Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Kiek apytiksliai per ketvirtį išleidžiat vaiko odelės priežiūrai? (43 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(sirdukele @ 2013 06 10, 22:14)
na tikrausiai cia mes tik tokie buvom:)gavom virs metuku mes neocate ir daug kilogramu tik nepamenu kiek dabar;)mums kadangi sunkus ad...tai ne verdiktatas.....
menesy laiko susirasinejome su valstybinemis kasomis praseme kad kompensuotu nes vaiko bukle sunku ir nera lesu ipirkti sio misinuko....kelis atsakymus gavome nepalnkius musms,tada papasakojome visa vaiko ligos istorija idejome nuotrauku kaip atrodo berimai  del ko mums reikia ir paraseme kad jei sis laiskas netures reakcijos kreipsimes i televizija ir po savaites gavome atsakyma kad gavome  neocate:)
lyg gal ir lilosun mergaitei kompensavo,bijau suklysti bet lyg jei rodo alegija baldymuj kazkiek kompensuoja neoctate g.gif

Kaip dziugu... wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sirdukele @ 2013 06 10, 21:14)
na tikrausiai cia mes tik tokie buvom:)gavom virs metuku mes neocate ir daug kilogramu tik nepamenu kiek dabar;)mums kadangi sunkus ad...tai ne verdiktatas.....
menesy laiko susirasinejome su valstybinemis kasomis praseme kad kompensuotu nes vaiko bukle sunku ir nera lesu ipirkti sio misinuko....kelis atsakymus gavome nepalnkius musms,tada papasakojome visa vaiko ligos istorija idejome nuotrauku kaip atrodo berimai  del ko mums reikia ir paraseme kad jei sis laiskas netures reakcijos kreipsimes i televizija ir po savaites gavome atsakyma kad gavome  neocate:)
lyg gal ir lilosun mergaitei kompensavo,bijau suklysti bet lyg jei rodo alegija baldymuj kazkiek kompensuoja neoctate g.gif

Mum kompensavo po 1 metuku, bet turejo stigti jau baltymo, visi tyrimai baisus, tada rinkosi alergologiniam komisija. Bet kompensavo tik keleta pakeliu po 100 gr. men, tad vistiek pirkom papildomai.
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2013 06 11, 06:36)
Mum kompensavo po 1 metuku, bet turejo stigti jau baltymo, visi tyrimai baisus, tada rinkosi alergologiniam komisija. Bet kompensavo tik keleta pakeliu po 100 gr. men, tad vistiek pirkom papildomai.

mum nekompensavo nuo metuku, nors bukle buvo labai bloga verysad.gif tai nuo metuku iki dvieju pirkau per skelbimus, buvo ir taip, kad teko ir is vaistines pirkti uz pilna kaina, nes nebuvo kur dingti, misinukas baigesi, o vaikas po sirdutes operacijos daugiau nieko nevalge, tik neocate gere. o truputi virs dvieju metuku jau pats atsisake misinuko, dabar geria ryziu pienuka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2013 06 10, 22:24)
Kaip dziugu... wub.gif  wub.gif

dabar mums virs 3 ju metuku o cia kai gavome neocate buvo metukas su trupuciu...
pas mus miestelyje dingo alergy care misinukas buvo ir maximoj ir rimi nera dabar kazi kodel g.gif
Atsakyti
Mano vaikui Neocate buvo skirtas nuo 5 men. Artejant metams gulemes i Santariskes. Ten padare tyrimus. Pati gydytoja sutvarke dokumentus ligoniu kasoms. Po menesio paskambinus gydytojai, ji pasake, kad misinukas pratestas ir toliau. 2-iems metams gavom 40 dezuciu.
Atsakyti
QUOTE(sirdukele @ 2013 06 11, 08:51)
pas mus miestelyje dingo alergy care misinukas buvo ir maximoj ir rimi nera dabar kazi kodel g.gif

pas mus buvo dingęs prieš mėnesį, bet dabar vėl atsirado
Atsakyti
QUOTE(biruteja @ 2013 06 10, 15:40)
Ir visgi lieku prie savo nuomonės - kiek mačiau iš aplinkinių, maisto netoleravimą vaikai dažnai išauga(pilnai pradeda gamintis fermentai, atsistato mikroflora ir t.t.), tuo tarpu tikrąją alergija, kai IGE teigiamas, labai retai. Ir tai dar nereiškia kad bėgant laikui vaikas napasydarys alergiškas  verysad.gif

