Įkraunama...
Įkraunama...

IKEA Nr. 25

QUOTE(Hennessy @ 2013 04 22, 08:57)
1. Tačiau perkant iš SBA ir kitų LT baldų gamintojų/pardavėjų gaunasi situacija, kad sumoki daug, o gauni š... , ir čia ne tik apie baldus kalba, o apie praktiškai visą produkciją LT rinkoje.
2. Mūsų pardavėjai jau seniai įsisąvino paprastą tiesą - kam pardavinėti pigiai, jeigu žmonės nupirks brangiai. Ir pasiteisina, perka žmonės... Domus galerijoje nupirktas ikėjinis veidrodis už dvigubą kainą - tai yra "stilius", "prabanga" ir "geras skonis", o tas pats veidrodis, atvežtas iš Lenkijos Ikėjos dvigubai pigiau, - "fui", "prasta kokybė", "nelygis". Pas mus kažkodėl skonis vertinamas pagal išleistą pinigų sumą, o ne pagal grožį ir praktiškumą...  rolleyes.gif


1. lotuliukas.gif tai kad IKEA asortimente nemažai rasite SBA ir kitų LT gamintojų produkcijos
2. Niekas neverčia jus ten pirkti , tam ir turite galvą, kad įvertintumėte produktą ir nuspręstumėte pirkti jį ar - ne.
Papildyta:
QUOTE(meile_G @ 2013 04 22, 07:42)
1. Kad perka is kitu gerai - ir kitus idarbina.
2. Kad savininkas sykstus - as pasakyciau labiau taupus.
3.  Kaip kad bebutu, darbuotojai gauna atlyginma laiku, gauna soc garantijas, tai velgi pliusas, nes sudaro daug daug darbo vietu.
4. Zodziu, negailekit, kad beveik visi gali isigyti grazius daiktus. Pati visada galite uzsisakyti vardinius vienetinius ir tiek.

1. Šiuo atveju lietuvai negerai, nes tie "kiti" ne lietuvos gamintojai, reiškia prarandame pajamas
2. Jeigu reikėtų pasiderėti dėl jūsų produkcijos tiekimo IKEA tinklui-kitaip kalbėtumėte
3. O koks iš to lietuvai "pliusas"?
4. Aš už konkurenciją, bet reikia įvertinti kainą, kad nebūtų, kaip su maxima
Papildyta:
QUOTE(Forgete @ 2013 04 22, 06:18)
Sveika konkurencija dar niekam nepakenke, o labiausiai dziugina vartotojus. Didieji Lietuvos gamintojai 90proc baldu gamina ikejai ir  tik mizeriuka parduoda Lietuvoje. Tai kas cia gali verkauti ir laukti su baime? Na nebent kokie garazininkai ar kokie plunges baldai. Pastarieji iskele nosi aiskina, kaip jie viska gamina lietuvai. Na visai tiketina, toki slamsta tik kaune bazese ir gali pardavineti  doh.gif  doh.gif  doh.gif O kadangi esu virus tam katile, tai puikiai zinau, kaip lietuvaiciai laukia iKEA uzsakymu, kurie garantuoja ilga ir sotu pastovuma. Kuo daugiau ant svieto IKEA parduotuviu, tuo daugiau uzsakymu ir darbo Lietuvos baldu fabrikams.

Viskas teisybė, kol nepersveriama svarstyklių lėkštelė.
Gaila, tik kad lietuvos baldai praranda savo veidą
Papildyta:
QUOTE(Alchemie @ 2013 04 22, 06:59)
O bendras ispejimas nesireklamuoti buvo, nes vis tiek jusu siulymus istrins temos "administratorius"

O aš ar ką siulau ir reklamuoju? Tiesiog susipažystame su IKEA, nes daugelis perka daiktą, o nežino iš ko, kokiomis sąlygomis, kokia sąskaita ir kur jis pagamintas
Atsakyti
Simpl o jusu nejaudina, kad dabar devite drabuzius, kuriem medvilne augino nuskurde kazachstano vaikai, sedite prie kompo kuriam detales rinko prie srutu duobiu dirbantys kinieciai, valgote kiausinius, kuriuos deda nelaimingos vistos ir t.t..

Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2013 04 22, 11:06)
Simpl o jusu nejaudina, kad dabar devite drabuzius, kuriem medvilne augino nuskurde kazachstano vaikai, sedite prie kompo kuriam detales rinko prie srutu duobiu dirbantys kinieciai, valgote kiausinius, kuriuos deda nelaimingos vistos ir t.t..

jaudina visokie dalykai, tačiau tiesiogiai susiję su lietuva. IKEA koncernui tas mažai gresia. Pirkite "0" pažymėtus kiaušinius ir tokios mintys nelįs į galvą.
Atsakyti
Omg... nepatinka ikea - neperki joje. Patinka perki.

Vietiniai mėgsta verkšlent užuot patys darę. Pasisamdę jauną dizainerį/ę ir sukūrę gražias sofas, stalus ir virtuves, ir radę savo nišą. Ir tai liečia viską. Nuo batų iki baldų. O lietuviai geriausiu atveju gerai įgivendina stambių koncernų užsakymus. Taigi, pirma reik šį tą savo galvoj pakeist. O turint gerą idėją, rinkoj nišą visada rasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo srauni_upe: 22 balandžio 2013 - 12:14
QUOTE(SIMPL @ 2013 04 22, 12:02)
1.  lotuliukas.gif tai kad IKEA asortimente nemažai rasite SBA ir kitų LT gamintojų produkcijos
2. Niekas neverčia jus ten pirkti , tam ir turite galvą, kad įvertintumėte produktą ir nuspręstumėte pirkti jį ar - ne.

1. Šiuo atveju kalbame ne apie produkciją, o apie KAINĄ. Aš Ikėjoje perku lietuvišką produkciją pigiau, nei ją parduoda čia, ir tai turint omeny, kad prekes man veža iš Lenkijos - net ir tada gaunasi pigiau, nei pirkti tiesiogiai čia. Man visiškai vienodai, kiek už tas prekes gauna Lietuvos gamintojai, mane domina GALUTINĖ kaina. Jeigu mūsų gamintojams yra geriau ar patogiau beveik už dyką gaminti Ikėjos koncernui ir taip realizuoti savo produkciją, negu nuleisti kainas ir pardavinėti tiesiogiai Lietuvos vartotojui už patrauklią kainą - tai čia tik jų ir jų verslumo problema, o ne mano.
2. Viso šito pokalbio esmė ir yra tai, kad aš perku prekes ten, kur už jas neprašo dvigubos ar trigubos kainos, t.y. daugelyje atvejų - Ikėjoje. Taip, aš turiu galvą ir galiu įvertinti, tenkina mane kainos ir kokybės santykis, ar ne. Lietuvoje daugeliu atveju tas santykis manęs netenkina, nes kainos yra užkeltos (vėlgi - skaitome apie mano jau minėtą Lietuvoje paplitusį verslo modelį "kam pardavinėti pigiai, jeigu galima parduoti brangiai"). Jeigu jums iš principo norisi permokėti už tą patį daiktą tik tam, kad paremtumėte Lietuvos gamintoją, tai galiu jums tik paploti ir nuoširdžiai už jus pasidžiaugti, nes aš asmeniškai neuždirbu tiek, kad galėčiau mokėti už baldus tiek, kiek prašo už juos Lietuvoje rolleyes.gif

srauni_upe, norėjau palaikinti komentarą, bet nėra SM tokio mygtuko lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hennessy: 22 balandžio 2013 - 12:10
Baldu grazinimui reikia cekio, o del laiko, tai reiktu gal puslapyje paziuret, turetu but parasyta unsure.gif
Va lietuve rado nisa ir ja susidomejo Ikea
http://grynas.delfi....a.d?id=61161275
Smpl, tai suauge zmones ir renkasi pirkti ar nepirkti is SBA, ar Ikejos. Nusipirko SBA, pamate kad. Ne kas perka is ikejos, nepatiks, nebepirks is Ikejos. Lietuvai nauda bus, nes pinigus cia paliks Aplinkiniu saliu gyventojai is Baltarusijos, Latvijos, kai dabar jie vaziuoja i Lenkija. O tai va Maxima lietuviskas gigantas, tai kokia jos nauda Lietuvai? Privilioja baltarusius? Isnaudoja zmones kasose, remia gabius vaikus, pasiima PVM milijonini?
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2013 04 22, 14:37)
Baldu grazinimui reikia cekio, o del laiko, tai reiktu gal puslapyje paziuret, turetu but parasyta unsure.gif

