Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(bevardė @ 2013 06 11, 10:37)
Flexotide tik esant poreikiui? Kiek laiko reguliariai ir kokia doze naudojat?

reguliariai naudojom gal dvi -tris savaites po 2iputimus po 50mg - 2kdienoje. paskui mazinau. Ventolina naudojam kur kas ilgiau. Irgi pagal situacija.Jeigu uzeina kosuliai iki ziaugciojimo - du iputimai du kartus dienoje po 100mg. Jeigu nera tokiu stipriu kosuliu po viena iputima per diena. Bet visa ta laika mes gerem monkasta. T.y. 2men. vienam menesiui monkastos liepe pasilikti vasara kai bus pablogejimas. Si ryta isleidau i darzeli su vienu ventolino iputimu.
Atsakyti
Jau po pirmos savaites Flexotide vartojimo Ventolino turejo nebereikėti, jei reikėjo, vadinasi arba gydytoja turejo didinti Flexotide dozę arba ji keisti Seritide. Labai ir net labai rekomenduočiau pasikonsultuoti su kitu pulmonologu. Jusu vaiko astma visiškai nekontroliuojama, o tai gresia dar snkesnia astmos eiga, bei širdelės bėdomis.

O gal pastebėjote kas išprovokuoja tuos kosulius iki žiaugčiojimo.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 06 11, 10:51)
Jau po pirmos savaites Flexotide vartojimo Ventolino turejo nebereikėti, jei reikėjo, vadinasi arba gydytoja turejo didinti Flexotide dozę arba ji keisti Seritide. Labai ir net labai rekomenduočiau pasikonsultuoti su kitu pulmonologu. Jusu vaiko astma visiškai nekontroliuojama, o tai gresia dar snkesnia astmos eiga, bei širdelės bėdomis.

O gal pastebėjote kas išprovokuoja tuos kosulius iki žiaugčiojimo.

deja nepastebejau kas galetu isprovokuoti. mes netgi derinam su homeopatija bei eomotatija. bet niekas neveikia doh.gif ryt vel einam pas homeopate - ziuresim ka sakys.

Beje - mums veiksmina buna tik kai vartojam visa trijule - minkasta ventolina ir flexotida. jeigu kazkurio is siu nevartojam - kosejam kartais daugiau ar maziau - bet jei as girdziu kosuli bent tris keturis kartus per diena - tai man neviltis verysad.gif

o kaip sukontroliuoti astma? mes nezinom kam jis alergiskas. Zyrteca duodu kai sloga - pulmonologe patare. Bet jis sloguoja 2-3 sav. Va nustojo - isleidau nuo praeito ketvirtadienio i darzeli ir vakar jau trauke i save nosi....reiskias sloga vel prasides doh.gif
Atsakyti
Bet sloga ne alerginė, tiesiog virusiuką pasigauna, tai zyrteco tokiu atveju net nereikia. Paklauskit gydytojos dėl seritide.
Seritide
Arba gal reiktų pereiti prie Flexotide 125 unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 06 11, 14:01)
Bet sloga ne alerginė, tiesiog virusiuką pasigauna, tai zyrteco tokiu atveju net nereikia. Paklauskit gydytojos dėl seritide.
Seritide
Arba gal reiktų pereiti prie Flexotide 125  unsure.gif

tai kad jam sloga ir nealergine bet jis alergiskas virusams. Ir kad nepablogetu nuo slogos pulmonologes paskutinis patarimas buvo sloai prasidejus vartoti zyrtec ar koki kita sirupa nuo alergijos.
Atsakyti

QUOTE(Zirzė @ 2013 06 11, 15:05)
tai kad jam sloga ir nealergine bet jis alergiskas virusams. Ir kad nepablogetu nuo slogos pulmonologes paskutinis patarimas buvo sloai prasidejus vartoti zyrtec ar koki kita sirupa nuo alergijos.

alergiškas virusams? gal jautrus virusams, greit pagauna, kas reiškia silpnas imunitetas

man irgi jūsų tokia negirdėta situacija, ir vaistų derinys. gal tikrai geria stipresni F. naudoti, kad išvengus nuolatinio V. vartojimo. O slogyte kaip gydot?

tariatės ir su hemopatais, bet ar dabar paūmėjimo metu tai yra efektyvu?

