Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Kiek apytiksliai per ketvirtį išleidžiat vaiko odelės priežiūrai? (43 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Aster @ 2013 04 27, 14:12)

Prieš kurį laiką nutariau pabandyti pieną be laktozės. Dabar nusprendžiau dar atsisakyti ir kviečių... Norėčiau sau pasilikti nors kažką pasimėgavimui, tai man ir kilo klausimas, ar pienas be laktozės yra galimas alergiškam vaikui? Gal tame piene vis tiek lieka baltymų, kurie yra netoleruojami? g.gif

Ir dar paklausiu dėl margarino - kadangi su leliuku, kuris nėra iš ramiųjų, dažnai pati nespėju pavalgyti, o išalkus jau nėra jokio noro dar kažką gamintis, tai greitai pasidarau sumuštinių. Vietoj sviesto naudoju "Vilniaus margariną su linų sėmėnų aliejumi", jame lyg nėra nei pieno, nei pieno miltelių. Bet gal ir šitas gali būti prie potencialių alergenų ir jį taip pat reiktų išbraukti iš meniu?

Ir paskutinis klausimas blush2.gif  ax.gif Kiek suprantu, mažiukams alerginiai tyrimai nėra tikslūs. Tai norint pačiai atsekti, kas alergizuoja reiktų pereiti prie vieno produkto dietos? Kaip ilgai reiktų valgyti tik vieną produktą? Nes esu girdėjus, kad alergija gali pasireikšti tik po dviejų savaičių?  g.gif

Būsiu labai dėkinga už atsakymus  4u.gif  wub.gif

Del pieno, tai geriau bandykit ryziu, avizu ar koki panasu.
Margarinas siaip nera labai sveikas dalykas.
O vieno produkto dieta nebutinai duos laukiamu rezultatu, gal pabandykit lopu tyrima padaryti, manau pakankamai informatyvu ir maziukams, o jusu produktu ne taip jai ir daug.
Pabandykit kviecius, kiausinius, zuvi, riesutus ir pan. dalykus isimt. DAr aplinka gali itakoti, pasidomekit kaip ja susitvarkyt, gyvunai, geles ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(biruteja @ 2013 04 26, 23:48)

O mano mažylės kraujo IgE testas atliktas Sorpo centre visiškai neigiamas  g.gif . Kol kas vadovaujuosi maisto netoleravimo testu, AD banguoja, nors valgom kiekvieną dieną tą patį. Aišku mums įtakos greičiausiai turi ir tulžies diskinezė, dar rado fermentų trūkumą ir liepė duot cukraus  blink.gif  - trūksta gliukozės... Dar pastebėjau vieną dalyką - kai duodu spanguolių kompoto susitvarko ir pilvas, ir odelė nurimsta. Tik nustoja gert - ir vėl viskas grįžta. Dabar bandau aiškintis ką tai galėtų reikšti  g.gif

ni jo g.gif net nzn ka paskayti blush2.gif idomiai viskas doh.gif bet buna.panasiai pas mus biggrin.gif pvz maniskiai nerodo kraujas niekam alergijos,lopai rodo,igE irgi norma biggrin.gif o vaikas nieko valgyti negali doh.gif

Būsiu labai dėkinga už atsakymus  4u.gif  wub.gif

linosun tau atsake mirksiukas.gif as irgi taip manau 4u.gif
bet del vieno produkto dietos as neesu pries,bet prima manau pasidaryk gal lopus g.gif
Atsakyti
Ačiū už atsakymus 4u.gif Bet žinokit, iš tų blogųjų, alergizuoti galinčių dalykų, aš galiu įtarti tik margariną, tą pieną be laktozės, kavą?, kiaulienos file?, kurią dedu ant sumuštinių, na ir duoną, nes visų kitų ir taip nevalgau jau dvi savaites tikrai.

Dėl lopų - ar mėnesio laiko vaikui tokie tyrimai informatyvu? Pvz. vyresnėlį irgi gan stipriai bėrė, darėm ir kraujo, ir lopukų tyrimus - nieko. Po to pradėjau dermalex'u tepti ir kaip baigėsi, taip baigėsi. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aster @ 2013 04 27, 20:53)
Ačiū už atsakymus  4u.gif Bet žinokit, iš tų blogųjų, alergizuoti galinčių dalykų, aš galiu įtarti tik margariną, tą pieną be laktozės, kavą?, kiaulienos file?, kurią dedu ant sumuštinių, na ir duoną, nes visų kitų ir taip nevalgau jau dvi savaites tikrai.