Dėl čekio tai žinoma, reikia pirmiausiai paklausti Jurgos, ar turi (bet nemanau, kad išmeta juos g.gif ). Va, radau dėl grąžinimų:
Jeśli zmienisz zdanie lub nie będziesz w pełni zadowolony ze swoich zakupów, możesz zwrócić nieużywany produkt kiedy tylko chcesz, bez ograniczeń czasowych.
Tai čia reiškia, kad bet kada su čekiu galima grąžinti? bigsmile.gif


Ir dar vienas klausimas nuosavų namų ar sodybų turėtojoms ax.gif Ar kas nors turite hamaką? Prieš porą metų parvežė mums tėvai iš brazilijos, labai smagus, gražus, didelis, ir jaučiu, kad žiauriai patogus, bet kad pas mus medžių tinkamų nėra jo kabinimui doh.gif Galvojau pirkti spec. stovą, bet tie, kuriuos Senukuose parduoda, tokie jau nekokybiški pasirodė, net be hamako kažkokie jau svyrantys ekspozicijoje stovi lotuliukas.gif Šiemet matau, kad ir IKEA prekiauja hamako stovu, bet kaip sužinoti, ar bus tinkamas, ar tvirtas ir t.t. g.gif unsure.gif Gal kas čiupinėjo? O gal šiaip kokių idėjų turite šiuo klausimu blush2.gif Guli toks geras daiktas nenaudojamas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(SIMPL @ 2013 04 21, 22:55)
imperijos šykštumui ribų nėra, dėl to dar ir gyvuoja. Gaminio kokybė maždaug atitinka gaminio kainą. Prekės sakyčiau orientuotos į mažiau, kaip vidutinį atlyginimą gaunančius klientus.

Ir? O tai kur čia mes dabar gyvename, Omane ar Arabų Emyratuose? Hemnes komoda per prasta prie marmuru išklotų grindų ir fontanų vidiniuose rūmų kiemeliuose?
o šiaip jei rimtai, tai čia tipiškas provincialų mąstymas, koks š... yra Ikėja. Aišku, turint pinigų bepigu kritikuot, nueini sau ir prisiperki garsių dizainerių baldų po keliasdešimt tūkstančių. Bet normalūs turtingi žmonės, o ne nuvorišai skaičiuoja savo pinigus ir be reikalo jų nemėto, o turint įgimtą ar pelnytą orumą, negėda ir ikėjoj ką nors nusipirkt biggrin.gif
Ir apskritai, bene kas trečias europietis turi pvz. Lack staliuką, kuris kiek,kelis eurus kainuoja? O mums staiga per prasta? Nejuokinkit.
Ai, ką čia bešnekėt, skalsu kalbos.
Atsakyti
QUOTE(meile_G @ 2013 04 18, 17:09)
Ar galit zvilgteret, kur lekstes pagamintos, kurioj saly?
Mes tokias turim is seniau, ne is ikea, tai labai dailiai visos sriubos atrodo. Pritariu, kad ikejiniu kaina irgi labai labai smile.gif
Ir kur jus gavote melyna stockholm medziagyte? Kiek ziurejau pas lenkus, nera.

kai būsiu ikėjoj galėsiu pažiūrėt, tik gamintojas suomiams ir lenkams gali skirtis..
medžiagos pas suomius. nors va žiūriu internete neva yra tik balta, nors gyvai dar ir raudoną, pilką mačiau.
QUOTE(Louhi @ 2013 04 19, 10:32)
Tikiu, kad patogus sedeti, o  islipti is jo irgi? Bet dar labiau noriu to staliuko  wub.gif Jis jei neklystu irgi STOCKHOLM serijos, tik lenkuose jo ner  verysad.gif Gal zinot kaip ji susiveikt is kitu saliu?  bigsmile.gif

aha, staliukas STOCKHOLM serijos, gal greit pasirodys pas lenkus arba Lietuvoje bigsmile.gif
user posted image
čia net ir panaudotą mačiau pardavinėjant smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hennessy @ 2013 04 22, 12:09)
1. Šiuo atveju kalbame ne apie produkciją, o apie KAINĄ. Aš Ikėjoje perku lietuvišką produkciją pigiau, nei ją parduoda čia, ir tai turint omeny, kad prekes man veža iš Lenkijos - net ir tada gaunasi pigiau, nei pirkti tiesiogiai čia. Man visiškai vienodai, kiek už tas prekes gauna Lietuvos gamintojai, mane domina GALUTINĖ kaina. Jeigu mūsų gamintojams yra geriau ar patogiau beveik už dyką gaminti Ikėjos koncernui ir taip realizuoti savo produkciją, negu nuleisti kainas ir pardavinėti tiesiogiai Lietuvos vartotojui už patrauklią kainą - tai čia tik jų ir jų verslumo problema, o ne mano.
2. Viso šito pokalbio esmė ir yra tai, kad aš perku prekes ten, kur už jas neprašo dvigubos ar trigubos kainos, t.y. daugelyje atvejų - Ikėjoje. Taip, aš turiu galvą ir galiu įvertinti, tenkina mane kainos ir kokybės santykis, ar ne. Lietuvoje daugeliu atveju tas santykis manęs netenkina, nes kainos yra užkeltos (vėlgi - skaitome apie mano jau minėtą Lietuvoje paplitusį verslo modelį "kam pardavinėti pigiai, jeigu galima parduoti brangiai"). Jeigu jums iš principo norisi permokėti už tą patį daiktą tik tam, kad paremtumėte Lietuvos gamintoją, tai galiu jums tik paploti ir nuoširdžiai už jus pasidžiaugti, nes aš asmeniškai neuždirbu tiek, kad galėčiau mokėti už baldus tiek, kiek prašo už juos Lietuvoje  rolleyes.gif



jeigu turime uomenyje tik galutinį vartotoją-sutinku, pirkėjas laimi.
Papildyta:
QUOTE(Alchemie @ 2013 04 22, 13:37)
1. Smpl, tai suauge zmones ir renkasi pirkti ar nepirkti is SBA, ar Ikejos. Nusipirko SBA, pamate kad. Ne kas perka is ikejos, nepatiks, nebepirks is Ikejos.[B] Lietuvai nauda bus, nes pinigus cia paliks [B]
2.Aplinkiniu saliu gyventojai is Baltarusijos, Latvijos, kai dabar jie vaziuoja i Lenkija.
3. O tai va Maxima lietuviskas gigantas, tai kokia jos nauda Lietuvai? Privilioja baltarusius? 4. Isnaudoja zmones kasose, remia gabius vaikus,
5. pasiima PVM milijonini?

1. Jūs nesuprantate, pinigai nelieka, o jie iškeliauja, nes IKEA lietuviškų prekių ne toks ir didelis kiekis
2. Iš esmės jie paliks LT pinigus tik mažmeninio tinklo darbuotojams ir už logistiką
3. Kad nesuvaldo valdžia monopolio, čia kita problema: ką išsirenkame, tą ir turime. Maxima yra 6 vietoje pagal sumoketų mokesčių dydį lietuvoje, įvertinant tai, kad joje didesnioji dalis produkcijos pagaminta lietuvoje, manau kokia nauda iš to mums, čia neadekvatu diskutuoti.
4. jei nenori-nebedirbi, prievartos nėra
5.gal paaiškintumėte, kaip pasiima?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SIMPL: 22 balandžio 2013 - 15:21
SIMPL, o kiek jūs žinote LT įmonių, dirbančių Ikejai? smile.gif Lankėtės jose, kalbėjote su tais išnaudojamais darbuotojais, aiškinotės apie tos įmonės ir Ikejos bendradarbiavimo subtilybes? nes iš jūsų visažinio tono galima numanyti, kad visos tos įmonės jums pateikia kruopščią mėnesinę ataskaitą biggrin.gif
Atsakyti
Po šiais Henessy žodžiais, o ir po kitias, pasirašau 1000 proc.

Domus galerijoje nupirktas ikėjinis veidrodis už dvigubą kainą - tai yra "stilius", "prabanga" ir "geras skonis", o tas pats veidrodis, atvežtas iš Lenkijos Ikėjos dvigubai pigiau, - "fui", "prasta kokybė", "nelygis". Pas mus kažkodėl skonis vertinamas pagal išleistą pinigų sumą, o ne pagal grožį ir praktiškumą...
Atsakyti