Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

Ar prie obstrukcijų dažnų gydytojas įrašys diagnozę bronchinė astma priklauso nuo gydytojo, pediatras tokių galių neturi, diagnozę nustato tik pulmonologas ir tik po jo rekomendacijų galima skirti kompensuojamą monkastą. Keista kad gydytoja nerekomendavo jums pulmonologo vien dėl vaistų kompensavimo. Kai mano mažiui įrašė diagnozę klausiau pulmonologo, negi išties čia jau jam taip rimta, nuramino, kad viskas čia gerai, bet įrašyta diagnozė garantuoja kompensaciją gydant. O kiek čia rimta laikas parodys.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 06 12, 10:48)

*Zirze, aš esu pastebėjus, kad kai tik pradedu vaiką farširuoti visokiais imunitetą stiprinančiai vaistais, jis man serga dažniau. Tiesiog tie visi papildai stimuliuoja imuniteta, bet pats jis tingi ir nebenori dirbti už tai zarazos ir kimba. Mesk lauk visus tuos papildus bent vasarai, duok vaiko organizmui pailsėt. Kitas patarimas skubek aps kitą pulmonologą, gal jis koreguos gydymą, panašu kad ir monkasta taviškiui neveikia, gal ir jos tada nereikia vartot be reikalo, juk ir taip gauna Flexotide, o tie vaistai vis tik dubliuojais, esu kazkada rasius.
Pav Monkasta (Singulair ir kt analogai) veikia leukotrienu išsiskyrimą, kurie sukelia obstrukciją. Zyrtec, Claritin, Tavegyl ir kt nu oalergijos veikia histamino išsiskyrimą. O Flexotide veikia nuo visko iš karto. Todėl kartais nesuprantu kam gydytojai duoda viską krūvoje. Suprantu, kada vaikui tinka ir veikia Monkasta, tada jis vien su ja gali ilgiau išbūti be Flexotide, bet jei neveikia, jei veikia geriausiai tik Flexotide, tai kam papildomai dar kisti vaikui vaistus.

**Zirze, man panašiausiai atrodo, kad jums užteks padidinti Flexotido dozę wink.gif Kitas klausimas, ar namie jokiame kampelyje nėra pelėsio, drėgmės (pelėsis gali slėptis ir gėlių vazonėliuose)

* as tai tirkiausiai viska mesiu nes jie mums tiesiog neefektyvus.Kad jam monkasta tinka patvirtino homeopate (tyre su savo aparaciuku).nors ja irgi nepasitikiu. Siandien vel susimokejom atitinkama sumele ir vel nauji lasiukai.

Kadangi monkastos 2 men jau sugerem tai siandien jau 5 para be jo ir flexotido. Vakar ventolino purskiau tik ryte viena iputima. O nakti kosejo verysad.gif Nors svokstimo negirdejau. Nebezinau ka daryti. 15h einam pas savo gydytoja - tarsimes ir ziuresim kuria linksme toliau eiti.

** pas mus pelesiui buti nera salygu. Labai labai sausa. dabar kai langai ir durys praviros - dregmes tiek kiek lauke. O sildymo sezono metu namuose dregmes buna apie 30% geriausiu atveju 40% - bet cia su dideliais vargais keliant dregme.

is geliu turi tik viena vieninteli vazona kuris yra svetaineje. g.gif
Tiesa-miegamajame yra kilimine danga. Si menesi jau ja lupsime.

QUOTE(Dalyte:) @ 2013 06 12, 11:53)
** pas LOR buvot?

