Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Kiek apytiksliai per ketvirtį išleidžiat vaiko odelės priežiūrai? (43 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 06 07, 08:57)
Sveikos 4u.gif

Seniai čia bebuvau užsukusi. Maniau jau išauginėjame...

Deja...

Vasarą pradėjome su stipriu virusu, plaučių spazmais. Gyd. trauko pečiais. Gal alerginė reakcija į virusą, gal aplinka alergizuoti pradėjo...Bet išsigydėm kosulį, kelias dienas ventolino pasikvepavom ir praejo tie spazmai...

Beeet...Esam išberti kaip nežinau kas. Bliaunu, nes nebežinau ką daryti. Per metus jau buvau spėjusi pamiršti visus tuos siaubus. Praeitą vasarą buvo tragediją ir šią vėl tas pats.
NEžinau nuo ko. Nieko naujo nevalgo, neduodu  net tų produktų, kuriuos retkarčiais gaudavo paįvairinimui. O va į vaiką bausu žiūrėti. Vienas iš variantų, kad karštis ir prakaitas taip veikia. Na bet nuolat aš jį maudau, prausiu. Aišku tas prisideda, na bet nuo prakaito absoliučiai viso kūno nebertų ir ypač tokių probleminių vietų kaip pirštai g.gif
Antras variantas kojos baisios, nes lauke duodasi per žoles, tai gal jos sudirgina. Nes kojos tai visai baisios.
Na ir dar vienas variantas, kurio labai bijom, tai kad alergija saulei. Bet ką tada daryti??? Negi vaiką su kelnėm ir ilgom rankovėm per karščius laikyti??/ Tada visai sukais ir nuo prakaito dar blogiau bus.

Kai pradėjo stipriai berti, pagalvvojau, kad gal aptamil alergy care nebetinka. Bet ar gali taip staiga vieną dieną nebetikti ir iškart stipri reakcija???
Pakeičiau mišinuką į Frisco pep AC. Gyd. sakė, kad naujiena jis ir yra analogiškas neocate. Žiauriai neskanus, bet mažius geria. Na o situacija ta pati, nei blogiau, nei geriau.

Patarkit ką daryti? Darytis dūrius aplinkai ir dėtis lopus maistui? Iki šiol aplinkai nebuvo jautrus (tik pelėsiui), o maistui pagrinde buvo lėtinės reakcijos.

Pipirui dabar 1 m. 9 mėn.

Laba,

Gal pabandykit kokia savaite namuose patupeti ? Aisku nesinori kai tokie orai, bet jei matysit, kad namuose tupejimas padeda, tada jau tikrai aplinka kazka daro...o beje del saules, ziema juk irgi vaziuojat i laukeli ir i veideli saule sviecia. Nepaumeja tada ?

Pas mus tai problemine stritis yra NOSIS! Is pradziu buvo smakriukas, tepiau ir tepiau ir tepiau, niekur kitur nepaberta tik ten, dabar nuo smakriuko dingo, o persikele ant nosiuko auseliu...tepu vel, vaikas nosi trina, nervuojas sad.gif((
Atsakyti
QUOTE(Innamoratta @ 2013 06 07, 10:31)
Laba,

Gal pabandykit kokia savaite namuose patupeti ? Aisku nesinori kai tokie orai, bet jei matysit, kad namuose tupejimas padeda, tada jau tikrai aplinka kazka daro...o beje del saules, ziema juk irgi vaziuojat i laukeli ir i veideli saule sviecia. Nepaumeja tada ?

mums alergologė sakė dažniau ne pati saulė alergizuoja, o žiedadulkės joje suaktyvėjusios. Tai žieminė saulė to neduoda, ką pavasarinė ar vasarinė(bent jau mums taip ir yra,o nuo žandų bėrimo padeda bent koks riebiai užtemptas, odą apsaugantis kremas, ypač kai sausa ir nėra lietaus aktualu).
Atsakyti
Serpentine, laikykis..Atvaziuok i sostine, atsigulk i vaiku alergologini. Gal ka patars...Gaila man tavo pipiriuko...

As manau, kad reaguoja i kaz ka aplinkoje. Maistas cia nekaltas, jei valgot ta pati.
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 06 07, 08:57)
Sveikos 4u.gif

Seniai čia bebuvau užsukusi. Maniau jau išauginėjame...

Deja...

