Įkraunama...
Įkraunama...

Laparoskopija

Oho, kiek LT duoda laiko atsigaut! rolleyes.gif UK man LP dare penktadieni ir sake, kad jau pirmadieni laisvai galiu eiti i darba, bet kadangi pas darbe tris dienas gali neateiti i darba del sveikatos problemu ir nereikia biuliotenio is gydytojo, tai darbe pasirodziau tik antradieni ax.gif
Atsakyti
Aš nzn, bet man tai reikėjo to laiko tikrai... aš pirmas 5 dienas vos iš lovos atsikėliau per skausmus.... paskui šiaip ne taip. Aišku, nebūtų buvę kitos išeities būčiau ėjusi, bet kadangi leidžia tai džiaugiausi tuo. juo labiau, kad mano darbas toli gražu ne sėdimas ir ne ramus biggrin.gif
Atsakyti
Matyt kiekvienai skirtingai. Man nors rado tik vieną endo židinuką ir jį pašalino, realiai procedūrų gavosi minimaliai, o judėjau tai kurį laiką kaip sulaužyta - ypač sudėtinga buvo sėstis ir stotis. Bet viskas buvo vien dėl pjūvio bambos vietoje. Naktį praleidau ligoninėj, iš ryto paleido, turėjau nedarbingumą 4 dienom. Tačiau jeigu būtų reikėję dirbti fizinį darbą, neįsivaizduoju kiek laiko reikėtų tęsti nedarbingumą, nes bambos dūrimas ir skausmas jautėsi gal mėnesį, jei ne daugiau.
Atsakyti
man drilingavo kiaušidę ir atskyrinėjo CP randą nuo pilvaplėvės, nes suaugę buvo stipriai. tai truko 1,5 val....
Atsakyti
Sveikos smile.gif Jungiuosiu į Jūsų gretas, man LP buvo atlikta prieš savaite...viskas praėjo sklandžiai ir skausmo labai didelio nejutau, tik psichologinis skausmas didžiulis, nes LP atliko dėl negimdinio neštumo ir viskas vyko labai greit... Planavome su vyru leliuką, niekada gyvenime nebuvau niekuo sirgusi, dar prieš pusmetį buvau pas ginekologą, kad apžiūrėtų ir sakė, kad viskas puiku ir galiu planuoti nestuke.gif
O dabar gydytojas po operacijos teigė, kad viskas atlikta gerai, pašalintas vaisius, kiaušidė išsaugota...tik bėda, rado uždegimą ir ginekologas nusistebėjo, kad pastojau uždegimo metu (operavo tas pats gydytojas, pas kurį visda lankausi), dabar gydomės uždegimą kartu su vyru, nes sakė jei pas mane yra, tai ir pas vyrą bus ir laukiame tyrimų atsakymo, kokia bakterija mus užpuolė...
...perskaičiau visa temą ir iškilo klausimų...kodėl man nieko apie kiaušintakių praeinamumą nesakė?ar čia tik tada tiria, kai daro planinį LP? blush2.gif
Atsakyti
Sveikos merginos , man paskirta laporaskopija del kiausintakiu nepraeinamumo. Ja planuoju darytsi Jurininku ligonineje Klaipedoje. Prasau pasidalinkite savo patirtimi ir patarkite pas koki gydytoja operuotis? aciu
Papildyta:
QUOTE(aviniuke_m @ 2014 02 25, 11:00)
Sveikos, panelės. Perskaičiau beveik visą temutę, bet arba neradau, arba praleidau.. Norėčiau paklausti dėl tyrimų (kraujo, šlapimo, kardiograma ir t.t.) prieš operaciją - juos darėtės pas šeimos gydytoją poliklinikoj? Gal kuri darėtės privačiai? Kur ir kiek kainavo?  4u.gif

Sveika, seip pries operacija tyrimus galima darytis privaciai , tada bus mokama, , as asmeniskai dariausi savo piliklinikloj pries tai issiemusi siuntimus pas savo seimos gydytoja tai nieko nekainavo tyrimukai. Tik reikia atsiminti kad tyrimai pries operacija galioja 2 savaites. jei daryti anksciau tai netinka.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

As su klausimu: penktadieni laparoskopija, pirmadieni dar gausiai tepa, retkarciai teka sviezias kraujas. Ar galima laikyti ciklo pradzia ar tai normalu, nes vigi operavo ir turi isivalyti? Nerimauju g.gif
Atsakyti
QUOTE(Wunder @ 2014 04 28, 20:45)
Sveikos 4u.gif

As su klausimu: penktadieni laparoskopija, pirmadieni dar gausiai tepa, retkarciai teka sviezias kraujas. Ar galima laikyti ciklo pradzia ar tai normalu, nes vigi operavo ir turi isivalyti? Nerimauju  g.gif

priklausomai, kada tau turejo naujas ciklas prasideti 4u.gif man turejo prasideti +/- operacijos diena, bet prasidejo kitos dienos vakare thumbup.gif
Atsakyti
Merginos, jeigu gimdos nuotrauka parodo praeinamus kiausintakius (daryta pries puse metu), ar gali buti, kad vis delto taip nera ir reiketu prasytis siuntimo laparoskopijai?... Nes rezultato tai is tu pratekamu kiausintakiu nesulaukiam... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(PEARL_NECKLACE @ 2014 04 29, 13:22)
Merginos, jeigu gimdos nuotrauka parodo praeinamus kiausintakius (daryta pries puse metu), ar gali buti, kad vis delto taip nera ir reiketu prasytis siuntimo laparoskopijai?... Nes rezultato tai is tu pratekamu kiausintakiu nesulaukiam...  unsure.gif

Jeigu parodė, kad pratekami, jie ir turėtų tokie būti. Jeigu būtų priešingai, tada būtų galima dvejoti, nes darant nuotrauką pasitaiko, kad tam momentui užspazmuoja kiaušintakiai ir niekas pro juos neprateka.
Atsakyti
QUOTE(PEARL_NECKLACE @ 2014 04 29, 11:22)
Merginos, jeigu gimdos nuotrauka parodo praeinamus kiausintakius (daryta pries puse metu), ar gali buti, kad vis delto taip nera ir reiketu prasytis siuntimo laparoskopijai?... Nes rezultato tai is tu pratekamu kiausintakiu nesulaukiam...  unsure.gif

turetu buti pratekami 4u.gif o rezultato nera,gal del to, kad yra problemu su kiausidemis? g.gif man GN parode viena uzsikimsusi kiausintaki, o LP budu paaiskejo, kad turiu endometrioze ir endometrioma doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Afigena @ 2013 04 07, 10:02)
Kaip ir žadėjau, ateinu su savo patirtimi smile.gif . Operavo mane ketvirtadienį, taigi jau kaip ir ketvirta dienelė po LP. Vakar dar jaučiausi nekaip, nes skaudėjo tiek pilvuką, tiek pečius, be to, pradėjau kraujuoti, bet kiek kitaip nei per menstruacijas, nes kraujavimas žymiai mažesnis, ir tas kraujas toks daugiau rožinės spalvos. Šiandien jau ir pilvukas, rodos, sugrįžo į savo vietą, nes, oi koks išsipūtęs buvo. Vakar pasikeičiau pleistriukus į kur kas mažesnius, nes man tie ligoninėje užklijuoti labai tempė. Apžiūrėjau skylutes - jos miniatiūrinės, ir, įtariu, kad randelių neliks arba liks vos vos įžiūrimi.
Taigi, į KMUK atvažiavau trečiadienį apie 9.30 val. Paguldė, gydytojos asistentas užpildė visus dokumentus, išrašė nedarbingumą, kuris, beje, tęsiamas iki kito penktadienio. Valgyti leido ikipiet, taigi su vyru nuėjome užkąsti (ką ten užkąsti biggrin.gif , dorai užkirsti į kavinukę ligoninėje). Sesutė paklausė, kaip noriu valytis žarnyną: miltelių pagalba ar klizmute. Nusprendžiau, darytis klizmą, nes teko girdėti, kad kai kurioms labai pilvuką skauda, raižo "bežaidžiant" su tais miltukais, kuriuos tarp kitko pačiai reikia nusipirkti. Apie 16 val. atnešė išgerti kažkokią tai druskelę, po kurios už poros valandų tried... iš dūšios lotuliukas.gif . 19 val. pastatė klizmą, tai irgi iš WC neišėjau. Naktis bemiegė, nes, turbūt pačios suprantat, kaip būna prieš bet kokią operaciją. Davė iš vakaro raminamųjų - migdomųjų, bet jie manęs visiškai neveikė. Pusę nakties prakrykštavom su palatos bei likimo draugėmis, net seselė atėjo raminti blush2.gif . Nuostabios moteriškės pasitaikė. Kuo dideliausios joms sėkmės!
Man operacija paskirta buvo 10.30 val., taigi atsikėliau kokią 6 ir vėl... klizma doh.gif . Na, bet nieko ten baisaus, tikrai nėra ko baimintis ar nerimauti. Kadangi žarnynas buvo tuščias, tai praktiškai tik tą suleistą vandenuką išpurškiau biggrin.gif . Atnešė ligoninės marškinius, persirengiau jais. Ant viršaus chalatą, įsispyriau į šlepetes be jokių kojinyčių ir laukiau... Sesutė atėjo tiksliai nurodytu laiku, t.y. 10.30 val. ir nuvedė mane į operacinę. Kadangi buvau "pripompuota" raminančių (ryte man juos suleido, nes pasakiau, kad nežmoniškai bijau), man viskas buvo dzin rolleyes.gif . Uždėjo baltas kojinytes, tiksliau, tokius pasiūtus (net nežinau, kaip pavadinti), na, ne esmė ir kepurytę, panačią kaip kad soliariumuose būna. Liepė sėstis ir patogiai įsitaisyti ant operacinės kėdės, tada visą surišo (tiek rankas, tiek kojas). O paskui viskas labai staiga tarsi nutrūko. Pamenu, kaip dūrė į veną, aš tik paklausiau, ar čia lašelinė. Man buvo atsakyta, kad taip, ir anesteziologė (beje, jos neatpažinau, nes operacinėje buvo kokie 7 medikai, ir jie visi su "kaukėmis") paklausė, ar nesvaigsta galva. Galva man nesvaigo, tik gerklėje toks kažkoks keistas lyg kartumas, lyg perštėjimas atsirado, o daugiau nieko nepamenu. Atsibudau kaip iš po nakties: nei man ką skaudėjo, nei aš ką jutau. Pasakė, kad aš jau po operacijos, įkėlė į lovą ir išvežė į pooperacinę palatą. Kaip vėliau sužinojau, operacija truko maždaug valandą, o toje pooperacinėje praleidau apie pusantros - ten lašino lašinę, leido nuskausminamuosius, tikrino pulsą. Pamenu tą periodą tik tarpais. Parvežė į palatą, o ten, žiūriu, laukia mano vyras, kuris, beje, laukė per visą operaciją. Pasirodo, jis mane su sesute ir parvežė į palatą, o aš nieko neprisimenu, nors vyras sakė, kad buvau atsimerkusi ir dar tiesiau jam ranką - tikrai to nepamenu. Valgyti man buvo uždrausta, tačiau pirma mintis ir buvo - PAVALGYTI biggrin.gif . Suvalgiau desertinės varškytės 200 g ir kavos taip dosniai atsigėriau iš termosiuko, nes, kaip sakiau, jaučiausi puikiai. Nuo sesutės gavau barti, kai atvežė mano pietukus - lašelinę, o aš prisipažinau, kad jau esu soti rolleyes.gif . Na, bet viskas, laimei, buvo gerai. Išrašė mane ant rytojaus, nors dar nenorėjo, bet pažadėjau gulėti namuose, tai davė savaitei biuletenį su ta sąlyga, kad tikrai vykdysiu gydytojos nurodymus. Ech... O aš jau planauvau į darbelį pirmadienį "braukti". Kita vertus, gal ir gerai, kad pailsėsiu, nes vis tiek tas pilvukas toks diskomfortiškas: patinęs, tos skylutės jautrios, sunku dar pilnai judėti, maudžia pečius, ir šiaip toks silpnumas yra. Antrą dieną po LP jaučiausi tragiškai, vakar buvo geriau, o šiandien jau visai neblogai smile.gif . Ką čia dar...
Tiesa, kas liečia "vokelius", anesteziologei daviau 50 lt, operavusiai gydytojai pavyko atsidėkoti tik po LP (200 lt), nes iki operacijos neišėjo įduoti "lauknešėlio" biggrin.gif .
Jei kas dar įdomu, drąsiai klauskite, būtinai atsakysiu į visus dominančius klausimus mirksiukas.gif . Beje, kuo nuoširdžiausios sėkmytės visoms 3 skylučių sesytėms 4u.gif  4u.gif  4u.gif !!!

Labas,norėčiau sužinoti.O kokius vaistus paskyrė nuo endometriozės?
Atsakyti