Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo erkinio encefalito

QUOTE(Audrelija @ 2014 02 17, 23:49)
Sveikos

Gal uzmatet kur akciju skiepams?  ax.gif

keliu temute, mane irgi domina 4u.gif
Atsakyti
O sakote jau laikas skiepyti? blush2.gif
Atsakyti
pasiskiepinau siandien savo klinikoj 96lt mokejau.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2014 03 12, 11:44)
pasiskiepinau siandien savo klinikoj 96lt mokejau.

kada sekantis skiepas?

vis svarstau skiepyti vaika ar ne... visgi dar mazas, o vasara ant zolytes, pajzuri, miskeli mielai leisime laika..
Atsakyti
QUOTE(merselle @ 2014 03 13, 16:06)
kada sekantis skiepas?

vis svarstau skiepyti vaika ar ne... visgi dar mazas, o vasara ant zolytes, pajzuri, miskeli mielai leisime laika..

uz menesio. Man asmeniškai medikai rekomendavo neskiepyti vaikų, sako lengvai perserga. Dar žiūrėkite kuriam LT regione esate ir koks ten encefalito paplitimas.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2014 03 13, 17:23)
uz menesio. Man asmeniškai medikai rekomendavo neskiepyti vaikų, sako lengvai perserga. Dar žiūrėkite kuriam LT regione esate ir koks ten encefalito paplitimas.

Laimo liga gal ir taip, bet ar imanoma LENGVAI persigti erkiniu encifalitu?! g.gif
Atsakyti
QUOTE(-kitsune- @ 2014 03 13, 16:33)
Laimo liga gal ir taip, bet ar imanoma LENGVAI persigti erkiniu encifalitu?!  g.gif

Jūs manęs klausiate? Aš apie tai diskutavau su infektologais , daug skaičiau, tad turiu susidariusi savo nuomonę. Jeigu Jums atrodo kitaip - skiepinkite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-kitsune- @ 2014 03 13, 16:33)
Laimo liga gal ir taip, bet ar imanoma LENGVAI persigti erkiniu encifalitu?!  g.gif

Dažniausiai vaikai iki 7 metų perserga lengvai, o kartais ir net besimptome forma. Bet aišku būna išimčių, manau individualia nuo vaiko priklauso. Todėl jei jūsų vaikas neskiepytas, o jam jau buvo kada įsisiurbusi erkė, tai prieš vakcinuodama ištirčiau antikūnius, gal jau ir skiepų nebereikia, nes encefalitu persirgus imunitetas įgyjamas visam gyvenimui. Keista, kodėl vakcinas šiuo atveju apsaugo tik tris metus? Tiesa, vaikams po trijų vakcinos dozių imunitetas sakom susiformuoja penkeriems metams, o suaugusiems tik tris.
Atsakyti
Na pasipasakosiu aš apie savo EE vakciną.

Žodžiu kovo 12 d. gavau pirmą skiepą. Pora dienų viskas buvo gerai, o tada prasidėjo - didelis peties (ten kur skiepino) skausmas, didelis tos rankos sanariu skausmas, rankos silpnumas. Vakarais atrodo net užmimgt negalėjau, taip gele. Gėlė stipriai kokią savaitę, dabar apmažėjo. Bet vistiek man tą raumenį skaudena, pasuki - skauda, pakeli - skauda. Nera tai neisgyvenama, bet vistiek jauciasi. Ir pvz kai buna bendras nuovargis, man visada seniau skaudedavo kojas, o dabar skauda kojas ir ta vargse ranka, toks jausmas kad ji tiesiog silpna. Vyras turejo skiepintis kartu su manimi, bet suslogavo, o dabar pats matydamas mano kancias neina ir nesiskiepina doh.gif

Kadangi artėja mano antrasis skiepas šiek tiek neramu, ar galiu aš juo skiepintis. Ar tai yra normalu. Užklausiau apie tai infektologės ir gavau atsakymą - tokie reiškiniai gali būti, bet antrą skiepą atitolinčiau kol nemalonūs pojūčiai visiškai išnyks. Anotacijoj rašo, kad tarpas tarp pirmos ir antros vakcinos turi buti 1-3men, tai laiko kaip ir turiu.

Bet iš viso to viena mintis neduoda ramybės - na ok, aš suaugus, mastanti butybe, tai galiu ir atitolinti, galiu visai nesiskiepinti. bet kas paklausia tu mazu vaiku kaip jie jauciasi, ar jiem nieko neskauda, kai jie net skausmo iki 6m nesugeba lokalizuoti teisingai.
Atsakyti
Na, vaikai juk nėra besmegenės būtybės. Ir jei jaučia diskomfortą, skausmą - jį išreiškia tokia forma, kokia moka (net kūdikiai). Nebekalbu apie vyresnius. Tad bent jau įprasto elgesio pokyčius kiekvieni, neabejingi vaikui tėvai, pamatys.
O suaugusiems neatmestinos ir išankstinės nuostatos tikimybė, t.y. su kokiu įsitikinimu skiepijiesi/gydaisi. Jei psichologija būtų bereikšmė - nebūtų Placebo efekto.
Suaugę jau moka susitelkti į save, įsiklausyti į kiekvieną kūno pojūtį, ką darant, tie nemalonūs pojūčiai dar gali ir sustiprėti.
Jei skiepijatės su nenoru ir baime, tai verčiau ir nedaryt to, nes nervų sis-ma ir toliau darbuosis (lauksit simptomų ir bus simptomai). Gal tikrai atidėkit tą skiepą 4u.gif O jei skausmas nepraeis ir visai nesiskiepykite. Aišku, kad visiems skirtinga patirtis - ne visiems yra taip kaip jums, ir jums gal - ne kaip visiems. Tą rodos visi turi suprasti...

Vaikus skiepijau pernai - nė vienas nieko nejuto, išvis nebuvo jokios reakcijos į skiepą (tiesa, vakcina vaikiška). Sūnui buvo 4.5, dukrai 10.5 metų, tad jau apie savijautą tik duok pašnekėt. Kiekvienu menku nieku pasiskųs. O po dviejų skiepų nėsyk nė vienas nesiskundė niekuo. Nei tino, nei raudo, nei t-ra, nei skausmų.
Atsakyti
Esu visaip kaip pozityvi savo gyvenime ir visada stengiuosi nusiteikti tik teigiamai. nesu nei pries skiepus nei uz, esu uz logiska apgalvota skiepinima ir tiek. jau zinodama , kad teks skiepintis, visada galvojau tik viena mintim - viskas bus gerai, visiem viskas buna gerai bus ir man, tad nezinau ar placebui ta galima nurasyta. Nors interpretuoti galima visaip. Bet dabar tikrai negaliu numoti ranka i ta skausma, nors po durio niekas nei tino, nei raudo. Pats duris buvo visiskai neskausmingas.

O vaikus turiu minty mazutelius, na daznai juk normalu, kad vaikas po skiepo verkia. O ka tu zinai ko tas vaikas zurza, ar jam skauda skiepa, ar pilva, ar dantys dygsta. Cia vel kaip kas nores taip interpretuos.
Atsakyti
Kol skauda, tai skiepytis tikrai neverta schmoll.gif Skiepytis reikia ir galima tik sveikam. Ir jei artimoj aplinkoj kas serga, jei turit kontaktą - skiepą geriau atidėti.
Kartais įtakos turi ir konkreti vakcina. Pakeitus į kito gamintojo, jokių anksčiau patirtų r-jų gali nebūti.
Bet čia gyd. turi tą pasakyti 4u.gif
Aš asmeniškai skiepą atidėčiau ir vėliau rinkčiausi kitą vakciną (jei nuspręsčiau vakcinavimą tęsti). Visgi ne tas atvejis, kai l.svarbus rizikos ir naudos santykis, kad kentėti ar rizikuoti..būtų kokia pasiutligė apkandžiojus laukiniam gyvūnui, sakyčiau nesvarbu ką jaučiat.
O erkių juk galima ir labiau saugotis 4u.gif
Atsakyti