Beeet...Esam išberti kaip nežinau kas. Bliaunu, nes nebežinau ką daryti. Per metus jau buvau spėjusi pamiršti visus tuos siaubus. Praeitą vasarą buvo tragediją ir šią vėl tas pats.
NEžinau nuo ko. Nieko naujo nevalgo, neduodu  net tų produktų, kuriuos retkarčiais gaudavo paįvairinimui. O va į vaiką bausu žiūrėti. Vienas iš variantų, kad karštis ir prakaitas taip veikia. Na bet nuolat aš jį maudau, prausiu. Aišku tas prisideda, na bet nuo prakaito absoliučiai viso kūno nebertų ir ypač tokių probleminių vietų kaip pirštai g.gif
Antras variantas kojos baisios, nes lauke duodasi per žoles, tai gal jos sudirgina. Nes kojos tai visai baisios.
Na ir dar vienas variantas, kurio labai bijom, tai kad alergija saulei. Bet ką tada daryti??? Negi vaiką su kelnėm ir ilgom rankovėm per karščius laikyti??/ Tada visai sukais ir nuo prakaito dar blogiau bus.

Kai pradėjo stipriai berti, pagalvvojau, kad gal aptamil alergy care nebetinka. Bet ar gali taip staiga vieną dieną nebetikti ir iškart stipri reakcija???
Pakeičiau mišinuką į Frisco pep AC. Gyd. sakė, kad naujiena jis ir yra analogiškas neocate. Žiauriai neskanus, bet mažius geria. Na o situacija ta pati, nei blogiau, nei geriau.

Patarkit ką daryti? Darytis dūrius aplinkai ir dėtis lopus maistui? Iki šiol aplinkai nebuvo jautrus (tik pelėsiui), o maistui pagrinde buvo lėtinės reakcijos.

Pipirui dabar 1 m. 9 mėn.

Greičiausiai reaguoja į žiedadulkes, nes nuo lygiai taip pat atsiranda bėrimai, kaip ir nuo maisto, be to tie spazmai parodo, kad jis reaguoja į jas. Neveskit į lauką dieną, veskite tik anksti ryte ir vakare, bent jau savaitę pabūkite taip, jei vėdinat namus, tai ant lango meskite šlapią marlė, kad nepraleistų žeidadulkių, duokint antihistamininių.
Tas Friso joks ne analogas neocate, nesamonė, man taip alergologė sakė, aš ir saviškiui bandžiau duot, galvojau nusividuriuos negyvai.
Aišku, gali būti ir saulė kalta, bet greičiausiai tai nuo žiedadulkių 4u.gif
Atsakyti
Ir mano kūdikėlis alergiškas... į lauką stengiamės eiti tik vakarais, kai žiedadulkės nebesklando ore... o maistas tai jaučiu, kad keičiasi su kiekvienu mėnėsiu, t.y. kažkas nustoja alergizuoti, kažkas pradeda...viskas bus gerai...
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 06 07, 20:03)
Tas Friso joks ne analogas neocate, nesamonė, man taip alergologė sakė, aš ir saviškiui  bandžiau duot, galvojau nusividuriuos negyvai.

Jo aprašyme rašo "partially hydrolyzed protein". Tai taip išeina, kad tikrai ne analogas Neocate.
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 06 07, 19:03)
Greičiausiai reaguoja į žiedadulkes, nes nuo lygiai taip pat atsiranda bėrimai, kaip ir nuo maisto, be to tie spazmai parodo, kad jis reaguoja į jas. Neveskit į lauką dieną, veskite tik anksti ryte ir vakare, bent jau savaitę pabūkite taip, jei vėdinat namus, tai ant lango meskite šlapią marlė, kad nepraleistų žeidadulkių, duokint antihistamininių.
Tas Friso joks ne analogas neocate, nesamonė, man taip alergologė sakė, aš ir saviškiui  bandžiau duot, galvojau nusividuriuos negyvai.
Aišku, gali būti ir saulė kalta, bet greičiausiai tai nuo žiedadulkių  4u.gif

Tai va šiandien su vyru pakalbėjom, kad 3 vakarus gavo jis to naujo mišinio ir kasdien vis blogiau. Tai šiandien grįžom prie aptamilio, kuris šiaip jau 2 mėn. tiko (tik tiek jį ir tegeriame).
žiūrėsim ar kas keisis.

O tie spazmai velniai žino nuo ko. Stipriai sirgom, gėrėm brontex. Jį begeriant, pradėjo spazmuot. Tada ir pradėjo berti. Gal vaistai netiko. Gal šiaip obstrukcinis bronchitas (vėl).

Prieš savaitę buvo pasičiupęs braškę. Gal pusę suvalgė. Irgi sureagavo. Bet kad tie bėrimai tik stiprėja, net geriant antihistaminus. unsure.gif Tik šiandien susiprotėjom grįžti prie seno mišinio. Labai tikiuosi, kad viskas susitvarkys. Neprisileidžiu net minties, kad žiedadulkėm įsijautrino. unsure.gif

Beje, man nustojus maitinti ir gavus vieną dozę prednizolono, pavasaris praėjo be jokio paūmėjimo (alergiška aš žiedadulkėms). Stebuklas. NEs praeitą pavasarį, kol dar maitinau, ne pyragai buvo. Gyd. sako, kad sustiprėjo imunitetas nutraukus MP.