Na dabar mane gerokai išgąsdinote... verysad.gif Mano dukrytės IgE kovo mėn. buvo 36,3 (norma iki 15). Kažkaip gydytojai nei Antakalnyje, nei Santariškėse apie tai nieko nesakė, o aš pati iki tiek neišsinagrinėjau... Žinau, kad alergija yra karvės pienui ir bulvėms, jų nevalgau jau senokai, bet dukrytę vis beria. Vis dar pati maitinu, šiek tiek gauna ir Neocate, bet labai nedaug, nes nemoka gerti iš buteliuko, o ir aš pati nenoriu atsisakyti maitinti. Ech, kaip sužinoti ko man nevalgyti??? sad.gif Lopai neparodė, nes viskas po pleistru sušuto (kai gulėjom Santariškėse, ten buvo labai karšta). Dar ir dabar tose vietose šiek tiek paraudę... Be to, juk neuždės lopų visiems produktams... Vis mums nepavyksta užtaikyti ant gydytojo, kuris žinotų ne tik hormonus ir Neocate verysad.gif
O kaip Balvočiūtės lašiukai, ar padeda?
Atsakyti
QUOTE(Fokusė @ 2013 06 11, 11:08)

Labai nusiminti nereikia, viena mama anksčiau yra rašiusi kad žino atvejį kai vaikas išaugo...
Balvočiūtės lašiukų dar neišbandžiau, bet parduotuvės aukimekartu.lt savininkai atsiliepia gerai. Pas juos lankosi daug tokių bendrą bėdą turinčių žmonių, jie ir pasidalina informacija smile.gif. Tiesa pasakius jau buvau nusipirkus tų lašiukų, tai mano mergina jau trečią dieną sugebėjo patobulinti - supylė į juos liepos pumpurų ekstrakto doh.gif . Atrodo tik sekundei nusisukau ir va - pagerintas receptas (aš alergiška liepoms). Dabar geriu homeopatiją, kol kas dar nematau efekto, bet mano atvejis gana piktas...
O lopo testus siūlyčiau pasikartot, bent jau tiems produktams kuriuos dažniausiai valgot. Paprastai ką labai mėgstam, tas ir alergizuoja. Reikia laikytis auksinės taisyklės - visko po truputį.
Kažkur anksčiau buvau rašiusi kad maisto netoleravimo testą maitinanti mama gali daryti ir sau, nežinau kiek tame tiesos, bet tai būtų išeitis jei nenorit daryt mažylei lopo testų, maisto netoleravimo testui imamas kraujas iš venos.
Jei testas kovo mėnesį buvo stiprai teigiamas, reikėtų pasidaryt testą ir įkvepiamiems alergenams - tokiu laiku žydi dauguma medžių.
Tiesa nepaminėjau, kad maisto netoleravimo testą pripažįsta ne visi alergologai (gerai kad mūsiškė pripažino), jie daromi daugiausia homeopatų ir netradicinės medicinos centruose. Nors mums būtent tik šis testas padėjo kontroliuot AD. Juo ir iki dabar vadovaujuosi.
Nei vienas alergologas nepatars kitokio gydymo - tik antihistamininiai, hormonai ir maistinių alergenų eliminavimas. O dėl šalutinio tokio gydymo poveikio mes pasirašome sutikimą, kad sutinkame gydyti.
Deja, aš esu iš tų keistuolių, kurios labiau pasitiki netradicine medicina (matyt dėl asmeninės patirties). Nežiūrint to visada su savimi turiu antihistamininių vaistų - kritiniam atvejui. Iš tikrųjų reikia iš abiejų pasiimti viską - pasidaryti tyrimus, išsiaiškinti alergenus ir labai daug domėtis apie įvairius gydymo būdus, tik tada rinktis labiausiai priimtiną ir mažiausią žalą darantį gydymą. Su homeopatija išlipom iš sunkios uždegiminės būklės per porą savaičių, bėrimai apnyko per keletą mėnesių. Homeopatija jei jau ir nepadeda tai bent neturi jokio šalutinio poveikio, o jei padeda tai iš karto, praktiškai nuo pirmos dozės. Mūsų gyjimo laikas ilgokas, su hormonais gal būtų paprasčiau, bet... Dabar visą vasarą bandysiu su homeopatija ruoštis žiemai, matysiu kas iš to gausis.
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2013 04 20, 17:57)
Fokuse, zinau kaip tau sudetinga. Patariu nuimti vitamina D, nes maniske nuo jo bere..

