Įkraunama...
Įkraunama...

Tinūtras (Adeniumas)

QUOTE(Sandia @ 2014 04 02, 12:03)
ne, ant virsaus palikau ax.gif

Tai va įdomu, kodėl vieni greičiau sudygsta, o kiti lėčiau g.gif Gal temperatūra pas vienus didesnė, kitur mažesnė..
Atsakyti
[quote
Papildyta:
užsakiau ir aš mamai obesumo sėklų iš aliexpress smile.gif 40 vnt., manau, atliks, pasiūlysiu...
[/quote]

mane visai domintu kokiu užsakei bigsmile.gif 4u.gif gaila arabicum niekas neužsakinėjo
Atsakyti
Va kokie pasikeitimai po nugenėjimo praėjus 17 dienų:
user posted image

Pirmoje foto dešinysis augalas, tai kairiojo įšaknydinta viršūnė.
Atsakyti
Šauniai šakojasi, Tessa, bus neatpažįstamas kitą vasarą thumbup.gif
Aš tik atsikėlus puoliau adeniumo ūkio tikrint, deja deja: viskas kaip buvę, niekas nedygsta, tik tas vienintelis spartuolis labiau išlindęs.
Atsakyti
9 (iš 20) rodo gyvybės ženklus, atidengiau, padėjau ant palangės, saulutė pašviečia kartais, gal bus gerai g.gif
Labas rytas 4u.gif
Tessa , kaip siuntinukas?
Sandia , kiek iš kiek išdygo pas jus?
Mano geriausiai tai arabicumai dygsta, prasčiausiai obesum ir somalense - tik po 1 jų kolkas teturiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Giulčetaj @ 2014 04 04, 09:53)
9 (iš 20) rodo gyvybės ženklus, atidengiau, padėjau ant palangės, saulutė pašviečia kartais, gal bus gerai  g.gif
Labas rytas  4u.gif
Sandia , kiek iš kiek išdygo pas jus?
Mano geriausiai tai arabicumai dygsta, prasčiausiai obesum ir somalense - tik po 1 jų kolkas teturiu  mirksiukas.gif

labas rytas,

as ir kaip kvailele kiekviena ryta prie savo mazyliu puolu ziuret biggrin.gif pas mane visi obesum (3rusiu) is 12 - 9 sudygo, bet tik vienas jau beveik visiskai nusimete seklytes luoba, kitos dar tik stojas..
kiek laiko juos pridengtus reik laikyt?

turiu dar nepasetu seklyciu,bet tikriausiai reiks kam pasiulyti, nes pati nzn kur tiek storulku laikyt reiks tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Giulčetaj @ 2014 04 04, 08:53)
9 (iš 20) rodo gyvybės ženklus, atidengiau, padėjau ant palangės, saulutė pašviečia kartais, gal bus gerai  g.gif
Labas rytas  4u.gif
[

Neblogai dygsta, gal ir kitos tingios sėklytės dar išsilukštens smile.gif
O mano siuntinuko dar nėra, nors išsiuntė 26 dieną. Aišku, gal dar ir anksti laukti, bet taip norisi greičiau sėti biggrin.gif Jau viskas suruošta, daigykla, žemės laukia savo sėklyčių ax.gif

QUOTE(Sandia @ 2014 04 04, 09:11)
labas rytas,

as ir kaip kvailele kiekviena ryta prie savo mazyliu puolu ziuret biggrin.gif pas mane visi obesum (3rusiu) is 12 - 9 sudygo, bet tik vienas jau beveik visiskai nusimete seklytes luoba, kitos dar tik stojas..

turiu dar nepasetu seklyciu,bet tikriausiai reiks kam pasiulyti, nes pati nzn kur tiek storulku laikyt reiks tongue.gif

Oi, aš irgi kelis kart per dieną tikrinu, kai kažkas dygsta (dabar daiginu plumerijas ir lithopsus) smile.gif

Adeniumų pas mane dabar 10, bet norisi dar. Gal kaip nors sutilps..

