Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai nuo erkinio encefalito

QUOTE(Reanima @ 2013 05 22, 22:03)
Jau manau geriau paraudimas rankos nuo skiepo, nei encefalitas.

O kad tik paraudimas būtų ta neigiama reakcija į vakciną.
Atsakyti
Nenoriu toliau veltis į šią klampią diskusiją, nes visos čia tiki tik savo tiesa ir nenori klausytis. Tik noriu pasakyti, kad ne visi tie kas saldžiausiai gieda, išmano daugiausiai. Aišku tėvus galima suprasti, atsiranda nepasitikėjimas, kai net gydytojai pradeda šnekėti priešingai. Iš viso galima susipainioti. Aš galbūt irgi pradėčiau abejoti, jeigu būčiau Jūsų situacijoje, ypač jei įtarčiau savo vaikui vakcinos nepageidaujamą poveikį. Buvau šoke, kai pamačiau, kad netgi infekcinėje ligoninėje atsiranda tokių gydytojų, keliančių sumaištį pacientų galvose skiepų tema. Jeigu jau negalima pasitikėti infekcionistais, tai kuo tada pasitikėti?
Tik tikrai kyla abejonių kaip gyd. pavardė atsirado prie tų straipsnių apie EE, jeigu ji sau leidžia šnekėti priešingus dalykus medicinai. Jei paklaustumėte kitų to straipsnio autorių prof. Mickienės ar Vėlyvytės, garantuoju, kad jos tikrai pasisakytų už skiepijimą. Bet čia jau kita tema...
Atsakyti
QUOTE(Reanima @ 2013 05 23, 16:49)
Nenoriu toliau veltis į šią klampią diskusiją, nes visos čia tiki tik savo tiesa ir nenori klausytis. Tik noriu pasakyti, kad ne visi tie kas saldžiausiai gieda, išmano daugiausiai. Aišku tėvus galima suprasti, atsiranda nepasitikėjimas, kai net gydytojai pradeda šnekėti priešingai. Iš viso galima susipainioti. Aš galbūt irgi pradėčiau abejoti, jeigu būčiau Jūsų situacijoje, ypač jei įtarčiau savo vaikui vakcinos nepageidaujamą poveikį. Buvau šoke, kai pamačiau, kad netgi infekcinėje ligoninėje atsiranda tokių gydytojų, keliančių sumaištį pacientų galvose skiepų tema. Jeigu jau negalima pasitikėti infekcionistais, tai kuo tada pasitikėti?
Tik tikrai kyla abejonių kaip gyd. pavardė atsirado prie tų straipsnių apie EE, jeigu ji sau leidžia šnekėti priešingus dalykus medicinai. Jei paklaustumėte kitų to straipsnio autorių prof. Mickienės ar Vėlyvytės, garantuoju, kad jos tikrai pasisakytų už skiepijimą. Bet čia jau kita tema...

Taigi niekas ir nesako, kad gydytoja Radvilavičienė liepia nesiskiepint. Ji tik sako - vaikai serga lengviau nei suaugusieji. Išvadas darome patys.

Praeitą vasarą gulėjom infekcinėj su mononukleoze. dabar neatsimenu palatos gydytojos pavardės, bet kadangi mano vaikas buvo tuo metu niekuo neskiepintas su ja turėjau nemažai diskusijų skiepų klausimu. Apie EE ji sakė, kad pati skiepinasi, bet taip pat rekomendavo pasižiūrėti žemėlapį kuriuose LT regionuose paplitę EE infekuotos erkės. Minėjo, kad dzūkijoj tokių erkių nerandama, va Kaune, aplink Kauną (soduose) EE židiniai patys didžiausi Lietuvoje.
Atsakyti
Iš tiesų mačiau ir aš tą žemėlapį, tai Kauno rajone didžiausias paplitimas. Dar į pajūrio pusę nemažai užkrėstų erkių. Taip pat reikėtų įvertinti ar iš viso turėsite kontaktą su erkėmis, jei neplanuojate keliauti po miškus ir žolynus, o daugiau būsite namie, tai gal ir nereikia skiepytis. Nors būna gi ir miesto parkuose ir prie daugiabučių namų žolynuose tų erkių prisigaudo.
Vyresniems žmonėms dažnai jau būna ne kartą tos erkės įkandusios, tai būtų visai naudinga išsitirti antikūnių kiekį kraujyje prieš EE. Galbūt jau esate natūraliai pasiskiepiję (gavote užkratą nuo erkės, bet liga nepasireiškė). Be to antikūnių tyrimas kainuoja pigiau nei pats skiepas.
Atsakyti
QUOTE(Reanima @ 2013 05 23, 17:43)
Iš tiesų mačiau ir aš tą žemėlapį, tai Kauno rajone didžiausias paplitimas. Dar į pajūrio pusę nemažai užkrėstų erkių. Taip pat reikėtų įvertinti ar iš viso turėsite kontaktą su erkėmis, jei neplanuojate keliauti po miškus ir žolynus, o daugiau būsite namie, tai gal ir nereikia skiepytis. Nors būna gi ir miesto parkuose ir prie daugiabučių namų žolynuose tų erkių prisigaudo.
Vyresniems žmonėms dažnai jau būna ne kartą tos erkės įkandusios, tai būtų visai naudinga išsitirti antikūnių kiekį kraujyje prieš EE. Galbūt jau esate natūraliai pasiskiepiję (gavote užkratą nuo erkės, bet liga nepasireiškė). Be to antikūnių tyrimas kainuoja pigiau nei pats skiepas.

