Įkraunama...
Įkraunama...

2011 lapkritinukai

Pritariu Alatėjai. Aš kai praeitais metais Noemi į lopšelį vedžiau, dvi savaitės buvo nustatytos pratinimuisi. Pirmą dieną pasėdėjome vieną valandą abi kartu, antrą dieną irgi, tik 10 min prieš galą aš išėjau atsisveikinusi ir pasakiusi, kad greitai ateisiu pasiimti, trečią dieną vaikas jau pusvalandį su manimi buvo, pusvalandį be manęs, ir kiekvieną dieną taip ilginome tą laiką, praleistą be mamos. O kadangi manoji jokių problemų neturėjo be manęs buti, antrą savaitę aš ją jau iš pradžių dviems valandoms, paskiau iki pietų keturioms valandoms vieną palikdavau. Tik trečią savaitę vaikas viena 7,5 val išbūdavo lopšely.
O atsisveikinti kaip tik visada reikia, pabučiuoti, pamojuoti, pasakyti, kad po pietų ar kada ateisi pasiimti ir t.t. Mano pupa man dar pro langą mojuodavo juokdamasi, o aš beveik verkdama biggrin.gif Man sunkiau buvo ją palikti nei jai mane biggrin.gif

Mes su pupa nuo kitos savaitės šuniuką mažą jorkšyriukę prižiūrėsime dienomis, kol jos šeimininkė dirbs. Smagu bus namie wub.gif Susipažinome šiandien, tokia mažytė šuniukė, bet jau balsiukas mirksiukas.gif Man fainiai, ir užsidirbsiu truputį papildomai ir vaikui fainiai bus, myli ji labai šuniukus.
Atsakyti
QUOTE(samantila @ 2013 09 03, 00:15)
na mamytę 1,5val juk labai mažai nė nemirktelsi kaip reiks jau pasiimti ir nemanyk kad verks gal visai liuks bus , juk mums mamoms dar labiau širdį skaud ir nuridenam ašarą nei mūsų pipirai  wub.gif 

visgi manau pirmam kartui per ilgai tiek palikti.. Durna esu, kad negrizau bent po 30 min pasiimti.. Nu bet yra kaip yra.. Reik dabar galvot kaip toliau su tuo darzu daryt g.gif

QUOTE(gustika @ 2013 09 03, 00:35)
Kad net jei aukletojos nenori,kad mama liktu pabut su vaiku,jos vis vien lieka su juo.
Is esmes juk taip-vaikui keicias gyvenimas is pagrindu,ir sast-viena diena palieka ji viena be mamos,koks stresas verysad.gif Geriau palengvele adaptuotis vaikui.

Milduk,rasei,kad maistas ne koks.O ar valge Dovile ta desrigali su kose? g.gif

butent.. turi vaikui viska ramiai pasakyti, kad iseini, bet grisi, kada grisi.. o mane sian taip skubino iseiti ir dar neatsisveikinus, tipo kol zaidzia ir nemato, kad as vos spejau jai pamojuoti ir pasakyti, kad iseinu... Burbuliavo, kad kam cia atsisveikinti, susigraudins tik.. Pfff.. Nu bet maniske zaide, tai nelabai matyt ir sureagavo, kad isejau.. Tik kazi kada po to susiprato ir kaip elgesi? Aukletojos nieko nepapasakojo! Tipo verke ir tiek.. o kiek ir del ko, tai nesake.
Kvailai cia sian gavosi, pikta ant aukletoju, bet ir ant saves, kad ju paklausiau.
Nesinori nuo pirmos dienos su jom pyktis, bet nzn, jei nesutaps musu poziuriai, tai gal ne nevesiu Doviles i darzeli.. Nes tada ant saves bus pikta, kad vedu ja ten, kur man paciai nepatinka..
sako, ozuotas mano vaikas, islepinta labai.. Bet nepasake del ko ir kodel? as zinau, kad ji sunkaus charakterio, bet namie susitvarkom.. Tiesiog reik moketi elgtis su vaiku. kai reikia nukalbinti, kai reikia subarti..

o del maisto, tai valge Dovile tos desreles.. jai matyt dzin is ko ji ten biggrin.gif Bulviu koses nelabai, o morku/kopustu salotoms pasake - neskanu biggrin.gif
kazi kas sian buvo pietums? nepapasakojo.. ne nepasake, kiek suvalge.. tipo - nu supraskit kaip valge.. Nes maciau, kaip maniske isejo verkdama ir saukdama mama i ta valgykla..
ai, blogai jauciuosi ja taip ilgai ten palikusi.. pati gi galvojau visai kitaip, o cia tu aukletoju paklausiau.. verysad.gif
QUOTE(Alatėja_ @ 2013 09 03, 11:49)
tai kad kaip tik sakoma, kad negalima vaikui nepastebint dingti... kaip tik streso daugiau, kad čia mama buvo, o čia jau nebėr... kaip tik reikia atsisveikint, atsibučiuot ir susitart, kad, pvz, po pavalgymo ateisi pasiimt ar pan., bet ne taip dingt, kai vaikas nemato

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(GreenBubble @ 2013 09 03, 08:19)
Gal nuorodą išsisaugojai, ar išsikopinai?  4u.gif Pasidalink  mirksiukas.gif


Prasau 4u.gif Tikiuos,nepapulsiu nemalonen,kad nukopinau is ju temutes blush2.gif
Parašysiu valandas, gal kam pravers: perkrausčiau visus stalčius ir radau popierinį variantą, kaip pratinome vyresniukę, auklėtojos patarimu. Dabar irgi pasivadovausiu šitu senu aprašu:
ADAPTACIJA
1 diena 9.30-11.30
2 diena 9.30-11.30
3 diena 8.30- 10.30
4 diena 8.30- 10.30
5 diena 10- 12
6 diena 10- 12
7 diena 8.30- 12.30
8 diena 8.30- 12.30
Čia galioja tik mažiukams, lopšelinukams. Su darželinukais nesuteikiama galimybė sėdėti po tiek ilgai, o ir nėra reikalo.

Po aštuntos dienos reiktų ateiti 8.30 ar 9, pabūti kol vaikutis papusryčiauja ir po gero pusvalandžio išeiti.
Būtų idealu, jei auklėtojos neskubintų ir leistų va taip savaitę ar net beveik dvi nepalikinėti mažiuko, o leisti pabūti su juo, kol pažins aplinką, apsipras, na bent jau 5 dienas, jei ne 8...
O suskirstymas po 2 val. tam, kad nepevargtų, kas, kad gali atrodyti, jog labai linksma ir smagu.

QUOTE(MildukasK @ 2013 09 03, 13:24)

Aukletojos nieko nepapasakojo! Tipo verke ir tiek.. o kiek ir del ko, tai nesake.
Kvailai cia sian gavosi, pikta ant aukletoju, bet ir ant saves, kad ju paklausiau.
Nesinori nuo pirmos dienos su jom pyktis, bet nzn, jei nesutaps musu poziuriai, tai gal ne nevesiu Doviles i darzeli.. Nes tada ant saves bus pikta, kad vedu ja ten, kur man paciai nepatinka..
sako, ozuotas mano vaikas, islepinta labai.. Bet nepasake del ko ir kodel? as zinau, kad ji sunkaus charakterio, bet namie susitvarkom.. Tiesiog reik moketi elgtis su vaiku. kai reikia nukalbinti, kai reikia subarti..


ai, blogai jauciuosi ja taip ilgai ten palikusi.. pati gi galvojau visai kitaip, o cia tu aukletoju paklausiau..
verysad.gif


Oj,Milduk,as nors dar nevedu saviskes,bet kaip tave suprantu verysad.gif
Gal tu bandyk su aukletoja pasikalbeti,juk mergaite dar maziuke visai,dar 2m net nera,pripratus prie namu,mamos.Viskas jai nauja,sunku priprast.
Pyktis,aisku,nesinori ir nereikia su tom babcem,visgi darzas deficitas siais laikais,bet is kitos puses,vaiko GEROVE yra no.1
Koks jusu darzelis,ty. kaip vadinas?

As ryt savaja vesiu valandelei,pazyma nunesim,apsiziuresim.
Atsakyti
Milduk,ar ejot siand darzelin?kaip sekes jums?

kaip kitu mamu vaikiukam sekas pritapt darzely?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Šiandien auklėtoja sakė, kad mažoji jaučiasi gerai darželyje, Mama aišku džiaugiasi, matysim, kaip seksis vėliau smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gustika @ 2013 09 03, 14:14)
Oj,Milduk,as nors dar nevedu saviskes,bet kaip tave suprantu verysad.gif
Gal tu bandyk su aukletoja pasikalbeti,juk mergaite dar maziuke visai,dar 2m net nera,pripratus prie namu,mamos.Viskas jai nauja,sunku priprast.
Pyktis,aisku,nesinori ir nereikia su tom babcem,visgi darzas deficitas siais laikais,bet is kitos puses,vaiko GEROVE yra no.1
Koks jusu darzelis,ty. kaip vadinas?

As ryt savaja vesiu valandelei,pazyma nunesim,apsiziuresim.

gustika, vesi ir tu saviske i darzeli?? ne nuo 3 m planavai? g.gif

tas grafikas, kur imetei ir man normaliai priimtinas, visur taip raso, kad bent kelias dienas pabuti su vaiku grupeje, susipazinti su aukletojom, susidraugauti ir pan.. Net pas mus taip rase rekomendacijose, o cia matai kaip gavosi.. Aisku, tu vaiku, kuriems jau virs 2 m, mamos matyt labai i darbus grizt skubejo, tai paliko tuos vaikus po poros dienu jau.. del to aukletojos ir kitoms mamoms neleidzia pasilikti, kad nebalamutinti anuju.. As taip speju aisku. Bet tai negi dirbancioms mamoms svarbiau darbas, nei vaiko adaptacija? Ir prie ko cia mano vaikas tada? kodel as negaliu su juo pabuti?
lankom mes "saulegraza"..

o sian tai grauduma isvis.. puse dienos as sriubiauju vis prisiminus aukletojos zodzius ir saviskes reakcija paliekant ir atsiimant.. Vis svarstau, ka daryti toliau? KAip cia geriau pasilegus? NEsinori visai mestu darzelio, nes kaip ir nera jis blogas dalykas, bet su tokiom aukletojom man palikti vaiko nesinori.. Nu bet vis kalbinu save, kad dar tik 2 dienos, gal dar per anksti daryti isvadas..
Plius su vyru del to pykstames.. tas pyksta, ko as cia taip jautriai reaguoju, kad daryciau ka nors, jei man nepatinka.. KAlbeciau su aukletojom ir pan. Arba pagaliau isvis neleisciau Do i darza, nes ji dar per maza ir isvis per jautri tam yra.. Nu pff.. Prisiklause jau is seses, kad darzas blogis, prieglauda vaikams, kad tevai pailseti galetu, tai jau pasakoja man.. Sesuo nei vieno is 3 vaiku i darza nevese, namie dirba, tai ir vaikai namie tupi. I lauka ner kada iseiti, nes dirba daug.. Nzn ar tai geriau.. Zo..
o del darzo sian, tai nuejom dar normaliai palyginus, nusirengem, bet iejus i grupe ir pamacius verkiancius vaikus bei ta gruboka auklyte Dovile iskart i asaras, nenoriu, noriu pas mama.. Ale ja ten nusitempe tolyn ir psio.. As dar tik aukletojai pasakiau, kad sian ateisiu jos anksciau pasiimti.. Tipo gerai, nekankinkit vaiko.. Iseinant man jau verk norejosi, kai girdejau, kaip Do reke..
grizau po 40 min.. Maniske stovejo prie lango visa apsibliovus.. matyt taip ir verke visa laika. Aukletoja pasitiko zodziais- nieko gero is jusu vaiko.. blink.gif NEsupratau, bet nebuvo kada aiskintis, Do iskart ant ranku, pas mamyte.. Snarglys iki keliu, maike slapia.. Tai ejom i rubine prisest, nusiramint.. O ta isikabinus tik verke, kaip pas mamyte nori.. Namo puse kelio nesiau, nes verke, eit nenorejo, tik pas mamyte ir viskas. Pietu prastai miegojo, atsikelus verke ilgai.. po to nuotaika pasitaise, bet vis darzeli prisimindavo, kad prie lango stovejo, mamos lauke, ateis mama, verkiau, mamytes norejau..
vis svarsciau vest ryt ar daryt pertrauka iki 1dienio kokio? KAip elgtis atejus, ka pasakyt aukletojoms? MAnau, jei Dovile nesipriesins, tai bandysim nueiti.. Blogiausiu atveju apsisukusios namo eisim... noreciau likt su ja bent jau kol nukalbinciau kazkuo uzsiimti, pazaisti, kad neverktu paliekama.. Tik klausimas, ar aukletojos leis? JAuciu varys mane lauk. Lieps palikti ir eit. Tada jauciu pasiimsiu ir do kartu.. Kam man reik, kad ji ten vel prie lango verktu??

Issipasakojau... biski paklode gavosi..
Atsakyti
QUOTE(MildukasK @ 2013 09 04, 21:37)
Maniske stovejo prie lango visa apsibliovus.. matyt taip ir verke visa laika. Aukletoja pasitiko zodziais- nieko gero is jusu vaiko..  blink.gif

Tavo vietoje nei už ką netraumuočiau taip savo vaiko blink.gif Eina šikti tas darželis, tu juk nedirbi, ar ne? Pasilik vaiką namie, pieškite kartu, eikite pasivaikščioti, gėlyčių paskinti, į baseiną..Jai juk mamos reikia, tokiame amžiuje ypatingai. Būtų gera auklytė, dar dar, o paskaičius kažkokios grubios turgaus bobos ten pas jus dirba. doh.gif doh.gif doh.gif Vos pati neapsiverkiau paskaičiusi. Baisu.
Atsakyti
g.gif
QUOTE(Alatėja_ @ 2013 09 02, 23:49)
tai kad kaip tik sakoma, kad negalima vaikui nepastebint dingti... kaip tik streso daugiau, kad čia mama buvo, o čia jau nebėr... kaip tik reikia atsisveikint, atsibučiuot ir susitart, kad, pvz, po pavalgymo ateisi pasiimt ar pan., bet ne taip dingt, kai vaikas nemato


na ats tyliai išeiti tai už durų ir žiūrėt kaip bus ir žinoma ne pirmą savaite ko gero ir ne antra kiek nušvietė tai ilgai pratinsimes iki mėnesio kol bus ta pirmoji pilna diena, o jai sunku vaikui tai gali but ir ilgiau ...kaip bebūtų didžioji dalis darželiu taip ir daro tyliai liepia pabegti kas tikrai netinka leliams, džiaugiuos kad čia taip nera pas mus bent jau nestaigiai turejau patirties su pirma pupa kad mane vydavo lauk tai kriokdavau puse kelio nuo darželio iki namu ,bet mergike buvo stipri, leisdavo pamojuot viska, bet iš karto mamai ate nesededavau grupėje, na dabar viskas kitaip trimetine tai puikiai adaptuojas kolkas blink.gif su mažyle tik kt sav pradedu...šiaip nuo vaiko iš karto matosi ar valandai gali palikt ar 10 min ar išvis negali


Kantrybės mamytės šis etapas sunkus ir mažyliams ir mamytėms 4u.gif

MildukasK gaila skaityt oi, liudna dėl jūsų abiejų.... ***** kas per varnos ten dirba ..jai vaikas verkia ir nerimsta ilgiau nei 15min turi būt skambinama mamai o kiek dieneliu einat? jai tik ši sav manau išvis turite būti grupėje kartu mažytė jautri g.gif aš pvz savo trimetine vedu nuo vakar pirmos dienos, bet pas ja toks didelis noras ir jokiu ašaru kai aš išeinu tai vakar viena liko trim val, sutarem su aukletoja kad jai tik kas ne taip man skambina atlekiu, o šiandien jau beveik visa dieną, lb norejo likt miegot tai ir leidom ir viskas liuks aukletojos stebisi kol kas nes beveik viena nauja , visi iš pernai ..oi su mažąja nežinau kaip bus nes man išeit 15min sunku verkia šaukia mane net palikus su savais verysad.gif jai verks grupeje tiesiog liksime namie vežiosius aš ją į kolegiją biggrin.gif , o daržiuką atidėsim pavasariui
Atsakyti
Jaučiuosi kaip ne mama, kai kalbatės apie darželius, o aš tik galvoju "eeee.... mhm...". biggrin.gif
Atsakyti


Dabar ir as paklode parasysiu,apie savo patirti ir ne tik,zvilgsni i darzeli is salies

QUOTE(MildukasK @ 2013 09 04, 22:37)
gustika, vesi ir tu saviske i darzeli?? ne nuo 3 m planavai?  g.gif

*Bet tai negi dirbancioms mamoms svarbiau darbas, nei vaiko adaptacija? Ir prie ko cia mano vaikas tada? kodel as negaliu su juo pabuti?

**Vis svarstau, ka daryti toliau? KAip cia geriau pasilegus?

*** KAip elgtis atejus, ka pasakyt aukletojoms?
Tik klausimas, ar aukletojos leis? JAuciu varys mane lauk. Lieps palikti ir eit. Tada jauciu pasiimsiu ir do kartu.. Kam man reik, kad ji ten vel prie lango verktu??



