Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Kiek apytiksliai per ketvirtį išleidžiat vaiko odelės priežiūrai? (43 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Mums dabar 3,5 men. Ir turim ta pacia beda, beria mums veiduka, galvyte, dabar ir biski kojytes. Vieduka kasosi, trinasi. kai jau nebedasikenciu, patepu siek tiek hormoniniu vos vos. Nebezinau ka ir daryt. Maitinu tik savo pienuku. beveik nebevalgau miltiniu produktu, isskyrus duona, nevalgau pieno, tik kefyra ir naturalu jogurta. Beria mus... Kaip manot, ar tokio amziaus verta butu darytis kraujo tyrima skirtingiems alergenams? Bendras imunoglobulinas E buvo padidejes, bet nelabai didelis. Ar parodytu ka nors toks tyrimas, nu kur mokamas buna, pvz 20 elergenu?
Atsakyti
QUOTE(Meskute26 @ 2013 04 18, 14:32)
Sveikos  4u.gif

mano dickei irgi geriau dabar pasidare, o dar sildymas neatjungtas  ax.gif

Ateinu su klausimu.. mano mazoji 1men turi seborejini dermatita ant kaktos  doh.gif gal kas susidures su kudikiu SD?? kaip elgtis su tokia odele neturiu supratimo  blink.gif AD jau ivaldytas su dicke, ar cia kazkas panasaus.. irgi itariu maistine alergija, nes dicke alergiska..

Maniskiui buvo ant galvos, tai elgiausi kaip ir paprastai - tepiau aliejuje, bet zinokit praktiskai nesukavau, jei sukuodavau (nors ir svelniai), veliau tose vietose atsinaujindavo daznai. Todel palaukiau kol savaime nukrito ir daugiau neatsirado. na o AD ejo po to. Kai lankiausi pas alergologus (pradejus rysketi ad), jie sake, kad daznai SD eina kaip pradzia AD ir tai jau rodo pirmuosius maistines alergijos signalus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2013 04 18, 15:36)
Kaip dziugu  thumbup.gif galesit atsikvept  wub.gif
Mum tai matyt zydejimai astma uzkabino, o gal ir koks virusiukas.  unsure.gif

na zinokit dideliausia paznga vakar tik viena karta buvo prabudes nakty pasikasyti....tai man cia didelis atsikvepimas...tikiuosi bus ir toliau viskas geryn...bet kazi kai prades viskas zydeti g.gif
na jums sveikatytes.. 4u.gif
Atsakyti
O aš norėčiau parekomenduoti kursus (nemokamus), kuriuos organizuoja Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Dermatovenerologijos centras. Gaila, kad šiame forume neradau informacijos anksčiau, todėl iš 3 paskaitėlių, teko nueiti tik į trečiąją, kuri labai man buvo naudinga.
Kursai buvo sausio - balandžio mėn., dabar jie, deja, prasidės nuo rugsėjo. Rekomenduoju.
Plačiau:

