Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Kiek apytiksliai per ketvirtį išleidžiat vaiko odelės priežiūrai? (43 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(fufute @ 2013 04 11, 12:38)
Labas, mamytes,
Priruosiau patiekalu, kaip geram baliui  biggrin.gif  Ryt keliausim pas alergologe, kad uzdetu lopus. Per 2 menesius nesugebejau nei vieno naujo produkto ivesti i savo mityba  verysad.gif  Paprasysiu, kad padarytu testa ar maziukas nera alergiskas MP, kad man taip nesiseka susitvarkyti su berimais. Kartais tikrai jauciuos kaip nevykele  verysad.gif
Visi aplink tik aiskina, kad turiu daugiau ka valgyti, tarsi pati to nezinociau. As uzdraudziau sia tema kalbeti, tai dabar vyra atakuoja su pamokymais ir pamokslavimais.
Po alergologes konsultacijos pradesiu primaitinima, kurio labai labai nelaukiu pasiskaicius jusu patirtis... Ir pradesim nuo kukuruzu koses, uzpilamos. Kaip uzaugs mano berniukas, turbut i kukuruzus nenores net paziureti tiek laiko ju gaudamas per MP ir dar per kose...
Issikalbejau  biggrin.gif

pradekite nuo darzoviu. ir kruopas ivedinekite paskutiniausias, is bedos taip sakant smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2013 04 11, 14:00)
pradekite nuo darzoviu. ir kruopas ivedinekite paskutiniausias, is bedos taip sakant smile.gif

As ir taip noreciau, bet is mano valgomu darzoviu ji 100% neberia tik nuo svoguno. Cukinija ir brokoli valgau retai, nes nesu 100% tikra ar neberia.
Dabar priviriau darzoviu, kad uzdetu lopus ir bus matyt. Jei atsiras nuo kuriu nera reakcijos, tada pradesiu nuo ju.
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 04 10, 16:32)
.

Pasirodo ne mes vieni tokie. Iprastai geria 2-3 kartus, bet va jei isbertas ar dantys dygsta tai ir kas valanda isigudrina prasyti. doh.gif

Tik kad mums jau 2,5 metuku doh.gif

QUOTE(fufute @ 2013 04 11, 12:38)
Labas, mamytes,
Priruosiau patiekalu, kaip geram baliui  biggrin.gif  Ryt keliausim pas alergologe, kad uzdetu lopus. Per 2 menesius nesugebejau nei vieno naujo produkto ivesti i savo mityba  verysad.gif  Paprasysiu, kad padarytu testa ar maziukas nera alergiskas MP, kad man taip nesiseka susitvarkyti su berimais. Kartais tikrai jauciuos kaip nevykele  verysad.gif
Visi aplink tik aiskina, kad turiu daugiau ka valgyti, tarsi pati to nezinociau. As uzdraudziau sia tema kalbeti, tai dabar vyra atakuoja su pamokymais ir pamokslavimais.
Po alergologes konsultacijos pradesiu primaitinima, kurio labai labai nelaukiu pasiskaicius jusu patirtis... Ir pradesim nuo kukuruzu koses, uzpilamos. Kaip uzaugs mano berniukas, turbut i kukuruzus nenores net paziureti tiek laiko ju gaudamas per MP ir dar per kose...
Issikalbejau  biggrin.gif