Mildukai, as savaja darzan leisiu nuo 3m,dabar,kadangi turim dazriuka,as su ja vaikstau po pora valandu,bet tuoj ateis ligu sezonas ir visai jos ten nevesiu.Dabar bunu su ja ir ne uz ka jos vienos nepalieku grupeje.

*Zinai,visokiu mamu. Va atvede 2m neturincia mergaite,pro duris istume,ir psio.Daryk,vaikeli ka nori-verk,paverski,auklytes yra.Nurimsi.Baisu,kai vaikas taip visam gyvenimui sutraumuot gali,vakar pasiskaiciau straipsniu,tai pasiurpau.O tu pilna teise turi but grupej su savo vaiku,jam adaptacija,taves NIEKS isvaryt negali,ar neleist pasilikt.
Vakar as su saviske pirma diena atejus buvau.Musu aukletoja sake,galiu su vaiku nors ir menesi but kartu,jei as to noriu.Bet.......Atejo kitos grupes aukle ir mol,teveliai,kodel jus sedit sykiu su vaikais,prasom susirinkti daiktus ir eit koridoriun,jus trukdot vaiku adaptacijai,kiti vaikai nervinas,nes mato jus,o ju mamau juk near salia ir bal bal bla.Tai 2 teveliai isejo,as ne pro kur,ji man vel-prasom iseit.Nu as nebesusilaikiau zinok schmoll.gif Sakau,as nuo savo vaiko neisiu,mum cai pirma diena,jai nauja viskasJi man sako-o tai kaip ji tada pripras.As jai sakau-tai isvarykit mane,jei jau taip.Tai ka,finale motera nutilo ir as likau su savo vaiku.Sian kieme ji mane vel uzkalbino,tik si syki jau darugiskai,lape kokia,feee,toliau nuo tokiu auklyciu.

Tavo situacija is vis kebli,esi nescia,hormonai daro svao,tau reik ramybes ir geru emociju,o ne tokiu proverziu su asarom 4u.gif Verkt net noris,beskaitant kaip tau sunku.
Klausyk,ar turi mano tel.nr?Galim susitikt kada.

**Tavo Do man lb primena mergyte musu grupej,vargsiuke vakar mama ja paliko 1,5val viena.Prareke(nepraverke,o reke) visa ta laika,reke-mamyyytee iseeejo,nu baisu,as neislaikius irgi apsiverkiau.siandien kol buvo su mama,buvo linskam ir guvi.Isejom visi laukan,mama atsisveikint tik-ji mamai I koja isikibus blaiuna,rekia.Tai isa 30 mni prareke,mama atejo,paeme ant ranku,o ji vis vreke ir verke.Baisiausia,kad nuo jos,uzsikrete verkt ir kiti,jau adaptavesi vaikai.As sakau,tiek prisiziurejau,kad man metam i prieki pakaks doh.gif doh.gif doh.gif

***Bnadyk,gal dar ryt nuvest,ir jei vel verks-darykit pertrauka.Pabukit namie pora sav.ir vel eikit kartu.tik nepalikinek jos vienso.Buk su ja po pora val.Eik pas direktore,jei aukletojos nesukalbamos.Ieskokit sprendimu kartu.

Laikykites 4u.gif 4u.gif 4u.gif

QUOTE(Fungu @ 2013 09 04, 23:04)
Tavo vietoje nei už ką netraumuočiau taip savo vaiko blink.gif Eina šikti tas darželis, tu juk nedirbi, ar ne? Pasilik vaiką namie, pieškite kartu, eikite pasivaikščioti, gėlyčių paskinti, į baseiną..Jai juk mamos reikia, tokiame amžiuje ypatingai. Būtų gera auklytė, dar dar, o paskaičius kažkokios grubios turgaus bobos ten pas jus dirba. doh.gif  doh.gif  doh.gif Vos pati neapsiverkiau paskaičiusi. Baisu.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Gal as ir per arsiai reaguoju,bet man taip gaila tu maziuku vaikiuku,ir taip pikta,kai aukletojos nepadeda,o dar labaiu sunkina padeti.
Pati esu lb lb jautri,todel stengiauos savo vaika apasugot nuo tokiu traumuojanciu patirciu.

