QUOTE(kkrysty @ 2013 05 14, 17:39)
Man pernai sakė, kad tik tada, kai temperatūra pakilusi yra prasmė tirti. Na, jie mėgsta keisti nuomonę - prieš 2 metus ragino kuo greičiau po įkandimo skiepyti (ne imunoglobulinu, o tikru skiepu), dabar tarp eilučių galima suprasti, kad tai gali pakenkti.. Na, jei kada nors bus poreikis imti kraują iš venos, prie to pačio pasiaiškinsiu ir šitą reikalą. Tik labai sunku su Endemiku aiškintis - jie mato tik banknotus. Sakau, gal kas susidūrė? Kad ant to pačio grėblio neužlipčiau..
Pries kelis metus jie aiskino, kad tas pirmas kraujo paemimas gali buti kaip atspirties taskas, jei uz keliu metu vel isisiurbs, tai gales lyginti su tuo paciu pirmuoju tyrimu. Santariskes, beje, irgi siulo imti krauja bet po 2 ar 3 savaiciu praejus ikandimui.
Na, kiekvienas tiki tuo, kuo nori tikėti.. Mano atveju tai ne "kas nors vienas", o tik jis konkrečiai, todėl negaliu nurašyti atsitiktinumui. Linkiu, kad jums tai būtų atsitiktinumas.. Be man neįsivaizduojamos chemijos vienas iš variantų yra tai, kad kažkur girdėjau, kad bananų mėgėjai patinka erkėms, o jo pagrindinis maistas iki šių naujų metų buvo bananai. Bet kelis menesius nevalgius šiemet jau įsisegė, tai ir nžn.
Del bananu pirmakart girdziu
KAzin, kaip su sunim - budavo, kad suo kas savaite po kokias 5 atsinesdavo, o jis bananu neragaves....
O įdomu, ar yra atvejų, kad vaikai nuo ERKINIO encefalito neatsigauna? Gal kur teko užmatyti? Man neteko skaityti.
Tai kad apskritai tokios oficialios statistikos nemaciau - kiek zmoniu susirgo ir kiek is ju neatsigavo. Na kiek susirgo dar buna pasakoma, bet toliau jau infos neber.
Nebent endemikas ka pasakys, bet jo informacija kaip zinia nelabai galima pasitiketi. Tas pat su tais visais zemelapiais - kur yra uzkreciamos erkes ir kokie plotai - neseniai pazistama sake, kad bande dometis tuo, tai issiaiskino, kad realius tokius zemelapius gali sudaryti tik entomologai is kazkurios institucijos, o siems tokio uzsakymo niekas niekad nebuvo pateikes.
Kad netaptų daržove bijau kiekvieną dieną, nes padariau didelę klaidą - skiepijau nuo šito komplekto - kokliušo, stabligės, poliamelito ir difterijos.
Tai jei jau paskiepijot ir jokiu salutiniu reiskiniu nera - tai ko jau bijoti?...