As siandien irgi nusipirkau adeniuma Ermitaze, bet tikiuosi, kad issiskleis nors pora pumpureliu. Emiau pati maziausia, nes likusiu adeniumu pumpurai kazkokie pajuodave, nors ir didesni miedeliai

QUOTE(evers @ 2013 10 12, 20:33)
pas mane vienas mažylis nupuvo tai ikišau net nepjauta atgal i žemę o gi žiūriu prigijo jo viršūnė kaip nieko..
Pas mane irgi buvo papuvęs vienas. Matėsi, kad bloga - nustojo augti palinko visas į šoną . Ištraukiau . Nesilaikė žemėje ir apačia papuvusi . Nupioviau, padžiovinau pusdienį ir atgal į žemę. Sausokai laikiau, bet uždengusi stiklinėle. Atsigavo ir jau auga, o lengvai truktelėjus jaučiasi, kad yra šaknys.
Papildyta:
QUOTE(Enigm@ @ 2013 10 12, 21:42)
As siandien irgi nusipirkau adeniuma Ermitaze, bet tikiuosi, kad issiskleis nors pora pumpureliu. Emiau pati maziausia, nes likusiu adeniumu pumpurai kazkokie pajuodave, nors ir didesni miedeliai 

Ar dabar jau mažoka adeniumų, ar kažkas su jais atsitiko?
QUOTE(amba41 @ 2013 10 12, 23:59)
Su mano adeniumais? Tfu, tfu, tfu viskas gerai, tik lapu galiukai geltoni. Tiesiog sergu jais. Po truputi laisvinu palanges nuo kaktusu ir geliu pertekliaus (dovanoju), tai dabar yra vietos naujam grazuoliui

QUOTE(Enigm@ @ 2013 10 12, 23:08)
Su mano adeniumais? Tfu, tfu, tfu viskas gerai, tik lapu galiukai geltoni. Tiesiog sergu jais. Po truputi laisvinu palanges nuo kaktusu ir geliu pertekliaus (dovanoju), tai dabar yra vietos naujam grazuoliui 

Ale kiek tų ligų yra. Ir vis daugėja. Bent man. Aiškiai senstu.
Pas mane vienas iš dviejų penkiamečių "senukų" vėl žiedyną sukrovė. Pavasarį pražydėjo, pailsėjo truputį ir vėl parodė kad norisi žydėti. O kitas nė pro kur.
Įdomu tai, kad kaikurie šiumečiai dydžiu pralenkė penkiamečius. Tik 2 auga tokiu tempu kaip senieji, kiti varo aukštyn. Šakojasi. Dar pastebėjimas- tie , kurių lapai smailėjantys ir labiau pailgi, tie auga greičiau. Varo kaip žolynai. kur apvalus lapo galas, tie labai santūriai.
Mano adeniumai irgi vieni greiciau auga, kiti, atrodo, kad uzmigo. Siu metu adeniumai irgi pralenke pries metus sodintus, bet as jais visais patenkinta. Vat atsiras norincioji pasiimti trys vazonus su pertekliu (gal kas is jusu nori?), tada reikes persodinti adeniumus, nes kai kurie auga po du-trys vienam vazone, gal tada dar geriau augs.
Sveikos. Kaip su adeniumų priežiūra žiemą?
Maniškių lapų galai sausėja, geltonuoja. Čia taip turi būt?
QUOTE(Sparaxis @ 2013 10 17, 15:14)
Sveikos. Kaip su adeniumų priežiūra žiemą?
Pas mane ta pati problema

Tai, kad taip turi buti, ziemai jie numeta lapus kuriam laikui, po to vel auginasi.

numeta,vieni daugiau kiti mažiau kiti išvis nenumeta,manau nuo oro sąlygų nuo šilumos tai priklauso,ar pajunta skirtumą temperatūros jie..
manuosius labai mėgsta miltuotasis skydmaris užpuldinėt
o jus nesusiduriat su šia problema?

Miltuoti pūkuotukai dar nėra nei vieno maniškio užpuolę, nors ir laikomi kartu su kaktusais. O pas šiuos šis džiaugsmas dažniau pasitaiko. Lapus vieni meta anksčiau, kiti vėliau. Čia jau individualiai priklauso nuo kiekvieno tinūtriuko. Gal ir nuo veislės, kai kurios anksčiau miegučio susiruošia. Bent jau mano tokie pastebėjimai.
,,Ermitažinis' naujokas išskleidė pirmą pumpurą, bet labai mažutį ir dvi dieneles pažydėjęs nukeipo. Keli pumpurai brinksta, bet kažin ar įstengs pražysti. Įkelčiau nuotrauką, bet Fotki.com visai durniuoja.
,,Ermitažinis' naujokas išskleidė pirmą pumpurą, bet labai mažutį ir dvi dieneles pažydėjęs nukeipo. Keli pumpurai brinksta, bet kažin ar įstengs pražysti. Įkelčiau nuotrauką, bet Fotki.com visai durniuoja.
QUOTE(evora @ 2013 10 19, 11:35)
Įkelčiau nuotrauką, bet Fotki.com visai durniuoja.
Galima kelti ne nuotrauką, o nuorodą - tada galima pamatyti
QUOTE(evers @ 2013 10 18, 11:02)
numeta,vieni daugiau kiti mažiau kiti išvis nenumeta,manau nuo oro sąlygų nuo šilumos tai priklauso,ar pajunta skirtumą temperatūros jie..
o jus nesusiduriat su šia problema?

mano buvo uzpuole.. nupusrsiau su zaliu muilu, dabar beveik visus lapus numete pupso