QUOTE(Klepesova @ 2015 03 06, 13:10)
kita baisesnė liga- laimo liga- nuo jos skiepų nėra.
Laimo liga bent jau gydymą (antibais) turi. EE gydymas gi tik simptomų malšinimas ir tikėjimasis, kad organizmas išsikapstys pats.
Encefalitas (dažnis nežinomas) (nuo ko skiepiji tuo ir susergi)
Visiškai logiška. Nes kaip manot, kas tame skiepe yra, jei ne išgryninta mažytė tos pačios ligos sukėlėjo dozė? Pati tai minit. Praktiškai visuose (ar bent jau daugelyje) skiepuose būna kaip tik tos ligos, nuo kurios skiepijama mažytė "nukenksminta" jos sukėlėjo dozė, su kuria organizmas geba susitvarkyti. Kaip tik todėl, kai organizman patenka "neišgrynintas" sukėlėjas, organizmas jį jau atpažįsta ir geba jam pasipriešinti. Tiek, kad arba nesusergi arba persergi bent jau gerokai lengvesne forma. Toks iš esmės yra daugelio skiepų veikimo principas.
toliau ydomiau: Apsauginis imuninis atsakas gali
nesusidaryti asmenims, kurie gydomi imuninę sistemą slopinančiais vaistais ar asmenims, kurių imuninė sistema nusilpusi.
Jums tikrai keista, kad žmonėms, kuriems
slopinama autoimuninė sistema, gali nesusidaryti imunitetas?
Tie žmonės, kad tokie medikamentai taikomi, manau apie tai visai neblogai nusimano. Nes žinote, kada slopinama autoimuninė sistema? Ogi pvz. žmonėms po organų transplantacijų. Ir kieno imuninė sistema laikoma nusilpusia? Čia gi neina kalba apie atvejus - "oi pavasaris, vitaminų trūksta, imunitetas nusilpo". Čia išties eina apie labai sunkius, pvz. labai sunkaus gydymo nualintus organizmus...
Beje, kaip jau kažkas minėjo ee antikūnius įmanoma išsitirti.
MOterys- ypač MAMOS- pasakysiu tiek- NIEKAD NIEKAD netikėkit reklamomis- VISAD absoliučiai VISAD skaitykite informacijos lapelį- žodžiai pvz nėščiosioms poveikis nežinomas- tai nereiškia kad jo nėra- tai reiškia kad niekas netyrė ir jei jums bus reiškiasi vat jūsų atvejį ir įrašys....
tai tiek...
Aš tai pasakysiu ne iš reklamų, o iš savo asmeninės patirties. Teko "laimė" sirgti ee. Pasigavau mažytę, nekaltutėj vietoj, su nupjauta žolyte... Laimei esu tas laimingas atvejis, kuris laikomas - "pasveiko". Tačiau, kai gulėjau ligoninėje, nebesugebėdama dėl baisinio purtymosi net sutikimo dėl tyrimo pasirašyti, kai galvos pasukimas atrodė toks, kad tave visą meta iš lovos, kai vos ne vos atsiboginus iki ligoninės pusvalandžio bėgy dėl visiško koordinacijos praradimo nebegalėjau paeiti, o paskui "atsigavus" dar ilgai buvau mėtoma, kol iki eilinio wc nueidavau, tikrai ne kartą buvo atėjus mintis, kurių galų, skiepijant vaikus, neužteko proto pasiskiepyt pačiai. Ir mintys lindo įvairios - pvz. apie tai kokia išeisiu ir ar išvis galėsiu pilnavertiškai vaikais pasirūpinti. Taip, mano atvejis baigėsi laimingai (na sakykim su nedideliais liekamaisiais). Ar organizmas sugebėjo pasipriešinti, ar gausybės palaikančių maldos padėjo, ar ir viena ir kita. Tuo pat metu kai iš ligoninės išleidinėjo mane, kartu išleido ir moterį dėl tos pačios ligos savo artimųjų nebepažįstančios. Visiškai neįgalią. Iki ligos teko susidurti su dėl ee neįgalumą turinčia jauna mergaite. Tiesa, kiek teko kalbėti su infekcioniste, tikrai yra tikimybė, kad mažas vaikas persirgs nesunkiai ir natūraliai įgis imunitetą ir kad ji ypatingai mažiukams (tik nebepasakysiu iki kokio amžiaus) nepuola rekomenduoti. Bet žinot, labai lengva pamokslauti ir gąsdinti skiepų baubais tol, kol pats ar tau artimas žmogus nesusiduria su šita liga visu grožiu. Iki mano ligos buvo skiepijami tik mūsų vaikai. Po jos be jokių kalbų skiepijasi ir vyras, ir net vyro brolis... Nes jie matė kaip tai atrodo. Negali, žinoma, savo patirties ir pasirinkimų kitiems primesti. Bet kai susiduri su ta ligos forma, kuri labai akivaizdžiai rodo savo iššieptus dantis, žinot... rizika skiepų lapelyje ir rizika susirgus visai kitaip sveriasi. Ypač įvertinus procentus. Skiepų - plius minus 1 procentas nepageidaujmo poveiko, ligos atveju vien mirštatmumas 0,5-4 %, trečdalis atvejų nepasveiksta ar nevisiškai pasveiksta ir t.t. Aišku, galima rėkaut, kad tai skiepų pramonės sufabrikuoti skaičiai, bet sorry, savo kailiu patyriau ką tai reiškia ir nė vienam savo šeimos nariui to nelinkiu. O štai nuo skiepų nė vienam nieko bent iš tolo panašaus nebuvo.