Įkraunama...
Įkraunama...

Tinūtras (Adeniumas)

Sveikutės 4u.gif senokai čia nesilankiau, bet kai dabar apsilankiau, tai net baltu pavydu "susirgau" doh.gif ir klausimą turiu.. Kaip jūs auginat savo adeniumus, kad jau po poros metų žydi? Aš savuosius sėjau 2010 ir 2011 metais.. laukiu žiedų labai, bet... unsure.gif pora augaliukų jau tokie visai nemaži.. nematavau, bet kokie 50 cm aukščio bus... kiti mažesni, treti visai nedidukai... daugelis dabar šakeles naujas auginasi.. Tik vienam viršųnę pjoviau.. vienam pjoviau šaknis. Bet čia pačioj pradžioj auginimo.. Abu tie mano "bandomieji triušiai" auga gražiai.. Visi kiti nepjauti šakojasi, stiebiasi aukštyn, o vat žiedų kaip nėr, tai nėr... doh.gif
pas mane ant palangių dabar karaliauja adeniumai, tik kelios gėlytės kitokios...
Atsakyti
Laba 4u.gif ,
Smagu, kad vėl prisijungėte, Elika , o ir adeniumai jūsų šaunuoliai, kad patys šakojasi thumbup.gif
Dėl pražydinimo tai gal atskleis adeniumų augintojos tą magiškąją žydėjimo priežasties formulę smile.gif aš jos kol kas nežinau, pati atnešu čia vienintelį savo ūgtelėjusį adeniumą su klausimu: pumpuras ar eiliniai lapeliai? smile.gif man kažkaip panašu į eilinius lapelius biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Giulčetaj 4u.gif laukiu laukiu aš tų žiedų, ale, šnipštas... doh.gif jei bus laiko nufotografuosiu savuosius šiandien. Pastaruoju metu, tai tie mažesnio ūgio labai stipriai šakojasi, o aukštasis vienas neatlaikė savo viršūnės, matyt, tai teko smeigt tvirtinimui šaką.. Pritvirtinau ir toliau jis man stiebiasi aukštyn.. doh.gif kažkaip gaila buvo man visus pjaustyt ir formuot, tai palikau augti taip kaip gamta panorės. Ir nesigailiu.. Tik jau per tuos persodinimus pamečiau lapelius, koks kur.. mat buvau pirkusi nemažai sklyčių ir skirtingas.. po 1-3 sėklytes skirtingų rūšių... Tai vat auginu ir laukiu stebuklo - žiedų bigsmile.gif bet, kažkaip nenusiteikę jie man žydėt...
Atsakyti
Elika, 50 cm tai sakyciau visai daug, ne tokie ir mazi. Maniskiai du irgi 2012 sejimo, bet kadangi buvo pjaustyti, kad sakotusi, tai jau nelaukiu siemet ziedu. Kaip supratau sulauke ziedu tos, pas ka nebuvo pjaustyti. Dar man atrodo gerai jiems padaryti ziema ramybes perioda, vesiau, tamsiau, maziau lieti. Tai pavasari irgi gal paskatintu zydejima.
Atsakyti
Na, su liejimu, tai laisčiau labai retai... nemaža dalis augalų buvo visai lapus numetę... tai pailsėt tikrai turėjo, nes ir augimo nesimatė... g.gif na, panašu, kad teks dar laukti.. g.gif
Atsakyti
Taigi.. nusifotografavom ir rodomės, kad jau atėjom į temą ax.gif mano namuose gyvena 22 adeniumai visi skirtingi ir man visi jie gražūs bigsmile.gif 4 padovanoti ir 2 parduoti. Vienas iš padovanotų iškeliavo į šiukšlinę, nes kai numetė lapus šeimininkė pagalvojo, kad jis miręs schmoll.gif

Šitam buvo pjautos šaknys ir šakos. Po pjovimo atrodė baisiai, bet... Persodintas kartą, tad šiek tiek kaip ir matosi, kas gavosi su šaknimis. Šaknis pjoviau čia kažkada matytu būdu, kai nupjovus dedama plokštelė..
user posted image

Šitam pjauta viršūnė, bet išaugo tik viena šaka po pjovimo, kitos dvi šakos atsirado gerokai vėliau. Žiemą jis man buvo pradėjęs pūti prie šaknų, tai bandydama gelbėti augalą taip jau stipriai išpjoviau puvinį ir vėl pasodinau.. Prigijo-gyvas, ir dar kažką pradėjo augintis toj nupjautoj vietoj.. kol kas neaišku-šakos čia ar šaknys...
user posted image
user posted image

