Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Kiek apytiksliai per ketvirtį išleidžiat vaiko odelės priežiūrai? (43 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Ewute @ 2013 05 10, 22:20)
labas vakaras. nu ir nesuprantu aš tų lopų  unsure.gif  blush2.gif  nuėmiau, po 20 min visi buvo vos vos rausvi, jokių pūslelių, nieko, paskui odytė nušviesėjo. nu o prieš miegą vėl pažiūrėjau, tai vištiena, miežiai jau raudoni, keli rausvi, o kiti iš viso be reakcijų  unsure.gif  tai ar čia taip turi būti ,kad po 72 val ryškiai matysis, kas alergizavo? kažkaip galvojau, kad tik nuėmus turi matytis ryškiai, kam stipri alergija, o kam silpna, nušviesės, bet maniškiui gaunasi taip, kad lopai visi buvo vienodi ir dabar pradėjo ryškėti  g.gif

Man is vis idomu kaip ten tie lopai daromi. Suprantu kad uzdeda alergeno (maisto kazkokio ar laseliu kaip jums), tada uzklijuoja pleistra ir po kazkiek laiko nuima. Tada matosi kam kokia reakcija. Tai man tos kvailas klausimas kilo, ar namu salygom negalima butu pasidaryt kazko panasaus? g.gif . O gal ten dar kazko papildomai deda blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2013 05 10, 05:11)
http://www.iherb.com...oz-118-ml/33244
VA SITA BEKVAPI. Mum tai uztenka tu 30 spf, nei karto nenudegem.
Aisku jei dar kazka is ten siustis tai pigiau gaunas smile.gif

Del  aliejuku, tikrai nemanau, kad alyuogiu aliejus apsaugos nuo saules tiek kiek reikia, juo kai ptik pasitepa moterys graziam idegiui gauti smile.gif

Aciu 4u.gif
Del apsaugos nuo saules turiu dar tokia info - Santariskiu onkologas sake (per vietini santariskiu radija girdejau), kad is esmes jokie kremai nereikalingi, reikia is vidaus papildyti organizma, geriausiai palmiu aliejus tam tinka, nes turi labai daug beta karotino.

QUOTE(Ewute @ 2013 05 10, 21:20)
labas vakaras. nu ir nesuprantu aš tų lopų  unsure.gif  blush2.gif  nuėmiau, po 20 min visi buvo vos vos rausvi, jokių pūslelių, nieko, paskui odytė nušviesėjo. nu o prieš miegą vėl pažiūrėjau, tai vištiena, miežiai jau raudoni, keli rausvi, o kiti iš viso be reakcijų  unsure.gif  tai ar čia taip turi būti ,kad po 72 val ryškiai matysis, kas alergizavo? kažkaip galvojau, kad tik nuėmus turi matytis ryškiai, kam stipri alergija, o kam silpna, nušviesės, bet maniškiui gaunasi taip, kad lopai visi buvo vienodi ir dabar pradėjo ryškėti  g.gif

Lietine reakcija tokia ir yra, gali pasireiksti po paros, o gali sustipreti dar veliau, duriukai ant rankytes gali nieko nerodyti, o lapai parodo tikra vaizda 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2013 05 11, 09:41)
Aciu 4u.gif
Del apsaugos nuo saules turiu dar tokia info - Santariskiu onkologas sake (per vietini santariskiu radija girdejau), kad is esmes jokie kremai nereikalingi, reikia is vidaus papildyti organizma, geriausiai palmiu aliejus tam tinka, nes turi labai daug beta karotino.
Lietine reakcija tokia ir yra, gali pasireiksti po paros, o gali sustipreti dar veliau, duriukai ant rankytes gali nieko nerodyti, o lapai parodo tikra vaizda 4u.gif

As pvz. pati negaliu buti be kremo,nes nusvylu, o po 15 min degintis nemoku. blush2.gif Esu baltaode.
Atsakyti
amelita,o as alergiska pati saulei,ateina pavasaris,vaikstau visa isberta doh.gif vaikystej ir paauglystej buvo baisu isvis,dabar situacija aprimusi po gimdymu g.gif tik beria ten kur saules patenka.ansciau visa kuna vare doh.gif esu balta kaip varske ir nekenciu to baltumo doh.gif bet ka padarysi,toks jau tas gyvenimas biggrin.gif
o siaip del apsaugos nuo saules tai esu kazkaip skeptike tu visu krepu.geriua ner ko buti joje kai yra karsta-rytas ir vakaras manau tas metas,kai reiketu buti lauke ir nereikes jokiu kremu 4u.gif

ewute,jums rodo letines reakcijas.

Atsakyti
Sveikutes, gal pasidalintumet patirtimi, kokius vitaminus girdote savo alergiukams?
Noreciau sunui nupirkti zuvu taukus, bet neissirenku kokius. Buvau nupirkusi naturalius ( be skoniu) Mollers , bet labai ryskus zuvies kvapas, vaikas negere. Gal kas atradote ir geriate skanesnius. Skoniniu mes negalime gerti, gal , sakau, kapsulemis butu geriau g.gif
Domintu magnio, kalcio preparatai.
Ar girdote alergiskiems vaikams vitaminus? smile.gif
Atsakyti
na per karsta diena tai neinam i lauka, arba ryte, arba po pietu miegelio, bet vistiek nors veiduka norisi patepti kokia apsaugele nuo saules, nes per tas kelias dienas musu veidukas jau ideges 4u.gif o papildyti organizma is vidaus musu alergiukmas irgi klausimas ar tie papildai jiems tiks... g.gif
Papildyta:
norejau paklausti, kaip manot, ar nusienauta zole gali sukelti staigia alergija,? mes vakar su mano vyruku po nusienauta zolyte palakstem, o ryte atsikelem su didziasiom raudonom iskilusiom demem, tai ir galvoju ar zole galejo sukelti alergija g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Viktoryte* @ 2013 05 11, 16:19)
na per karsta diena tai neinam i lauka, arba ryte, arba po pietu miegelio, bet vistiek nors veiduka norisi patepti kokia apsaugele nuo saules, nes per tas kelias dienas musu veidukas jau ideges 4u.gif o papildyti organizma is vidaus musu alergiukmas irgi klausimas ar tie papildai jiems tiks... g.gif
Papildyta:
norejau paklausti, kaip manot, ar nusienauta zole gali sukelti staigia alergija,? mes vakar su mano vyruku po nusienauta zolyte palakstem, o ryte atsikelem su didziasiom raudonom iskilusiom demem, tai ir galvoju ar zole galejo sukelti alergija g.gif

