Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Kiek apytiksliai per ketvirtį išleidžiat vaiko odelės priežiūrai? (43 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(kustuce @ 2013 04 24, 19:35)
Supratau, o kaip tu jam mišinuką duodi, iš buteliuko?

Taip, iš buteliuko geria.

Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2013 04 24, 21:13)
Keturmetis ir tas dar geria šiek tiek.
Anafilaksinio neturėjom (tfu tfu), o nuo tinimų spėdavo tavegilis suveikt. Leidžiamo prednizolono gydytoja buvo išrašius ekstra atvejams, bet panaudot neprireikė.

Man daktarė sakė, kad prednizolono suduot, jei pvz. astmos priepuolių niekaip neišeina suvaldyti ir matai, kad visai prastai vaikui. Bet kodėl tas prendizolonas toks baisu, jei sako suduok vienkartinę dozę

QUOTE(sirdukele @ 2013 04 24, 22:06)
na mes anafilaksija tureja nemazai pirmus kartus su greituke vaziavom ir iki kol viskas praeidavo grizdavome...bet jau kelyje medike tavegilio susileidus ateina ir iskart suleidzia tada kai nuveze ten gavome adrenalino ampule ir despumizano atsiprasau jei pavadinimus maisau.mums pasireiskia pirma berimas absoliuciai visa kuna pradeda metyti kaip pirstas dydzio tokiais puckiais tada pradeda tinti ir dusti ir ligonineje sake kad sirdies permusimai ar kaip ten kad rods isoks...kad tokiu doziu negautu vaikas vaistu ir nebutu blogiau  tapau paranojike vis tikrinu visa kuna ar nera pucku jei pavalgo ka ar parduotuveje hemija grindis kokias plauna ir pan...vos tik pamatau pucka iskart tavegilio duodu tavegilis suveikia po 10-15 minuciu o iki tokiu minuciu vaikas jau visas nubertas ir dusta ziuriu seku jei dusta adrenalinu duodu pakvepuoti iskart pasiruosiu leidziamu vaistu turiu ir nesiojuos visad visur su svirkstu.....bet praeina..bet jei jau istines per velai pastebejau reikia kviesti greitaja....atsiprasau kad issipleciau 4u.gif labai tikiuosi kad mes isaugsime is tokiu reakciju turejo kone 10 kartu tokiu siaubingu atveju......

Dieve dieve kaip baisu, įsivaizduoju ką reikia patirti, kai matai savo vaiką tokios būklės.
Žiinok, aš būtent apie prekybcentrių chemijos skyrius ir pagalvojau, jei pradėtų parduotuvėje tinti, tai reiktų bėgte bėgti
Žiauru, ką jiems patirti reikia
Maniškis tik astminius priepuolius turėjęs, vis dar pavyksta pačiai suvaldyti, bet ir tai plaukai piestu stojasi iš baimės ir nevilties

QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 04 24, 22:15)
Taip, iš buteliuko geria.

Ai, jūsų gi dar mažiukas
Aš tai galvoju, jei reikės jam didesniam duoti, tai gal iš puoduko gers g.gif

Kada orai pagerėjo, laukas bus priešas numeris vienas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sirdukele @ 2013 04 24, 22:06)
na mes anafilaksija tureja nemazai pirmus kartus su greituke vaziavom ir iki kol viskas praeidavo grizdavome...bet jau kelyje medike tavegilio susileidus ateina ir iskart suleidzia tada kai nuveze ten gavome adrenalino ampule ir despumizano atsiprasau jei pavadinimus maisau.mums pasireiskia pirma berimas absoliuciai visa kuna pradeda metyti kaip pirstas dydzio tokiais puckiais tada pradeda tinti ir dusti ir ligonineje sake kad sirdies permusimai ar kaip ten kad rods isoks...kad tokiu doziu negautu vaikas vaistu ir nebutu blogiau  tapau paranojike vis tikrinu visa kuna ar nera pucku jei pavalgo ka ar parduotuveje hemija grindis kokias plauna ir pan...vos tik pamatau pucka iskart tavegilio duodu tavegilis suveikia po 10-15 minuciu o iki tokiu minuciu vaikas jau visas nubertas ir dusta ziuriu seku jei dusta adrenalinu duodu pakvepuoti iskart pasiruosiu leidziamu vaistu turiu ir nesiojuos visad visur su svirkstu.....bet praeina..bet jei jau istines per velai pastebejau reikia kviesti greitaja....atsiprasau kad issipleciau 4u.gif labai tikiuosi kad mes isaugsime is tokiu reakciju turejo kone 10 kartu tokiu siaubingu atveju......

