Įkraunama...
Įkraunama...

Tinūtras (Adeniumas)

user posted image

Naujoko kuklus bandymas žydėti.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2013 10 26, 09:02)
Naujoko kuklus bandymas žydėti.

Super thumbup.gif , o kiek jam laiko?
Atsakyti
Čia tas ,,Ermitažinis'' kur prieš kelias žinutes gyriausi, bet nuotraukos negalėjau įkelti.
Atsakyti
maniskiai tai siemet seti , kazkaip galvoju kiek dar metu lauksio to grazojo ziedo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tuomce @ 2013 10 26, 08:22)
maniskiai tai siemet seti , kazkaip galvoju kiek dar metu lauksio to grazojo ziedo biggrin.gif

Manau neaišku kiek. Mano vienas 5 metų dar nežydėjo, o kitas to pačio amžiaus jau 5 ar 6 kartą. Žydi dukart į metus - pavasaris,ruduo. Va prieš pusvalandį nufotkinau, nes vėl pražydo. Bus 6 žiedai.
Antroje nuotraukoje šių metų sėjos ( tas kuris 1-oje nuotraukoje antrame plane). Man atrodo žydės. Ir su padidinamu stiklu žiūrėjau ir fotografuojant gerokai išdidinus matosi kažkas kitokio nei būsimi lapai.
Bet ir kaudeksas to akselerato galingas. Prieš porą dienų persodinau kaikuriuos, tai kaudeksus iškėliau aukštyn. Todėl ir balta apačia.
user posted image user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 26 spalio 2013 - 13:41
QUOTE(amba41 @ 2013 10 26, 14:39)
Mano vienas 5 metų dar nežydėjo, o kitas to pačio amžiaus  jau 5 ar 6 kartą.

o kokio aukščio jūsų tas penkiametis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ingriga @ 2013 10 26, 15:32)
o kokio aukščio jūsų tas penkiametis  blush2.gif

Pamatavau. Tas kur nežydėjo yra 24 cm, o tas kur žydi dukart į metus yra 26 cm. Bet manau tas irgi nėra svarbu žydėjimui, nes tie mano 1-os kartos sėjimo labai lėtai augo.
Šiumetiniai jau pavijo juos ūgiu ir vienas kitas praaugo.
Lapai stipriai skiriasi. Senukų lapai yra apvaliais galais, taip kaip EVORA nuotraukoje, o šių metų sėjos daugumos lapai smailiais galais.
Papildyta:
Pažiūrėkite, kokie kaudeksai pas pirmamečius. Persodinau ir iškėliau aukštyn. Ruduo ne tas metas, kad persodinti, bet tikrai reikėjo. tuose vazomuose buvo po 2 ar3 susodinti ir stumdėsi šonais. Tai kai kuriuos išskirsčiau po vieną.
Dalis yra visai mažiukų ir iki pavasario puikiai jausis kompanijoje.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 26 spalio 2013 - 17:45
Ačiū, žinau, kad dydis nėra rodiklis žydėjimui, tik idomu pasidarė mirksiukas.gif
Gražus mažyliai thumbup.gif
Atsakyti
EVORA, koks jūsų žiedelio diametras? Palyginu nuotraukose žydinčius augalus, atrodo kad pas jus labai jau didelis žiedas. O gal lapai smulkūs? Pamatavau - mano tinūtro žiedelio skersmuo 57 mm.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 10 26, 17:53)
Pamatavau. Tas kur nežydėjo yra 24 cm, o tas kur žydi dukart į metus yra 26 cm.  Bet manau tas irgi nėra svarbu žydėjimui, nes tie mano 1-os kartos sėjimo labai lėtai augo.
Šiumetiniai jau pavijo juos ūgiu ir vienas kitas praaugo.

Ne, nu pas jus tie adeniumai, tai fantastika! Mano gal 8 cm ūgio šių metų sėjos. Na, aš pavasario palauksiu ir persodinsiu. Svarbu lapų visai nenumestų.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 10 26, 18:53)

Pažiūrėkite, kokie kaudeksai pas pirmamečius.  Persodinau ir iškėliau aukštyn.  Ruduo ne tas metas, kad persodinti, bet tikrai reikėjo. tuose vazomuose buvo po 2 ar3 susodinti ir stumdėsi šonais.  Tai kai

oho, kokie galiūnai thumbup.gif Maniškiai tik į kaudeksą eina, viršun neauga. Žydėt irgi nesiruošia. Nors va vienas jauniausias lyg ir bandė kažką, bet matomai mažai saulės buvo ir nudžiūvo.
Atsakyti
Oi kokie saunus pas Amba adeniumu kaudeksai.O kokiu budu iskelet aukstyn?Ar tiesiog persodinot,ar dar dejot ka nors po saknim?
Atsakyti