Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Kiek apytiksliai per ketvirtį išleidžiat vaiko odelės priežiūrai? (43 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(biruteja @ 2013 04 11, 16:47)
Na aš ne medikė, todėl negaliu katgoriškai tvirtinti, bet logiškai mąstant maisto netoleravimą galima išaugti nes augant vaikučiui stiprėja virškinimo sistema, gaminasi daugiau fermentų, to pasekoje maistas geriau virškinamas, baltymai išskaidomi iki galo. O alergija - autoimuninė liga, kai organizmas "išprotėja" ir "puola" tam tikrus baltymus patekusius į organizmą per burną, įkvepiant ar prisilietus. Yra antihistamininiai preparatai, galų gale homeopatija, akupunktūra ir pan., bet tai sunkus ir ilgas gydymas... Dar imunoterapija, kuri padeda 90% pacientų (aš papuoliau į tą 10%, kuriem pablogėjo)...

na maniškei griežtai išėmus pusei metų alergizuojančius produktus ir po to po truputuką įvedinėjant dabar liko tik reakcija į pieną ir kiaušinio baltymą, bet ir tai nestipri tad kartais ir į pyragą įmaišau ir rauginto pieno produktų gauna... bet jei pavalgo 2-3 dienas iš eilės jau matosi
Atsakyti
QUOTE(rieduliukas @ 2013 04 11, 18:03)
na maniškei griežtai išėmus pusei metų  alergizuojančius produktus ir po to po truputuką įvedinėjant dabar liko tik reakcija į pieną ir kiaušinio baltymą, bet ir tai nestipri tad kartais ir į pyragą įmaišau ir rauginto pieno produktų gauna... bet jei pavalgo 2-3 dienas iš eilės jau matosi

Tikrai alergizuojančius g.gif ? Nustatyta iš dūrio testo ar kraujo IgE? Man labai įdomu, nes tada mano alergologė man vėjų pribūrė...
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 04 11, 17:32)
O ką virsit ir blenderiuosit, kukurūzus? Jie gi kieti, beveik neįmanoma išvirti iki minkštumo
Pirkau saviškiui greito paruošimo kukurūzus - netiko, nes juose yra sojos pėdsakų.
O šitos BEBI man nepatikimos, daviau vaikui, paragavau pati, tai skiriasi nuo HIPP to pačių kruopų, šitose cukraus turbūt prikišta
Na lopai gal parodys tiksliau, nes maniškiui su daržovėm darė dūrio mėginius, nerodė niekam, o negali nieko valgyti. Bulvei lopo mėginys nerodė alergijos, tai ją tik ir gali valgyti iš daržovių  doh.gif

Nea. Pirciau kukuruzu kose, kuri verdama 20min ir tada bandyciau blenderiuoti, nes kaip ja valgai jauciasi smulkios kruopos. Tik neisivaizduoju, ar susiblenderiuotu.
Maniskiui durio testai nieko nerode, o keli lopai parode. Pvz. kiaulienai, bananui ir bulvei lopai nerode alrgijos, o jam netinka.
Dabar maziuko nugara grazi, tai tegul ir deda lopu kiek imanoma daugiau. Jei jau paraus, tada aisku, kad neivedineti to produkto.

QUOTE(biruteja @ 2013 04 11, 18:08)
Tikrai alergizuojančius  g.gif ? Nustatyta iš dūrio testo ar kraujo IgE? Man labai įdomu, nes tada mano alergologė man vėjų pribūrė...

Mum durio ir kraujo testai nieko neparode, tik lopai parode kazkiek tiesos. Bet mano berniukas buvo tik 4 menesiu, kaip dare. O tokiem maziukam daznai nerodo.
As kiek suprantu, tai tiek durio, tiek lopo testai rodo alergija. Atatikamai: greita ir leta. O maisto toleravimas atliekamas is kraujo (nepamenu pavadinimo tyrimo). Man alergologe sake, jei tiki burtais, tai daryk vaikui maisto netoleravimo testa, nes jie moksliskai nera pagristi.
Atsakyti
QUOTE(fufute @ 2013 04 11, 18:24)
Mum durio ir kraujo testai nieko neparode, tik lopai parode kazkiek tiesos. Bet mano berniukas buvo tik 4 menesiu, kaip dare. O tokiem maziukam daznai nerodo.
As kiek suprantu, tai tiek durio, tiek lopo testai rodo alergija. Atatikamai: greita ir leta. O maisto toleravimas atliekamas is kraujo (nepamenu pavadinimo tyrimo). Man alergologe sake, jei tiki burtais, tai daryk vaikui maisto netoleravimo testa, nes jie moksliskai nera pagristi.

Dabar pasidarė šiek tiek aiškiau http://www.kildoskli...go.php/alergija
Ir dar http://www.kildoskli...s_alergijos/220
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 04 11, 17:32)
O kokio velnio į užpilamas košes pridėta?
O ką virsit ir blenderiuosit, kukurūzus? Jie gi kieti, beveik neįmanoma išvirti iki minkštumo
Pirkau saviškiui greito paruošimo kukurūzus - netiko, nes juose yra sojos pėdsakų.