o kodėl jums tas kosuliukas toks baisus? gal organizmas ir pats su juo susitvarkytu? aš tai V. purškiu jau kai girdisi, kad spazmuoja (neišsikosti) ar obstrukcijos girdysi, jai šiaip tuščiai kostelna, gerai jaučiasi, miega, nepurškiu,
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 06 11, 10:45)
reguliariai naudojom gal dvi -tris savaites po 2iputimus po 50mg - 2kdienoje. paskui mazinau.    Ventolina naudojam kur kas ilgiau. Irgi pagal situacija.Jeigu uzeina kosuliai iki ziaugciojimo - du iputimai du kartus dienoje po 100mg. Jeigu nera tokiu stipriu kosuliu po viena iputima per diena. Bet visa ta laika mes gerem monkasta. T.y. 2men. vienam menesiui monkastos liepe pasilikti vasara kai bus pablogejimas. Si ryta isleidau i darzeli su vienu ventolino iputimu.

Mano dukrytės "stažas" su BA dar nedidelis, bet jūsų atvejis man irgi neįprastai atrodo. Mes flixotide naudojam jau apie du mėnesius, iš pradžių po 2 įputimus po 50 mg ryte ir vakare, dabar po vieną, po dviejų savaičių išvis nutrauksim. Ventolino nebereikėjo jau po pirmos savaitės, kurį laiką dar jautėsi visokie pakrenkštimai, bet ilgainiui išnyko. Dabar kaip sveika, tu tfu ftu, tik bijau, kas bus, kai nutrauksim. Prieš Flixotide yra bandyta vartoti Monkastą, efektas buvo nulinis. Man regis, kad jums arba flixotide reikia didesnėm dozėm ir ilgiau vartoti ar ieškoti kitų variantų. Prisidedu prie kitų ir rekomenduoju pas kitą pulmonologę apsilankyt 4u.gif Sveikatos 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 06 11, 14:40)
alergiškas virusams? gal jautrus virusams, greit pagauna, kas reiškia silpnas imunitetas

Nežinau, kaip su tom alergijom virusams, gal žmonės tiesiog taip vadina. Pvz., mano dukrytei jokios alergijos (maistui, dulkėms ir pan.) nenustatė, bet bronchų spazmus išprovokuoja būtent virusai. Tiesiog, kai serga, tai ir obstrukcija atsiranda, bet aš nevadinčiau to alergija virusams.
Atsakyti
QUOTE(emilijam @ 2013 06 11, 15:48)

Nežinau, kaip su tom alergijom virusams, gal žmonės tiesiog taip vadina. Pvz., mano dukrytei jokios alergijos (maistui, dulkėms ir pan.) nenustatė, bet bronchų spazmus išprovokuoja būtent virusai. Tiesiog, kai serga, tai ir obstrukcija atsiranda, bet aš nevadinčiau to alergija virusams.

mano sūnui tai užrašytas obstrukcinis bronchitas , tai gal čia kažkas panašaus? g.gif šiaip bronchų astmos nėra, nors ir yra alergiškas, bet jai jau suserga virusine peršalimo liga, jam viskas prasideda obstrukcija ir tik gydymo eigoje atsiranda kosuliai, slogos. taip nuo mažens ir jai būdavom ligoninėje visada ventolinu gydydavo.
Atsakyti
Sveikos supermamos, jungiuosi i jusu rateli, nes siandiena mums diagnozavo bronchine astma, tikiuosi cia rasti daugiau informacijos apie sia liga, o kai prireiks ieskosiu ir patarimo ax.gif mes dar mazytes (linkeciau, kad mazesni vaikuciai neturetu tokiu problem) mes visa menesi gydemes plauciu uzdegima, grizus namo nesiliove kosuliai, kreipemes vel pas gydytoja, kuri nusiunte pulmonologo konsultacijai, kuris ir nustate sia liga.
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 06 11, 14:40)
*alergiškas virusams? gal jautrus virusams, greit pagauna, kas reiškia silpnas imunitetas

**man irgi jūsų tokia negirdėta situacija, ir vaistų derinys. gal tikrai geria stipresni F. naudoti, kad išvengus nuolatinio V.  vartojimo. O slogyte kaip gydot?