Įdomiai mums gavosi su vitaminu D. Buvau nuėmusi kelioms dienoms, jokio skirtumo nesimatė. Bet tuo metu dar turėjom auskinį stafilokoką žarnyne ir ant odos. Kai jį panaikinome, bėrimai prašviesėjo. Nusprendžiau padaryti vitamimo D tyrimą, todėl savaitę jo visai nedaviau. Odelė po visų gydymų laikėsi gana graži, tik kelias problemines vietas turėjom, kurias vis nusikaso. Kadangi tyrimas parodė, kad jo trūksta, pradėjau vėl duoti (aliejinį) ir po 3 dienų atsirado nauji bėrimai... Peršasi išvada, kad nuo vitamino D, bet kuo jį pakeisti? Nes tikrai trūksta...

QUOTE(biruteja @ 2013 06 11, 14:56)
Kažkur anksčiau buvau rašiusi kad maisto netoleravimo testą maitinanti mama gali daryti ir sau, nežinau kiek tame tiesos, bet tai būtų išeitis jei nenorit daryt mažylei lopo testų, maisto netoleravimo testui imamas kraujas iš venos.

Čia turit omeny daromą pvz., Žvėryno natūralios medicinos centre? Skambinau ten, sakė kūdikius tiria per mamą ir gydyti sekasi. Na negi kitaip sakys smile.gif

Jei testas kovo mėnesį buvo stiprai teigiamas, reikėtų pasidaryt testą ir įkvepiamiems alergenams - tokiu laiku žydi dauguma medžių.

Šį kovą kai darė tyrimą dar buvo gili žiema smile.gif Bet galvoju padaryti įkvepiamus, tik keista, kad ligoninėse jo nesiūlė...

Deja, aš esu iš tų keistuolių, kurios labiau pasitiki netradicine medicina (matyt dėl asmeninės patirties).

Aš irgi iš tų keistuolių smile.gif bet ne dėl asmeninės patirties, o širdis tiesiog taip liepa...

Su homeopatija išlipom iš sunkios uždegiminės būklės per porą savaičių, bėrimai apnyko per keletą mėnesių. Homeopatija jei jau ir nepadeda tai bent neturi jokio šalutinio poveikio, o jei padeda tai iš karto, praktiškai nuo pirmos dozės. Mūsų gyjimo laikas ilgokas, su hormonais gal būtų paprasčiau, bet... Dabar visą vasarą bandysiu su homeopatija ruoštis žiemai, matysiu kas iš to gausis.

Gal patartumėt gydytoją? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Fokusė @ 2013 06 11, 12:08)
Na dabar mane gerokai išgąsdinote...  verysad.gif Mano dukrytės IgE kovo mėn. buvo 36,3 (norma iki 15). Kažkaip gydytojai nei Antakalnyje, nei Santariškėse apie tai nieko nesakė, o aš pati iki tiek neišsinagrinėjau... Žinau, kad alergija yra karvės pienui ir bulvėms, jų nevalgau jau senokai, bet dukrytę vis beria. Vis dar pati maitinu, šiek tiek gauna ir Neocate, bet labai nedaug, nes nemoka gerti iš buteliuko, o ir aš pati nenoriu atsisakyti maitinti. Ech, kaip sužinoti ko man nevalgyti??? sad.gif Lopai neparodė, nes viskas po pleistru sušuto (kai gulėjom Santariškėse, ten buvo labai karšta). Dar ir dabar tose vietose šiek tiek paraudę... Be to, juk neuždės lopų visiems produktams... Vis mums nepavyksta užtaikyti ant gydytojo, kuris žinotų ne tik hormonus ir Neocate  verysad.gif

Tai ka mums galvoti jei Antakalnyje pavasary padarytas IGE buvo virs 2000 verysad.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti