Įkraunama...
Įkraunama...

Tinūtras (Adeniumas)

QUOTE(voveriukstis @ 2014 03 16, 20:39)
čia galima pirkti, bet reikia pirkti už 300 dol, atsiunčia ir į Lietuvą nemokamai
http://siamadenium.c...le-adenium.html

bet čia parduoda berods tik Obesum.

aš šian paėmiau ir persodinau visus rolleyes.gif kai kurie pastebimai "ūgtelėjo" pasodinus į vazonus bigsmile.gif nes štai ką slėpė po substratu

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

taigi mano keturmečiai

user posted image

ir trimečiai

user posted image
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2014 03 17, 14:02)

Labai gražiai nuaugę visi wub.gif O tas, tai išvis kaip koją užsimetęs thumbup.gif

O ką darot "teisingo", kad netįsta šakelės? blush2.gif Pjautos viršūnės ar natūraliai šakojasi?
Atsakyti
QUOTE(Tessa_i.p. @ 2014 03 17, 14:36)
Labai gražiai nuaugę visi  wub.gif  O tas, tai išvis kaip koją užsimetęs  thumbup.gif

O ką darot "teisingo", kad netįsta šakelės?  blush2.gif  Pjautos viršūnės ar natūraliai šakojasi?

ačiū smile.gif

visiems yra nupjautos viršūnės, išskyrus vieną, kurį pacitavot, standartinis Adenium Obesum, ir šakojas savaime, ir gražų kaudeksą augina.
pavasariais nupjaunu ištįsusias šakeles, jei tokių yra, formuoju, kad būtų gražus bendras vaizdas.
dabar galvoju šitiems pjauti šakas
Arabicum dwarf

user posted image

ir Morning Glory

user posted image

ko gero, pjausiu Arabicum, tuo labiau ant šakų turi kažkokis negražias dėmes, o Morning Glory tegu lieka ištįselis eksperimentas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 17 kovo 2014 - 15:28
Zuzla, labai gražūs Jūsų adeniumai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2014 03 17, 16:21)
visiems yra nupjautos viršūnės, išskyrus vieną, kurį pacitavot, standartinis Adenium Obesum, ir šakojas savaime, ir gražų kaudeksą augina.
pavasariais nupjaunu ištįsusias šakeles, jei tokių yra, formuoju, kad būtų gražus bendras vaizdas.

thumbup.gif
Gražuoliai wub.gif
O man vis gaila pjauti, bet panašu kad reiks smile.gif

Kaip dažnai persodinat? Aš persodinau pernai, tai nežinau ar verta šiemet visus persodinti ar tik tuos, kurių šaknys jau pro vazono apačią lenda g.gif
Atsakyti
QUOTE(Uranija5 @ 2014 03 17, 15:38)
Kaip dažnai persodinat? Aš persodinau pernai, tai nežinau ar verta šiemet visus persodinti ar tik tuos, kurių šaknys jau pro vazono apačią lenda  g.gif

kažkur skaičiau, kad mažuosius adeniumus (iki 5 metų) reikia persodinti kasmet, vėliau jau kas du metus.
man gaunasi kasmet, o pernai persodinau ir pavasarį, ir rudenį, ir va dabar pavasarį, bet rudenį jau persodinti neplanuoju, paėmiau didesnius vazonus, aukštai iškėliau, tai tikiuos užteks metams.

kas dėl tręšimo, sodinu į substratą gėlėms su trąšomis ir mikroelementais (+įmaišau perlito), tai pagal įdėją metams tikrai turi užtekti trąšų, bet kartais vistiek palaistau likusiu vandeniu su orchidėjų trąšomis. gal reik paieškot parduotuvėj spec. trąšų adeniumams g.gif juk jie vis populiarėja.
Atsakyti
Zuzla, grazuciai thumbup.gif

As tai kasmet persodinu, manau zemes pasikeitimas jiems i nauda, o be to per metus ir kaudeksa paaugina, tai noris vis iskelti. Gal kai jau bus kokie 5 metai ir labai letai augs tada nejudinsiu kasmet.

Idomu ar teisybe, kad tas saku pjaustymas nutolina ju zydejima? g.gif
Atsakyti
Komplimetai Zuzlai, Uranijai ir Tessai wub.gif
Aš slepiuosi po lapais su savo vienturčiu biggrin.gif ir jungčiausi prie sėklų pirkimo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(j-urgit-a @ 2014 03 17, 15:50)
Idomu ar teisybe, kad tas saku pjaustymas nutolina ju zydejima?  g.gif

na taip. manau, pavasarį nupjauta vieta negalės per vasarą subrandinti šakų, kurios dar einančiais metais žydėtų. bet nupjovus investuojama į ateitį - adeniumas šakojasi, o kuo daugiau šakų, tuo daugiau žiedų smile.gif

ačiū, merginos, už pagyras mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 17 kovo 2014 - 15:54
zuzla thumbup.gif šauniai paūgėję aišku gražus vaizdas kai neištyse,žadu vėliau ir aš daugumai rėštišakas,kaškaip atrodo tada ir į storumą eina ..
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2014 03 17, 15:21)
ačiū smile.gif

Aš irgi dabar po persodinimo nupjoviau visiem per ilgas šakas, o nesišakojantiems viršūnes. Matysim kaip jie sugalvos augti toliau. Tikiuosi, kad kitamet nebus jau tokie ištįsę.

QUOTE(zuzla @ 2014 03 17, 15:53)
na taip. manau, pavasarį nupjauta vieta negalės per vasarą subrandinti šakų, kurios dar einančiais metais žydėtų. bet nupjovus investuojama į ateitį - adeniumas šakojasi, o kuo daugiau šakų, tuo daugiau žiedų smile.gif

Tai va ir man gaila, kad nupjausčiau ir šiemet jau žiedų tikrai nepamatysiu.. Bet norisi to estetinio augaliuko vaizdo smile.gif
Atsakyti
Kas įdomiausia, kad kiekvienos rūšies šaknys vis kitaip sukas smile.gif Pas mane vieno daug smulkių šaknelių, kito dvi storos šaknys.
Atsakyti