Samantila,juk yra skirtumas,kai darzan vedi 3m ir dar 2m neturinti vaika.
Juk su 3m gali pasitart,pasneket,paaiskint,o musu pypliukai,ka jie,supranta??Taip,kad mama isejo,paliko,neber verysad.gif Nu vsio,apsiverkiau.
Atsakyti
tai va.. ryt ziuresiu ar pavyks pakalbet su aukletojom kazka.. jei ka, gal iki pavasario ta darza atidesime.. kol paaugs ir ligu sezonas praeis.. Tiesiog nesinorejo jos namie laikyt, kai mano demesio daugiau reiks mazajam.. Galvojau darze bent pazais, pasimokys kazko.. O cia va biski kitaip viskas gaunasi.. Tik reiks kazkaip pasiaiskinti, kaip ta vieta darzelyje issaugoti? NEs nelankant greit isbraukt gali is sarasu ir tada jau ne nuo 3 m nepakliutume..

Samantila, o mes i darzeli pirma karta nuejom 4dieni, pabuvomo valanda visi (ir tetis ejo), pazaidem ir namo, bet jau Dovile teko teciui parnesti, nes pavargus buvo, nebeejo pati..
tada 1dieni buvom toj sventej, puse dienos skaityk, nuo 9 iki 12, pazaide, susipazinom, pavalge ir namo.
o jau 2dieni kai atejau pries 10, tai sako - palikit ir eikit, pasiimkit po pietu, pries 12. Palikau ja zaidziancia, nes nuleke iskart prie zaislu.. kai pasiemiau mane pamacius greit apsiramino,d ar tetis atvaziavo, tai visai nieko namo grizom..
o jau vakar tai liudnai.. tik iejus i grupe jau sake kad nenori likti, pas mama nori.. matyt prisimine, kad cia nieko gero, kad verke ir prase mamos.. atejau pasiimt po 40 min tada.
Sian jau ejau nusiteikus likti kartu, o jei neleis, tai apsisukti ir namo eiti, ner ko kankint vaiko ten. Dovile jau iskart sake nenoriu nenoriu, bet dar ikalbinejau eit pazaisti. Aukletojos nieko nesake. BEt matyt nesidziauge, nors as nekreipiau i jas demesio. Ejom apziuret zaislu, bet ji vis prie manes prilipus, atrodo paeina kur ir tuoj grizta, einam namo, noriu eiti..
Tada vaikai ejo i lauka, isejom ir mes, bet ji labai prielipukas buvo.. Vis tempe namo.. Nu tai pabuvom, kol jie ten lauke buvo ir namo ejom. BEt jau sunku su ja, nes tik pas mama pas mama.. sunku nukalbint, kad pati eitu. Issigando matyt pirmom dienom to darzelio, tai ziuresiu, ar pavyks man cia ji reabilituoti, ar mesim sita reikala? Ryt vel nusiteikus likt kartu.. Aukletojos nesizavi, burbuliuoja, bet nedrista matyt varyti... Sako, vistiek reiks palikti viena, kad apsiprastu, o tai ir galvos darar vis, kad darzely su mama visada gales buti.. Sakau, as tik noriu parodyti, kad darzelis enra blogai, kad cia galima pazaisti ir eiti namo, o nereikia visa laika verkti mamos.. Ziuresim, ka jos man ryt sakys ir kt sav.. g.gif
Atsakyti
paskaiciau gustikos posma dabar, tai irgi graudu pasidare verysad.gif Bet sian as jau ramesne, nes tipo turiu susikurusi plana ir zinau, ka noriu daryti. O kaip pavyks tai igyventi - paziuresim smile.gif Svarbu turet plana! ane?
del tu emociju tai tikrai.. vis pagalvoju, kad tik as cia anksciau nepagimdyciau, bet gal viskas bus gerai smile.gif Man cia visi aplink aiskina, tu tik nesinervuok labai, tau nesveika, bet tai ka as kalta, kad musu tos aukletojos akmenines tundros? Manau tikrai butu maziau verkianciu vaiku ir jiems lengviau butu, jei jos elgtusi svelniau? PAkalbintu, pasisypsotu, o ne mechaniskai darytu ka reikia.. MAciau, kaip tampo tuos vaikus, kai renge i lauka, kaip bare, jei begiojo kur nereikia.. Pamatytu mamos, kaip su ju vaikais elgiasi, kazi ar pagirtu? Suprantu, kad darze reik drausmes, kitaip nebus, bet viska galima svelniau, tikrai..

Gustika, o tu kuriam rajone?
Atsakyti