Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Kiek apytiksliai per ketvirtį išleidžiat vaiko odelės priežiūrai? (43 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Ewute @ 2013 06 02, 22:31)
labas 4u.gif

vis nepasitikiu tais lopo testais  doh.gif  parodė silpną alergija ryžiams, kiaulienai ir vištienai. kviečiams neparodė, pienui, kiaušiniui irgi ne, bet aš sėkmingai toliau nieko jam neduodu, pilvukas visas tokiais smulkiais spuogeliais nubertas. bet gi apgalvojau ir išėmiau bananą iš raciono, ir oda pradėjo švarėti, nors bananui alergijos neparodė, bet man vis kirbėjo, matyt jaučia ta mamos širdis  ax.gif  ai dar tiesa, dukrai blynus paprastus miltinius kepiau ir surizikavau, daviau pusę blynuko, tai jau 2 paros praėjo, nieko, jei ir rytoj nieko, tai po kokios savaitės bandysiu vėl truputį blyno duoti, kad tikrai įsitikinčiau smile.gif

O kada daryti lopo testai? Jei senokai tai pas vaikus keičiasi fermentacija, keičiasi ir jautrumas produktams. Čia toks mano logiškas pamąstymas g.gif blush2.gif
O aš kažkaip neprisiruošiu pasidaryti lopo testų. Vakar surizikavau ir daviau ekologiškos obuolių-bananų tyrelės. Išbert neišbėrė (bent jau kol kas), bet truputį palaisvėjo viduriai. Matysiu kaip bus rytoj. O vaiko tai gaila, suvalgiusi tyrelę dar pusvalandį verkė kad nori dar verysad.gif ... O apetitas toks, kad turiu visą maistą slėpti, nes keliauja po virtuvę su kėde. Saugios tik viršutinės spintelės, o ant šaldytuvo reikės spyną dėt doh.gif . Blogiausia, kad savo maisto jau nebenori...
Atsakyti
Mano vaikui ir bananas alergizuoja, nors bananui tyrimai alergijos ir nerodo. Tyrimai 100 proc negarantuoja alergijos ar ne alergijos.
Atsakyti
Lopo testas gegužės 8 d. Darytas. Kol kas vis dar nieko nuo blyno. Oda švaresnė nei vakar, banano nedaviau, panašu, kad ilgai dar jo negaus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(biruteja @ 2013 06 02, 23:16)
O kada daryti lopo testai? Jei senokai tai pas vaikus keičiasi fermentacija, keičiasi ir jautrumas produktams. Čia toks mano logiškas pamąstymas  g.gif  blush2.gif
O aš kažkaip neprisiruošiu pasidaryti lopo testų. Vakar surizikavau ir daviau ekologiškos obuolių-bananų tyrelės. Išbert neišbėrė (bent jau kol kas), bet truputį palaisvėjo viduriai. Matysiu kaip bus rytoj. O vaiko tai gaila, suvalgiusi tyrelę dar pusvalandį verkė kad nori dar  verysad.gif ... O apetitas toks, kad turiu visą maistą slėpti, nes keliauja po virtuvę su kėde. Saugios tik viršutinės spintelės, o ant šaldytuvo reikės spyną dėt  doh.gif . Blogiausia, kad savo maisto jau nebenori...

maniskis irgi savo maisto jau nebenori, mesos isvis nebenori kramtyt, reik vel blenderuot unsure.gif ir vis bando pavogti mums nematant koki musu maisto kasneli, nors ir taip suslepta viskas, as kazkaip jau ir pati beveik nevalgau tu produktu kuriu vaikui negalima, kazkaip atpratau ... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*Viktoryte* @ 2013 06 03, 16:55)
maniskis irgi savo maisto jau nebenori, mesos isvis nebenori kramtyt, reik vel blenderuot unsure.gif ir vis bando pavogti mums nematant koki musu maisto kasneli, nors ir taip suslepta viskas, as kazkaip jau ir pati beveik nevalgau tu produktu kuriu vaikui negalima, kazkaip atpratau ... unsure.gif