Jei kitą sav. negėrės,bandysim prie jūros važiuot. Ten turėtų atsigauti vaikas.

Ir dar, clemastino ketvirtadali duoddu tik pries nakti, nes jis migdo. O ka diena daryt? g.gif g.gif Jokie kiti jam netinka. Nebent aerius tabletem bandyt sugirdyt g.gif

QUOTE(carramele @ 2013 06 07, 21:41)
Jo aprašyme rašo "partially hydrolyzed protein". Tai taip išeina, kad tikrai ne analogas Neocate.

o ką tai reiškia?
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2013 06 07, 22:41)

tai va, būtent.
Kaip jis gali būt analogu ir tiek kainuot, kai tuo tarpu neocate šitoks brangus, bet paskaičius sudėtį viskas paaiškėja, bet to neaišku ko ten dar prikišta, nes mano vaikui labai netiko jis

QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 06 07, 23:45)

Ir dar, clemastino ketvirtadali duoddu tik pries nakti, nes jis migdo. O ka diena daryt? g.gif  g.gif Jokie kiti jam netinka. Nebent aerius tabletem bandyt sugirdyt g.gif
o ką tai reiškia?

o claritinas ir netinka?
---------
tai reiškia, kad į sudėtį įeina hidrolizuotas baltymas, i neocate iš viso baltymų nėra jokių.

Maniškis kol maitinasi tuo pačiu, tol gerai, jei tik bandau ką naujo paduot, eina viskas šaibom, kažkaip pradedu suprast, kad neišaugs jis tos alergijos iki dviejų metukų ir teks auklę samdyti
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 06 07, 23:00)
tai va, būtent.
Kaip jis gali būt analogu ir tiek kainuot, kai tuo tarpu neocate šitoks brangus, bet paskaičius sudėtį viskas paaiškėja, bet to neaišku ko ten dar prikišta, nes mano vaikui labai netiko jis
o claritinas ir netinka?
---------
tai reiškia, kad į sudėtį įeina hidrolizuotas baltymas, i neocate iš viso baltymų nėra jokių.

Maniškis kol maitinasi tuo pačiu, tol gerai, jei tik bandau ką naujo paduot, eina viskas šaibom, kažkaip pradedu suprast, kad neišaugs jis tos alergijos iki dviejų metukų ir teks auklę samdyti

o claritinas nemigdo? Nebandem jo.

Ir maniškiui tas pats. Jei griežtai laikomės dietos, tai būna net nei vieno spuogelio nėra, jau apsidžiaugiu, kad išauginėjame. Bet jei tik nuklystame, ką nors išbandome ir vėl iš naujo viskas doh.gif

Nutraukiau tą frisco, tai visas kūnas dilgėlines dar išmestas, bet bent jau tie didieji raudoni plėmai nepadidėjo, gal net sumažėjo truputį.
Atsakyti
claritinas nemigdo,
serpentine jei yra galimybe vaziuokite prie juros bet kazkaip abejoju kad jums alergija saulei as negaliu sulaukti kada vaziuosime mes....mus nuo pirmadienio labai baisiai isbere vaje ir gerklyte uzkimo..cia tokia liga kad grazu ir pan ir vel bum ir neaisku nuo ko kas ir kaip....galima vissiskai isaugti o po 40 metu viskas atsinaujinti...kai pradejo saulute sildyti dziaugiausi nes buvom grazus ir laimingi...dabar baisu prakaitas ir priesas na tokia dilgeline meto nuo prakaito o jis pas mane stambesnis toks tai tik daugiau pajuda jau plemais ismetytas kasosi...serpentine laikykites 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 06 07, 23:45)
Beje, man nustojus maitinti ir gavus vieną dozę prednizolono, pavasaris praėjo be jokio paūmėjimo (alergiška aš žiedadulkėms). Stebuklas. NEs praeitą pavasarį, kol dar maitinau, ne pyragai buvo. Gyd. sako, kad sustiprėjo imunitetas nutraukus MP.
Jei kitą sav. negėrės,bandysim prie jūros važiuot. Ten turėtų atsigauti vaikas.

Nelabai noriu sutikti kad nuo MP buvo blogiau. Greičiau jau nuo prednizolono buvo pagerėję. Pati esu STIPRIAI alergiška žiedadulkėms, pastovios kryžminės reakcijos nuo maisto. Bet mažiukė kol maitinau buvo tik kur ne kur paberta, o kai nutraukiau iš karto labai stiprus paūmėjimas buvo. Jei netiktų MP tai bertų visą laiką, ne vien tik pavasarį.
Atsakyti
Mes irgi bandysim issigelbejomo ieskoti prie juros...Senai buvom Lietuvos pajuryje..., gal gelumete rekomenduoti kur apsistoti, kad nelebai brangu ir padoriom salygom. 4u.gif
Atsakyti