*** sutinku, bet vis tiek jai vaikas tiek nusilpęs ir jautrus, vien hemopatijos ar užteks ?  unsure.gif

**** o vasara kaip gyvenat? (mes kažkaip žiema mažiau sirgom nei dabar)

** buvom. Nieko nerado. Adenoidai 1laipsnio

***gydytoja sake kad reikia derinti cheminius ir homeopatija.Tiksliau stengtis issiversti be chemijos bet kai nera pagerejimo ar net pablogejimas - imtis cheminiu preparatu. O homeopates tikslas yra visai atsisakyti cheminiu - kuo as labai labai abejoju g.gif

***pernai vasa kaip gyvenom? ar siemet? si vasara mums niekuom nesiskiria nuo sios ziemos. kaip sirgom taip sergam doh.gif laukiau pavasario kaip isganymo - o situacija nepasikeite. Na gal tik greiciau pasveikstam po slogos.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 06 12, 13:42)
Ar prie obstrukcijų dažnų gydytojas įrašys diagnozę bronchinė astma priklauso nuo gydytojo, pediatras tokių galių neturi, diagnozę nustato tik pulmonologas ir tik po jo rekomendacijų galima skirti kompensuojamą monkastą. Keista kad gydytoja nerekomendavo jums pulmonologo vien dėl vaistų kompensavimo. Kai mano mažiui įrašė diagnozę klausiau pulmonologo, negi išties čia jau jam taip rimta, nuramino, kad viskas čia gerai, bet įrašyta diagnozė garantuoja kompensaciją gydant. O kiek čia rimta laikas parodys.

hmmm...dviprasmybės su tomis ligomis gaunasi,šiaip tai kai pirmą kartą pas šeimos gyd ėjau F , kad pratęstu tai ji sako negaliu rašyt, nes ne tas ligos kodas, bet kažkaip išrašė...turbūt pulmonologė buvo parašius obstrukcinį bronchita, o ne bronchine astma, vėliau perrašė, kad nebūtu nesusipratimu. kai eisiu pas šeimos gyd užklausiu

tai žinai dar geriau būna, kai sunus serga, o šeimos gyd skiria vaistus, kuriuos turiu paimti iš sesers nasonex (vėliau ir sūnui ji kompensavo) ventolina, fluksotida, nors fliuksotido jam net mėnesiui reikėjo. Pati pulmonologė sūnui tiesiog obstrukcinį bronchitą ir nekompensuojamų vaistų išrašė.
jau pati savi situacija susidomėjau biggrin.gif nu tikrai jai jau vaikui skiria F ilgalaikiui vartojimui tai reiktu ji kompensuoti, jau nekalbu apie tai , kad jo adenoidai normoje, sloga kontroliuojama, o kosėja lengvai kelis mėnesiu. obstrukcijų nėra

QUOTE(Zirzė @ 2013 06 12, 14:43)
15h einam pas savo gydytoja - tarsimes ir ziuresim kuria linksme toliau eiti.

Tiesa-miegamajame yra kilimine danga. Si menesi jau ja lupsime.

***pernai vasa kaip gyvenom? ar siemet? si vasara mums niekuom nesiskiria nuo sios ziemos. kaip sirgom taip sergam doh.gif laukiau pavasario kaip isganymo - o situacija nepasikeite. Na gal tik greiciau pasveikstam po slogos.

nu grižus papasakokit ką gero patarė

va ir von ji iš namų smile.gif

gal tikrai dulkėm reakcija yra, nes vasara atitinkamai daugiau lauke būnant tai ir mažiau kambarinių dulkių kvėpuojat
Atsakyti
Zirze, jei sausas oras irgi gali vaikui viskas džiūti. Dėl homeopatijos, tikiu ja ir ji padeda, bet tik klasikine homeopatija kurioje nera jokiu kompiuteriu ar aparatukų, čia jau mistika. Nusivyliau. Bet esu atradus homeopatinius vaistus kurie vaikui tinka ir juos naudojam, pradžioj tik juos, o jei jau jų neužtenka einam prie Flexotido.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 06 12, 15:55)
Zirze, jei sausas oras irgi gali vaikui viskas džiūti. Dėl homeopatijos, tikiu ja ir ji padeda, bet tik klasikine homeopatija kurioje nera jokiu kompiuteriu ar aparatukų, čia jau mistika. Nusivyliau. Bet esu atradus homeopatinius vaistus kurie vaikui tinka ir juos naudojam, pradžioj tik juos, o jei jau jų neužtenka einam prie Flexotido.

Priminkit ka Jus naudojat 4u.gif

na va - gydytoja paskyre dar menesiui monkastos ir 5d ventolino po viena iputima x3dienoje. Plius visa paskirta homeopatija.