Dėl lopų - ar mėnesio laiko vaikui tokie tyrimai informatyvu? Pvz. vyresnėlį irgi gan stipriai bėrė, darėm ir kraujo, ir lopukų tyrimus - nieko. Po to pradėjau dermalex'u tepti ir kaip baigėsi, taip baigėsi. g.gif

jautiena gali netikti
Atsakyti
Ačiū už atsakymus  4u.gif Bet žinokit, iš tų blogųjų, alergizuoti galinčių dalykų, aš galiu įtarti tik margariną, tą pieną be laktozės, kavą?, kiaulienos file?, kurią dedu ant sumuštinių, na ir duoną, nes visų kitų ir taip nevalgau jau dvi savaites tikrai.

gali alergizuoti viskas,todel viskas itartna bet kokiu atveju daugiau ar maziau.
mums ilgai reikejo kol issiaiskinom kad kiauliena netinka.valgo tik zveriena mano mergina.
duona plius kokia?yra tik pora rusiu kur buna gryna rugine,kurioje nera mieliu.jos irgi alergenas unsure.gif pvz musu doh.gif kava irgi yra kai kam peilis. pasirinkai manau netinkama meniu atsisakymui g.gif
pvz atsisakant visu p[roduktu ir kad likti nat keliu,tai as sakykim imciau bulve,kopusta,tinkama duona,salotas (na kazka kas zalia),kazkoki vaisiu dar,pvz obuoly.maziau tiketini alergenai.aisku,garantinio ner smile.gif o veliau vis dasijunkciau kazka naujo.as bent meginau sitaip 4u.gif
Atsakyti
Aster, man gydytoja aiškino kad mamos organizmas iki galo neišskaido kiaušinio, pieno baltymų. Bet pati labai greitai pastebėjau ypatingą jautrumą avižoms. Mes pasidarėm kraujo IgE testą, jis nieko neparodė. Prieš tai darėm maisto netoleravimo testą IgG (nors kai kas žiūri į jį labai skeptiškai) tai pasirodo negalim valgyt jokių grūdų, pieno, kiaušinių, sojos riešutų, mielių. Gaila kad tik testuojamų produktų nedaug, ir dalis aplamai nereikalingi (krevetės, kiaukutiniai doh.gif , jų ir taip iki 3m nerekomenduoja). Kai pradėjom laikytis dietos susitvarkė maždaug per 3sav.
Siūlyčiau valgyt daugiau daržovių, geriausia neraudonų, bet kiek vaikų tiek variantų. Pvz mes galim avalgyt morką, o brokolis beria...
Apie margarino sudėtį (kiti transriebalų pavadinimai - augaliniai riebalai, hidrinti riebalai, ...) :
Kas yra transriebalai?
Transriebalai (transriebalų rūgštys) yra pavojingiausi maisto riebalai. Nedideli transriebalų kiekiai natūraliai aptinkami kai kuriuose mėsos ir pieno produktuose. Vis dėlto kenksmingesni yra perdirbtuose maisto produktuose esantys dirbtiniai transriebalai. Dirbtiniai transriebalai susidaro cheminiu būdu iš dalies hidrinant augalinį aliejų. Hidrinimo proceso metu augalinis aliejus paverčiamas pusiau kietais riebalais, naudojamais margarinuose ir komerciniam maisto ruošimui. Iš dalies hidrinti augaliniai riebalai arba transriebalai yra patrauklūs maisto pramonei, kadangi pasižymi ilga tinkamumo vartoti trukme, yra stabilūs gruzdinant maisto produktus, jų pusiau kieta konsistencija tinkama kepinių, saldumynų ir greitai paruošiamo maisto gamyboje.

Koks transriebalų neigiamas poveikis sveikatai?
• Transriebalų vartojimas gali sukelti reikšmingą žalą sveikatai ir neturi jokių naudingų savybių.
• Transriebalai didina žemo tankio lipidų (arba blogojo cholesterolio) ir mažina didelio tankio lipidų (arba gerojo cholesterolio) kiekį.
• Transriebalai daugiau nei bet kuri kita maistinė medžiaga didina koronarinės širdies ligos riziką.
• Transriebalai siejami su staigiomis mirtimis nuo širdies ligų ir padidinta diabeto rizika.

Jau vien dėl šios info margarino atsisakyčiau, net jei būtume visiškai sveiki...
Daugiau http://www.nmvrvi.lt/lt/naujienos/423/
Turbūt geriausias variantas Gi sviestas.
Atsakyti
iš daržovių ir vaisių tik bananas, bulvė, morka, kiek jos reikia sriubai, burokėlis (irgi tik sriuboje). Mėsas: kiauliena, jautiena ir kalakutiena.

Vietoj sviesto naudoju "Vilniaus margariną su linų sėmėnų aliejumi", jame lyg nėra nei pieno, nei pieno miltelių.
Kiek suprantu, mažiukams alerginiai tyrimai nėra tikslūs. Tai norint pačiai atsekti, kas alergizuoja reiktų pereiti prie vieno produkto dietos?

aš galiu įtarti tik margariną, tą pieną be laktozės, kavą?, kiaulienos file?, kurią dedu ant sumuštinių, na ir duoną, nes visų kitų ir taip nevalgau jau dvi savaites tikrai.

