Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Kiek apytiksliai per ketvirtį išleidžiat vaiko odelės priežiūrai? (43 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(rieduliukas @ 2013 04 10, 14:54)
paracetamolis taip ketvirtis tabletes vaikui mazam eina o ibuprofeno NEGALIMA dalinti tod4l negalima ir maziem vaikam nes dozes perdideles gaunasi
negeria mano nakti nuo 10 men nieko nebent serga tada papraso vandens, o jokiu pakaitalu negere nei peino nei ryziu pieno nei jokiu kitokiu... tie naudojami tik kosem buvo ir nieko
hemoglobinas aukstas visa laika buvo... o ir siaip jai geriausias gerimas vanduo ir manau kad tai kaip tik labai gerai

Netiesa schmoll.gif man tiek seimos gyd., tiek greitoji, tiek ligonineje sake, kad gali ir reikia, jei paracetamolis neveikia. O jo irgi labai lygiai nepadalinsi, bet nieko tai nekeicia.
QUOTE(ivetacom @ 2013 04 10, 15:24)
Dygstant 3 ir 4 dantukams gulejome ligonineje ir gavo antibiotiku, tie dantukai pasidare beveik juodi, galvojau, kad tures silpna emale (kiti vaikai turi labai gerus dantukus), bet dabar tie nesvarumai beveik issitryne, yra kur nekur pilkos apnasos, bet nepalyginti su tuo, kas buvo. Dabar tinka mums ryziu pienas, tai ji ir skiedziu, gryno vandenuko nakti nepavyksta isiulyti, o geriam 3-4 kartus.

Pasirodo ne mes vieni tokie. Iprastai geria 2-3 kartus, bet va jei isbertas ar dantys dygsta tai ir kas valanda isigudrina prasyti. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(leja06 @ 2013 04 10, 15:37)
laba,
Gal kas bandes Aptamil Soja? Nealergizavo?

Bandėm. Po pirmos dienos atrodė, kad puikiai tinka, net geriau už Neocate, bet nuo antros pradėjo smarkiai alergizuot.
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2013 04 10, 16:38)
ALergija pieno baltymui yra organizmo negebejimas apdoroti, skaidyti pieno baltymus. tikriausiai taip arba kazkaip labai panasiai smile.gif Misinuke jie taaaaip suskaidyti, jau apdoroti, kad organizmas nieko pries nebegali tureti ir tik savinasi tai, kas jam reikalinga.
Gal ir as neteisingai suprantu situacija, nes jau senokai gilinausi i tuos reikalus.

