o man pradygo ir supuvo... nezinau ka netaip dariau....
Laba visom
Supuvo tai tikriausiai per drėgna ir per šalta buvo...
gaila....bet pabandykit dar kartą
Aš šįryt 16-ąją pamačiau prasikalus...tai reziume - arabicumai dvi rūšys 100% daigumas iš 10/10, somalense 3/5 ir obesumai 3/5. Buvau sustresavus, kaip augs, bet nieko, beveik visi kepures numetę, auga storėja
tik viena rūšis (adenium arabicum dwarf black petch na wang) auga tokiais ružavais koteliais, nžn, ar čia taip turi būti...
Prisidedu prie mergaičių klausimų Migmig apie trąšas, norisi ir man savo senuką (2,5 metukų) pražydint. Tiesa, po persodinimo jis vis dėlto pasakė STOP ir neauga

Supuvo tai tikriausiai per drėgna ir per šalta buvo...

Aš šįryt 16-ąją pamačiau prasikalus...tai reziume - arabicumai dvi rūšys 100% daigumas iš 10/10, somalense 3/5 ir obesumai 3/5. Buvau sustresavus, kaip augs, bet nieko, beveik visi kepures numetę, auga storėja

Prisidedu prie mergaičių klausimų Migmig apie trąšas, norisi ir man savo senuką (2,5 metukų) pražydint. Tiesa, po persodinimo jis vis dėlto pasakė STOP ir neauga

Aš maišau kompostinę žemę su perlitu, kokoso durpėmis. galima auginti ir kaktusų žemėje, bet tada gal reikia daugiau tręšti.Sėjinukus galima tręšti nuo 2mėn., kas antrą kartą laistant su mažos koncentracijos universaliomis trąšomis.Viskas priklauso nuo žemės,jei riebi-trąšų reikia mažiau.
Jei supuvo išdygęs daigelis, reiškia buvo per šalta.
QUOTE(Migmig @ 2014 04 09, 10:52)
Aš maišau kompostinę žemę su perlitu, kokoso durpėmis. galima auginti ir kaktusų žemėje, bet tada gal reikia daugiau tręšti.Sėjinukus galima tręšti nuo 2mėn., kas antrą kartą laistant su mažos koncentracijos universaliomis trąšomis.Viskas priklauso nuo žemės,jei riebi-trąšų reikia mažiau.
O kaktusu trasos netinka?
QUOTE(Migmig @ 2014 04 09, 10:52)
supuvo seklos:( nebuvo prasikale...
QUOTE(insanda @ 2014 04 09, 21:50)
supuvo seklos:( nebuvo prasikale...
Ir sekloms per salta gal buvo, o gal pacios seklos nekokybiskos. As pries 1.5 metu, kai sejau 10 vnt. man puse seklu irgi supuvo, kitos prasikale, bet nelabai augo, vienas albinosas-baltas augo. Is tos sejos auginu tik 2 adeniumus. Nors as sejau karsta vasaros savaite, laikiau ant pietines palanges, bet buvau uzdengusi, tai gal dregmes buvo per daug, kad 5 seklos nesudyge supuvo

Kaktusų trąšos skaitosi per silpnos, kiek skaičiau niekur nerekomenduoja kaktusų trąšų, daugiausiai rekomenduoja jau ne kartą minėtas kemira universalias trąšas.
Jei supuvo sėklos tai arba irgi buvo per šalta ir per drėgna, arba dažniausiai taip nutinka kai sėklos nekokybiškos. Visgi kiek pastebėjau jei sėklos labai kokybiškos tai dygimas beveik šimtaprocentinis ir daigeliai daug tvirtesni ir geriau auga, jei sėklos blogos, sunkiai dygsta, tai ir daigai auga lėtai.
Jei supuvo sėklos tai arba irgi buvo per šalta ir per drėgna, arba dažniausiai taip nutinka kai sėklos nekokybiškos. Visgi kiek pastebėjau jei sėklos labai kokybiškos tai dygimas beveik šimtaprocentinis ir daigeliai daug tvirtesni ir geriau auga, jei sėklos blogos, sunkiai dygsta, tai ir daigai auga lėtai.
Nu jūs man pasakykit - kokiu intervalu laistot? Kiek kartų per savaitę (ar mėnesį)? Maniškiai vienam vazone auga, tai va nesuprantu, nes keli numirė. Supuvo. Laistau visus vienodai, o bet va vėl kažkoks pusiau gyvas yra. Visi kieti, o tas minkštokas. Ir vaikai netyčia iškrapštę jį buvo, tai man apačia kažkokia papuvus. Kodėl vieni puvėkai, o kiti kieti (kaip tyčia visi gražūs nusibaigė, o liko stypenos)?
p.s. Jiems metai laiko.
p.s. Jiems metai laiko.
Del laistymo, as dabar lieju kas 3 savaites mazdaug, palieju per virsu gausiai, i lektele nubega vanduo, dar palieku kokia 10-15 min. kartais ir visa vandeni sugeria is lekstes, o jei nesugeria, tai ispilu. Bet pas mane vesoka namie, sildymas jau beveik isjungtas, saules dar nera, lauke silumos irgi, stovi toli nuo palanges, tai nepersistengiu su laistymu, nors jau matau, kad pradejo augti, yra nubude.
Su tuo liejimu labai individualu, priklauso ir nuo zemes, ir nuo silumos patalpoje, kur jie pastyti, kiek gauna saules, kaip auga ir pan. Bet jeigu supuna jau ne vienas, bandykite reciau lieti. Geriau maziau vandens, negu per daug.
Su tuo liejimu labai individualu, priklauso ir nuo zemes, ir nuo silumos patalpoje, kur jie pastyti, kiek gauna saules, kaip auga ir pan. Bet jeigu supuna jau ne vienas, bandykite reciau lieti. Geriau maziau vandens, negu per daug.
Na va pražydo ir mano pirmasis
Magic spell

Dėl laistymo, tai svarbiausia, kad tarp laistymų visiškai išdžiūtų žemė, ir dažnumas jau pagal tai sprendžiamas. Sėjinukai tik neturi sudžiūti, o jau didesni ištvers sausras, o perlaistymas paprastai baigiasi puviniu.

Magic spell

Dėl laistymo, tai svarbiausia, kad tarp laistymų visiškai išdžiūtų žemė, ir dažnumas jau pagal tai sprendžiamas. Sėjinukai tik neturi sudžiūti, o jau didesni ištvers sausras, o perlaistymas paprastai baigiasi puviniu.