Dabar sugalvojau, kad kruopas su kavamale iki miltu sumalsiu, ir gausis uzpilama kukuruzu kose thumbup.gif Kad tik jam ji tiktu
Atsakyti
QUOTE(fufute @ 2013 04 11, 18:01)
Dabar sugalvojau, kad kruopas su kavamale iki miltu sumalsiu, ir gausis uzpilama kukuruzu kose  thumbup.gif  Kad tik jam ji tiktu

tik neužpilama, vis tiek virti tuos miltus reikia, aišku jau ne 20 min smile.gif
Atsakyti
kuo labiau giliniesi į tuos tyrimus, tuo neaiškiau darosi biggrin.gif
atėjo mūsų apžiūrėti gydytoja smile.gif tai jis vis tik nelinkusi galvoti, kad čia alerginio pobūdžio tie žarnyno negalavimai. ji teigia, kad pirma būtų žarnynas sureagavęs į baltymą, o ne odelė. neva, kol sureaguoja oda, virškinamasis traktas jau būtų seniai sureagavęs.. gal ir logiškai. mums pirma išberė, o kai praėjo bėrimas kraujo siūlės atsirado. hhmmm..
Atsakyti
QUOTE(carlet @ 2013 04 11, 18:46)
kuo labiau giliniesi į tuos tyrimus, tuo neaiškiau darosi biggrin.gif
atėjo mūsų apžiūrėti gydytoja smile.gif tai jis vis tik nelinkusi galvoti, kad čia alerginio pobūdžio tie žarnyno negalavimai. ji teigia, kad pirma būtų žarnynas sureagavęs į baltymą, o ne odelė. neva, kol sureaguoja oda, virškinamasis traktas jau būtų seniai sureagavęs.. gal ir logiškai. mums pirma išberė, o kai praėjo bėrimas kraujo siūlės atsirado. hhmmm..

O jei oda nuo alergeno sureaguoja, pvz., po 2 minučių, tai kaip tam žarnynui spėt dar greičiau sureaguot? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(fufute @ 2013 04 11, 12:58)
Tai as be priedu galvoju naudoti:
http://www.assorti.l...-neto-mase-200g
Bet gal ir gera mintis geriau isvirti ir sublenderiuoti  g.gif

Na Bebi koses man visad tokios.. na nelabai atrode. Su vyresneliu pabandziau ir ismeciau. Nebent pasikeite kas.
Jauneliui as duodu uzpilama kose, verdama jam nepatinka. Ir lopo testa su uzpilama dariau, tiesa mes valgom tik soru kose, tai perku Holle - nieko blogo as tame kaip ir nematau, neturetu jokiu priedu but g.gif Ar as naivi?
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2013 04 11, 20:01)
O jei oda nuo alergeno sureaguoja, pvz., po 2 minučių, tai kaip tam žarnynui spėt dar greičiau sureaguot?  biggrin.gif

nežinau, panos biggrin.gif aš tai nesuvokiu kas ir kaip čia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 04 11, 16:32)
Maniškiui tinka vienintelė HIPP grikių be gliuteno
O kokio velnio į užpilamas košes pridėta?
O šitos BEBI man nepatikimos, daviau vaikui, paragavau pati, tai skiriasi nuo HIPP to pačių kruopų, šitose cukraus turbūt prikišta
Na lopai gal parodys tiksliau, nes maniškiui su daržovėm darė dūrio mėginius, nerodė niekam, o negali nieko valgyti. Bulvei lopo mėginys nerodė alergijos, tai ją tik ir gali valgyti iš daržovių  doh.gif

Bebi paskaitykit sudėti, pilna pridėtinių vitaminų, mikroelementų, kas tikrai gali alergizuoti. Be to skonis labai jau keistas. Geriausia susmulkinti su kavamale ir tada virti kose.

Is uzpilamu geros Hipp be priedu ir Holle. Tikrai neprideta jokiu nesamoniu. Maniskiui tiko. ir buvo issigelbejimas, nes virtu ir blenderiuotu kosiu nevalge. doh.gif
Atsakyti
Sveikos, gal galite padėti 4u.gif

Ryt einu į CD8 kliniką, konsultuosiuos dėl savo alergijų, ir kadangi esu dariusi jau kraujo tyrimus su maisto produktais, ir dūrio mėginius (N kartų), ir jie visi nieko nerodė, labiausiai esu suinteresuota išbandyti lopo mėginius, aišku žiūrėsiu ką patars gydytoja, bet man įdomu kaip ten viskas vyks - ar tą pačią dieną padaro lopo mėginius? Kiek laiko viskas trunka? kadangi maitinu MP, nežinau ar vežtis vaiką kartu, ar palikt namie su MB, įdomu ar per kokią valandą ten susisukčiau unsure.gif
Atsakyti