hmmm.. o man atrodo, kad jūs aprašėte ne alergiją baltymui, o laktozės netoleravimą g.gif kai organizmas negeba priimti, suskaidyti, netoleruoja laktozės. o alergija yra imuninės sistemos perdėta reakcija į kažkokį produktą, šiuo atveju, pieno baltymą, kuomet pradedami gaminti antikūniai... aš bent jau taip suprantu. ir nesvarbu koks tas baltymas, suskaidytas labiau ar mažiau, vis tik tai tas pats baltymas.
o su mano vaiku keisti dalykai darosi.. bėrimas ant veiduko praktiškai išnyko, nesuprantu tik nuo ko, naudojom Decubal kremą nuo kurio jau po pirmo patepimo odelė pasidarė DAAUG gražesnė. Dabar jau veidukas galima sakyti idealus, geriam Aptamil HA, nors jis kaip ir nėra skirtas alergiškiems, kaip jau aišku. BET. Nuo vakar vaiko išmatose atsirado kraujo gyslelių unsure.gif ir šiandien buvo. Vaikas neviduriuoja, išmatos normalios išskyrus tas gysleles. Žinau, kad tai irgi gali būti alergijos maistui požymis. Bet kur tada dingo bėrimai. Aš jau visiškai pasimečiau.. neramu yra todėl, kad giminėje turime AD sergantį vaikutį, todėl bijau, kad ir mums tas nebūtų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(carlet @ 2013 04 11, 08:23)
hmmm.. o man atrodo, kad jūs aprašėte ne alergiją baltymui, o laktozės netoleravimą g.gif  kai organizmas negeba priimti, suskaidyti, netoleruoja laktozės. o alergija yra imuninės sistemos perdėta reakcija į kažkokį produktą, šiuo atveju, pieno baltymą, kuomet pradedami gaminti antikūniai... aš bent jau taip suprantu. ir nesvarbu koks tas baltymas, suskaidytas labiau ar mažiau, vis tik tai tas pats baltymas.
o su mano vaiku keisti dalykai darosi.. bėrimas ant veiduko praktiškai išnyko, nesuprantu tik nuo ko, naudojom Decubal kremą nuo kurio jau po pirmo patepimo odelė pasidarė DAAUG gražesnė. Dabar jau veidukas galima sakyti idealus, geriam Aptamil HA, nors jis kaip ir nėra skirtas alergiškiems, kaip jau aišku. BET. Nuo vakar vaiko išmatose atsirado kraujo gyslelių unsure.gif  ir šiandien buvo. Vaikas neviduriuoja, išmatos normalios išskyrus tas gysleles. Žinau, kad tai irgi gali būti alergijos maistui požymis. Bet kur tada dingo bėrimai. Aš jau visiškai pasimečiau.. neramu yra todėl, kad giminėje turime AD sergantį vaikutį, todėl bijau, kad ir mums tas nebūtų unsure.gif

Jūsų teisybė, mano aprašymas skamba apanašiai, bet mes kalbame ne apie piene esančia laktozę, o apie pieno baltymą.
Atsakyti
QUOTE(Dzhine @ 2013 04 11, 09:38)
Jūsų teisybė, mano aprašymas skamba apanašiai, bet mes kalbame ne apie piene esančia laktozę, o apie pieno baltymą.

taip taip, būtent. apie pieno baltymą. Laktozės netoleravimas ir alergija pieno baltymui - tai du skirtingi dalykai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carlet: 11 balandžio 2013 - 08:59
Labas rytas,

daviau mažiui Aptamil alergy care. Taisiau su ryžių pienu ir mažesnę normą mišinio dėjau. Tai labai skaniai gėrė thumbup.gif Tikiuosi tiks bigsmile.gif Vis papildysim mityba reikiamomis medžiagomis.
Atsakyti
BET. Nuo vakar vaiko išmatose atsirado kraujo gyslelių unsure.gif  ir šiandien buvo. Vaikas neviduriuoja, išmatos normalios išskyrus tas gysleles. Žinau, kad tai irgi gali būti alergijos maistui požymis. Bet kur tada dingo bėrimai. Aš jau visiškai pasimečiau.. neramu yra todėl, kad giminėje turime AD sergantį vaikutį, todėl bijau, kad ir mums tas nebūtų unsure.gif

Pas mano mazaja butent nuo kraujo gysleliu ir gleiviu viskas ir prasidejo doh.gif , nustate alergini enterokolita, po kokio pusmecio pradejo keistis, zarnynas apsitvarke, bet perejo i oda, siuo metu turime ir AD. Gydytojai sako kad geriau tegu pasireiskia per oda, nei per zarnyna. Jei sureguoja stipriai tuomet vel prisimenam enterokolita schmoll.gif , o "kasdienines" nedideles reakcijos i maista pasireiskia ant odos. Siulau jums ilgai nelaukus pasirodyt gydytojai. Argeriat kokius probiotikus?
Papildyta:
hmmm.. o man atrodo, kad jūs aprašėte ne alergiją baltymui, o laktozės netoleravimą g.gif  kai organizmas negeba priimti, suskaidyti, netoleruoja laktozės. o alergija yra imuninės sistemos perdėta reakcija į kažkokį produktą, šiuo atveju, pieno baltymą, kuomet pradedami gaminti antikūniai... aš bent jau taip suprantu. ir nesvarbu koks tas baltymas, suskaidytas labiau ar mažiau, vis tik tai tas pats baltymas.