Egzemos mokykla – tai Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Dermatovenerologijos centro organizuojamas edukacinis projektas, kurį sudaro teorinių paskaitų ir praktinių mokymų ciklas apie atopinę egzemą (atopinį dermatitą) ir jos gydymo bei valdymo būdus.
Atopinė egzema yra viena iš labiausiai paplitusių lėtinių uždegiminių odos ligų. Iki 80 proc. atvejų atopinės egzemos simptomai atsiranda kūdikystėje ar ankstyvoje vaikystėje ir dažniausiai išnyksta paauglystėje, tačiau, trečdaliui pacientų liga išlieka visą gyvenimą. Atopinė egzema daro didelę neigiamą įtaką ne tik pacientų, bet ir jų artimųjų gyvenimo kokybei.
Egzemos mokyklos tikslas – supažindinti sergančiuosius ir jų artimuosius su pagrindiniais atopinės egzemos gydymo būdais, pagilinti žinias apie ligą. Suteikti galimybę susipažinti su panašias problemas turinčiais asmenimis, tinkamai pasinaudoti gauta informacija, savarankiškai kontroliuoti ligos eigą.
Išklausius paskaitų ciklą, pacientams bus lengviau suprasti savo ir egzema sergančiųjų artimųjų kasdienes problemas, išmokti gyventi su liga.
Projektą sudaro 3 klasių mokymo sistema. Kiekvienoje klasėje bus suteikiama informacija apie atopinę egzemą ir jos gydymo būdus. Kiekvieną klasę sudaro 2 akademinių valandų trukmės seminaras: 1 val. trukmės teorinė ir 1 val. trukmės praktinė dalis. Teorinę dalį ves dermatologijos vyresnysis gydytojas rezidentas, o praktikinę - med. slaugytoja. Visi lektoriai yra stažavęsi Egzemos klinikoje Stokholme, Švedijoje.
Asmenys išklausę tam tikrą kursą, gaus pažymėjimus. Į kiekvieną klasę renkamos 10-15 asmenų grupės. Pacientams bus išdalinta informacinė medžiaga apie atopinę egzemą.
Į Egzemos mokyklą maloniai prašome registruotis Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Dermatovenerologijos centro registratūroje arba šiais telefonais: (8 5) 272 04 34, 265 85 34.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vi_ktorija: 19 balandžio 2013 - 08:45
QUOTE(geliuke @ 2013 04 18, 19:40)
Maniskiui buvo ant galvos, tai elgiausi kaip ir paprastai - tepiau aliejuje, bet zinokit praktiskai nesukavau, jei sukuodavau (nors ir svelniai), veliau tose vietose atsinaujindavo daznai. Todel palaukiau kol savaime nukrito ir daugiau neatsirado. na o AD ejo po to. Kai lankiausi pas alergologus (pradejus rysketi ad), jie sake, kad daznai SD eina kaip pradzia AD ir tai jau rodo pirmuosius maistines alergijos signalus  unsure.gif

Dekui 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mielosios,
Noriu jusu paklausti nuomones apie ozku piena, gal kuri duodate savo maziukams?
Atsakyti
Maniškiui iš pradžių viskas prasidėjo nuo labai stipraus SD, o tik po to perėjo į AD. Galvytė buvo visa tarsi storas šarvas padengta, po ta luoba pradėjo pūti, smarvė...Žodžiu...tas pats su antakiais, kaktyte.
Aš iš pradžių irgi tik aliejum tepiau, bet vis blogiau buvo. Tai griebėmės tarybinio metodo, atmirkyti ir su senovinėm šukom šukuoti stiprokai. Per porą sav. sutvarkėm. O kaktytei labai padėjo maudymas emolium emulsijos vonelėje, su tuo vandenuku nuprausdavau.
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 04 19, 13:03)
Maniškiui iš pradžių viskas prasidėjo nuo labai stipraus SD, o tik po to perėjo į AD. Galvytė buvo visa tarsi storas šarvas padengta, po ta luoba pradėjo pūti, smarvė...Žodžiu...tas pats su antakiais, kaktyte.
Aš iš pradžių irgi tik aliejum tepiau, bet vis blogiau buvo. Tai griebėmės tarybinio metodo, atmirkyti ir su senovinėm šukom šukuoti stiprokai. Per porą sav. sutvarkėm. O kaktytei labai padėjo maudymas emolium emulsijos vonelėje, su tuo vandenuku nuprausdavau.

oho dar ir taip buna blink.gif
sveikateles jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(goldmine @ 2013 04 18, 19:54)
Mums dabar 3,5 men. Ir turim ta pacia beda, beria mums veiduka, galvyte, dabar ir biski kojytes. Vieduka kasosi, trinasi. kai jau nebedasikenciu, patepu siek tiek hormoniniu vos vos. Nebezinau ka ir daryt. Maitinu tik savo pienuku. beveik nebevalgau miltiniu produktu, isskyrus duona, nevalgau pieno, tik kefyra ir naturalu jogurta. Beria mus... Kaip manot, ar tokio amziaus verta butu darytis kraujo tyrima skirtingiems alergenams? Bendras imunoglobulinas E buvo padidejes, bet nelabai didelis. Ar parodytu ka nors toks tyrimas, nu kur mokamas buna, pvz 20 elergenu?