Tik labai atsargiai pradekite, mums kukuruzams nerodo jokios reakcijos, o beria siaubingai, dabar ir kukuruzu lazdeliu negalime valgyti, anksciau net spragesius bandem ir lig neblogai buvo, o dabar nuo visai mazo kiekio visas raudonas doh.gif
Atsakyti
Matau kad mamytės truputį maišo alergiją ir maisto netoleravimą. Parašysiu tai ką, man paaiškino medikai.
Maisto netoleravimas - tiriami imunoglobulinai G, alergija - tiriami IgE.
Alergija - staigi reakcija su gyvybei pavojingomis reakcijomis, deja ji labai retai kada išaugama. Tai yra organizmo jautrumas į tam tikrą baltymą, kurio jis "neatpažįsta", arba tikslau reaguoja kaip į potencialų "priešą" atpalaiduodamas histaminą kuris ir sukelia visas nepageidaujamas reakcijas. Kaltininkai gali būti: maistas, dulkių erkutės, gyvūnai, žolelės, žiedadulkės ir dar biesas žino kas ( yra alergijų karščiui ir šalčiui).
Maisto netoleravimas, kai organizmas nesugeba pasisavinti tam tikro baltymo, ir vėl atlaisvinamas histaminas, kuris "suriša" baltymą, kad organizmas galėtų jį "išmesti". Tai atlikti jis gali per gleivines arba per odą, ir tai gali užtrukti iki dviejų parų. Jei organizmui leidžiama "pamiršti" ir pailsėti nuo tokio baltymo, dar ir keičiantis vaikučio fermetų gamybai, tokios reakcijos kartais yra "išaugamos". Deja, irgi ne 100%... Dažnai vėliau pereina prie alergijų...
Aš ne medikė todėl atleiskit už tokį "liaudišką" pastebėjimą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Linužė @ 2013 04 11, 11:01)
Pas mano mazaja butent nuo kraujo gysleliu ir gleiviu viskas ir prasidejo doh.gif , nustate alergini enterokolita, po kokio pusmecio pradejo keistis, zarnynas apsitvarke, bet perejo i oda, siuo metu turime ir AD. Gydytojai sako kad geriau tegu pasireiskia per oda, nei per zarnyna. Jei sureguoja stipriai tuomet vel prisimenam enterokolita  schmoll.gif , o "kasdienines" nedideles reakcijos i maista pasireiskia ant odos. Siulau jums ilgai nelaukus pasirodyt gydytojai. Argeriat kokius probiotikus?

geriame jau kelios dienos bifolak. Gleivių nėra, neviduriuoja, tik tos gyslelės.. nežinau nei ką galvoti, ateis gydytoja vakare, žiūrėsim ką pasakys. Kai paskambinau, tik paklausė ar veiduko odelė pasitaisė, tai turbūt irgi pirma mintis jai, kad čia alerginės kilmės tos žarnyno bėdos. O jūsų mergytei ilgai buvo tos gyslelės? ir ką ji tuomet valgė? mišinį ar MP? Gal tikrai reikia duoti ne HA o Alergy Care? bet jis dvigubai brangesnis doh.gif
Papildyta:
QUOTE(biruteja @ 2013 04 11, 14:53)
Matau kad mamytės truputį maišo alergiją ir maisto netoleravimą. Parašysiu tai ką, man paaiškino medikai.
Jei organizmui leidžiama "pamiršti" ir pailsėti nuo tokio baltymo, dar ir keičiantis vaikučio fermetų gamybai, tokios reakcijos kartais yra "išaugamos".

o mums kaip tik aiškino, kad alergija gali būti išaugama, priešingai nei maisto netoleravimas g.gif
Atsakyti
QUOTE(carlet @ 2013 04 11, 14:59)
o mums kaip tik aiškino, kad alergija gali būti išaugama, priešingai nei maisto netoleravimas g.gif

Tikrai ne - pati esu alergiška ir medikai iš karto liepė susitaikyti su tuo, kad visą gyvenima gyvensiu su alergija. Tuo tarpu mano draugės vyresnis berniukas jau išaugo, o mažiukas jau baigia išaugti maisto netoleravimą. Savo mergytei dariau tik maisto netoleravimo testą, tai gyd pasakė kad po kurio laiko pagal situaciją galėsiu bandyt įsivedinėt draudžiamus produktus. Bet aš dar vis tiek noriu pasidaryt IgE, kad būčiau tikra.
Atsakyti
QUOTE(biruteja @ 2013 04 11, 15:31)
Tikrai ne - pati esu alergiška ir medikai iš karto liepė susitaikyti su tuo, kad visą gyvenima gyvensiu su alergija. Tuo tarpu mano draugės vyresnis berniukas jau išaugo, o mažiukas jau baigia išaugti maisto netoleravimą. Savo mergytei dariau tik maisto netoleravimo testą, tai gyd pasakė kad po kurio laiko pagal situaciją galėsiu bandyt įsivedinėt draudžiamus produktus. Bet aš dar vis tiek noriu pasidaryt IgE, kad būčiau tikra.

na, tada aišku. Reiškia mus suklaidino..
Atsakyti
QUOTE(carlet @ 2013 04 11, 15:38)
na, tada aišku. Reiškia mus suklaidino..