4u.gif
Viena iš priežasčių — nepilnai išsivysčiusi virškinimo sistema, nesugebanti skaidyti ilgų baltymų molekulių, sukeliančių alerginę reakciją. Pvz., įprastų kūdikių tyrelių, mišinių sudėtyje yra ilgų baltymų molekulių, todėl alergiški vaikai toleruoja tik specialius mišinius, kur proteinai jau suskaidyti iki aminorūgščių. Vaikams paaugus ir labiau išsivysčius jų virškinimo sistemai, alergija gali ir išnykti.

Kai kam iškyla klausimas, ar termiškai apdorotas baltyminis maistas nebesukels alergijos? Tiesa ta, kad suskaidyti proteinai nebebus pavojingi, tačiau ne visi baltymai šildomi suskyla. Pvz., gyvulinės kilmės baltymai (esantys kiaušiniuose, mėsoje, piene) yra atsparūs karščiui, todėl, šildant tokį maistą, alergija neišnyks. Kita vertus, daugelis augalinės kilmės baltymų (esančių vaisiuose ir daržovėse) šildomi suskyla ir praranda savo pirmines savybes, todėl daugelis žmonių, alergiškų žalioms daržovėms, toleruos jas termiškai apdorotas (pvz., virtas).
Atsakyti
o mums ivyko staigi dilgeline, staigi reakcija i vaistus nuo temp. gerkles ir pan. aciu D... kad dabar jau viskas tvarkoj 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Viktoryte* @ 2013 04 11, 11:41)
o mums ivyko staigi dilgeline, staigi reakcija i vaistus nuo temp. gerkles ir pan. aciu D... kad dabar jau viskas tvarkoj 4u.gif

Baisios tos umios reakcijos doh.gif
Atsakyti
Labas, mamytes,
Priruosiau patiekalu, kaip geram baliui biggrin.gif Ryt keliausim pas alergologe, kad uzdetu lopus. Per 2 menesius nesugebejau nei vieno naujo produkto ivesti i savo mityba verysad.gif Paprasysiu, kad padarytu testa ar maziukas nera alergiskas MP, kad man taip nesiseka susitvarkyti su berimais. Kartais tikrai jauciuos kaip nevykele verysad.gif
Visi aplink tik aiskina, kad turiu daugiau ka valgyti, tarsi pati to nezinociau. As uzdraudziau sia tema kalbeti, tai dabar vyra atakuoja su pamokymais ir pamokslavimais.
Po alergologes konsultacijos pradesiu primaitinima, kurio labai labai nelaukiu pasiskaicius jusu patirtis... Ir pradesim nuo kukuruzu koses, uzpilamos. Kaip uzaugs mano berniukas, turbut i kukuruzus nenores net paziureti tiek laiko ju gaudamas per MP ir dar per kose...
Issikalbejau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(fufute @ 2013 04 11, 13:38)
Ir pradesim nuo kukuruzu koses, uzpilamos.

Nerekomenduoju padėti primaitinimą nuo užpilamų košių. Siūlau pastovėti prie viryklės ir virti košę.
Mano vaikui jokios užpilamos košės netinka. Ten prideda visokio "velnio".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leja06: 11 balandžio 2013 - 12:47
QUOTE(leja06 @ 2013 04 11, 13:47)
Nerekomenduoju padėti primaitinimą nuo užpilamų košių. Siūlau pastovėti prie viryklės ir virti košę.
Mano vaikui jokios užpilamos košės netinka. Ten prideda visokio "velnio".

Tai as be priedu galvoju naudoti:
http://www.assorti.l...-neto-mase-200g
Bet gal ir gera mintis geriau isvirti ir sublenderiuoti g.gif
Atsakyti