Dažniausiai nieko nededa, kai kas rašo, kad geriau puplastis, negu keramzitas. Aš šiemet bandysiu gal nieko nedėti-anksčiau dėdavau keramzitą.
Ir aš norėčiau swazicum, oleifolium, crispum ir boehmianum , bet niekad niekur nemačiau sėklų pirkti. Tai-socotranum sėjau 10vnt, nes sėklos brangios, sau pasilikau du, išgyveno tik vienas-matosi, kad žemesnis ir storesnis už kitus. Kai pirmąsyk sėjau prieš 2,5metus, tai visiems 6savaičių adeniumams kirpau viršūnes ir šaknis. Ši procedūra visiškai nepatiko arabicumams ir sokotranumams-dalis žuvo, dalis ilgam nustojo augti-jų ir šaknų sistema kitokia-nėra tokios ryškios vienos šaknies, kaip obesumai turi.
QUOTE(evers @ 2014 03 18, 15:21)
6seklytes 1,20EUR +2EUR siuntimas
QUOTE(Migmig @ 2014 03 18, 14:11)
Kai pirmąsyk sėjau prieš 2,5metus, tai visiems 6savaičių adeniumams kirpau viršūnes ir šaknis.
o ko taip anksti kirpai?

jei kam įdomu, čia yra info apie adeniumų viršūnių kirpimą.
Pagal šią nuorodą kirpau:
adeniumo šaknų kirpimas
adeniumo šaknų kirpimas
QUOTE(Sandia @ 2014 03 18, 13:25)
Kvapą gniaužiantis grožis

Pasisekė jums

Praneškit būtinai apie sėjos ypatumus

Ieškosiu ir aš sėklų, neištversiu

jeigu pacios issirenkat galiu uzsakyti is cia:) http://www.aliexpres..._20140318105347
QUOTE(insanda @ 2014 03 18, 20:54)
jeigu pacios issirenkat galiu uzsakyti is cia:) http://www.aliexpres..._20140318105347
o jūs jau sodinote iš čia atsiųstas sėklas? nes jei ne, tai siūlau palaukti, kol gausit, pasėsit ir galėsit spręsti apie daigumą ir mums papasakoti, nes čia juk "kiniečiai", sėklos gali būti senos ir nedaigios

Kaip atgyjo tema, pavasaris
Pas visas labai daug gražuoliukų
ypač patiko Zuzlos storuliukai
Aš saviškių vis neprisiruošiu persodinti

Pas visas labai daug gražuoliukų

QUOTE(zuzla @ 2014 03 17, 19:42)

Aš persodindama dėjau putplasčio ir keramzito kelis akmenukus. Kuo gi molis gali pakenkt šaknim?
QUOTE(eliss @ 2014 03 19, 07:43)
Aš persodindama dėjau putplasčio ir keramzito kelis akmenukus. Kuo gi molis gali pakenkt šaknim?
kai kurias orchidėjas auginant ant blokų, norisi uždėti kiminų sluoksnį, kad ilgiau drėgmė laikytųsi, o augalas pajunta kiminus ir sustoja augti, šaknų galiukai pajuoduoja. gal ir čia tas pat - tiesiog nepatinka "mastau: nors aš pas saviškius to nepastebėjau, vazonėliai stovėjo dekoratyviniuose ant keramzito, šaknys augo iš vazono į keramzitą ir buvo labai gražios, baltutėlės.
tiesą, dabar didžiuosius pasodinau į molinius vazonus, žiūrėsim, kaip mums seksis.
Zuzla, o anksciau plastikiniuose buvai pasodinus? As tai tik i plastikinius persodinu. Turiu viena laimes medeli ir jis vienintelis pasodintas nuo pernai i molini ir sunkiai man kazkaip pradziusta vazonas (nors zeme tokia pati kaip ir adeniumams paruosta buvo).
Bus idomu tavo palyginimas po kazkurio laiko
Bus idomu tavo palyginimas po kazkurio laiko