Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Kiek apytiksliai per ketvirtį išleidžiat vaiko odelės priežiūrai? (43 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(geliuke @ 2013 04 16, 10:26)
Na homeopatijos ir nereik tiketis poveikio iskart..  o siaip mums sake, kad po 1,5 men turetu po truputi pagerejimas matytis  g.gif  O ka jums paskyre vartoti? Kokia diagnoze? Disbakterioze?

Disbakteriozė, ir labai prastai virškina - pasituštinus galima pasakyt ką valgė verysad.gif , ir dar turim problemų su tulžies išsiskyrimu - kakutis šviesus. Kol pati maitinau nekreipiau dėmesio - galvojau nuo pieno, o dabar jau nuo Kalėdų pieniško negauna nieko, o kakas toks pat... Išsireikalavau visokių tyrimų, tikiuosi nebus kokių įgimtų problemų verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(fufute @ 2013 04 16, 08:32)
Labas rytas,
Aciu visom uz palaikyma ir nuomones  4u.gif

Radau kur Kaune dar deda lopus, tai po piet skambinsiu daktarei ir pasitarsiu kada but galima atvaziuoti ir kaip man pasiruosti maisto produktus, kad nebutu jokiu nesusipratmu  thumbup.gif

Ir rezultatas po nakties: berimai pasviesejo. O vakar as valgiau ta pati, kaip ir yprastai, tik maziukui nedaviau bulves. Manau, kad esu 100% teisi, jog jam netinka bulve.

Beda ta, kad mano maziukas alergiskas visoms kruopoms, isskyrus kukuruzus. Tiesa, soru nedare testo, nes sake jog neverta - vistiek alergizuos. Triusio liepe net nebandyti, nes sake jog bers. Bet kaip apsiramins organizmas bandysiu ir triusi, ir kiauliena. Aviena manau, kad galesiu valgyti koki karta i savaite, nes nuojos tikrai smarkiai nebere, o jos valgydavau per diena tikrai dideles porcijas.

O kaip  geriau ruosti mesa: virti ar galima ir kepti?

Siandien diena jau sviesesne  rolleyes.gif

Nu ziuriu konsultacijos toje klinikoje labai jau sabloniskos. Mums ir nedejo soru lopo, nors prasiau (nes tuo metu valgem), sake tikrai alergizuos. O dabar galiu tvirtai pasakyt, kad mums soros tiko. O siaip is kruopu po lopu taip pat tiko tik kukuruzai. O kur dar Kaune radot, kad lopus daro?
Atsakyti
QUOTE(geliuke @ 2013 04 16, 10:26)
fufute: mesa virkite. As vis tik siulyciau soras bandyt, nes maniskiui jokios kruopos ir netiko isskyrus soras, kynva. burnocio nebandem dar, bet zinau, kad mano drauges vaikui tinka (jos ir mazai kruopu gali valgyti).

O kodel negerai kepta mesa? ax.gif Na, kad sveikiau man,tai suprantu. O kokia sasaja turi su alergija?
I pirkiniu sarasa itraukiau soros kruopas, bandysiu, kaip apsitvarkys kakutis.

QUOTE(Garbo* @ 2013 04 16, 11:52)
Nu ziuriu konsultacijos toje klinikoje labai jau sabloniskos. Mums ir nedejo soru lopo, nors prasiau (nes tuo metu valgem), sake tikrai alergizuos. O dabar galiu tvirtai pasakyt, kad mums soros tiko. O siaip is kruopu po lopu taip pat tiko tik kukuruzai. O kur dar Kaune radot, kad lopus daro?

Mano vyras vakar ir pasipiktines buvo, gerai, kad be jo vaziavau biggrin.gif
Dar lopus daro dr. Kilds klinikoje. Vakare snekesiu su daktare, tai pasiklausiu ar galima savo pasiruostu produktu atsivesti, gal atsius turimu lopu sarasa. Placiau parasysiu, kaip daugiau info turesiu.
Atsakyti
QUOTE(fufute @ 2013 04 16, 09:32)
Labas rytas,
Aciu visom uz palaikyma ir nuomones  4u.gif

Radau kur Kaune dar deda lopus, tai po piet skambinsiu daktarei ir pasitarsiu kada but galima atvaziuoti ir kaip man pasiruosti maisto produktus, kad nebutu jokiu nesusipratmu  thumbup.gif

Ir rezultatas po nakties: berimai pasviesejo. O vakar as valgiau ta pati, kaip ir yprastai, tik maziukui nedaviau bulves. Manau, kad esu 100% teisi, jog jam netinka bulve.