Einu skambintis i sanatorijas kur mus priimtu rugpjucio ar rugsejo menesiais
Atsakyti
Iš homeopatinių?

Jei kosulys iš giliai sausas duslus kaip iš bačkos - husteel
Jei kosulys sausas gerklinis tarsi užspringus - Drocera Homacord
Jei obstrukcija Phosphor C30 žirniukai, nors kitą kartą sakiau bandysiu Phosphor homacord lašus.

Iš ne homeopatinių - Flexotida ir Ventoliną (kai po Flexotide pertraukos prasideda naujas paūmėjimas)
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 06 12, 16:40)
Iš homeopatinių?

Jei kosulys iš giliai sausas duslus kaip iš bačkos - husteel
Jei kosulys sausas gerklinis tarsi užspringus - Drocera Homacord
Jei obstrukcija Phosphor C30 žirniukai, nors kitą kartą sakiau bandysiu Phosphor homacord lašus.

Iš ne homeopatinių - Flexotida ir Ventoliną (kai po Flexotide pertraukos prasideda naujas paūmėjimas)

man siandien homeopate surase kada kokius vaistukus gerti.

esant sausam kosuliui - Drocera Homacord (5lasai kas 15min dvi valandas. Veliau 5lasai kas 2-3valandas.)

esant dregnam kosuliui - tartephedreel lasiukai.

naktiniam kosuliui - bron.... tabletes *neiskaitau rasto doh.gif bronchialheel gal doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 12 birželio 2013 - 17:06
Sveikos,
Nauja tema

bendraukime toliau 4u.gif

pas mus prieš ryte keistas dalykas, mažylė žovauja ir bando įkvėpti puse ir užstringa koso ir taip tris kartus, paskui sako ai ai, ėmiau ventolina, po 15 min nurimo ir užmigo. ryt pas pulmonologe vyksime, kad paklausytu ir patartu ką daryti, nejau mes per vasara negalėsime paiilsėti nuo vaistų unsure.gif nes nuo gegužės 22 dienos 2 priepoliai buvo unsure.gif

Zirze manau tikrai jums reikia dar vienos pulmonologo nuomonės 4u.gif stiprėkite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 06 11, 16:05)
mano sūnui tai užrašytas obstrukcinis bronchitas , tai gal čia kažkas panašaus?  g.gif  šiaip bronchų astmos nėra, nors ir yra alergiškas, bet jai jau suserga virusine peršalimo liga, jam viskas prasideda obstrukcija ir tik gydymo eigoje atsiranda kosuliai, slogos. taip nuo mažens ir jai būdavom ligoninėje visada ventolinu gydydavo.

QUOTE(Dalyte:) @ 2013 06 12, 11:53)
bet obstrukcinis bronchitas turbūt nėra sinonimas bronchų astmos? nes montelukastos jam išrašė, bet nekompensavo.

QUOTE(bevardė @ 2013 06 12, 12:42)

Oficialiai, tai ne sinonimas, bet, kiek suprantu, skirtumas labai nedidelis. Vienas gydytojas prie tų pačių simptomų gali obstrukcinį bronchitą, kitas - bronchinę astmą. Pvz., mano dukrytei iš pradžių diagnozė buvo - pasikartojantys obstrukciniai bronchitai, galiausiai BA užrašė. Jokia alergija nenustatyta, IgE normos ribose, obstrukciją išprovokuoja virusai. Skirtumas toks, kad dabar vaistai kompensuojami...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilijam: 12 birželio 2013 - 20:00
mums tik po 5 mėn ištiso sirgimo obstrukcinio bronchito, sugertu 2 antibijotikų, atlikta atbūta sanatorija, niekas nepasikeitė schmoll.gif paskyrus monkasta ir niekas nepasikeitė, tada jau pakeitus diagnoze į bronchine astma ir paskyrus Fliksotida ir reikiant esant ventolina situacija gerėti pradėjo, tada nustatė GERL ir atradus vaistus kosulių priepoliai beveik išnyko.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti