Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Kiek apytiksliai per ketvirtį išleidžiat vaiko odelės priežiūrai? (43 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Garbo* @ 2013 04 25, 14:04)
Mamytes, kurios daresi lopo tyrimus: po kiek laiko kartojote juos? Ar pasikeite situacija? Ar tiesiog vadovaujates pirmais tyrimais ir savo atrankos metodais veliau?

na mes paskutiny karta gulejom ligoninej pries 9 men.situacija nera bloga,todel nevaziuojam. na bent jau mano akim nera bloga,ten buna ir baisesniu ligoniuku.tad nesiverziam ten smile.gif
Papildyta:
QUOTE(klaudi @ 2013 04 25, 13:50)
Sveikos, mes siandien buvome klinikose ir susiduriau su absurdiska situacija. Trumpai papasakosiu, mano vaikas  8 metu, AD turim nuo2 men, dabar iki 18metu turim neigaluma del AD. Turejom alerginiu reakciju su tinimais ir astmos priepuoliais i medikamentus.
Vaikui dygsta nuolatiniai dantys, o pieniniai nu niekaip nekrenta, patys istraukti negalim. Nuvaziavom su siuntimu i Kliniku Veido ir zandikaulio klinika. Atsedejom didziule eile, gydytojas-rezidentas apziurejo mus :" Aaaa tai jus alergiski vaistams, reikia padaryti alerginius meginukus nuskausminamiesiems. Pilnai sutikau , gal ateity tikrai reiks traukti ne viena danti ir visai tikslinga zinoti  reakcija i nuskausminamuosius vaistus. Parase siuntima i Kliniku vaiku alergologini skiriu, nusipirkau 2 ampoles vaistu ir skambinu uzsiregistravimui pas alergologa. Registratore sako:" Mes NEDAROM tokiu meginiu, daug cia tokiu kaip jus skambina blink.gif bet nes NEDAROM. Nei stacionare nei poliklinikoje  unsure.gif Tai kam mums odontologas ta siuntima meginiams rase , taip ir likau nesupratusi cool.gif
Daug svarbesnis klausimas: kaip alergiskam vaikui dantis istraukti?  doh.gif
ieskosiu privaciu kliniku

juk nebutina leisti vaistus,galima ir uzmarinti is virsaus g.gif
bet is kitos puse stai jokinga. sakykim susleidi vISTUS,ISISTRAUKI, IR KA,TADA VAZIUOK I greitaja,lauk blogumo g.gif doh.gif nu jokinga istikro. ka daryti tokiais atvejais g.gif
Papildyta:
QUOTE(kustuce @ 2013 04 24, 21:36)

Kada orai pagerėjo, laukas bus priešas numeris vienas  verysad.gif

deja unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2013 04 25, 20:00)
na mes paskutiny karta gulejom ligoninej pries 9 men.situacija nera bloga,todel nevaziuojam. na bent jau mano akim nera bloga,ten buna ir baisesniu ligoniuku.tad nesiverziam ten smile.gif
Papildyta:

bet is kitos puse stai jokinga. sakykim susleidi vISTUS,ISISTRAUKI, IR KA,TADA VAZIUOK I greitaja,lauk blogumo g.gif  doh.gif nu jokinga istikro. ka daryti tokiais atvejais g.gif
Papildyta:

deja unsure.gif

Menkas juokas su vaistais, mano didysis vaikas nei alergiskas, nei atopiukas, bet nuo vietinio anestetiko (tiksliau nuo vaisto sudety esancio benzokaino) vos nenumire, gerai, kad medikai ir reanimacija buvo salia. Tai atejus laikui dantukus taisyt - nenaudojom jokiu nuskausminamuju, jei prireiktu traukt dantuka, tai nezinau, ka darytume doh.gif Del to idomu, ar galima issitirti, ar tikrai netoleruoja anestetiku? Nes drebu del kiekvienu duodamu vaistuku, neperskaicius sudeties net neduodu, nors bunu jau daug kartu perskaicius.
Atsakyti
Kai man kažkada tikrino gimdymo namuose ar alergiška penicilinui tai atliko labai paprastai - su adata vos vos įbrėžė ant odos groteles ir užlašino lašą vaistų. Paraudo - vadinasi alergiška. Tiek to sudėtingumo, manau tokią procedūrą galima atlikti ir namie g.gif. Gautųsi kažkas panašaus į dūrio testą, aišku geriausia kad tą atliktų sesutės procedūriniame g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biruteja: 25 balandžio 2013 - 20:22
QUOTE(klaudi @ 2013 04 25, 18:07)
Man is tikruju baisu unsure.gif Ypac po paskutinio karto, irgi klinikose: suleido del astmos prednizolona, akytes istino verysad.gif suleidus tavegili, viskas po truputi atslugo. Nors nuo geriamo prednizolono jokios alergines reakcijos nebuvo
Jei rasiu kur padarys mums alerginius meginius nauskausminamiesiems, butinai parasysiu temoje smile.gif
Traukti kol kas reiktu 2 dantis, ne kandzius. Bet sunaus dantys silpni, manau, kad ateityje dar prireiks nuskausminamuju  dantu traukimui.
Papildyta:
Kurioje privacioje klinikoje traukete dantukus?
Gal apsiimtu ir meginuka nauskausminamiems padaryti g.gif

Nuo leidžiamo prednizolono ištino blink.gif Tai išvis apsunkina situaciją.
Nebent eit pas stomatologus jau iš anksto tavegilio gerai pririjus g.gif
Traukėm Vilniuj, BAK'e.
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2013 04 25, 21:39)
Nuo leidžiamo prednizolono ištino  blink.gif Tai išvis apsunkina situaciją.
Nebent eit pas stomatologus jau iš anksto tavegilio gerai pririjus  g.gif
Traukėm Vilniuj, BAK'e.

jetus kai pagalvoju ateis ir mums laikas su dantukais bus bedu nes i paprastus vaistu anafilaksiniai oij baisu...mes pries du metus galvoje kaktyteje griuvom ir taip prakirto kad teko siuti,ir siuvo be jokiu nuskausminamuju pasakymas buvo kad nera kada tyrti ir pan prakirto kraujagysle kraujas nesustabdomai siurske bet as kai prisiminu tai verkt norisi verysad.gif vaiko gaila....
Atsakyti
Visgi tokiu atveju jei vaikučiui gresia anafilaksinis nuo vaistų, eičiau pas šeimos gydytoją ir reikalaučiau kad nusiūstų ten kur gali padaryti tokį testą. Čia jos kompetencija. Juk bet kada gali nutikti tokia situacija kai vaikui staigiai reikės suleisti nuskausminamųjų (neduok D... koks lūžis ar pan), ne laikas tada bus tikrinti kam jautrus kam ne.

Medikamentinę alergiją gali padėti patvirtinti alerginiai mėginiai in vivo, t.y. odos alerginiai mėginiai ir provokaciniai testai. Dūrio (“prick”) ir įodinis testai gali būti naudingi diagnozuojant I tipo alergines reakcijas. Įodiniai alerginiai mėginiai atliekami tik esant neigiamam dūrio testui.
Neigiamas odos testas jokiu būdu negarantuoja, kad vaisto išgėrus ar po jo injekcijos nebus alerginės reakcijos.
Pats patikimiausias medikamentinės alergijos diagnostikos metodas yra provokaciniai mėginiai su įtariamais alergiją sukėlusiais vaistais.

Kadangi atliekant testą gali būti išprovokuota sunki alerginė reakcija (procedūra potencialiai pavojinga), šiuos mėginius atlieka gydytojas alergologas ir tik pagal griežtas indikacijas. Atliekant provokacinius testus su medikamentais turi būti užtikrintos reanimacijos (anafilaksinio šoko gydymo) sąlygos.

Daugiau: http://ligos.sveikas...rgija_vaistams/

Papildyta:
QUOTE(geliuke @ 2013 04 25, 12:24)
Na reik tiketis, kad visos bedos issispres..  4u.gif
O kokiu budu sumazino reakcija?

Homeopatiniais vaistais Apis 30C, užteko kelis kartus sučiulpti po žirniuką ir iki rudens buvo ramu. Jei ir įkąsdavo koks uodas tai kasydavosi, bet netindavo. Pirmą kartą kai įkando į kaktytę tai taip užtino kad ant akių užkrito didžiausias guzas.
Labai bijau kaip bus šią vasarą - prognozuoja labai didelę uodų populiaciją, gąsdina net maliarijom blink.gif , o mes gyvenam prie miško tai uodų užtenka bet kurią vasarą doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biruteja: 25 balandžio 2013 - 21:22
QUOTE(biruteja @ 2013 04 25, 20:18)
Kai man kažkada tikrino gimdymo namuose ar alergiška penicilinui tai atliko labai paprastai - su adata vos vos įbrėžė ant odos groteles ir užlašino lašą vaistų. Paraudo - vadinasi alergiška. Tiek to sudėtingumo, manau  tokią procedūrą galima atlikti ir namie  g.gif. Gautųsi kažkas panašaus į dūrio testą, aišku geriausia kad tą atliktų sesutės procedūriniame  g.gif

O aš ligoninėje, kai gulėjau, įleido penicilino po oda. Gerokai paraudo, pūslė iššoko. Ir ką jūs manot. Sako nieko čia tokio, daugumai taip sureaguoja. Dar nesiskaito, kad alergiška blink.gif Na aš tada dar paauglė buvau, tikėjau ką gyd. sako.
Suleido man to penicilino ir tik jaučiu kaip tie vaistai venom teka, toks jausmas, kad vena dega ir per pora sekundžių galva atrodo sprogs, užspaudžia kvėpavimo takus visiškai taip, kad oro įkvėpt negali, super skausmingas čiaudulys. Visa laimė, kad tai tęsėsi tik kokį puse min. Po to praėjo. Ir man pasakė, kad vis tik čia nieko tokio. Jei būtų alergija, nepraeitų taip savaime. Aišku leido ir toliau tuos pačius antibus. 4 kartus taip leido ir visus 4 kartus tas pats buvo. Kol galiausiai nusprendė, kad gal tikrai alergiška ir pakeitė vaistus blink.gif Įsivaizduojat koks lygis blink.gif O jeigu taip vaikui, jis tai negali pasakyti, kas jam blogai...Žodžiu...
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2013 04 25, 19:00)

O kaip uzmarina is virsaus? Patepa kazkuo? Pirma karta girdziu
Gal toks variantas mums labiau tiktu g.gif Juk galima riesa patepti ir paziureti alergine reakcija
Atsakyti
sveikos mamytės, kadangi mes jau praėjome visą šitą košmarą, tai noriu padovanoti kiaušinių pakaitalo mišinį, „BE KIAUŠINIŲ“, „Orgran“ (=66 kiaušinių), naudojau vieną kartą ir tai tik kelis šaukštelius. Galioja dar iki šių metų gruodžio mėn, vėliau išmokau gaminti ir prisitaikyti kitaip.. todėl ir nepanaudojau daugiau. gal norite pabandyti, jei nepatiks tiesiog galima išmesti arba aš pati turėsiu išmesti.

Atsakyti
QUOTE(NaujokeBN @ 2013 04 25, 20:17)
Menkas juokas su vaistais, mano didysis vaikas nei alergiskas, nei atopiukas, bet nuo vietinio anestetiko (tiksliau nuo vaisto sudety esancio benzokaino) vos nenumire, gerai, kad medikai ir reanimacija buvo salia. Tai atejus laikui dantukus taisyt - nenaudojom jokiu nuskausminamuju, jei prireiktu traukt dantuka, tai nezinau, ka darytume  doh.gif  Del to idomu, ar galima issitirti, ar tikrai netoleruoja anestetiku? Nes drebu del kiekvienu duodamu vaistuku, neperskaicius sudeties net neduodu, nors bunu jau daug kartu perskaicius.

tai jo,menkas tikrai unsure.gif

QUOTE(biruteja @ 2013 04 25, 20:18)
Kai man kažkada tikrino gimdymo namuose ar alergiška penicilinui tai atliko labai paprastai - su adata vos vos įbrėžė ant odos groteles ir užlašino lašą vaistų.

g.gif bet kazkaip glvoju,akd visiems turetu parausti.nebent kai esi alergiskas tai rausta ne siaip biski g.gif

QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 04 25, 21:25)
O aš ligoninėje, kai gulėjau, įleido penicilino po oda.