Beda ta, kad mano maziukas alergiskas visoms kruopoms, isskyrus kukuruzus. Tiesa, soru nedare testo, nes sake jog neverta - vistiek alergizuos. Triusio liepe net nebandyti, nes sake jog bers. Bet kaip apsiramins organizmas bandysiu ir triusi, ir kiauliena. Aviena manau, kad galesiu valgyti koki karta i savaite, nes nuojos tikrai smarkiai nebere, o jos valgydavau per diena tikrai dideles porcijas.

O kaip  geriau ruosti mesa: virti ar galima ir kepti?

Siandien diena jau sviesesne  rolleyes.gif

Sveika 4u.gif pabandyk bulves nuskustas pamirkyti bent 2 val vandenyje, pakeisti vandeni ir virti...musu atveju tai pasiteisino, bere siaubingai o numirkius nebe(krakmolas issiplauna i vandeni, o jis ir alergizuoja)..tas pats buvo su morkomis- berimai-iki kraujo ir atviru zaizdu, o kai isimdavau serdi ir pamirkydavau-super tiko! jau dabar kartais ir su serdim verdu ir nemirkytas, nes beveik 2veji sunui, kartais nebeberia drinks_cheers.gif
o del darzoviu tai as dariau klaida, kad maniau, jog neduosiu alergizuojanciu(bendra prasme priskiramu alergizuojancioms)-kai isdrisau duoti, pasirodo mums tinka ir zirniai ir pomidorai(va moliugai netiko, is suzinojau kad tada tikriausiai netiks jokie agurkiniai-cukinijos, patisonai, agurkai...taip ir buvo). su kruopom tas pats-tiko soros, grikiai-kurie kaip ir turetu alergizuot, o ryziai ir kt.- netiko.
o keisciausia, kad mus alergizavo vanduo is krano, tai vierk nevires darzoviu, jei verdi vandeny lotuliukas.gif pakeitem neptunu 4u.gif

su kiauliena tas pats, nedaviau, (ir nevalgiau) galvojau netiks, pasirodo-super drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Burbė: 16 balandžio 2013 - 13:40
Va čia ir pasimato, kas vienam tinka - kitam gali visai netikti. doh.gif MEs ilgą laiką irgi valgėm tik kukurūzus. Beje, dar tik ir burnotis. Mažius valgė, tik man jos neskanios blush2.gif
O dėl daržovių, kad ir kaip keista, pomidoras tinka blink.gif Tuo tarpu cukinijos reikia nepadauginti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(biruteja @ 2013 04 15, 20:15)

Mums alergologė sakė kad neskiepytų triušių sunku rast, o skiepyti alergiukams  schmoll.gif

Ir tam yra rimtos priezastys. Neskiepyti is viso butu gerokai pavojingesni, nei skiepyti. Kalba, kad tik pagasdinti...
Atsakyti
QUOTE(Burbė @ 2013 04 16, 14:36)

Aciu uz patarimus. Bet vistiek bulve bandysiu duoti dar negreit, gal jam paaugus nealergizuos.
Atsakyti
QUOTE(fufute @ 2013 04 16, 14:49)
Aciu uz patarimus. Bet vistiek bulve bandysiu duoti dar negreit, gal jam paaugus nealergizuos.

Galit isbandyti saldziaja bulve. is tikro tai net nebulve. Daugeliui zmoniu, kurie alergiski bulvei, ji tinka.
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2013 04 16, 15:35)
Ir tam yra rimtos priezastys. Neskiepyti is viso butu gerokai pavojingesni, nei skiepyti. Kalba, kad tik pagasdinti...