***tariatės ir su hemopatais, bet ar dabar paūmėjimo metu tai yra efektyvu?

****o kodėl jums tas kosuliukas toks baisus? gal organizmas ir pats su juo susitvarkytu? aš tai V. purškiu jau kai girdisi, kad spazmuoja (neišsikosti) ar obstrukcijos girdysi, jai šiaip tuščiai kostelna, gerai jaučiasi, miega, nepurškiu,

*sako kad alergiskas virusams g.gif ka tai reiskia - net pati nezinau. Kad greit pagauna tai ne tas zodis. Bet as jau nebezinau kaip stiprinti imuniteta. Pries pora savaiciu homeopate prirase kazkokiu ampoliu - imunitetui. Viena ampole savaitei laiko. Jau dvi sugerem. Pagerejimo jokio. Pries tai vartojom greifruktu kauliuku ekstrakta - taippat jokio efekto nejautem. Kadangi gyvenam nuosavam name - kieme laksto basas. Jau pernai lakste basas ir pusnuogis. Visi stebisi kodel jo imunitetas toks nusilpes kai sitaip grudinosi nuo pernai. Mes iki pernai rugsejo nebuvom sirge rimtom ligom.

** slogyte gydom visaip kaip tik imanoma doh.gif sudedamaisiais lasiukais; quix'u plaunam ir geriam Sinupret bei aflubin. Sloga gydomes apie 2 savaites. Jei neinam i darzeli tai istempiam ilgiau be slogos.Jei nueinam - trecia diena is darzelio parsinesa sloga....O prasidejus slogai prasideda tas pats ratas - brontexas (mums visada sloga nusileidzia zemyn); vaistai nuo slogos; vaistai nuo astmos (nes tada prasideda spazmai) ir dabar pulmonologe pridejo antialerginio sirupo. O kodel toks vaistu derinys Jums negirdetas? Monkasta Ventolinas ir Flexotidas - trys pagrindiniai vaistai. Homeopatija ir geomopatija pradejom pries koki menesiuka ir jos tikslas yra nutraukti chemija. Bet panasu kad mums homeopatija absoliuciai nepadeda.

*** Musu su gydytojais ir homeopatais yra tikslas atsisakyti visikai chemijos ir homeopatijos pagalba kontroliuoti astma. Net ir pablogejimo metu reikia ja naudoti ir stengtis nevartoti jokios chemijos. Aisku iki dusimo ribos. Bet kaip sakiau - mums nepadeda. Ryt einam pas homeopate - po jos tiesiai skambinsiu gydytojai. Prasysiuosi vizitui.

**** D. organizmas pats su kosuliu nesusitvarko. Jis visa ziema koseja. Kai pradejo nuo pernai rugsejo men taip iki siol su nedidelem pertraukom koseja. Tai yra nenormalu. Jeigu as leidziu jam koseti nieko nepurskus - koseja naktimis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 11 birželio 2013 - 19:11
QUOTE(Dalyte:) @ 2013 06 11, 15:05)
šiaip bronchų astmos nėra, nors ir yra alergiškas, bet jai jau suserga virusine peršalimo liga, jam viskas prasideda obstrukcija

Bronchinė astma diagnozuojama kai vaikas per metus dažniau nei du kartus suserga obstrukciniu bronchitu. Jūsų vaikui būtent ir yra bronchinė astma, ne tikroji astma o bronchinė. Tai reiškia, kad vaiko bronchai labai jautrūs sureaguoja į kiekvieną dirgiklį ar tai būtų alergenas, ar tai būtų virusas. Bronchinė astma jei ji valdoma yra išaugama,jei nevaldoma, gali pereiti į tikrąją astmą.

Zirze, aš esu pastebėjus, kad kai tik pradedu vaiką farširuoti visokiais imunitetą stiprinančiai vaistais, jis man serga dažniau. Tiesiog tie visi papildai stimuliuoja imuniteta, bet pats jis tingi ir nebenori dirbti už tai zarazos ir kimba. Mesk lauk visus tuos papildus bent vasarai, duok vaiko organizmui pailsėt. Kitas patarimas skubek aps kitą pulmonologą, gal jis koreguos gydymą, panašu kad ir monkasta taviškiui neveikia, gal ir jos tada nereikia vartot be reikalo, juk ir taip gauna Flexotide, o tie vaistai vis tik dubliuojais, esu kazkada rasius.
Pav Monkasta (Singulair ir kt analogai) veikia leukotrienu išsiskyrimą, kurie sukelia obstrukciją. Zyrtec, Claritin, Tavegyl ir kt nu oalergijos veikia histamino išsiskyrimą. O Flexotide veikia nuo visko iš karto. Todėl kartais nesuprantu kam gydytojai duoda viską krūvoje. Suprantu, kada vaikui tinka ir veikia Monkasta, tada jis vien su ja gali ilgiau išbūti be Flexotide, bet jei neveikia, jei veikia geriausiai tik Flexotide, tai kam papildomai dar kisti vaikui vaistus.