Aciu uz informacija, kaip tik ir kaupiuosi antikuniu tyrimui, nes vaikystej nemazai erkiu turejau.
Atsakyti
Hm, na nezinau ant kiek lengviau vaikai perserga doh.gif Tas gydytuojas infektologas atrodo piktybiskai pataria neskiepyti, kad daugiau darbo turetu doh.gif Specialiai dar karta isnarsiau interneta. EE yra labai rimta liga. Jos virusas paveikia Centrine ir pereferine NS. Yra 4 EE formos. Vienos yra lengvesnes ir dazniau pasitaiko vaikams, kitos sunkesnes ir dazniau buna suaugusiems. Bet nekalbama, kad galima lengvai persirgti. O kad ikandus EE erkei is viso ligos tekme galima nepastebeti, tai cia jau grina nesamone doh.gif Be to vaiku hemocefalinis smegenu barjeras yra silpnesnis, negu suaugusiuju. Kalbeti, kad virusas nepateks i smegenys ir nesukels ju uzdegimo, nesamone!
Juk perserga vaikai Vejarupiais ar kitomis virusinemis ligomis. Vieniems ligos forma buna lengvesne, kitiems sunkesne, bet mes ta liga pastebime.

Geriau jau pinigelius investuokite ne i Antikuniu analize, o i skiepa!

Irgi vis masciau ar skiepyti vaika nuo EE, bet paskaicius dar karta apie liga, pasibaisejau. Be to vaikai dazniau laksto per zole, krumus ir yra zemesnio ugio, turi plonesne oda, tad ir tikimybe pagauti erke dideja. Na nerizikuociau as, ypac jei vaikas vaziuoja i kaima, buna sode, gyvena nuosavame name salia pievos ar misko, vaziuoja i stovykla....
Pasekmes tikrai tukstanti kartu tragiskesnes, negi skiepas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2013 05 21, 19:37)
Na va, aš šiandien dar iš vieno patikimo gydytojo gavau patvirtinimą , kad jokiais būdais neskiepinti vaikų. Vaikai serga labai lengvai, arba visai neserga. O sau reikės pasidomėti antikūnių tyrimu. Nes vaikystėj tikrai nemažai erkių turėjau, gal jau turiu imunitetą.

O man patiko šis straipsnis
http://www.delfi.lt/...s.d?id=61303061
Savo vaiką paskiepijau ir pritariu straipsnyje išsakytai nuomonei, kad tikrąjį šios ligos rimtumą ir išliekamuosius reikškinius įvertinti yra sunku. Jei vaikas tik pakarrščiavo, dar nereiškia, kad jis persirgo lengvai. Virusas pažeidžia nugaros ir galvos smegenis, kokią tai vaikui turės įtaką ateityje, pasakyti l. sunku.
Atsakyti
QUOTE(Gabriete @ 2013 05 29, 08:10)
Jei vaikas tik pakarrščiavo, dar nereiškia, kad jis persirgo lengvai... kokią tai vaikui turės įtaką ateityje, pasakyti l. sunku.

Šią citatą galima laisvai pritaikyti ir vakcinos komplikacijom, jei vaikas tik pakarščiuoja dar nereiškia, kad jo organizme neįvyko negrįžtamų žalingų jo sveikatai procesų, ir kuo tas vakcinavimas atsilieps jam kad ir po 20 metų.
Atsakyti
Šiemet paskiepijau (Encepur vakcina) abu vaikus (4 ir 10 m), praktiškai jokios r-jos į skiepą nebuvo - jokios t-ros, jokio skausmo ir pan. (nedidelis paraudimas dūrio vietoje pirmas 2 dienas). Skiepijam įprasta schema.

Aišku erkių vis vien reiks vengti (dėl Laimo ligos), bet bent jau bus imunitetas prieš encefalitą. ax.gif
Mano vienas vaikas jau sirgęs infekcija, kuri palietė būtent smegenis, žinau ką tai reiškia...
Neurologas buvo tik už skiepus prieš EE, nes pvz. vaikai sirgę rimta neuroinfekcija lieka imlesni sukėlėjams, kurie kerta per nervų sis-mą/smegenis
Atsakyti
Netycia suradau - Lietuvos drauimas nemokamai draudzia nuo erkiu sukeliamu ligu:
http://www.ld.lt/ind...liamu_ligu/4095
Atsakyti
Rasma, aš šalutinius reiškinius pajutau tik po 4 vakcinos, t.y. kai po trecios vakcinos praejo 3 metai atlikau revakcinaciją. Po jos praėjo jau kokie 4 metai, bet vis dar momentais durio vietoje jaučiu keistą skausmą , tarsi būtų tik ką paskiepiję, nuo dūrio vietos skausmas eina per visą ranką link plaštakos. Kartais net ranką pakelt būna sunku. Kažkaip sustojau ir nebesiskiepiju.
Atsakyti
na va pasidariau antikunius - visgi nesu prasirgus. ech o taip tikejausi. Dabar reik mastyti skiepintis ar ne.
Atsakyti