QUOTE(MildukasK @ 2014 01 21, 00:39)
oj, as ir blogai jauciuosi, kai iki tokiu rekimu daeina.. bet kartais man paciai buna stogas paciuozes, tai negaliu jos raminti, nenoriu.. kartais buna principo reiklas, kad jei reikia, tai reikia.. nu, kartais pagailiu ir bandau raminti.. sunki cia tema su tuo rekimu tokiu.. kiek galima leisti? kur ta ju vaidyba siekiant demesio, o kur jau nusileist paciai ir paguost vaika?
Dovile tai buna - pas mamyte, mamyte paimk, mamyte pamyluok.. ciut kas ir pamyluok.. plaunu indus ar aunu batus, ji - pamyluok.. nu, atrodo gi nuosirdus prasymas, bet kai ant kiekvieno kampo.. arba sedziu ja apsikabimus, ji - paimk paimk! sakau, gi laikau ant keliu.. ne, vistiek zyzia paimk mane ar pamyluok. Uff.. kaip dar?
arba va pasakojau, kad praustis su teciu, o ji saukia, kad mamyte nupraus.. sian rengiu ja, tai ji man bega ir rekia, kad tetukas rengs! nu ple! sakau, apsispresk.. tai tau vienas negerai, tai kitas.. kas rengia tas rengia, kas prausia tas prausia.. kartais gi ne abu is karto gali..
Dovile tai buna - pas mamyte, mamyte paimk, mamyte pamyluok.. ciut kas ir pamyluok.. plaunu indus ar aunu batus, ji - pamyluok.. nu, atrodo gi nuosirdus prasymas, bet kai ant kiekvieno kampo.. arba sedziu ja apsikabimus, ji - paimk paimk! sakau, gi laikau ant keliu.. ne, vistiek zyzia paimk mane ar pamyluok. Uff.. kaip dar?
arba va pasakojau, kad praustis su teciu, o ji saukia, kad mamyte nupraus.. sian rengiu ja, tai ji man bega ir rekia, kad tetukas rengs! nu ple! sakau, apsispresk.. tai tau vienas negerai, tai kitas.. kas rengia tas rengia, kas prausia tas prausia.. kartais gi ne abu is karto gali..
Aš saviškei visai neleidžiu rėkti. Vienetiniai atvejai, kai būna be pietų miego ir vakarais pati nebežino, ko nori, bet ji ir nurimsta greit. Dažniausiai mėginu nukrepti mintis kita linkme ar pasiūlyti kokią veiklą. Ji pas mane irgi rankinukė, nuo tada, kai išmoko šliaužioti nesu viena tualete buvusi. bet jau taip įpratau - viską be išimties darom kartu ir visame kame ji man padeda.
Gimus broliui tapo zyzlesnė ir nuolat prašosi ant rankų, tai užiminėju kaip tik išmanau, užkalbinėju dantį iki negalėjimo. Panašu, jau pamažu praeina. Aš visą tai nurašau ne tiek kad "sunkus" vaikas, o brolio gimimui, nors pavydo nejaučia, tačiau vis dėlto ir jai reikia prisitaikyti prie naujo šeimos nario ir pasikeitusio dėmesio kiekio...
o šiaip viską stengiamės spręsti principu: "Jei tu, tai aš..." Pvz. lauke, sakau: jei neisi pati ir nori ant rankų, tai tada turėsim eiti namo, nes mama negali tavęs dabar paimti, jos rankos užimtos. Ir visada pasirenka tai, kas jai naudingiau, nes supranta, kad atsakomybė perkeliama jai. Tik, aišku, jei pasirinktų ant rankų, tektų savo "grasinimą" įgyvendinti, dėl to visada reikia žadėti tik tai, ką gali padaryti... Žodžiu, stengiamės išvengti bereikalingų verkimų... Ji pas mane ir taip pajautrintas vaikas, tai tokie variantai, kaip užsidarymas kitame kambaryje mums nekaži kaip suveiktų...
O šiaip galima nueiti pas vaikų psichologą, jis padeda tiek vaikam, tiek ypatingai tėvam. Ir pati galvoju jį aplankyti, vien tam, kad žinočiau kaip elgtis su savo jautruole.