Beje, ir su alergija kartais būna stebuklų - mano vyresnioji mergaitė anksčiau net negalėdavo mokykloje sėdėt su mergaite kuri namie laikė katiną - iš karto kildavo audringos reakcijos - tindavo veidas, būdavo sunku kvėpuot. Šiuo metu ji jau gali būt viename kambaryje su katinu, tik kartais nusičiaudo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biruteja @ 2013 04 11, 15:58)
Beje, ir su alergija kartais būna stebuklų - mano vyresnioji mergaitė anksčiau net negalėdavo mokykloje sėdėt su mergaite kuri namie laikė katiną - iš karto kildavo audringos reakcijos - tindavo veidas, būdavo sunku kvėpuot. Šiuo metu ji jau gali būt viename kambaryje su katinu, tik kartais nusičiaudo smile.gif

bet juk tikrai dauguma vaikų alergijas išauga, gal ne visai, bet situacija tikrai keičiasi į gera. ne vieną tokį atvejį pati žinau.
Atsakyti
QUOTE(fufute @ 2013 04 11, 13:11)
As ir taip noreciau, bet is mano valgomu darzoviu ji 100% neberia tik nuo svoguno. Cukinija ir brokoli valgau retai, nes nesu 100% tikra ar neberia.
Dabar priviriau darzoviu, kad uzdetu lopus ir bus matyt. Jei atsiras nuo kuriu nera reakcijos, tada pradesiu nuo ju.

Ale panašiai biggrin.gif Mano mažiausiajam viena iš 2 tinkančių daržovių irgi yra svogūnas. Cukinija ir brokolis - po labai nedaug ir labai retkarčiais.
Atsakyti

QUOTE(leja06 @ 2013 04 11, 13:47)
Nerekomenduoju padėti primaitinimą nuo užpilamų košių. Siūlau pastovėti prie viryklės ir virti košę.
Mano vaikui jokios užpilamos košės netinka. Ten prideda visokio "velnio".

Maniškiui tinka vienintelė HIPP grikių be gliuteno
O kokio velnio į užpilamas košes pridėta?

QUOTE(fufute @ 2013 04 11, 13:58)
Tai as be priedu galvoju naudoti:
http://www.assorti.l...-neto-mase-200g
Bet gal ir gera mintis geriau isvirti ir sublenderiuoti  g.gif

O ką virsit ir blenderiuosit, kukurūzus? Jie gi kieti, beveik neįmanoma išvirti iki minkštumo
Pirkau saviškiui greito paruošimo kukurūzus - netiko, nes juose yra sojos pėdsakų.
O šitos BEBI man nepatikimos, daviau vaikui, paragavau pati, tai skiriasi nuo HIPP to pačių kruopų, šitose cukraus turbūt prikišta

QUOTE(fufute @ 2013 04 11, 14:11)

Na lopai gal parodys tiksliau, nes maniškiui su daržovėm darė dūrio mėginius, nerodė niekam, o negali nieko valgyti. Bulvei lopo mėginys nerodė alergijos, tai ją tik ir gali valgyti iš daržovių doh.gif
Atsakyti
QUOTE(carlet @ 2013 04 11, 16:07)
bet juk tikrai dauguma vaikų alergijas išauga, gal ne visai, bet situacija tikrai keičiasi į gera. ne vieną tokį atvejį pati žinau.

Na aš ne medikė, todėl negaliu katgoriškai tvirtinti, bet logiškai mąstant maisto netoleravimą galima išaugti nes augant vaikučiui stiprėja virškinimo sistema, gaminasi daugiau fermentų, to pasekoje maistas geriau virškinamas, baltymai išskaidomi iki galo. O alergija - autoimuninė liga, kai organizmas "išprotėja" ir "puola" tam tikrus baltymus patekusius į organizmą per burną, įkvepiant ar prisilietus. Yra antihistamininiai preparatai, galų gale homeopatija, akupunktūra ir pan., bet tai sunkus ir ilgas gydymas... Dar imunoterapija, kuri padeda 90% pacientų (aš papuoliau į tą 10%, kuriem pablogėjo)...
Papildyta:
Ir dar - dūrio testai rodo alergiją, t.y. staigią reakcija - "dirba" IgE, lopo - maisto netoleravimą, nes kaip suprantu parodo ilgalaikę reakciją IgG, o ne staigią reakciją. Ar teisingai suprantu? g.gif Tokiu atveju visai nekeista kad daug kam abiejų tyrimų rezultatai nesutampa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biruteja: 11 balandžio 2013 - 17:03