Na bet kas siaip gali alergizuoti. Ar iskart klausiu - ka ant sumustinio dedat? Ar ne rukyta file? g.gif Del margarino - siais laikais yra ir sviestas be laktozes, bet nezinau ant kiek jis yra tinkamas.
burokelis gali alergizuoti, jautiena, kalakutiena. Siaip gali bet kas, net ir atrodytu nekalta bulve. Gal kazkurio produktu vartojate tiesiog per daug ir organizma taip ijautrinot? As is savo patirties galiu sakyti, man nutiko su rugine bemiele duona taip - vienintelis skanestas ir uzkandis buvo ilga laika, ir se tau - dabar jau negaliu ir jos valgyti doh.gif Sumustiniu jokiu nevalgau jau nezinau kiek laiko.
Bandykite koses - na sunku pasakyti, soros gal tiks, kukuruzai g.gif Gal avizos, gal kynva, gal ryziai, nezinia. Skaninkite virtu-keptu obuoliu. Bananas gali alergizuoti. Stenkites keisti meniu kas diena, kad to paties produktu negauti daug kas diena. Cia mano toks kitoks patarimas.
O siaip pasidarykite odos lopo testa, man asmeniskai jis patikimiausias atrodo siuo metu. Tik nugaryte sveika turi buti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo geliuke: 28 balandžio 2013 - 09:18
nežinau sutapimas, ar ne, bet maniškio oda šiuo metu beveik visiškai švari, vienintelis pakeitimas - mišinuko iš nan ha 3 į nan ha 2 g.gif nu arba oras veikia, daugiau neįsivaizduoju, visiškai niekas mityboje nekeista unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ewute @ 2013 04 28, 10:33)
nežinau sutapimas, ar ne, bet maniškio oda šiuo metu beveik visiškai švari, vienintelis pakeitimas - mišinuko iš nan ha 3 į nan ha 2 g.gif  nu arba oras veikia, daugiau neįsivaizduoju, visiškai niekas mityboje nekeista  unsure.gif

Pas mus panašiai - nieko nekeitėm, o liko tik sausumas, odelės spalva normali, neberia. Nors dar vis kasosi g.gif ...

Papildyta:
QUOTE(Aster @ 2013 04 27, 15:12)
man ir kilo klausimas, ar pienas be laktozės yra galimas alergiškam vaikui? Gal tame piene vis tiek lieka baltymų, kurie yra netoleruojami?g.gif

Laktozės netoleravimas yra nesugebėjimas absorbuoti laktozės – piene dominuojančio cukraus – į virškinimo sistemą. Iš nevisiškai suskaidytos laktozės pasigamina pieno ir riebalų rūgštys, kaupiasi įvairios dujos, prasideda rūgimo procesas. Visi šie patologiniai pokyčiai lemia laktozės netoleravimo simptomų klinikinį pasireiškimą.
Taigi baltymai piene be laktozės yra lygiai tokie patys kaip ir paprastame piene.
Atsakyti
QUOTE(Ewute @ 2013 04 28, 09:33)
nežinau sutapimas, ar ne, bet maniškio oda šiuo metu beveik visiškai švari, vienintelis pakeitimas - mišinuko iš nan ha 3 į nan ha 2 g.gif  nu arba oras veikia, daugiau neįsivaizduoju, visiškai niekas mityboje nekeista  unsure.gif

ir oras veikia,o gal misinys veikia bigsmile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti

Kaip ir daug jau kas rase gali alergizuoti visi sie isvardinti produktai. Pienas be laktozes, gali netikti, gal vaikas alergiskas ne laktozei, o kitam pieno baltymui. Kiaulienos file - skaitykit sudeti, nustebsite kiek ten "gerio" gali but prideta doh.gif Mano patirtyje yra atvejis, kai per skubejima nusipirkau sveriama Panevezio file, nepaziurejus sudeties, tai finale mazule ne tik isbere, o ji viduriavo gleivem ir veme schmoll.gif (jeigu ka valgiau as) Paskui vyras vaziavo paskaityti sudeties, tai mesos buvo 35% , visa kita sss.... doh.gif
Kaip jau buvo rasyta siulyciau valgyt zalios spalvos darzoves (bulve ribociau) kruopas - soras, kynva, burnocius, avizine be glitimo, kepta obuoli.
Ir aisku kai tik bus galimybe darytis lopo testa.
Atsakyti
Radau visai įdomų straipsnį apie mitybą, tikiuosi niekas neužpyks dėl temos teršimo. Juk mūsų vaikų alergiukų būklė tiesiogiai priklauso nuo mitybos... Taigi dalinuosi, gal kai kam ir senai yra žinomos tiesos, bet manau daugelis šio to pasimokys http://www.lrytas.lt...s-valgo-mus.htm
Atsakyti