O D... kaip baisu verysad.gif . Mamytė turi būti geležinių nervų ir begalinės stiprybės, sveikit, kad greičiau mažiukas išaugtų 4u.gif
Atrodo kad mano vaikui blogiausia kol nepaskaitai apie kitus mažylius. Baisus dalykas ta alergija, Aš pati alergiška pasidariau nuo 25 metų, po labai didelio streso. Gydžiausi pradžioje tradicine medicina - pradėjau nuo priešalerginių, vėliau visiškai nesėkminga imunoterapija verysad.gif . Nors manau kad Klinikose mano kortelėje įrašyta kaip sėkmingas atvejis - nėjau aš gi ten aiškinti kad man po pusės metų žymiai pablogėjo. Pradėjo alergizuot net priešalerginiai vaistai. Kartą pas šeimos gyd apsiblioviau nes gyvenimas tapo nepakeliamas, tai ji pasiūlė kinietį akupunktūrininką. Po 5m gydymo pagerėjo apie 80%. Po antros dukrytės vėl viskas atsinaujino. Dabar gydausi homeopatija, gydymas ilgas, bet kol kas šiuo metu nosis nebėga, truputį pakosčiu, kartais nusičiaudau, bet gyvent galima. Laukiu kas bus toliau, čiulpiu žirniukus...
O mano mergytei šiandien nustatė tulžies diskinezę verysad.gif , gali būti kad ir tai įtakoja virškinimui ir tuo pačiu AD...
Dar pamiršau paminėti, kad mano homeopatas pernai labai puikiai panaikino mažiukės reakcijas į uodų įkandimus. Pirmi įkandimai atrodė tragiškai - sutindavo baisiausiai, gale vasaros įkandimų vietos atrodė tradiciškai. Įdomu kaip bus šią vasarą g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biruteja: 24 balandžio 2013 - 22:59
QUOTE(biruteja @ 2013 04 24, 22:55)
O mano mergytei šiandien nustatė tulžies diskinezę  verysad.gif , gali būti kad ir tai įtakoja virškinimui ir tuo pačiu AD...
Dar pamiršau paminėti, kad mano homeopatas pernai labai puikiai panaikino mažiukės reakcijas į uodų įkandimus. Pirmi įkandimai atrodė tragiškai - sutindavo baisiausiai, gale vasaros įkandimų vietos atrodė tradiciškai. Įdomu kaip bus šią vasarą  g.gif

Na reik tiketis, kad visos bedos issispres.. 4u.gif
O kokiu budu sumazino reakcija?

Beje, kurios cia domejosi saldumynais, sokoladais, panarsykite ta pati iherb, ten visokiu idomybiu yra. Va pvz sokoladai (kam tinka kakava): batoneliai, Raw sokoladas, Raw sokoladinis kremas ir t.t. Manau ir sausainuku ir pan taip pat paieskoti galima mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, mes siandien buvome klinikose ir susiduriau su absurdiska situacija. Trumpai papasakosiu, mano vaikas 8 metu, AD turim nuo2 men, dabar iki 18metu turim neigaluma del AD. Turejom alerginiu reakciju su tinimais ir astmos priepuoliais i medikamentus.
Vaikui dygsta nuolatiniai dantys, o pieniniai nu niekaip nekrenta, patys istraukti negalim. Nuvaziavom su siuntimu i Kliniku Veido ir zandikaulio klinika. Atsedejom didziule eile, gydytojas-rezidentas apziurejo mus :" Aaaa tai jus alergiski vaistams, reikia padaryti alerginius meginukus nuskausminamiesiems. Pilnai sutikau , gal ateity tikrai reiks traukti ne viena danti ir visai tikslinga zinoti reakcija i nuskausminamuosius vaistus. Parase siuntima i Kliniku vaiku alergologini skiriu, nusipirkau 2 ampoles vaistu ir skambinu uzsiregistravimui pas alergologa. Registratore sako:" Mes NEDAROM tokiu meginiu, daug cia tokiu kaip jus skambina blink.gif bet nes NEDAROM. Nei stacionare nei poliklinikoje unsure.gif Tai kam mums odontologas ta siuntima meginiams rase , taip ir likau nesupratusi cool.gif
Daug svarbesnis klausimas: kaip alergiskam vaikui dantis istraukti? doh.gif
ieskosiu privaciu kliniku
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaudi: 25 balandžio 2013 - 13:54
Mamytes, kurios daresi lopo tyrimus: po kiek laiko kartojote juos? Ar pasikeite situacija? Ar tiesiog vadovaujates pirmais tyrimais ir savo atrankos metodais veliau?
Atsakyti
QUOTE(Garbo* @ 2013 04 25, 14:04)
Mamytes, kurios daresi lopo tyrimus: po kiek laiko kartojote juos? Ar pasikeite situacija? Ar tiesiog vadovaujates pirmais tyrimais ir savo atrankos metodais veliau?

