Sveikos
Jungiuosi į Jūsų gretas... nes praeitą savaitę turėjau LAP...
Jau seniai galvojau apie šią operaciją,bet vis tyrimai būdavo blogi...bet galiausiai pavyko įkalbėti savo ginę,kad išrašytų siuntimą šiai operacijai...
Trumpai apie savo istoriją...
Nuo pirmo vyro turiu sūnų...,kai jo laukiausi... pačioje pradžioje nėštumo viena ginė po apžiūros pasakė,kad aš išvis negalėsiu pastot,kad reikalinga man kažkokia operacija... Tada mane su didžiausiais skausmais greitukė nuvežė į vieną Kauno Klinikinę ligoninę... Po tos ginės apžiūros išėjau,kaip nesava...,nes mintys tikrai buvo tragiškos ir įvairios...
Bet... po kelių savaičių sužinojau,kad laukiuosi...Tai buvo mano stebuklas ir pozityvas,kad visdėlto ta ginė suklydo... Bet...
...Gyvenimas šiek tiek pasikeitė... su vaiko tėvu išsiskyriau... Ištekėjau už dabartinio savo vyro... Pradžioje saugojomės nuo nėštumo įvairiausiais būdais, kai nutarėm,kad jau laikas antram vaikeliui... prasidėjo ilgi laukimo metai... 7m. bandžiau pastot ir vis nesėkmingai... Darėmės tyrimus įvairius... vyras tyrėsi spermą... bandžiau naudot OT ir bandyt vaisingiausiom dienom... Bet vis nesėkmingai...
Tad šiais metais 05 08 man padarė LAP.,gulėjau Kauno Klinikinėj ligoninėj... paguldė trečiadienį, ketvirtadienį išooperavo, o tik pirmadienį paleido... Po operacijos tą dieną nieko neleido nei valgyt nei gert, tuo labiau vaikščioti... tik vakarop lašelinę buvo pastatę dėl skysčių. Penktadienį jau leido iš lovos atsikelt ir valgyt po truputėlį... paaiškino kokio maisto vengt,kad pilvo nepūstų...
Savaitgalis ligoninėj praėjo gana sklandžiai,tik keletą vakarų prašiau,kad prieš miegą seselė suleistų raminamųjų,kad ramiau miegočiau...
Pirmadienį paleido namo... o šiandien ištraukė siūlus... bilietėnį davė iki penktadienio,tad penktadienį eisiu pas savo vid. gyd.,kad jį tęstų... Mano darbas fizinis,tai bandysiu kuo ilgiau išbūt ant biletėnio...
Mano diagnozė po LAP - Endometriosis extragenitalis... operacijos metu pašalintos kiaušintakių sąaugos..., kiaušintakiai pratekami... prideginti keli endometriozės židiniai ant kiaušidžių ir užpakalinės gimdos sienelės.
Operaciją darė 18 ciklo dieną,tai yra po O. Dabar tik iškyla klausimas,ar gali keletą dienų anksčiau po LAP ateiti mmm Nes mano ciklas 28 -29d.,šiandien dar tik 24d.,bet panašu,kad mmm ateina... Ar gali taip būt???
Beje gydytojas po LAP man paskyrė žvakučių trims naktims. Ir liepė bent puse metų naudoti KT ,kad viskas pas mane viduj susitvarkytų... ir tik po pusės metų bandyt pastot...
Tai teks dar bent puse metų laukti iki stebuklo...
QUOTE(Sandra29 @ 2014 05 14, 19:46)
Sveikos
Tad šiais metais 05 08 man padarė LAP.,gulėjau Kauno Klinikinėj ligoninėj... paguldė trečiadienį, ketvirtadienį išooperavo, o tik pirmadienį paleido... Po operacijos tą dieną nieko neleido nei valgyt nei gert, tuo labiau vaikščioti... tik vakarop lašelinę buvo pastatę dėl skysčių. Penktadienį jau leido iš lovos atsikelt ir valgyt po truputėlį... paaiškino kokio maisto vengt,kad pilvo nepūstų...
Savaitgalis ligoninėj praėjo gana sklandžiai,tik keletą vakarų prašiau,kad prieš miegą seselė suleistų raminamųjų,kad ramiau miegočiau...
Pirmadienį paleido namo... o šiandien ištraukė siūlus... bilietėnį davė iki penktadienio,tad penktadienį eisiu pas savo vid. gyd.,kad jį tęstų... Mano darbas fizinis,tai bandysiu kuo ilgiau išbūt ant biletėnio...
Mano diagnozė po LAP - Endometriosis extragenitalis... operacijos metu pašalintos kiaušintakių sąaugos..., kiaušintakiai pratekami... prideginti keli endometriozės židiniai ant kiaušidžių ir užpakalinės gimdos sienelės.
