakykit, ar apsimoka dabar sakas pjauti, kad sakotusi?  Vistiek jau ruduo arteja, nera tokio greito augimo, gal geriau palikti juos ramybeje iki pavasario?  g.gif Ar tiesiog nurezti dabar ir nesukti sau galvos?

Man irgi įdomu, nes planuoju dar keliems viršūnes nupjauti..
Vienam pernai spalio pradžioje pjoviau, nes vis lapus barstė, tai nieko blogo neatsitiko.. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uranija5: 25 rugpjūčio 2014 - 18:59
Aš parsinešiau adeniumus namo ant palangės, kaip ir šalta jau lauke. Paliko tik 4 . Pavasarį vieno kaudeksas buvo pradėjęs pūt, tai nupjoviau ir vėl pasodinau, sakyčiau, įsišaknyjo, tvirtai laikos ir kaudeksas kietas smile.gif
Atsakyti
Kiek žinau geriausia juos pjauti tada kai intensyviai auga rolleyes.gif
Atsakyti
Maniškis vienas antrametis (sėtas 2012-05-25) žydėti susiruošė, gaila tik per ilgąjį savaitgalį, kai buvau išvažiavusi, daugumą pumpuriukų sudžiovino verysad.gif įtariu kad per daug saulytės gavo, kaudeksas šiek tiek minkštas buvo.. tai dabar tikiuosi kad bent 2 likę pumpuriukai pirmais žiedais apdovanos rolleyes.gif

user posted image
user posted image
p.s. nuotrauka daryta prieš 2 savaites
Atsakyti
Mano trimeciai, nemazi, bet pavasari pagailejau tu saku, galvojau gal prazydes jau siemet smile.gif Bet tik lapu priaugino smile.gif Nors buvo jiems pjaustytos virsunes, tai gal kitais metais, jei perziemos, jau prazys smile.gif Bent ant tu saku, kur nebus nupjautos smile.gif Turbut paliksiu juos ramybeje iki pavasario, kada jau nubus is po ziemos smile.gif
Atsakyti
Uranija iš kur šis adeniumas? rolleyes.gif

Saulės adeniumams nebūna per daug, gal tik per mažai vandens buvo-kai krauna pumpurus reikia laistyti dažniau. Maniškiai dar du sėjinukai pradėjo krauti pumpurus, vienas jau beveik 3metų, kitas -2,5.
Atsakyti
QUOTE(Migmig @ 2014 08 25, 22:13)
Uranija iš kur šis adeniumas? rolleyes.gif

Saulės adeniumams nebūna per daug, gal tik per mažai vandens buvo-kai krauna pumpurus reikia laistyti dažniau. Maniškiai dar du sėjinukai pradėjo krauti pumpurus, vienas jau beveik 3metų, kitas -2,5.

Sėklas pirkau iš vienos forumietės..

Greičiausiai ir bus pastarasis variantas, nes saviškius dažnai padžiovinu ir laistau kai kaudeksas suminkštėja, kai kada gal net ir per daug.. Tik kažkaip pirma mintis buvo kad gal saulės per daug gavo..
Atsakyti