Reik ignalinon kraustytis, ten matyt del atomines encefalito atveju ner
http://www.sakiaivsb...rkes/?read=4270
QUOTE(Yunica @ 2013 06 08, 06:10)
Jauciu jog mano mama apsikrete nuo ozku kurias pati ir augina (daktaras apziuros metu nerado jokios erkes ikandimo zymes ) .
Tai dažniausias būdas apsikrėsti encefalitu. Gerkite tik pasterizuotą pieną
QUOTE(Yunica @ 2013 06 08, 06:10)
Aciu Jums Is tiesu skiepintis nesinoretu ,nes perskaiciau jog yra galimybe susirgti ir poskiepiniu encifalitu .Teks konsultuotis su gydytoja , ir pasverti visus taip ir ne
Kaip nors apseikite be skiepų šią vasarą. Negerkite to ožkos pieno, šienaukite žolę aplink namus, šviesiai renkitės (kad lengviau pastebėtumėt juodą erkę), naudokite purškalus nuo erkių. Girdėjau, kad yra ir specialios apyrankės saugančios nuo erkių, taip pat ir vaikams. Yra specialūs antkakliai šunims ir katėms, saugantys nuo erkių, nes dažnai ir naminiai gyvūnai iš miško ar pievų parsineša erkių ir perduoda žmonėms.
Laba diena. Gal kas galit pasakyti, kiek laiko galima nukelti skiepą? Reikia skiepytis antrą kartą (pirmas skiepas prieš mėnesį) , bet yra bronchitas ir šeimos gydytoja sako, kad porai savaičių skiepą nulelti. Taip laukiant , ar nenueis niekais pirma dozė?
QUOTE(rasų lanka @ 2013 07 30, 16:44)
Laba diena. Gal kas galit pasakyti, kiek laiko galima nukelti skiepą? Reikia skiepytis antrą kartą (pirmas skiepas prieš mėnesį) , bet yra bronchitas ir šeimos gydytoja sako, kad porai savaičių skiepą nulelti. Taip laukiant , ar nenueis niekais pirma dozė?
Gydytoja sako,gydytoja žino.Nenueis,bet kokiu atveju skiepyti sergančio vaiko jokiu būdu NEGALIMA.
sveiki, per kiek laiko po skiepu atsiranda imunitetas?
QUOTE(julijandra. @ 2013 08 14, 01:51)
sveiki, per kiek laiko po skiepu atsiranda imunitetas?
Po antro skiepo, t.y. po menesio, arba darant pagreitinta schema po 2 arba 3 savaiciu ( priklauso nuo vakcinos).
Vakar pasiskiepijom Endemike (vakcinacija praejus metams). Tai siuo metu pas juos labai geros kainos - skiepas vaikui kainavo 59 Lt. Kiek kainuotu suagusiam neklausiau, o ir puslapyje niekur nemciau, kad butu parasyta akcija - skiepai po 59 Lt. Tai jei kam aktualu - naudokites proga. Beje, jie turi vaikiskas Encepur vaikcinas - siomis galima skiepyti pagreitinta schema po erkes issisegimo. Su Ticovac sake taip negalima.
As vis stebiuosi endemiku, kaip jie parodymus keicia. Pries menesi man isisege erke, norjeom pasiskiepyti, bet paaskino , kad vakcinos kuria galima skiepti po isisisegimo (Encepur) suaugusiems neturi. Ok. Bet pabreze, kad tik ja galima skiepytis post factum. Vaikiskas encepur turi (pries pora savaiciu skiepijom vaika). Dabar drauges vaikui isisege erke, paskambino i endemika del skiepijimo po isisegimo ir zinot ka jai pasake - kad po isisegimo negalima skiepyti jokiom vakcinom! Kuo toliau tuo labiau jie man patinka, tik nesuprantu, ar pas juos skirtingi gydytojai laikosi skirtinos nuomones, ar cia imones politika keiciasi kas kelias savaites....
Endemikas ir man labai nepatinka. Rugpjucio menesi isisege man erke, po dvieju savaiciu pakilo temperatura. Pradejau skaitineti, skambineti, nes uz poros dienu turejau isvykti is Lietuvos, galvojau gal kas koki tyrima padarytu ar ka, maza kas. Paskambinau i endemika - taip sako ateikit, padarysim tyrima per 5 darbo dienas bus atsakymas. Paskambinau i nacionaline laboratorija, o ten paaiskino - baikit jus sako, jokio tyrimo veiksmingo po 2sav nera, laukite ir bus aisku sergat ar ne.
QUOTE(Forgete @ 2013 09 26, 12:15)
Endemikas ir man labai nepatinka. Rugpjucio menesi isisege man erke, po dvieju savaiciu pakilo temperatura. Pradejau skaitineti, skambineti, nes uz poros dienu turejau isvykti is Lietuvos, galvojau gal kas koki tyrima padarytu ar ka, maza kas. Paskambinau i endemika - taip sako ateikit, padarysim tyrima per 5 darbo dienas bus atsakymas. Paskambinau i nacionaline laboratorija, o ten paaiskino - baikit jus sako, jokio tyrimo veiksmingo po 2sav nera, laukite ir bus aisku sergat ar ne.
pries metus drauges vyrui po 2 savaiciu po isissegimo endemikas neme kraujo, sake kad nieko neparodys. Toks ispudis, kad jei skambinsi kasdien, tai vis nauja atsakyma i ta pati klausima gausi
Sveikos
Gal uzmatet kur akciju skiepams?
Gal uzmatet kur akciju skiepams?