tepat hormona, bet naudojat "biski piena, biski kviecius". Arba vartojat, arba ne. Cia kaip biski niescias mirksiukas.gif o tirtis reikia, jei situacija prasta ir jau reikia griebtis vaistu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

Deja, bet ir man tenka prisijungti prie kovojančių su AD. Dukrytei gydytojai nustatė AD ir SD. Prisipažinsiu, perskaičiau daug, bet tikrai ne visas temas apie AD, nes jų tieeeeeek daug! Todėl kreipiuosi į jus – gal kam buvo panašiai, gal kas kažką girdėjo... smile.gif Mūsų istorija tokia:
Dabar dukrytei beveik 4 mėnesiai. Jau mėnesio laiko turėjo didžiulę pleiskanų luobą, bet į ją nekreipėme dėmesio. Virš mėnesio paraudonavo žandukai (maitinau ir vis dar maitinu pati, tada valgiau viską, taip pat ir pieno produktus). Galvojom, kad prakaitinė ar kad valosi oda (aš ne iš tų mamų „stradaliotojų“, bet tikriausiai greit pasidarysiu...). Greitai išbėrė ir visą kūnelį, pradėjo dažniau tuštintis. Pasirodėm gydytojai, ji liepė žandus tepti Elidel, o kūną – Bepanthen. Pradėjau laikytis hipoalerginės dietos. Po savaitės žandukai buvo gražūs, odelei – panašiai kaip ir buvo. Gydytoja liepė visą kūnelį tepti Essex kremu. Per kelias dienas pamačius, kad jis netinka, pasiprašėm siuntimo pas alergologą. Tepėm sviestmedžiu, odos būklė nesikeitė (negerėjo, bet ir neblogėjo). Aišku, pas alergologą patekom ne iš karto... Susiradom kitą per pažįstamus, išvada – sausa oda, tepkit Essex losjonu. Tepant savaitę vėl negerėja, o tik blogėja – pradėjo šlapiuoti. Tuštinimasis dar dažnėjo, spalva – žalia. Atėjo eilė Antakalnio alergologei. Ji iš karto mus paguldė į stacionarą su įtariamu AD. Pragulėjom savaitę, tepė savo „firminiu“ mišiniu, į kurį įėjo ir šiek tiek hormono. Per 5 dienas pagerėjo labai nežymiai, tai paprašiau nebetepti (buvau ir esu prieš hormonus, bet pabandyti leidau). Kraujo tyrimas parodė alergiją pieno baltymui (lopo ir dūrio negalėjome atlikti, nes išberta visur), aš jau daugiau nei mėnuo kaip nieko, kur yra pieno, į burną nebuvau ėmusi. Rado gausiai auksinio stafilokoko žarnyne ir ant odos. Pradėjom gerti gerąsias bakterijas, išmatų spalva ir turinys susitvarkė, bet ne dažnumas sad.gif Per visą tą laiką laikiausi griežtai hipoalerginės dietos, bet bėrimai nenyko. Gydytojai pasiūlė atsisakyti maitinimo pienu, aš nesutikau.
Išėję iš ligoninės tepėm Essex tepalu – tai gerėjo, tai blogėjo. Nuvažiavom pas Biržuose esančią odos gydytoją Variakojienę. Labai savimi pasitikinti moteriškė, pažadėjo išgydyti. Pradėti gerėti turėjo iš karto, o per 10 dienų kaip ir pagyti, deja... Vėl bangom – vieną dieną niekur nešlapiuoja, kitą jau šlapiuoja. Bėrimai visai nenyko. O tepant vienu iš tepaliukų labai skauda, nes jame yra spirito. Liepė jai skambinti, pasakoti kaip sekasi, bet kai negerėjo, sugebėjo pasakyti tik „jūs gi gyvenat Vilniuj, tiek galimybių gydytis turit“. Kol tepėmės jos tepaliukais, pasidarėm odos mikrobiologinius tyrimus. Ji gydė mus nuo seborėjinio dermatito (sakė atopinio nėra), kurį sukelia grybai, o grybų nerado. Rado 4 bakterijas gausiai (Staphylococcus aureus, Streptococcus agalactiae B gr., Enterococcus faecalis, Moraxella sp.). Laboratorijoje moteriškės su patirtim sako, kad jos ir sukelia bėrimus. Išmatose vis dar rado auksinio stafilokoko gausiai. Apsilankėm dar ir pas gastro gydytoją dėl dažno tuštinimosi (dabar apie 15 kartų per parą po labai nedaug), sakė čia nuo alergijos ir liepė duoti mišinuką. O aš labai nenoriu atsisakyti pienuko, nes dukrytė dar tokia mažytė sad.gif Ir mano įsitikinimu pienukas yra labai svarbu... Sunku patikėti, kad nuo mano maisto, nes per daugiau nei 2 mėn. valgiau tik avižų košę, troškintas daržoves, ryžius, salotas ir kalakutieną, valgydavau etapais, ieškodama nuo ko beria, dabar jau beveik savaitė kaip tik ryžius ir kalakutieną, o odelėje skirtumo jokio.
Ar turit kas patirties – ar gali berti nuo bakterijų? Per kiek laiko, kas maitinote motino pienu, pasimatydavo nuo kokio produkto oda reaguoja? Ar gali berti tiesiog nuo mano pieno? Į kokius gydytojus būtų galima kreiptis dėl bakterijų, nes dabar visi sako, kad niekas steriliai negyvenam, jų yra visur ir ne jos čia kaltos?