Zirze, man panašiausiai atrodo, kad jums užteks padidinti Flexotido dozę wink.gif Kitas klausimas, ar namie jokiame kampelyje nėra pelėsio, drėgmės (pelėsis gali slėptis ir gėlių vazonėliuose)
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2013 06 11, 20:58)
*. Mes iki pernai rugsejo nebuvom sirge rimtom ligom.

** slogyte gydom visaip kaip tik imanoma .

*** Musu su gydytojais ir homeopatais yra tikslas atsisakyti visikai chemijos ir homeopatijos pagalba kontroliuoti astma.

**** D. organizmas pats su kosuliu nesusitvarko. Jis visa ziema koseja. Kai pradejo nuo pernai rugsejo men taip iki siol su nedidelem pertraukom koseja. Tai yra nenormalu. Jeigu as leidziu jam koseti nieko nepurskus - koseja naktimis.

* pas mus tas pats iki 1,5 metuku nesirgo, tada vienas bronchitas, po kelių mėn kitas ir įsisuko karuselė....

** pas LOR buvot?

*** sutinku, bet vis tiek jai vaikas tiek nusilpęs ir jautrus, vien hemopatijos ar užteks ? unsure.gif

**** o vasara kaip gyvenat? (mes kažkaip žiema mažiau sirgom nei dabar)

QUOTE(bevardė @ 2013 06 12, 11:48)
Bronchinė astma diagnozuojama kai vaikas per metus dažniau nei du kartus suserga obstrukciniu bronchitu. Jūsų vaikui būtent ir yra bronchinė astma, ne tikroji astma o bronchinė. Tai reiškia, kad vaiko bronchai labai jautrūs sureaguoja į kiekvieną dirgiklį ar tai būtų alergenas, ar tai būtų virusas. Bronchinė astma jei ji valdoma yra išaugama,jei nevaldoma, gali pereiti į tikrąją astmą.

monkasta taviškiui neveikia, gal ir jos tada nereikia vartot be reikalo, juk ir taip gauna Flexotide, o tie vaistai vis tik dubliuojais, esu kazkada rasius.
Pav Monkasta (Singulair ir kt analogai) veikia leukotrienu išsiskyrimą, kurie sukelia obstrukciją. Zyrtec, Claritin, Tavegyl ir kt nu oalergijos veikia histamino išsiskyrimą. O Flexotide veikia nuo visko iš karto. Todėl kartais nesuprantu kam gydytojai duoda viską krūvoje. Suprantu, kada vaikui tinka ir veikia Monkasta, tada jis vien su ja gali ilgiau išbūti be Flexotide, bet jei neveikia, jei veikia geriausiai tik Flexotide, tai kam papildomai dar kisti vaikui vaistus.

bet obstrukcinis bronchitas turbūt nėra sinonimas bronchų astmos? nes montelukastos jam išrašė, bet nekompensavo. šiaip jis mažesnis dažnai turėjo obstrukcinius bronchitus bet kol sesės rimtai Ba nesusirgo ir jo pulmonologo konsultacijai nesiuntė

sutikčiau, kad bent vasara užtenka tų vitaminų iš gamtos

o mes irgi ir monkasta ir F. jau antrą mėnesį vartojam, bet jai viskas gerai tai F. nuimsim ir per vasarą turbūt paliksiu monkasta, nors realiai nesuprantu kaip veikia...(nors va savaitgali temperatūra buvo, bjauri sloga, bet obstrukcija neprasidėjo. aš leidau sau suprasti, kad pakilus temperatūra (ko anksčiau nebūdavo) prie slogos reiškia, kad organizmas pats kovojo su uždegimu organizme)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalyte:): 12 birželio 2013 - 10:55