Va čia rašo, kad apie mėnesį dar reiktų laikyti pridengtus:
http://adenium-doma...._iz_semjan/0-22
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tessa_i.p.: 04 balandžio 2014 - 10:54
QUOTE(Sandia @ 2014 04 04, 09:11)
labas rytas,

drinks_cheers.gif malonu girdėt, kad ne aš viena tokia lengvai išprotėjus daugiavaikė adeniumų mamytė biggrin.gif
Bet jūsiškiai super šauniai sudygo thumbup.gif

QUOTE(Tessa_i.p. @ 2014 04 04, 10:51)
Neblogai dygsta, gal ir kitos tingios sėklytės dar išsilukštens smile.gif
O mano siuntinuko dar nėra, nors išsiuntė 26 dieną. Aišku, gal dar ir anksti laukti, bet taip norisi greičiau sėti biggrin.gif Jau viskas suruošta, daigykla, žemės laukia savo sėklyčių  ax.gif
Oi, aš irgi kelis kart per dieną tikrinu, kai kažkas dygsta (dabar daiginu plumerijas ir lithopsus) smile.gif

Adeniumų pas mane dabar 10, bet norisi dar. Gal kaip nors sutilps..

Va čia rašo, kad apie mėnesį dar reiktų laikyti pridengtus:
http://adenium-doma...._iz_semjan/0-22

Na atkeliaus siuntinukas šiom dienom, o kiek sėklyčių užsisakėt? Jau neblogą būrelį, šaunųjį 10-ką, auginat thumbup.gif labai bus smalsu, kaip tie jūsų margučiai (variegated) atrodys wub.gif puikią dovanėlę Velykom sumąstėt - margus adeniumus thumbup.gif biggrin.gif
O aš jūsų patarimų vis klausau - vėl užklojau mažylius smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Giulčetaj @ 2014 04 04, 14:08)
Na atkeliaus siuntinukas šiom dienom, o kiek sėklyčių užsisakėt? Jau neblogą būrelį, šaunųjį 10-ką, auginat  thumbup.gif labai bus smalsu, kaip tie jūsų margučiai (variegated) atrodys  wub.gif puikią dovanėlę Velykom sumąstėt - margus adeniumus  thumbup.gif  biggrin.gif
O aš jūsų patarimų vis klausau - vėl užklojau mažylius  smile.gif  4u.gif

Obesum Variegated dviejų pavadinimų po 5 sėklytes ir Arabicum irgi 5 sėklytes. Kaip ir nedaug smile.gif Dar turbūt ne visi sudygs, gal augs ne visi vienodai greitai, tai atsisijoja taip per kelis mėnesius ir išlieka stipriausieji smile.gif

Aš patarimų dėl auginimo tai irgi vis pasiskaitau internete 4u.gif
Atsakyti
sweikos... morejau paklaust kur jus laikote savo maziukus? ant tiesiogines saules ar atokiau... kaip daznai laistote ? ir gal kas papasakos kaip reikia paseti teisingai seklytes... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(insanda @ 2014 04 05, 18:59)
sweikos... morejau paklaust kur jus laikote savo maziukus? ant tiesiogines saules ar atokiau... kaip daznai laistote ? ir gal kas papasakos kaip reikia paseti teisingai seklytes... ax.gif

Tessa_i.p. buvo katik imetus nuoroda, ten ir parasyta ir su foto kaip seti. Del saules raso kad pratinti po truputi, bet as juos ne ant radijatoriaus o ant palanges daiginau (nes radijatoriai salti buvo tongue.gif ) tai kazkaip pas mane ir stovi visa diena ant palanges nepridengti jokiais popieriukais.. rolleyes.gif gal negerai? ax.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif
15 turiu iš 20, jau vakar tiek buvo ir šnd tiek, vienas nusimetęs tik sėklytę...turbūt daugiau jau nesulauksiu.
Supratau, kad pradaigint tai nieko, tik šilumos ir drėgmės reikia daug, daiginau ant radiatoriaus, uždengus politeleniniais maišeliais (autonominis šildymas, tai užkūriau normaliai mirksiukas.gif ), užtai labai greitai man visi pradygo.
BET ....va juos išaugint, tai, manau, jau didesnis menas...reikia žiūrėt, nes jei pridengti, greitai pelėsis įsimeta....sėkla turi būti nuolat drėgna, bet žemė nepermirkus, šilumos daug turi būti, o kai dalis pradygę, dalis dar ne, sunku išlaviruoti, bent jau man...
Baugu man, kad nesugebės didžiuma išgyventi...dar lietinga savaitė bus, saulutės mažai....

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giulčetaj: 06 balandžio 2014 - 09:50