Įkraunama...
Įkraunama...

Tinūtras (Adeniumas)

As visai noreciau Adenium swazicum, Adenium oleifolium ir Adenium boehmianum (turiu ka nuodyti biggrin.gif )
Atsakyti
aš ir oleifolium neatsisakyčiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2014 03 16, 15:37)
Adenium nova ar crispum  visai norėčiau.

drinks_cheers.gif Man irgi siti labiausiai i aki krito wub.gif Dar del lapu formos noreciau Adenium swazicum.
Atsakyti
Kokie grožiai thumbup.gif dauguma tokie storuliukai wub.gif

Čia maniškiai.. rolleyes.gif
Adenium arabicum, vienas pirktas, kitas gautas dovanų iš Migmig..
kadangi auga tokie ištįsėliai, galvoju vieną pjauti. Dalį žiemos laikiau vėsiau, numetė lapelius, vėliau perkrausčiau ant šiltos palangės pas likusius adeniumus, nes nebuvau tikrai ar nieko nenutiks jiems vėsiau žiemojant.. rolleyes.gif
user posted image

Čia maniškiai antramečiai Adenium obesum (sėti 2012 05 25), įdomiausiai kad visi laikomi tom pačiom sąlygom, bet keli nuo pat pradžių nenoriai auga.. Žiemojo šiltai ant pietinės palangės.
user posted image
Į kadrą netyčia pakliuvo ir vienas pirktas iš Migmig - pirmoj eilėj dešiniausias. Lapeliai vis rudavo, įtariau kad erkutės buvo pasidarbavusios, tai kirpau viršūnę 2012 spalį ir nepaisant kad buvo ruduo, po 20 d. pasimatė naujos lapelių užuomazgos bigsmile.gif. Taip atrodė pernai.
user posted image

Ir jauniausi, sėti pernai balandį.
user posted image
Atsakyti
Labai gražūs visų adeniumai thumbup.gif

Parodysiu ir aš saviškius:
user posted image
user posted image

Tam iš kairės jau trys metai, o dešinėj - pernai nupjauta ir įšaknydinta jo viršūnė. Viršūnę auginu iš smalsumo kuris greičiau pražys - ar su kaudeksu ar viršūnė rolleyes.gif Pavadinimą pamečiau doh.gif Lyg ir "Rosalie" (iš Migmig įsigytas buvo).
user posted image

Šie pernai pirkti iš Migmig: ("Triple Angel" ir "Dark Lord")
user posted image

Šie mano sėjinukai dviejų metų, bet neauga kažko unsure.gif Mažesni net už metinukus.. ("Orange Gold" ir "Blue Boy").
user posted image

O ši trijulė, tai iš šonų dviejų metų mano sėjinukai irgi nenorintys augti ("Ultra Violet" ir "Orange Gold"). O vidury, tai pernai rudenį laimėtas FB konkurse "Double Black Fire" smile.gif
user posted image

Bet pas mane jie labai tįsta į viršų. Auginu ant pietinės palangės šiltai (nes neturiu kur vėsiai ir šviesiai apgyvendint). O man taip norisi kompaktiškų mažuliukų unsure.gif Kaži jie tįsta nuo netinkamų auginimo sąlygų? g.gif

Ir patys nenori šakotis nei vienas, tai šiandien nupjoviau visiem viršūnes...

Ai, dar norėjau paklausti, o tręšiat kokiom trašom?

Prie sėklyčių užsakymo prisijungčiau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tessa_i.p.: 16 kovo 2014 - 17:10
QUOTE(zuzla @ 2014 03 16, 15:32)
žiūrėkit, kokios dar yra Adeniumų rūšys - čia

bigsmile.gif žiūriu kuo gilyn i miška tuo daugiau medžiu ,eh nejau nerasim kas moka ar supranta kaip užsakinėt ir kur juos doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tessa_i.p. @ 2014 03 16, 18:02)
Ai, dar norėjau paklausti, o tręšiat kokiom trašom?

Ir aš to paties norėjau klausti mirksiukas.gif
Nes saviškius dažniausiai liedavau po orchidėjų laistymo likusiu vandeniu.. blush2.gif keletą kartų tręšiau kaktusų trąšomis.. reiks šiemet labiau juos palepinti smile.gif
Atsakyti
tiesa merginos kokie gražus jūsų augaliukai tokie žali bigsmile.gif Tessa_i.p. Uranija5 thumbup.gif wub.gif
o aš netrešiu,bet gal reiktu g.gif
Atsakyti
Žiemą netręšiau, o dabar jau gavo lašą kitą atlikusį nuo sanpaulijų (paprasčiausios "Žalstos" trąšos žydinčioms gėlėms)
Atsakyti
Kokie gražūs visų "pilvūziukai" wub.gif Man patinka juose tai, kad kiekvienas vis kitoks biggrin.gif Ruduoja lapukai ir pas manuosius.
Norėčiau ir aš sėklų, jei dalinsites smile.gif
Atsakyti
čia galima pirkti, bet reikia pirkti už 300 dol, atsiunčia ir į Lietuvą nemokamai
http://siamadenium.c...le-adenium.html
Atsakyti
Esu skaičius atsiliepimus apie atsiūstus augalus iš ten, tai rašė, kad sunkiai jie čia adaptuojasi, dar siunčia nuplautus. Gal verčiau sėklų pirkti ir pačioms dalintis, nes mažą kiekį neapsimoka pirkti ir norisi įvairių.
Atsakyti