Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės baldai

QUOTE(Dešimtukas @ 2013 04 22, 09:43)
Toks turėtų prasmę tik tada kai kojelės 15 cm aukščio, o būna ir 10 cm. Ir spintelė ne siauresnė kaip 60 cm. Stalčius turi tilpti tarp kojelių, tad bus daug siauresnis nei spintelė. Galima ir įprastus bėgelius naudojant padaryti stalčius cokolyje. Tačiau spintelės tuo atveju turi būti visai kitokios konstrukcijos nei įprasta. Daugiau reiks medžiagų, sunkiau sumontuoti, sureguliuoti, tad viskas pabrangs.

Man cokolis gaunasi 13 cm aukščio. Bet vis tiek pasiryžus daryti.
Kokia ta kita konstrukcija? blush2.gif

QUOTE(*Ambra* @ 2013 04 22, 14:14)
Sveikos,
Gal yra norinciu pakomentuoti kas patogiau ir graziau, ar orkaite virsuje ir maziau stalvirsio ar orkaite apacioje. 4u.gif

1 variantas orkaite apacioje.
2 variantas orkaite auksciau.

Padėjus kriauklę į patogesnę vietą (taip kampe nedaryčiau), nedaug to stalviršio gaunasi, todėl rinkčiausi 1 variantą.
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 04 22, 19:33)
Man cokolis gaunasi 13 cm aukščio. Bet vis tiek pasiryžus daryti.
Kokia ta kita konstrukcija?

Kas čia per standartas 13 cm? Tarpas tarp spintelės ir grindų būna 10 cm ir 15 cm. (+1 cm, -0,5 cm).
Na juk Jūs savo baldininkams nenurodysite daryti tokios konstrukcijos spintelę, jei aš čia išsamiai ją aprašysiu. smile.gif Jei jau taip pasiryžusi daryti, tai prašykite savo meistrų, tegul kuria ką nors. Padaryti galima, ir geriau nei Jūsų įdėtoje nuorodoje, tik visada kyla klausimas ar rezultatas vertas pastangų ir išlaidų. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 22 balandžio 2013 - 20:50
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 04 22, 20:33)

Padėjus kriauklę į patogesnę vietą (taip kampe nedaryčiau), nedaug to stalviršio gaunasi, todėl rinkčiausi 1 variantą.

O aš vis tik pamąsčiau, kad jei normaliai naudotis indaplove, tai gal dzin ta kriauklė kampe. Nes jei ne kampe, tai ir spintukių nedaug (kampinės nelaikau visaverte spintele biggrin.gif ), arba kaip sakot stalviršio nedaug, o orkaitė aukščiau tikrai patogu thumbup.gif
Atsakyti
Ambra,

Noriu pasidomėti koks viršutinių spintelių aukštis?
Atsakyti
QUOTE(Dešimtukas @ 2013 04 22, 21:44)
Kas čia per standartas 13 cm? Tarpas tarp spintelės ir grindų būna 10 cm ir 15 cm. (+1 cm, -0,5 cm).
Na juk Jūs savo baldininkams nenurodysite daryti tokios konstrukcijos spintelę, jei aš čia išsamiai ją aprašysiu.  smile.gif Jei jau taip pasiryžusi daryti, tai prašykite savo meistrų, tegul kuria ką nors. Padaryti galima, ir geriau nei Jūsų įdėtoje nuorodoje, tik visada kyla klausimas ar rezultatas vertas pastangų ir išlaidų.  smile.gif

Žinau, kad ne standartas. Stalviršio aukštis gavosi (pusė virtuvės jau pasigaminom ir naudojamės) nestandartiniam aukštyje - beveik 91 cm.
Man ir MB gerai. smile.gif
Mano baldininkas - tai mano galva bei MB sugebėjimai ir rankos. Kaip panorėsiu, taip susiprojektuosiu, taip padarys. ax.gif
Tad jei nesunku, aprašykite. Arba kokią nuotrauką ar projektą įmeskite. mirksiukas.gif
Turim visokių atliekų plokščių, tad pasigaminam ir juodraštinį variantą jei kas nesigauna.
Mokomės iš savų klaidų. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(gabby_jz @ 2013 04 22, 21:49)
O aš vis tik pamąsčiau, kad jei normaliai naudotis indaplove, tai gal dzin ta kriauklė kampe. Nes jei ne kampe, tai ir spintukių nedaug (kampinės nelaikau visaverte spintele biggrin.gif ), arba kaip sakot stalviršio nedaug, o orkaitė aukščiau tikrai patogu thumbup.gif

Kai perskaitau tokią mintį, tai vis noriu paklausti - ar jau tikrai viską viską plausit indaplovėje?
O kur plausit agurkus ir nuskustas bulves? g.gif Irgi indaplovėje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ntu-Kpi: 22 balandžio 2013 - 21:08
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 04 22, 22:11)
Stalviršio aukštis gavosi nestandartiniam aukštyje - beveik 91 cm.

Ale aš kiek girdėjus, tai būtent 86cm ir 91cm lyg ir skaitos standartai, ar kažką painioju blush2.gif
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 04 22, 22:11)

Kai perskaitau tokią mintį, tai vis noriu paklausti - ar jau tikrai viską viską plausit indaplovėje?
O kur plausit agurkus ir nuskustas bulves? g.gif Irgi indaplovėje?

Na taip, tokius dalykus plauni, bet daug trumpiau, nei tarkim indų krūvą po pietų, kai naudotis kriaukle kampe būtų jau tikrai nepatogu 4u.gif O neplaunant po pusė val indų, gal dar galima kentėt thumbup.gif
Atsakyti
Stalviršio aukštis 91 cm yra standartinis, žemesniems žmonėms yra 86 cm standartas. smile.gif Standartų reikia laikytis, nes pvz. kojelės virtuvinės tai standartizuotos. smile.gif
O čia patys gamindami taip sutaupyti ketinate, ar labai daug laisvo laiko turite? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 22 balandžio 2013 - 21:35
QUOTE(gabby_jz @ 2013 04 22, 22:23)
Na taip, tokius dalykus plauni,  bet daug trumpiau, nei tarkim indų krūvą po pietų, kai naudotis kriaukle kampe būtų jau tikrai nepatogu  4u.gif O neplaunant po pusė val indų, gal dar galima kentėt  thumbup.gif

Man vis tiek atrodo nepatogiai ta kriauklė kampe.
Įsivaizduoju save tokioje virtuvėje sukiojantis, tai man atrodo nugarą skaudėtų nuo lankstymosi link kriauklės, čiaupo... g.gif
Juk ne tik daržoves plauni, tenka ir rankas gaminimo eigoje praplauti ar peilį nuo svogūno... unsure.gif
Na, jei jums patogu, tai darykit. mirksiukas.gif

QUOTE(Dešimtukas @ 2013 04 22, 22:27)
Stalviršio aukštis 91 cm yra standartinis, žemesniems žmonėms, yra 86 cm.  smile.gif Standartų reikia laikytis, nes pvz. kojelės virtuvinės tai standartizuotos.  smile.gif 
O čia patys gamindami taip sutaupyti ketinate, ar labai daug laisvo laiko turite?  smile.gif

Nežinau standartas ar ne. Mes darėm, nes mums žemesnis neišėjo. Po stalviršiu reikėjo kišti skalbyklę, nenorėjom jai stogo rauti, o ji dar ir biškiuką juda gręžiant, tad stalviršis pakilo iki tokio lygio. rolleyes.gif

Gaminam patys, nes: 1. ne naujiena mums iš plokštės kažką pagaminti; 2. kiek $ susitaupo jau neminėsiu biggrin.gif (virtuvei gaminti MB įsigyjo tik kažkokio diametro frezų, kitkas jau buvo iš anksčiau pas jį prisikaupę); 3. jei turim tokį "baldininką", tai kodėl juo nepasinauduoti... biggrin.gif ???
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 04 22, 21:42)
Nežinau standartas ar ne. Mes darėm, nes mums žemesnis neišėjo. Po stalviršiu reikėjo kišti skalbyklę, nenorėjom jai stogo rauti, o ji dar ir biškiuką juda gręžiant, tad stalviršis pakilo iki tokio lygio.

Taip netikėtai atradote standartą kurį baldininkai n metų naudoja. smile.gif Juk ne Jūs pirmi pas ką virtuvėje skalbyklė. smile.gif Jei dar nesugalvojote, tai pasufleruosiu: virš skalbyklės prie stalviršio apačios prisukus juostelė iš plokštės, fasadų spalvos ( taip, kad briauna būtų į kambario pusę) bus gražiau. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 22 balandžio 2013 - 21:51
Nu va, Mindijos virtuvė bigsmile.gif
Pabraižyta nederinus su šeimininke, prašom kritikuot, kas Jin turėtų ką baldininkams atėjusiems pasakyt lotuliukas.gif
Spalvos - visiškas ekspromtas.
Išdėstymas - šiek tiek galvota, bet ne per daugiausia.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

4u.gif
Atsakyti
O kur negilus stalčiukas įrankiams biggrin.gif Irdar pasigedau stalčiuko prie kaitlentės visokiom mentelėm, samčiam ir kt.
Atsakyti
QUOTE(irisas @ 2013 04 23, 07:59)
O kur negilus stalčiukas įrankiams  biggrin.gif Irdar pasigedau stalčiuko prie kaitlentės visokiom mentelėm, samčiam ir kt.

Negilus stalčiukas gali būti už viršutinio plataus stalčiaus wink.gif Lygiai taip pat ir šalia kaitlentės iš kairės pusės gali būti tas paslėptas negilus stalčiukas rolleyes.gif
Iš tikrųjų, labai tingėjau trečias dureles daryti - padalinau perpus spintutę ir viskas hihihi.gif Nors tokiu paslėptu stalčiuku naudojuosi darbar - viskas puikiai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 23 balandžio 2013 - 07:32