Ir mano dičkiai keturmečiai iš visų jie išsiskiria labai stipriai, auginti tomis pačiomis sąlygomis kaip ir visi, tik pas mane visi skirtingų rūšių.. kažkokių po 2 vnt. vienodus.. Taigi, didžiausio aukštis ką tik pamatuotas 69 cm, o mažesnio 52 cm..
user posted image

Visi kiti šakojasi taip kaip gamta sudėliojo smile.gif dabar jau nepamenu kiek turiu keturmečių, o kiek trimečių.. per visus persodinimus pasimetė žymenys, tik tuos didžiuosius žinau tiksliai kada sėjus tik jau su pavadinimais bėda...
jei įdomu pasižvalgyt, tai čia mano keliatas adeniumų: My Webpage
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elika: 09 birželio 2014 - 19:16
QUOTE(Elika @ 2014 06 09, 20:14)
Taigi, didžiausio aukštis ką tik pamatuotas 69 cm, o mažesnio 52 cm..

oho koks gigantas bigsmile.gif
Atsakyti
Gaila tik, kad pats neišlaiko viršūnės.. auga labai greit doh.gif
Atsakyti
Kokių įdomybių prinešėt, Elika thumbup.gif
Kaip sparčiai pas jus auga jie bigsmile.gif įsivaizduoju, kaip žiedų norisi sulaukti iš savo sėjinukų. Aš tai irgi bandyčiau pakankint juos žiemą bado ir vėsaus oro režimu, tada pavasarį patręšt gausiau ir laukti smile.gif
Labai gražus tas "šakotukas" pjautom šaknim ir viršūne - sužydėjęs atrodytų fantastiškai wub.gif

Mano ne taip sparčiai auga, o ir mažiukai dabar apstojo kažko, vienam jau nurėžiau viršūnę (2 mėn jiems visiems), na žiūrėsiu, daug turiu, tai galiu paeksperimentuot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giulčetaj @ 2014 06 10, 11:50)

aš čia viena, tad geriau kreipkitės "Tu" 4u.gif ax.gif biggrin.gif

Ui, pamenu, kaip baisu buvo eksperimentuot pjaunant šaknis... bet kai jau drebančia širdim nupjoviau, tai ir viršūnę tuo pačiu pjoviau... toks vargšas mažas kelių mėnesių "pagaliukas" pasidarė.. doh.gif tai kasdien po 10 kartų žiūrėjau ar dar gyvas.. lotuliukas.gif dar vienam išdrysau viršūnę pjaut, o kitus tai jau palikau... šakotis jie man savaime pradėjo antrais metais. o šiemet tai praktiškai visi šakas auginasi.. gražūs jie man ir taip, bet labai jau norisi žiedų... kiekvieną pavasarį trypčioju aplink, bet kaip nėr, taip nėr..

Dėl vėsumos žiemą, tai būtų sudėtinga.. g.gif pas mane namie žiemą būna apie 20 laipsnių, o nešti į balkoną įstiklintą būtų aiškiai per šalta.. nors jie man ir taip žiemą praktiškai belapiai būna ir laistau aš juos kada prisiminus.. na, panašiai kartą per 2-3 savaites truputį.. Dabar jau didžioji dalis apsigyveno įstiklintam balkone, tai po išnešimo šakelių naujų pradėjo rastis. Laistau jau kartą per savaitę taip gausiau, tuos, kurie namie (netilpo visi ant balkono palangių), o tie, kur balkone laistau po du kartus per savaitę, nes ten jie kaip šiltnamy gyvena, nepaisant to, kad ir langai atidaryti. Tiesa, balkonas pas mane vakarinė pusė, tai visą vakarą jie saulės šviesa lepinasi. Šį pavasarį pirmakart patręšiau kovo pabaigoje, ir antrakart tręšiau gegužę. Taip jau nepersistengiu, nes kaskart po tręšimo jie man labai stipriai pradeda augti. Tai ir su trąšų kiekiu pagal nurodymus, dedu visada mažesnį kiekį, kad nepersistengti ir nepakenkti augalams..
Pripyškinau aš čia.. doh.gif bet gal kam bus įdomu.. ax.gif
Atsakyti
Elika, aisku, kad idomu, juk tokie jie pas tave dideli ir grazus wub.gif
Atsakyti
Yra ir visai nedidukų 4u.gif pagal "ūgį" nepasakytum, kad tai vieno sėjimo augaliukai. Matyt, ir tas augimas nuo rūšies priklauso.. g.gif
Atsakyti