Įkraunama...
Įkraunama...

Tinūtras (Adeniumas)

QUOTE(zuzla @ 2014 02 28, 00:20)
aš maišau žemę gėlėms su perlitu 50/50.
galima sėti į vieną vazoną, bet paskui vistiek reikės išsodinti po vieną.
taip, nuodingi, indėnai sakais tepdavo strėles, bet jūs juk taip nesiruošiat daryti smile.gif jei turite polinkį į alergiją, tada geriau persodinėti, genėti, pjauti šaknis su pirštinėmis. šiaip nemažai kambarinių augalų yra nuodingi, galima pasiskaityti čia.

oj aciu zuzla uz atsakymeli. dabar reiks tik ieskot kur nusipirkt perlito. g.gif
Atsakyti
QUOTE(insanda @ 2014 02 28, 09:59)
oj aciu zuzla uz atsakymeli. dabar reiks tik ieskot kur nusipirkt perlito.  g.gif

galima maišyti perlitą, vermikulitą, smulkų keramzitą ir pan., svarbu, kad substratas būtų laidesnis orui.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2014 02 28, 11:28)
galima maišyti perlitą, vermikulitą, smulkų keramzitą ir pan., svarbu, kad substratas būtų laidesnis orui.

reiks tada sluoti orchidejos.lt puslapi:D
Atsakyti
Pas mane neišgyveno arabicum. Perliejau verysad.gif
Dičkis obesum (iš šakelės) numetė lapus, db naujus atsiaugina ir per žiemą gražiai papūtė liemenį - kaudeksą. Visai neprastai atrodo.
Aroma extra lb skirtingai augo, bet be praradimų. Reiktų persodinti.
O vyriausias obesum, įtariu, kad ko gero, šiemet pirmąkart žydės. Lb šauniai atrodo.
Ką jūsų veikia?
Papildyta:
Reiktų Akadama substrato nusipirkt, lb jiems tinka augti.
Atsakyti
kai auginau arabicum ir mano gražiai augo gaila teturėjau viena ir supūdžiau verysad.gif tad pas mane belike tik obesum...kas kitokiu auginate? žadu persodinėti jau pradėti juos ...
Papildyta:
QUOTE(Merii @ 2014 03 13, 13:33)

labai gaila dėl arabicum,ir lauksime žiedu. maniškiai du krovė,bet nuvyto žiedeliai neišsiskleidę,žydi tik tas kur iš šsakos auga...
o substraktas koks čia gal nuorodėle kokia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2014 03 13, 14:58)
o substraktas koks čia gal nuorodėle kokia  mirksiukas.gif

būna skyreliuose, kur bonsams skirtos prekės. Dar yra ir čia, bet dideliu kiekiu.
Tai gaunasi taip, kad arabicum yra lepesnis unsure.gif
Atsakyti
O maniskis is sakos neisgyveno verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2014 03 13, 13:33)

O ne per sunki jiems bonsų žemė?

Ar jau laikas persodint? Lapukai pradėjo sprogt, kaudeksai susitraukę. Žadu persodint, didesnių molinukų nusipirkau.
Atsakyti
ne per sunki. Skaičiau, kad adeniumai ir yra bonsų kilmės ir tas substratas yra specialus, čia ne jokia žemė, o tokios granulės. Net raibuolėms jis patiko.
Bet čia prabangos reikalas.
Atsakyti
user posted image

Maniškis, tris metus auginu. Bandžiau gnybt viršūnę, nesišakoja, užsispyręs, auga kreivai db doh.gif
Atsakyti
Maniskiai sia vasara sves dveju metuku gimtadieni 4u.gif .Bet mazuciai tokie neauga kaip velniai doh.gif
Atsakyti
Sveikos, adeniumu augintojos smile.gif

As turiu juos 4, visi perziemojo, bet streso gavo nemazai, jau rudeni kai isvaziau, teko pervezti juos i kita buta. Nuo pietines siltos palanges, jie buvo pastatyti toli nuo lango, mazai sviesos ir daug vesenis kambarys, per 2 savaites numete visus lapus vyresni, ir ziema jiems buvo sunki, nes salta buvo. Bet dziaugiuosi, kad visi isliko, gal jau vyresni zydes siemet g.gif

Kol kas jau matau pradejo busti, bet dar nepersodinsiu, palauksiu menesi koki, kol prades jau tikrai augti ir oras atsils normaliai.

Auginu viena Arabicum 2.5 metu, Obesum Honey moon 2.5 metu, ir dar du Obesum Extra aroma 1.5 metu. Visi auga vienodomis salygomis, bet kartu labai skirtingi, kas kaudeksa augina, kas plonas ir ilgas, kas pats sakojasi, kas ne smile.gif Patinka man juos auginti, idomu stebeti, formuoti smile.gif

Atsakyti