QUOTE(Aster @ 2013 04 27, 14:12)
Prieš kurį laiką nutariau pabandyti pieną be laktozės. Dabar nusprendžiau dar atsisakyti ir kviečių... Norėčiau sau pasilikti nors kažką pasimėgavimui, tai man ir kilo klausimas, ar pienas be laktozės yra galimas alergiškam vaikui? Gal tame piene vis tiek lieka baltymų, kurie yra netoleruojami?
Ir dar paklausiu dėl margarino - kadangi su leliuku, kuris nėra iš ramiųjų, dažnai pati nespėju pavalgyti, o išalkus jau nėra jokio noro dar kažką gamintis, tai greitai pasidarau sumuštinių. Vietoj sviesto naudoju "Vilniaus margariną su linų sėmėnų aliejumi", jame lyg nėra nei pieno, nei pieno miltelių. Bet gal ir šitas gali būti prie potencialių alergenų ir jį taip pat reiktų išbraukti iš meniu?
Ir paskutinis klausimas Kiek suprantu, mažiukams alerginiai tyrimai nėra tikslūs. Tai norint pačiai atsekti, kas alergizuoja reiktų pereiti prie vieno produkto dietos? Kaip ilgai reiktų valgyti tik vieną produktą? Nes esu girdėjus, kad alergija gali pasireikšti tik po dviejų savaičių?
Būsiu labai dėkinga už atsakymus
Del pieno, tai geriau bandykit ryziu, avizu ar koki panasu.
Margarinas siaip nera labai sveikas dalykas.
O vieno produkto dieta nebutinai duos laukiamu rezultatu, gal pabandykit lopu tyrima padaryti, manau pakankamai informatyvu ir maziukams, o jusu produktu ne taip jai ir daug.
Pabandykit kviecius, kiausinius, zuvi, riesutus ir pan. dalykus isimt. DAr aplinka gali itakoti, pasidomekit kaip ja susitvarkyt, gyvunai, geles ir t.t.