turite omeny kartoti su tais paciai produktais? Planuoju po pusmecio nuo pries tai buvusio tyrimo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(klaudi @ 2013 04 25, 13:50)
Sveikos, mes siandien buvome klinikose ir susiduriau su absurdiska situacija. Trumpai papasakosiu, mano vaikas  8 metu, AD turim nuo2 men, dabar iki 18metu turim neigaluma del AD. Turejom alerginiu reakciju su tinimais ir astmos priepuoliais i medikamentus.
Vaikui dygsta nuolatiniai dantys, o pieniniai nu niekaip nekrenta, patys istraukti negalim. Nuvaziavom su siuntimu i Kliniku Veido ir zandikaulio klinika. Atsedejom didziule eile, gydytojas-rezidentas apziurejo mus :" Aaaa tai jus alergiski vaistams, reikia padaryti alerginius meginukus nuskausminamiesiems. Pilnai sutikau , gal ateity tikrai reiks traukti ne viena danti ir visai tikslinga zinoti  reakcija i nuskausminamuosius vaistus. Parase siuntima i Kliniku vaiku alergologini skiriu, nusipirkau 2 ampoles vaistu ir skambinu uzsiregistravimui pas alergologa. Registratore sako:" Mes NEDAROM tokiu meginiu, daug cia tokiu kaip jus skambina blink.gif bet nes NEDAROM. Nei stacionare nei poliklinikoje  unsure.gif Tai kam mums odontologas ta siuntima meginiams rase , taip ir likau nesupratusi cool.gif
Daug svarbesnis klausimas: kaip alergiskam vaikui dantis istraukti?  doh.gif

o tai kiek dantų reikia rauti? dukrai pieninius rovė be nuskausminimo ax.gif aišku tik kandžius g.gif
Atsakyti
QUOTE(klaudi @ 2013 04 25, 14:50)
Parase siuntima i Kliniku vaiku alergologini skiriu, nusipirkau 2 ampoles vaistu ir skambinu uzsiregistravimui pas alergologa. Registratore sako:" Mes NEDAROM tokiu meginiu, daug cia tokiu kaip jus skambina blink.gif bet nes NEDAROM. Nei stacionare nei poliklinikoje  unsure.gif Tai kam mums odontologas ta siuntima meginiams rase , taip ir likau nesupratusi cool.gif

Jei pavyks suzinoti, kur daro, parasykite ir temoj - man labai aktualus klausimas sis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sirdukele @ 2013 04 24, 21:06)

Šiurpu...
Tie vaistai - deksametazonas 4u.gif

Saviškei traukėm su narkoze privačioj klinikoj. Po jos sureagavo - ėmė tint lūpos, visas veidas. Suleido tavegilio, hormono į veną ir atslūgo viskas greitai.
Atsakyti

Gal kurioj klinikoj tiesiog po oda suleistu vaistu ir paziuresit ar bus kokia reakcija g.gif
Nes taip be pabandymo baisu butu leist vaistus, tuo paciu burnoj kur visi kvepavimo takai.
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2013 04 25, 17:07)
Gal kurioj klinikoj tiesiog po oda suleistu vaistu ir paziuresit ar bus kokia reakcija  g.gif
Nes taip be pabandymo baisu butu leist vaistus, tuo paciu burnoj kur visi kvepavimo takai.

Man is tikruju baisu unsure.gif Ypac po paskutinio karto, irgi klinikose: suleido del astmos prednizolona, akytes istino verysad.gif suleidus tavegili, viskas po truputi atslugo. Nors nuo geriamo prednizolono jokios alergines reakcijos nebuvo
Jei rasiu kur padarys mums alerginius meginius nauskausminamiesiems, butinai parasysiu temoje smile.gif
Traukti kol kas reiktu 2 dantis, ne kandzius. Bet sunaus dantys silpni, manau, kad ateityje dar prireiks nuskausminamuju dantu traukimui.
Papildyta:
QUOTE(carramele @ 2013 04 25, 15:03)
Šiurpu...
Tie vaistai - deksametazonas  4u.gif
Saviškei traukėm su narkoze privačioj klinikoj. Po jos sureagavo - ėmė tint lūpos, visas veidas. Suleido tavegilio, hormono į veną ir atslūgo viskas greitai.

Kurioje privacioje klinikoje traukete dantukus?
Gal apsiimtu ir meginuka nauskausminamiems padaryti g.gif
Atsakyti