siaubas blink.gif
QUOTE(klaudi @ 2013 04 26, 05:12)
O kaip uzmarina is virsaus? Patepa kazkuo? Pirma karta girdziu
Gal toks variantas mums labiau tiktu g.gif Juk galima riesa patepti ir paziureti alergine reakcija

aha,istepa nakty,dantenas. pieniniams tikrai naudojamas toks metodas pilnai yra.maniskei trauke.kuo puikiausiai viskas praejo.pasiteirauti turi gydytojos apie si metoda ir gal tikrai pasitepus eitu paziureti tinka ar ne 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2013 04 26, 22:15)
g.gif bet kazkaip glvoju,akd visiems turetu parausti.nebent kai esi alergiskas tai rausta ne siaip biski g.gif

Kai esi alergiškas tai parausta, o kartais ir patinsta, priklausomai nuo alerginės reakcijos stiprumo. Jei žmogus nealergiškas tai nelieka nieko, lygiai taip kaip ir dūrio testo metu.
Bet mane nugąsdino informacija anksčiau mano cituotame tekste - kad alerginė reakcija gali atsirasti bet kada, ir kad joks testas negarantuoja jog neįvyks alerginė reakcija blink.gif . Kai paskutinį kartą su nuskausminimu taisiausi dantis paraudo visas kaklas. Odontologė tik po visko parodė man, tada tik nusistebėjau ko ji tokia išsigandusi blink.gif .
O mano mažylės kraujo IgE testas atliktas Sorpo centre visiškai neigiamas g.gif . Kol kas vadovaujuosi maisto netoleravimo testu, AD banguoja, nors valgom kiekvieną dieną tą patį. Aišku mums įtakos greičiausiai turi ir tulžies diskinezė, dar rado fermentų trūkumą ir liepė duot cukraus blink.gif - trūksta gliukozės... Dar pastebėjau vieną dalyką - kai duodu spanguolių kompoto susitvarko ir pilvas, ir odelė nurimsta. Tik nustoja gert - ir vėl viskas grįžta. Dabar bandau aiškintis ką tai galėtų reikšti g.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytės. Turbūt jums žiauriai nusibodę, naujai su atopiniu dermatitu susidurančių mamų pasikartojantys ir gal net kvaili klausimai, bet ir aš esu iš tų, kur leliuką beria ir neaišku, nuo ko...

Nuo pat mažiuko gimimo, jis labai pabertas. Iš pradžių gydytojos sakė, hormoninis bėrimas, vėliau - prakaitinis, bet kad bėrimų nemažėja, jų daugėja, sakyčiau jie ryškėja, kartais tarp spuogelių jau nebėra normalios odelės - tik vientisas raudonas plėmas. Lauke situacija pagerėja, žindant sukaistas vaikas ir vėl paryškėja.

Labai bijojau pilvo dieglių, todėl nuo vaiko gimimo nevalgiau pieno produktų, iš daržovių ir vaisių tik bananas, bulvė, morka, kiek jos reikia sriubai, burokėlis (irgi tik sriuboje). Mėsas: kiauliena, jautiena ir kalakutiena.

Prieš kurį laiką nutariau pabandyti pieną be laktozės. Dabar nusprendžiau dar atsisakyti ir kviečių... Norėčiau sau pasilikti nors kažką pasimėgavimui, tai man ir kilo klausimas, ar pienas be laktozės yra galimas alergiškam vaikui? Gal tame piene vis tiek lieka baltymų, kurie yra netoleruojami? g.gif

Ir dar paklausiu dėl margarino - kadangi su leliuku, kuris nėra iš ramiųjų, dažnai pati nespėju pavalgyti, o išalkus jau nėra jokio noro dar kažką gamintis, tai greitai pasidarau sumuštinių. Vietoj sviesto naudoju "Vilniaus margariną su linų sėmėnų aliejumi", jame lyg nėra nei pieno, nei pieno miltelių. Bet gal ir šitas gali būti prie potencialių alergenų ir jį taip pat reiktų išbraukti iš meniu?

Ir paskutinis klausimas blush2.gif ax.gif Kiek suprantu, mažiukams alerginiai tyrimai nėra tikslūs. Tai norint pačiai atsekti, kas alergizuoja reiktų pereiti prie vieno produkto dietos? Kaip ilgai reiktų valgyti tik vieną produktą? Nes esu girdėjus, kad alergija gali pasireikšti tik po dviejų savaičių? g.gif

Būsiu labai dėkinga už atsakymus 4u.gif wub.gif
Atsakyti