Mūsų atveju kalba apie skiepus ėjo dėl to kad maniškei skiepai sukeldavo stiprų paūmėjimą. O triušius skiepyja kad jie neiškristų pasigavę ligų. Radau tokią moteriškę kuri augina triušiukus ir jų neskiepyja, nes neužsiima veisimu. Pas ją kaip ji sako patys veisiasi biggrin.gif . Buvo metai kai pusė jų iškrito, bet tokia jau ta natūrali atranka. Svarbiausia kad mėsytė būtų patikrinta vet. Nes jei baidysimės neskiepytų tai tada apie žvėrieną nėra ko net kalbėt, o kai kam ji yra išsigelbėjimas...
Nors tarp kitko, man yra įtarimų kad maniškę triušis šiek tiek elergizuoja g.gif , net ir neskiepytas...
Atsakyti
Mamytes, as cia dar karteli i ka tik praeita tema ax.gif , siandiena atsigulem i Antakalnio alergologini pakartotiniems tyrimams, nes pradejo alergizuoti tai kas anksciau tiko. Prisiskaiciau komentaru, pasimeciau visai, tad pries gulant pasiskambinau ir pasitikslinau kokias darzoves visgi reikia tureti, tai Astrauskaite pasake tik ZALIAS g.gif , o as jau planavau jas virti, bet kazkaip ligonines kompetencija lyg ir negali abejoti, nors logiska butu, kaip ir daug kas rase virti. Dar maciau kai lopus dejo stovejo indeliai su zaliu (nevirtu) kiausiniu blink.gif
Bet kokiu atveju sudejom 20 lopu, dabar labai lauksim penktadienio,galutinio ivertinimo, gal bus sviesiau rolleyes.gif

P.S. mamytes kuriu vaikai alergiski gliutenui, ar kuri tyretes del celiakijos? nes mus po ligonines zada siusti i santariskes konsultacijai ir tyrimams verysad.gif
Atsakyti
Man ir visai neaisku kokias darzoves reikia deti,nes daktare sake, jog tik zalias. Bet nuemus lopus moliugas ir cukinija buvo uzdetos virtos. O kaip paklausiau, kodel neuzdejobrokolio su moliugu: paaiskino, kad buvo virtos, o reikia darzoviu zaliu blink.gif

Balandzio pabaigoje eisim i kita klinika, bus matyt. Su daktare dorai nepakalbejau telefonu, sake kaip atvaziuosit, tada ir ziuresim. Tai vesiuos ir virtas ir zalias darzoves.
Atsakyti
QUOTE(fufute @ 2013 04 15, 17:20)
Grizom is alergologes...
Taigi, maziuka mano ir isbere, ir gleiviu atsirado, ir atpylineti pradejo  verysad.gif  Todel siandien jos jau nedaviau, nors pagal plana dar turejau duoti.
Ir nelabai alergologe sutiko, kad sie berimai nuo bulves  doh.gif  Ji nemano, kad tai kalta bulve. O daugiau kaltina mano valgyta aviena (ji gavo ++). Nors ja as valgau kasdien kokias 2 savaites bei berimai galejo paastreti nuo reakcijos i lopa. Is pradziu liepe po 2 savaiciu vel pabandyti. Tada as jai dar karta pakartojau, kad po bulves paragavimo pradejo ir viduriuoti, ir atpylineti. Tai ji, jei as manau, kad cia kalta buve primaitima pradeti nuo kukuruzu koses.

O situacija musu daug liudnesne nei maniau... Jokios mesos (nei avienos, nei stirnienos, nei jautienos) as negaliu valgyti. Paukstienos negaliu, nes labai alergiskas kiausiniui. Vienintele viltis yra zuvis, gal ji nealergizuos. Man pasiule pradeti nuo lasisos. Bet as kazkur skaiciau, kad labai gerai tinka eserys pagautas musu ezeruose. Gal kuri mamyte turi patirties kokias zuvis geriau ivedineti? Nes jei as liksiu tik ant kukuruzu, as neturesiu jegu maitinti. 3 savaites buvau nutraukus mesos valgyma (bandem homeopatija, bet mum nepasiseke), tai vakare budavau visai be jegu, o nakti vyras turedavo daugiau keltis prie maziuko, nes as jau nepajegiau  verysad.gif

Dabar likau tik ant kukuruzu, galima sakyti. Nei cukinijos, nei moliugo, nei mesos, nei bulviu. Dar man liepe bandyti burokeli, bet as ir ji bijau detis i burna, kad maziuko neisbertu  verysad.gif O brokolio su kalafijoru neuzdejo,nes buvo virtos.

Liudesys  verysad.gif

Užjaučiu - žiauru dėl tokių dietų, aš su sūneliu panašiai vargstam, tik kai suėjo 1 m, pati nusprendžiau nutraukti MP vien dėlto, kad sustiprėčiau pati....
Atsakyti