Įkraunama...
Įkraunama...

Tinūtras (Adeniumas)

QUOTE(Emila @ 2014 03 16, 00:07)
Nagi pasigirkite, kokių veislių turite smile.gif

siuo metu turiu star of tomorrow:)
Atsakyti
na štai maniškiai smile.gif kėliau fotosesijai, tai pasirodo, reikės persodinti, nes šaknys lenda pro vazono apačią. dydį skaičiavau nuo žemės iki auksčiausios šakos galo, ne lapo. paskutiniai du dvimečiai.

Black Ruby, 11 cm, kaip sakiau, tikriausiai turi erkutę

user posted image

user posted image

Honey, 9 cm

user posted image

standartinis, vienintelis šakojasi savaime, 12 cm

user posted image

Arabicum, 12 cm

user posted image

Star Pink, 6 cm

user posted image

Morning Glory, 11 cm

user posted image
Atsakyti
koks pavadinimas nežinau,bevardis nes pirktas LT parduotuvėje...

QUOTE(Emila @ 2014 03 16, 00:07)
Nagi pasigirkite, kokių veislių turite smile.gif

ar obesum turite gal kitokiu,kitokie ir mane domintu doh.gif 4u.gif biggrin.gif

zuzla kiek laiko tavo honey ,bei Morning Glory ?
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2014 03 16, 09:25)
zuzla kiek laiko tavo honey ,bei Morning Glory ?

Honey 3,5 metų, Morning Glory, jei neklystu, 2 metai.
čia prie albumų parašiau, kada sėti smile.gif
Atsakyti
Oi kokiu groziu prikelet wub.gif

Eisiu ir as saviskius pafotkinti, veliau imesiu palyginimui, bus idomu veliau palyginti kaip auga.
Atsakyti
maniškiai Honey bei Morning Glory yra sėti 2011 pvasarį galvoju tada visi čia užsisakėm gal iš tos pačios partijos turim.. bigsmile.gif
mano Morning Glory kur ikėliau foto 1 ir 7 nuotraukos o Honey 6 nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2014 03 16, 11:18)
maniškiai Honey bei Morning Glory yra sėti 2011 pvasarį galvoju tada visi čia užsisakėm gal iš tos pačios partijos turim..  bigsmile.gif
mano Morning Glory kur ikėliau foto 1 ir 7 nuotraukos o Honey 6 nuotrauka

bet tavo ir matos, kad didesni smile.gif berods, ne vieną kartą užsakinėjom, o gal aš tiesiog vėliau pasėjau, jau nebeatsimenu..
Atsakyti
tiesa pamiršau paklaust gal šiemet kas sakotės sėklu arabicum ar socotranum ar Multiflorum ar Somalense
pamenu kiek nesklandumu buvo perkant iš šio psl,bet įdomu tik tai pas mane žydėt ruošėsi butent iš čia pirktos,o kur metais viresnes turėjau iš ebey ben siuntėmės net nežada,bet auga gražiai thumbup.gif
http://www.plumeria2...72baf5c31c45030
Atsakyti
evers, pasiknisau archyve, pasirodo, ir maniškiai sėti 2011 balandį, tai gaunas, šie du mažyliai trimečiai vis dėlto, o kiti keturi metais vyresni.
Papildyta:
QUOTE(evers @ 2014 03 16, 11:26)
tiesa pamiršau paklaust gal šiemet kas sakotės sėklu arabicum ar  socotranum ar Multiflorum ar Somalense 
pamenu kiek nesklandumu buvo perkant iš šio psl,bet įdomu tik tai pas mane žydėt ruošėsi butent iš čia pirktos,o kur metais viresnes turėjau iš ebey ben siuntėmės net nežada,bet auga gražiai  thumbup.gif
http://www.plumeria2...72baf5c31c45030

kiek, atsimenu sėklos blogai dygo..
bet jungčiaus prie užsakymo, nes irgi noriu kitu rūšių. ir dar šito labai labai wub.gif gal kol susiruošim užsakinėt, vėl pasirodys prekyboj..
ir šiaip daug kas išparduota..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 16 kovo 2014 - 11:36
prisiminiau, vasarą Paryžiuje užėjau į gėlių parduotuvę ir užtikau štai tokį Adeniumų miškelį - dideli po 68 eurus, mažesni po 35. tai dabar gailiuosi, kad kokio už 35 neišsirinkau smile.gif

user posted image
Atsakyti
bigsmile.gif koks vaizdas,kad taip ant mano palangės thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Skaičiau, kad arabicumų žiemą negalima laistyti visai, jie turi būti sausi. Maniškiai arabicumai dar be lapų ir tik vos vos pradeda raudonuoti viršūnės, bet dar nepradedu laistyti.
Obesumai iki 3metų amžiaus laikomi jaunais augalais-juos rekomenduoja laikyti šiltai ir laikas nuo laiko palaistyti. Aš dalį laikiau po lempa ir reguliariai laisčiau-tie visi su lapais,auga, bet nesiruošia žydėti, nors jau2,5metų. Dalį laikiau vėsiau ,ant palangės-jie numetė lapus ir dabar jau pradėjo augti-išleido po kelis lapelius,

user posted image
o vienas-pumpurėlius viršūnėje, nors dar be lapų-"Magic spell". Tai labai laukiu pirmojo savo sėjinuko žydėjimo.
user posted image
user posted image
Aš laisčiau atšilus po truputį iš viršaus, o dabar įmerkiu į šiltą vandenį, kad pilnai substratas prisigertų, bet po to laikau, kol pradžiūna, labai šiltai-po lempom.
Palyginimui kaip atrodė anksčiau ir šiuo metu:
user posted image
user posted image
Thai Socotronumas
user posted image
user posted image
Adeniumai mėgsta trąšas-galima tręšti po truputį kas antrą kartą laistant-aišku, kai jau auga.

Rimmuse
Tas mažasis adeniumas MINI-jis bus visad mažas, bet jo šaknų sistema gana didelė ir jiems reikia nemažų vazonų. Jie nelabai mėgsta persodinimą-reikia atsargiai laistyti po persodinimo.
Mini pasėtas 2012-10-09

Insanda
Dėl sėjimo-man labiausiai pasiteisino sėti į grynas kokoso durpes.Reikia atsiminti, kad adeniumų sėklos greitai sensta ir praranda daigumą.

O dabar žydi iš šakos ir jau didelis pirktas adeniumai:
user posted image
user posted image
user posted image

Papildyta:
user posted image

Šiuo metu turiu pasisėjus Somalense ir Arabicum smile.gif
Atsakyti