Ačiū iš karto už patarimus ir nuomones 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Fokusė @ 2013 04 20, 13:07)
Ar turit kas patirties – ar gali berti nuo bakterijų? Per kiek laiko, kas maitinote motino pienu, pasimatydavo nuo kokio produkto oda reaguoja? Ar gali berti tiesiog nuo mano pieno? Į kokius gydytojus būtų galima kreiptis dėl bakterijų, nes dabar visi sako, kad niekas steriliai negyvenam, jų yra visur ir ne jos čia kaltos?

Ačiū iš karto už patarimus ir nuomones  4u.gif

Bakteriju visi mes daugiau ar maziau turime. As laikausi tos nuomones, kad jos gali paaistrinti situacija..
tiesiog turiu pastebejima - pvz mano vaikui netinka nei ryziai, nei kalakutiena. Siulyciau vaikuciui atlikti lopo testus, maitinti paciai ir toliau, nes MP veikia ir kaip vaistas, ir kaip maistas. Bandykite daryti testus su tais produktais, kuriuos dabar pati valgote..
Atsakyti
Va ką išskaičiau

Šiaulių universiteto aerobiologai praneša, kad kartu su šiltėjančiais orais ir bundančia gamta prasideda alergeninių žiedadulkių sklaidos ore sezonas. Labai vėluojantys žydėti alksniai ir lazdynai jau baigia išbarstyti žiedadulkes visoje Lietuvoje.

Dėl staigios žydėjimo pradžios žiedadulkių yra gausu. Nors Lietuvoje beržai dar tik pradės žydėti, ore jų žiedadulkių yra dėl pernašų iš Centrinės Europos, rašoma pranešime spaudai.

Bendroji žiedadulkių koncentracija yra labai aukšta, todėl medžių žiedadulkėms alergiški asmenys turėtų riboti laiką lauke.

Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/...7#ixzz2R0Frk44z

Bus mano mažiukas ir žeidadulkėm alergiškas, nes šią naktį apturėjo siaubingus asmtos priepuolius, kartojosi ir kartojosi, o išėjus į lauką pradeda nosis bėgti ir siaubingai, įtariu, kad nuo žiedadulkių verysad.gif
Atsakyti