O maniškė kaip tik valgo nien mėsą biggrin.gif. Tos mėsos gauna tik kalakutieną, ir labai retai ekovištieną. Bijau kad gal trūksta baltymų jei taip reikalauja mėsos g.gif
Šiandien bandysiu vėl duot kefyro... Bėrimai labai nežymūs, bet stabiliai laikosi... Dvi naktys kaip nesikaso - tai jau pliusas...
Atsakyti
sveikos mamytes,
gal kas gali pasakyti,ar darantis tyrima nustatyti alergine sloga ar ne reikia ,kad butu kazkiek laiko i nosi jokiu lasiuku nelasinta?
Atsakyti
QUOTE(linulka @ 2013 06 03, 17:23)
sveikos mamytes,
gal kas gali pasakyti,ar darantis tyrima nustatyti alergine sloga ar ne reikia ,kad butu kazkiek laiko i nosi jokiu lasiuku nelasinta?

spėju, kad tikrai reikia neduoti vaistų, kaip ir prieš bet kurį alerginį tyrimą g.gif
Atsakyti
Parsisiunčiau tų Aveeno, kremų, bet nežinau, ar naudosiu. Yra norinčių?
Atsakyti
Laba diena, 4u.gif

Turiu klausimą ax.gif
Gal kas zinot ar vaikiukam su sunkia AD priklauso sanatorija? (Nesenai maciau reportaza, kur rode, kaip mama 'issimusinejo' sanatorija vaikui su AD). Gal kas buvot???
Atsakyti
Kažkuri mamytė klausė apie priemones apsaugai nuo UV. Čia yra daug natūralių produktų turinčių UV apsaugą
Beja, taukmedžio sviestas irgi saugo nuo UV mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rugsėjis @ 2013 06 05, 16:23)
Laba diena,  4u.gif

Turiu klausimą ax.gif
Gal kas zinot ar vaikiukam su sunkia AD priklauso sanatorija? (Nesenai maciau reportaza, kur rode, kaip mama 'issimusinejo' sanatorija vaikui su AD). Gal kas buvot???

Tikrai priklauso, ismusineti nereikia, bet kaip visada reikia pradzioj siuntimo pas reabilitologa, kuris organizuoja pirmine reabilitacija vietoje, o veliau duoda siuntima i sanatorija. Del Ad nevaziavom, vykom del astmos pAumejimo, bet patys gyd pasiule, net neklausiau. Aisku vasara sunkiau gauti smile.gif bet kitais metu laikais nemanau kad kiltu problemu.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Seniai čia bebuvau užsukusi. Maniau jau išauginėjame...

Deja...

Vasarą pradėjome su stipriu virusu, plaučių spazmais. Gyd. trauko pečiais. Gal alerginė reakcija į virusą, gal aplinka alergizuoti pradėjo...Bet išsigydėm kosulį, kelias dienas ventolino pasikvepavom ir praejo tie spazmai...

Beeet...Esam išberti kaip nežinau kas. Bliaunu, nes nebežinau ką daryti. Per metus jau buvau spėjusi pamiršti visus tuos siaubus. Praeitą vasarą buvo tragediją ir šią vėl tas pats.
NEžinau nuo ko. Nieko naujo nevalgo, neduodu net tų produktų, kuriuos retkarčiais gaudavo paįvairinimui. O va į vaiką bausu žiūrėti. Vienas iš variantų, kad karštis ir prakaitas taip veikia. Na bet nuolat aš jį maudau, prausiu. Aišku tas prisideda, na bet nuo prakaito absoliučiai viso kūno nebertų ir ypač tokių probleminių vietų kaip pirštai g.gif
Antras variantas kojos baisios, nes lauke duodasi per žoles, tai gal jos sudirgina. Nes kojos tai visai baisios.
Na ir dar vienas variantas, kurio labai bijom, tai kad alergija saulei. Bet ką tada daryti??? Negi vaiką su kelnėm ir ilgom rankovėm per karščius laikyti??/ Tada visai sukais ir nuo prakaito dar blogiau bus.

Kai pradėjo stipriai berti, pagalvvojau, kad gal aptamil alergy care nebetinka. Bet ar gali taip staiga vieną dieną nebetikti ir iškart stipri reakcija???
Pakeičiau mišinuką į Frisco pep AC. Gyd. sakė, kad naujiena jis ir yra analogiškas neocate. Žiauriai neskanus, bet mažius geria. Na o situacija ta pati, nei blogiau, nei geriau.

Patarkit ką daryti? Darytis dūrius aplinkai ir dėtis lopus maistui? Iki šiol aplinkai nebuvo jautrus (tik pelėsiui), o maistui pagrinde buvo lėtinės reakcijos.

Pipirui dabar 1 m. 9 mėn.
Atsakyti