Labas,
Kokiais požymiais, apart ilgo nepastojimo, pasireiškė endometriozė? Ar buvo skausmai, tepliojimai, cistos ir pan? Taip pat smalsu kas operavo, ar taretės asmeniškai su gydytoju? Mano istorija turi panašumų į Jūsų
QUOTE(rence* @ 2014 05 14, 20:31)
Labas,
Kokiais požymiais, apart ilgo nepastojimo, pasireiškė endometriozė? Ar buvo skausmai, tepliojimai, cistos ir pan? Taip pat smalsu kas operavo, ar taretės asmeniškai su gydytoju? Mano istorija turi panašumų į Jūsų
Mano mmm būdavo labai gausios ir skausmingos... Kartais skausmas būdavo toks stiprus,kad net į darbą negalėdavau išeiti... tekdavo keistis su bendradarbėm... Kartais tepliodavo vidurį ciklo... Prieš porą mėn... per mmm kažkas viduj trūko...,bent jau taip iš savo ginės sužinojau... Nes būtent per tas mmm skausmas buvo visai nepakeliamas,nežinia kiek nuskausminamųjų tą vakarą išgėriau... net greitukę norėjau kviestis... bet ryte nuvežus vaiką į mokyklą iškart nulėkiau pas savo ginę... Ji per echoskopiją pamatė,kad kažkas viduj negerai,pasakė,kad trūko...tik nepamenu kas... Tik išrašė vaistų ir liepė paskui pasirodyti pas ją... Na ir per tuos keletą mėn,po kai kurių pakartotinų tyrimų... gavau iš jos siuntimą LAP. Ginė pasakė,kad važiuočiau į Kauno Klinikinę ligoninę... taip ir padariau... Aišku nuvažiavus, mane gydytojas užrašė į eilę... LAP teko laukti apie tris savaites. Operavo gyd. A. Daukša... Esu patenkinta to skyriaus priežiūra ir pačiu gydytoju... Beveik visos sesutės malonios,vis klausinėjo,ar nereikia nuskausminamųjų po operacijos?, ar neskauda pilvo? ir pan.
QUOTE(Sandra29 @ 2014 05 14, 22:19)
Mano mmm būdavo labai gausios ir skausmingos... Kartais skausmas būdavo toks stiprus,kad net į darbą negalėdavau išeiti... tekdavo keistis su bendradarbėm... Kartais tepliodavo vidurį ciklo... Prieš porą mėn... per mmm kažkas viduj trūko...,bent jau taip iš savo ginės sužinojau... Nes būtent per tas mmm skausmas buvo visai nepakeliamas,nežinia kiek nuskausminamųjų tą vakarą išgėriau... net greitukę norėjau kviestis...
Dėkuj už atsakymą Kiek teko susidurti su ginekologais Kauno klinikinėje ligoninėje, tai iš tikro visi labai rūpestingi ir atsakingai dirbantys gydytojai. Teko, deja, kreiptis kelis kart extra tvarka tai niekada neatsisakė padėti, suteikė reikiamą pagalbą. Manau visai gerai, kad palaiko po operacijos tas kelias dienas, ypač jei pacientas blogiau jaučiasi, nes daugumoje, tai tą pačią diena ir paleidžia, apyvarta juk didelė ... Linkiu sveikatos ir kuo greičiau tapti
QUOTE(rence* @ 2014 05 14, 21:41)
Dėkuj už atsakymą Kiek teko susidurti su ginekologais Kauno klinikinėje ligoninėje, tai iš tikro visi labai rūpestingi ir atsakingai dirbantys gydytojai. Teko, deja, kreiptis kelis kart extra tvarka tai niekada neatsisakė padėti, suteikė reikiamą pagalbą. Manau visai gerai, kad palaiko po operacijos tas kelias dienas, ypač jei pacientas blogiau jaučiasi, nes daugumoje, tai tą pačią diena ir paleidžia, apyvarta juk didelė ... Linkiu sveikatos ir kuo greičiau tapti
Aš irgi tikėjausi,kad bent penktadienį paleis... Bet gydytojo paklausius apie išleidimą,jis kategoriškai atsakė,kad penktadienį net nesitikėčiau...
Dėkui
Labas vakaras
gal galėtume paaiškinti kelinta ciklo diena daroma laparoskopija?Kaip užsirašinėdavo blogai apskaičiavau mėnesines užraše pirmadieniui o bus tai šešta ciklo diena gal per anksti nes kažkiek teplios dar?Dar bandysiu rytoj i priimamąja skambinti, kad dar paaiškintu jeigu prisiskambinsiu Iš anksto dėkoju už atsakymą .
gal galėtume paaiškinti kelinta ciklo diena daroma laparoskopija?Kaip užsirašinėdavo blogai apskaičiavau mėnesines užraše pirmadieniui o bus tai šešta ciklo diena gal per anksti nes kažkiek teplios dar?Dar bandysiu rytoj i priimamąja skambinti, kad dar paaiškintu jeigu prisiskambinsiu Iš anksto dėkoju už atsakymą .
QUOTE(Sensoria @ 2014 05 15, 19:09)
Labas vakaras
Nezinau kaip LT, bet UK ciklo diena nesvarbi, t.y. daro visada
QUOTE(Sensoria @ 2014 05 15, 20:09)
Labas vakaras
LT gydytojai aiškina, kad geriau daryti iškart po mmm, kitaip sakant, pirmąją ciklo pusę, nes gleivinė nėra taip užaugusi ir jiems ten geriau matosi viskas.
QUOTE(aviniuke_m @ 2014 05 16, 06:14)
LT gydytojai aiškina, kad geriau daryti iškart po mmm, kitaip sakant, pirmąją ciklo pusę, nes gleivinė nėra taip užaugusi ir jiems ten geriau matosi viskas.
O,mane prieš operuojant,paklausus gyd. pasakė,kad antroj ciklo pusėj... tai yra po O. Todėl operacija buvo paskirta antroj ciklo pusėj. 18 c.d. mane operavo...
Taip,kad nevienodai operuoja...
Beto,kaip pastebėjau... nevienodai ir paleidžia iš ligoninės... Mane guldė parą prieš operaciją,ligoninėj su savo miltukais FORTRANS valiausi žarnyną.
Operacijos dieną, po operacijos net neleido keltis iš lovos... šlangutės su maišeliais buvo pajungtos,viena iš pilvo ertmės,kad valytusi pilvo ertmėj viskas,kita dėl šlapimo nutekėjimo. Beto po operacijos neleido nieko gert ir valgyt... tik lašalinę vakarop sulašino... Ant kitos dienos išėmė visas šlangutes,leido vaikščioti ir po truputį valgyti. Paaiškino,kokio maisto vengti... buvo atėjus reabilitologė ir parodė kokius pratimus daryt,kad kraujotaka atsistatytų... Savaitgalis ramiai praėjo ligoninėj... o pirmadienį paleido namo...
Laba vakarą
vėl kreipiuosi patarimų, man pirmadienį padare laparoskopija vakar paleido namo , šiandien jaučiuosi dar nekaip dar skauda pilvas ir dar silpna ir nera apetito, prieš išrašant iš ligonines daug apie ką pamiršau paklausti, ką galima valgyti ką nerekomenduojama , sake kuo daugiau vaikštinėti bet kai silpna daug neišeina.Nedarbingumas iki penktadienio norisi jau pirmadienį į darbą, bet nežinau ar iki pirmadienio pagerės savijauta.Gal galėtume parašyti kaip Jums buvo po laparoskopijos ?Iš anksto širdingai dėkoju.
vėl kreipiuosi patarimų, man pirmadienį padare laparoskopija vakar paleido namo , šiandien jaučiuosi dar nekaip dar skauda pilvas ir dar silpna ir nera apetito, prieš išrašant iš ligonines daug apie ką pamiršau paklausti, ką galima valgyti ką nerekomenduojama , sake kuo daugiau vaikštinėti bet kai silpna daug neišeina.Nedarbingumas iki penktadienio norisi jau pirmadienį į darbą, bet nežinau ar iki pirmadienio pagerės savijauta.Gal galėtume parašyti kaip Jums buvo po laparoskopijos ?Iš anksto širdingai dėkoju.
Man dare penktadieni laparoskopija, ta pacia diena isleido namo, pagulejau per nakti. Kita diena susirietus vaiksciojau. Likusias dvi dienas dar namie pabuvau, nes jauciau toki tempima pilvo srityje, o jau antradieni i darba ejau Reikia laisvesniu rubu ir jei nedirbi fizinio darbo, viskas tvarkoj turetu buti visiskai skausmas/maudimas isnyko po dvieju savaiciu kazkur
QUOTE(Sensoria @ 2014 05 21, 21:08)
Laba vakarą
Mane operavo antradienį, tai turėjau keturias nedarbingumo dienas. Jaučiausi pakankamai gerai - gal dėl to, kad nieko baisaus nerado. Maisto nesureikšminau, bet gal geriau valgyt tai, nuo ko nepučia pilvo Bet pjūvis bambos vietoje skaudėjo gana ilgai, toks jausmas, kad iš vidaus. Ir iki šiol dar laikas nuo laiko gana stipriai duria. Operuota buvau rugpjūtį pernai metų.