Aisku galejo.

Man teko vaikysteje paglostyt slapias rutas, tai tokiom puslem nuvare... doh.gif

Paskui po 15 metu, teko tvarkyt kapus, norejau rutas isnaikint, tai su vyru rovem..Kita diena abieju rankos buvo kaip katinu apdraskytos.

Trecia karta rutu jau neliesiu. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2013 05 11, 19:34)
Aisku galejo.

Man teko vaikysteje paglostyt slapias rutas, tai tokiom puslem nuvare... doh.gif

Paskui po 15 metu, teko tvarkyt kapus, norejau rutas isnaikint, tai su vyru rovem..Kita diena abieju rankos buvo kaip katinu apdraskytos.

Trecia karta rutu jau neliesiu.  lotuliukas.gif

Nuo rūtų ir nealergiškus gali išberti.
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2013 05 11, 20:37)
Nuo rūtų ir nealergiškus gali išberti.

Zinau, jos nudegina. Vaikysteje kai kas ir tatuiruotes su jom darydavo.

Ana savaite pavalgiau sveciuose ananaso, tai po 30 min jau pradejo niezet kakla, veliau pastebejau demes ant veido. Geriau 4 paras antialerginius.
Atsakyti
nu panašu, kad lopų testas nepavyko, nu arba maniškiui galima ir vištieną ir kiaušinį ir karvės pieną ir kviečius doh.gif žodžiu, jaučiu prašysiu kartoti su maisto produktais g.gif nes visiškai absoliučiai švari oda po 72 val unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(klaudi @ 2013 05 11, 13:38)
Sveikutes, gal pasidalintumet patirtimi, kokius vitaminus girdote savo alergiukams?
Noreciau sunui nupirkti zuvu taukus, bet neissirenku kokius. Buvau nupirkusi naturalius ( be skoniu) Mollers , bet labai ryskus zuvies kvapas, vaikas negere. Gal kas atradote ir geriate skanesnius. Skoniniu mes negalime gerti, gal , sakau, kapsulemis butu geriau g.gif
Domintu magnio, kalcio preparatai.
Ar girdote alergiskiems vaikams vitaminus? smile.gif

Linu semenu aliejus turi daugiau Omega rugsciu nei zuvu taukai, tai jis l. greit apkarsta, nusipirku per 3-4 sav. reikia suvartoti, mes todel ji geraim visa seima. Paskutini kart pirkau seskines ukininku turgelyje salia tokia kaimiska eko krautuvele atsidarius, tai linu semenu aliejus lietuviu ukininko, spaudimo data yra ant buteliuko, laiko saldytuve ir ivyniota i popieriu, kad saules negautu. Tikrai neapkartes. Dar geriam kanapiu seklu alieju is Sveiki produktu, nakvisu alieju. Labai daug Omega rugsciu ir skaidulu turi linu semenys, juos sumaltus galima ant kosiu i jogurta barstyti, tik sumalus reikia laikyti saldytuve ir suvarytoti per 2-3 dienas.
Papildyta:
Kuriu mamyciu vaikai alergiski pieno produktams, gal jau bandeti gaminti ledus is soju ar ryziu pieno? Buciau dekinga uz pasidalintus receptus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ssaule @ 2013 05 12, 12:24)
Linu semenu aliejus turi daugiau Omega rugsciu nei zuvu taukai, tai jis l. greit apkarsta, nusipirku per 3-4 sav. reikia suvartoti, mes todel ji geraim visa seima. Paskutini kart pirkau seskines ukininku turgelyje salia tokia kaimiska eko krautuvele atsidarius, tai linu semenu aliejus lietuviu ukininko, spaudimo data yra ant buteliuko, laiko saldytuve ir ivyniota i popieriu, kad saules negautu. Tikrai neapkartes. Dar geriam kanapiu seklu alieju is Sveiki produktu, nakvisu alieju. Labai daug Omega rugsciu ir skaidulu turi linu semenys, juos sumaltus galima ant kosiu i jogurta barstyti, tik sumalus reikia laikyti saldytuve ir suvarytoti per 2-3 dienas.
Papildyta:
Kuriu mamyciu vaikai alergiski pieno produktams, gal jau bandeti gaminti ledus is soju ar ryziu pieno? Buciau dekinga uz pasidalintus receptus smile.gif

As buvau nupirkusi linu semenu alieju is Sveiku produktu, apkarto labai greitai, nors laikiau saldytuve. Maksimoje pirkau, is karto kartus pasitaike. Galima pirkti paprastus linu semenis, malti ir valgyti, efektas , manau, butu panasus kaip nuo linu semenu aliejaus. smile.gif
Atsakyti